Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
362
Cevap
20
Favori
13.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X Files

Sayfalarda her zaman bilindik şeyler yazılıyor.

Konudan çıkılıp "kişisel hakarete varan" tadda mesaj atıldığında, "üslubunca" cevap hakkı doğar.

"70 Yıllık imtahan diye bir şey yok. ! Zaten kimin cennetlik kimin cehennemlik olacağı belli. Çoktan takdir edilmiş."

O zaman namaz kılmayın, kendinizi rakıya verebilirsiniz... Kader inancınızda sorun var iken size bu konuda "katma değer" sağlayabilecek insanların görüşlerine "sitelerden okumayın" denmemesi gerektiğine güzel bir örnek. Kimin nereye gideceği "belirlenmiş" değildir, sadece Allah tarafından bilinir. Arada muazzam bir fark var... Aksi taktirde kimse beni "belirlenmiş" günahlarımdan ötürü sorumlu tutacağını iddia edemezdi.

"İslam'ı kötü göstermek, zarar vermek veya Müslümanları inançları yüzünden aşağılamak için yarışanlar var."

Hayır, inançları doğrultusunda İslam'ı olduğu gibi göstermeye çalışanlar var. Üstelik sizin kaçırdığınız bir fark ile, 2013 yılı penceresinden bakılarak... Ben buraya Kuran dışında her hangi bir kanıt sunmadım. Hadis bile yazmadım ki gereksiz tartışma olmasın diye.

"Allah'ın ayetlerini kabul etmeyen, barış, dostluk aç yatma, adalet faiz, hile hurda, zina, kamu malı, yetim hakkı gibi konularda ki binlerce ayete inanmaz ve bunları görmeyerek kabul etmeyen bir topluluk nasıl olur da inanmadıkları kitaptan ayetleri çıkartıp delil olarak sunar ?"

Hayır, hiç bir ayete inanmıyorum. Sadece ayetleri göstererek "buna nasıl inanırsınız" diye soruyorum. Elbette ki "anne babanıza hoş davranınız" ayetini gösterip "buna nasıl inanırsınız ya?" denmez değil mi? "Din" insanların "inanması" için vardır ve bütününde bütün insanlara "kötü" gibi görünen bir din mürid kazanamaz. Fakat 2013 yılından bakıldığında bir çok çarpıcı nokta var ki onları göstermek durumundayız. Sakatlar ile ilgili ayet ile ilgili buyrun yorum yapın...

"Kaldı ki ayetlerin önünde veya arkasındakileri, inme sıralarının dizilme sıralarının ne demek olduğunu bile bilmezler."

Kuran'ı 2 kere "inme" sırasına göre yazarak ve çizerek okudum. Bizi kötüleyerek inancınızı temize çıkarma çabasını pas geçiyorum. "amca-dayı-teyze-hala" kızlarının alınmaması gerektiğini, sonra "sana zorluk çıkarmamak için" diyerek "alınabileceğini" söyleyen bir ayet için zamanın ve sıralamanın pek önemi yok. "Köle ile dilediğince harcayan hür insan bir olur mu" diyen bir ayet için de zaman ve sıranın önemi yok. Fakat siz bazı "sitelerden" ve "çevrenizden" ezberlediğiniz "namaz kılmayın yazar bunlar inanır, halbuki orda içkiliyken namaz kılmayın" der kaçamak güreşlerini kanıt olarak sürersiniz iddialarımıza...

"Allah ile pazarlık yapılmaz." "Hidayeti de istediğime veririm"

Pazarlık yapmak ile, hidayeti istediğine veririm olayı çok farklı. Hidayeti istediğine veririm demek, "dilediğimle pazarlık yaparım" demek değildir. Çarpıtıyorsunuz. Açıkça kutsal kitaplarda tanrı ile pazarlık edilmiştir, reddedecekseniz ayetleri yazın ve reddedin bakalım, Kuran mı doğru söylüyor siz mi... Sizin bile mantığınızın kabul etmediği durumlar var ki siz bunlardan kurtulmak için "çarpıtma" yoluna gidiyorsunuz.

"Ayrıca bu benim dinim ve inancım. Buradaki kim ve nasıl ne hakla benim inancıma ve benim kitabıma dil uzatabilir veya alay edebilir?"

Siz nasıl ki ateizmle ilgili fikir beyan ediyorsanız, sizinle aynı görüşte olmayanlar da "sizin görüşleriniz ile ilgili açılmış bir konuda" fikir beyan edebilirler. Dil uzatmanın meali nedir? Varlığı herkesçe kabul edilen ve kanıtlanabilen bir şeye "dil uzatılır" Örneğin babama "dil uzatabilirim". Ama süpermene dil uzatamam... Veya siz "ateizme" dil uzatamazsınız, fikir beyan edersiniz çünkü ateizm "mutlak doğru" değildir. Veya İslam'a dil uzatamam, fikir beyan ederim. Siz ise kendi düşüncelerinizi "mutlak doğru" kabul edip üstüne bir de kabul etmeyenlere "dil uzattı" diyorsunuz.

"İslam sadece insanların dini inançlarını değil ekonomik olarak da sömürü düzenini engellemek için gelmiştir. Kopyala yapıştır yaptığınız sitelerde bunları yazmıyorlar mı ? Cemaatlerde pilavlı sohbetlerde bunları anlatmıyorlar mı ?"

Sitelerde yazılan, pilavlı sohbetlerde söylenilenlerin "doğru" olabileceğini inançsız olan kimse kabul etmez. Başkalarının aklı ile hareket eden insanın çoğunluğu müslüman olan bir ülkede ateist olması için "salak" olması lazımdır zaten, ne işe yarar ki...

Üstelik "anlatılanlarla" hareket eden biz değil, sizsiniz. Zira inandığınız her şeyi ya "dinlediğiniz", ya da "okudunuz". Anlatılan kısımların yanlış olabileceğini söylediğinize göre okuduğunuz olan kısımlarla ilgili bir hatırlatma yapayım:

"Savaşta edinilen ganimetler Allah'a ve resulüne aittir".

"Bırakın bunları sizlere bu sitelerde insanlara saygı duymayı öğretmiyorlar mı ? Allah elbet hesap görecek olandır."

Allah hesap görse de, görmese de saygı duyarım ben. Anneme de, babama da, çevreme de. Bana "saygı" duymayı öğretmek için kitaba ve eğitime gerek olmadı "çok şükür". İnançsız olduğunu saklamamasına rağmen "Allah'ın emri, peygamberin kavli" ile kız isteyen bir babanın oğluyum. İnançlar ile ilgili bir tartışmada "kişisel" hakaretler eden siz iseniz, "saygı" ile ilgili konuda muhattap biz değiliz.

Yıllarca bu forumda "kişisel hakarete" işi vardırmamış hiç bir insana "kişisel" hakaret etmedim. Düşünceler ve fikirler ile ilgili de "hakarete" vardırmam işi ki bu konuda zaten bir arkadaşı üslubu ile ilgili uyardım. Artı olarak bir çok insan gelip burada güzelce tartıştıklarına ve siz sandığınız gibi mutlak otorite olmadığınıza göre "hakaret" kısmını da esgeçebiliriz...

Eğer ben hatamın farkında olmadıysam ve bir kişi gelip "sen beni kırmıştın" der ise özür de dilerim ki zamanında "özel mesaj" kutusundan sizin gibi işi "kişisel" e çeken insanlardan bile "haksız" olduğum noktalarda özür diledim. Üstelik siz "iki yüzlü" ve "saygısız" benzetmelerinde bulunmanıza rağmen bakın ben size her hangi bir "kişisel" ithamda bulunmuyorum. Belki bir şeyler idrak etmenize yardımcı olur bu ufak nüans.

Bu sıkıcı mesaj için herkesten özür diliyorum, konuya "saygı ve üslup" ile dönülmesi dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 1 Ekim 2013; 14:18:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Yorumlara bakıyorum o kadar da saygızılık görmüyorum. Dinlerin mantıksal açıdan hiçbir temele dayanmadığını anlatan eleştiren yazılar var.

Ayrıca şunu söyleyim inanıp inanmamak bana kalmış ama bana hakaret eden bir dine karşı da tutumum bellidir. Size birisi hakaret etse hem de herkesin önünde yapacağınız tek "şey size inanmıyorum zaten" mi demek olur?

Saygısızlık etmiyorsam buradaki kurallar yüzünden. Ama "sadece aklı olan insanlar allah'a inanır gibi" bir laf sarfediyorsa birisi bende cevabını veririm yani.

Neden sana hakaret ediyor ki ?

Senin inanmadığın yok saydığın bir şeyin söylediklerini nansıl kabul ediyorsun?

Yani bu oda boştur diyorsun kimse yok, sonrasında bu odadan gelen sesler bana hakaret ediyor diyorsun... Pek anlamsız olmuş...

• quote:

quote:

Yorumlara bakıyorum o kadar da saygızılık görmüyorum. Dinlerin mantıksal açıdan hiçbir temele dayanmadığını anlatan eleştiren yazılar var.

Ayrıca şunu söyleyim inanıp inanmamak bana kalmış ama bana hakaret eden bir dine karşı da tutumum bellidir. Size birisi hakaret etse hem de herkesin önünde yapacağınız tek "şey size inanmıyorum zaten" mi demek olur?

Saygısızlık etmiyorsam buradaki kurallar yüzünden. Ama "sadece aklı olan insanlar allah'a inanır gibi" bir laf sarfediyorsa birisi bende cevabını veririm yani.

Neden sana hakaret ediyor ki ?

Senin inanmadığın yok saydığın bir şeyin söylediklerini nansıl kabul ediyorsun?

Yani bu oda boştur diyorsun kimse yok, sonrasında bu odadan gelen sesler bana hakaret ediyor diyorsun... Pek anlamsız olmuş...

Sana birisi hakaret ettiğinde ne yapıyorsun? Sana inanmiyorum ki zaten mi diyorsun sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

quote:

Sayfalarda her zaman bilindik şeyler yazılıyor.

Konudan çıkılıp "kişisel hakarete varan" tadda mesaj atıldığında, "üslubunca" cevap hakkı doğar.

"70 Yıllık imtahan diye bir şey yok. ! Zaten kimin cennetlik kimin cehennemlik olacağı belli. Çoktan takdir edilmiş."

O zaman namaz kılmayın, kendinizi rakıya verebilirsiniz... Kader inancınızda sorun var iken size bu konuda "katma değer" sağlayabilecek insanların görüşlerine "sitelerden okumayın" denmemesi gerektiğine güzel bir örnek. Kimin nereye gideceği "belirlenmiş" değildir, sadece Allah tarafından bilinir. Arada muazzam bir fark var... Aksi taktirde kimse beni "belirlenmiş" günahlarımdan ötürü sorumlu tutacağını iddia edemezdi.

"İslam'ı kötü göstermek, zarar vermek veya Müslümanları inançları yüzünden aşağılamak için yarışanlar var."

Hayır, inançları doğrultusunda İslam'ı olduğu gibi göstermeye çalışanlar var. Üstelik sizin kaçırdığınız bir fark ile, 2013 yılı penceresinden bakılarak... Ben buraya Kuran dışında her hangi bir kanıt sunmadım. Hadis bile yazmadım ki gereksiz tartışma olmasın diye.

"Allah'ın ayetlerini kabul etmeyen, barış, dostluk aç yatma, adalet faiz, hile hurda, zina, kamu malı, yetim hakkı gibi konularda ki binlerce ayete inanmaz ve bunları görmeyerek kabul etmeyen bir topluluk nasıl olur da inanmadıkları kitaptan ayetleri çıkartıp delil olarak sunar ?"

Hayır, hiç bir ayete inanmıyorum. Sadece ayetleri göstererek "buna nasıl inanırsınız" diye soruyorum. Elbette ki "anne babanıza hoş davranınız" ayetini gösterip "buna nasıl inanırsınız ya?" denmez değil mi? "Din" insanların "inanması" için vardır ve bütününde bütün insanlara "kötü" gibi görünen bir din mürid kazanamaz. Fakat 2013 yılından bakıldığında bir çok çarpıcı nokta var ki onları göstermek durumundayız. Sakatlar ile ilgili ayet ile ilgili buyrun yorum yapın...

"Kaldı ki ayetlerin önünde veya arkasındakileri, inme sıralarının dizilme sıralarının ne demek olduğunu bile bilmezler."

Kuran'ı 2 kere "inme" sırasına göre yazarak ve çizerek okudum. Bizi kötüleyerek inancınızı temize çıkarma çabasını pas geçiyorum. "amca-dayı-teyze-hala" kızlarının alınmaması gerektiğini, sonra "sana zorluk çıkarmamak için" diyerek "alınabileceğini" söyleyen bir ayet için zamanın ve sıralamanın pek önemi yok. "Köle ile dilediğince harcayan hür insan bir olur mu" diyen bir ayet için de zaman ve sıranın önemi yok. Fakat siz bazı "sitelerden" ve "çevrenizden" ezberlediğiniz "namaz kılmayın yazar bunlar inanır, halbuki orda içkiliyken namaz kılmayın" der kaçamak güreşlerini kanıt olarak sürersiniz iddialarımıza...

"Allah ile pazarlık yapılmaz." "Hidayeti de istediğime veririm"

Pazarlık yapmak ile, hidayeti istediğine veririm olayı çok farklı. Hidayeti istediğine veririm demek, "dilediğimle pazarlık yaparım" demek değildir. Çarpıtıyorsunuz. Açıkça kutsal kitaplarda tanrı ile pazarlık edilmiştir, reddedecekseniz ayetleri yazın ve reddedin bakalım, Kuran mı doğru söylüyor siz mi... Sizin bile mantığınızın kabul etmediği durumlar var ki siz bunlardan kurtulmak için "çarpıtma" yoluna gidiyorsunuz.

"Ayrıca bu benim dinim ve inancım. Buradaki kim ve nasıl ne hakla benim inancıma ve benim kitabıma dil uzatabilir veya alay edebilir?"

Siz nasıl ki ateizmle ilgili fikir beyan ediyorsanız, sizinle aynı görüşte olmayanlar da "sizin görüşleriniz ile ilgili açılmış bir konuda" fikir beyan edebilirler. Dil uzatmanın meali nedir? Varlığı herkesçe kabul edilen ve kanıtlanabilen bir şeye "dil uzatılır" Örneğin babama "dil uzatabilirim". Ama süpermene dil uzatamam... Veya siz "ateizme" dil uzatamazsınız, fikir beyan edersiniz çünkü ateizm "mutlak doğru" değildir. Veya İslam'a dil uzatamam, fikir beyan ederim. Siz ise kendi düşüncelerinizi "mutlak doğru" kabul edip üstüne bir de kabul etmeyenlere "dil uzattı" diyorsunuz.

"İslam sadece insanların dini inançlarını değil ekonomik olarak da sömürü düzenini engellemek için gelmiştir. Kopyala yapıştır yaptığınız sitelerde bunları yazmıyorlar mı ? Cemaatlerde pilavlı sohbetlerde bunları anlatmıyorlar mı ?"

Sitelerde yazılan, pilavlı sohbetlerde söylenilenlerin "doğru" olabileceğini inançsız olan kimse kabul etmez. Başkalarının aklı ile hareket eden insanın çoğunluğu müslüman olan bir ülkede ateist olması için "salak" olması lazımdır zaten, ne işe yarar ki...

Üstelik "anlatılanlarla" hareket eden biz değil, sizsiniz. Zira inandığınız her şeyi ya "dinlediğiniz", ya da "okudunuz". Anlatılan kısımların yanlış olabileceğini söylediğinize göre okuduğunuz olan kısımlarla ilgili bir hatırlatma yapayım:

"Savaşta edinilen ganimetler Allah'a ve resulüne aittir".

"Bırakın bunları sizlere bu sitelerde insanlara saygı duymayı öğretmiyorlar mı ? Allah elbet hesap görecek olandır."

Allah hesap görse de, görmese de saygı duyarım ben. Anneme de, babama da, çevreme de. Bana "saygı" duymayı öğretmek için kitaba ve eğitime gerek olmadı "çok şükür". İnançsız olduğunu saklamamasına rağmen "Allah'ın emri, peygamberin kavli" ile kız isteyen bir babanın oğluyum. İnançlar ile ilgili bir tartışmada "kişisel" hakaretler eden siz iseniz, "saygı" ile ilgili konuda muhattap biz değiliz.

Yıllarca bu forumda "kişisel hakarete" işi vardırmamış hiç bir insana "kişisel" hakaret etmedim. Düşünceler ve fikirler ile ilgili de "hakarete" vardırmam işi ki bu konuda zaten bir arkadaşı üslubu ile ilgili uyardım. Artı olarak bir çok insan gelip burada güzelce tartıştıklarına ve siz sandığınız gibi mutlak otorite olmadığınıza göre "hakaret" kısmını da esgeçebiliriz...

Eğer ben hatamın farkında olmadıysam ve bir kişi gelip "sen beni kırmıştın" der ise özür de dilerim ki zamanında "özel mesaj" kutusundan sizin gibi işi "kişisel" e çeken insanlardan bile "haksız" olduğum noktalarda özür diledim. Üstelik siz "iki yüzlü" ve "saygısız" benzetmelerinde bulunmanıza rağmen bakın ben size her hangi bir "kişisel" ithamda bulunmuyorum. Belki bir şeyler idrak etmenize yardımcı olur bu ufak nüans.

Bu sıkıcı mesaj için herkesten özür diliyorum, konuya "saygı ve üslup" ile dönülmesi dileğiyle...

Senin yazdığın maddelere cevap vermeyeceğim.

Ama Deniz Gezmiş'i asmaya götürürlerken ( haklı veya haksız yere demiyorum asılmasını ) imam ister misin dediler ? Ben hayatım boyunca buna karşı savaştım şimdi mi imam isteyeceğim dedi. Bu kadar delikanlı idi. Yani "işine geldimi Allah yok, Peygamber yok, işine geldimi Allah emri ile kız isteyenler değildi...

Müslüman değildi ama dürüst adamdı. Özü sözü birdi... Umarım sende öyle olursun bir gün...

• quote:

Ama Deniz Gezmiş'i asmaya götürürlerken ( haklı veya haksız yere demiyorum asılmasını ) imam ister misin dediler ? Ben hayatım boyunca buna karşı savaştım şimdi mi imam isteyeceğim dedi. Bu kadar delikanlı idi. Yani "işine geldimi Allah yok, Peygamber yok, işine geldimi Allah emri ile kız isteyenler değildi...

Müslüman değildi ama dürüst adamdı. Özü sözü birdi... Umarım sende öyle olursun bir gün...

Deniz Gezmiş benim peygamberim değildi.

Umarım Kuran'ı layıkıyla uygulayabilecek ve çarpıtmalara ve hedef saptırmalara gerek duymadan olduğu gibi savunabilecek "dürüstlükte" biri olursunuz bir gün. Ne de olsa Deniz Gezmiş bana göre bazı açılardan "örnek" bir insan iken, İslam sizin dininiz.

Ayrıca ben de "Allah'ın emri" ile kız istemek durumunda kalırsam bir gün(muhattaplarıma saygı açısından), hiç de gocunmam... Başkalarının taktiri benim için önemli değil. Bize illa bu şekilde kız isteyeceksiniz denmedi ki, yine bilmediğiniz durumları "kişisel hakaret" olarak kullanma çabasındasınız.

Beni doğrultmak yerine, benim iddialarıma cevap verebilecek kadar "inancınızı ve bilginizi" doğrultun. İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

şimdide bu çıktı bana hakaret eden din

Hakaretin kralını diyor.

kuranın inanmayanlara ettiği hakareti ben burada herhangi bir üyeye etsem en az bir ay ceza alırım.

• quote:

Olur mu üstad, o sözler hep o pislik "müşrikler" için Mucize istiyoruz dediler, "ben de sizin gibi bekleyenlerdenim" dendi. İnanmıyoruz dediler "Onların konuştuğunu duyunca oradan uzaklaş" dendi. Ne pisliklermiş ama... (Müşriklerin ve o dönemin bütün toplumlarında "pislik" olarak niteleyebileceğimiz uygulamaları vardır. Fakat sorun dinin "inanmayana" karşı hakaretvari tavır takınması)

Burada hata arkadaşın Kuran'ı tamamen olduğu devire göre yorumlaması, "inanmayanlar" için sarfedilen sözlerin bizim için geçerli olmadığını düşünmesi. Halbuki Kuran'da, inananların "saygı" larından ötürü inanmayanlara söylemeyecekleri şeyler söyleniyor olmasına rağmen işin komik yanı "Kuran inanmayanlara hakaret ediyor" iddiası ile dalga geçilmesi. Bir "farkındalık" eksikliği söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 1 Ekim 2013; 15:40:22 >

• quote:

quote:

Olur mu üstad, o sözler hep o pislik "müşrikler" için Mucize istiyoruz dediler, "ben de sizin gibi bekleyenlerdenim" dendi. İnanmıyoruz dediler "Onların konuştuğunu duyunca oradan uzaklaş" dendi. Ne pisliklermiş ama... (Müşriklerin ve o dönemin bütün toplumlarında "pislik" olarak niteleyebileceğimiz uygulamaları vardır. Fakat sorun dinin "inanmayana" karşı hakaretvari tavır takınması)

Burada hata arkadaşın Kuran'ı tamamen olduğu devire göre yorumlaması, "inanmayanlar" için sarfedilen sözlerin bizim için geçerli olmadığını düşünmesi. Halbuki Kuran'da, inananların "saygı" larından ötürü inanmayanlara söylemeyecekleri şeyler söyleniyor olmasına rağmen işin komik yanı "Kuran inanmayanlara hakaret ediyor" iddiası ile dalga geçilmesi. Bir "farkındalık" eksikliği söz konusu.

Zaten kuran olduğu devire göre yorumlanması gerekiyorsa yaşadığımız devirde bir geçerliliği kalmamıştır demektir.

Hadi onu da geçtim bu devir veya o devir.

Nasıl bir yaratıcı ki bu kendi yarattığı bir şeye küfrediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 1 Ekim 2013; 15:44:25 >

• quote:

Zaten kuran olduğu devire göre yorumlanması gerekiyorsa yaşadığımız devirde bir geçerliliği kalmamıştır demektir.

Ha yaşayın, başından beri o noktaya gelmek istiyorum işte ama arkadaşlar gelmiyorlar çünkü kıyamet orda kopuyor. Neden hırsızın elini kesmiyorsunuz, amca-dayı kızlarını alanlara nasıl kızacaksınız? diye sormalarımın maksadı buydu...

Öyle uygulama ve ibareler var ki, "Kuran yaşandığı döneme aittir" dedirtir fakat bunu da kimse diyemiyor işte. En başta Kuran dedirtmez ki "son ve geçerli din" olduğunu söylemiştir.

Kuran hakikatten söylediği gibi bahsettiği bütün konularda apaçık. Bunu gördüğüm için ayet veriyorum ve savunurken o ayetin arkadaşın mantığına yatmadığını açıkça seziyorum ki ayetle oynayıp yorumlayıp çarpıtıp duruyor. Perhiz-lahana turşusu oluyor durum.

• Ben kimseyi doğrultma çabası içinde değilim. Sadece temennilerimi söyledim o kadar.

Ayetlerin bir kısmını alıp, bir kısmını almadan yazıyorsunuz. İslam insanlara hakaret eden bir din gibi göstermek cahillik veya İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. İslamda kaç sefer bu tarz sözler duyarsınız kaç sefer "barış, hoş görü, yardım" kelimelerini görürsünüz ?

Bunları bırakın, hemen her sefer "sadaka vermeyi" teşvik eden bir din var karşımızda. Hatta sadaka kavramını sadece para vermek anlamında değil, gülümsemek, hoş sözler söylemeyi teşvik eder.

Kaç sefer bu sözler geçer hiç saydınız mı ? İşinize gelmez. Çünkü amaç üzerinde konuşulmak istenen bir şey değil, tamamen düşmanlık yapılmak istenen bir dindir.

Siz istediğiniz kadar yazın. Hesap günü geldiğinde herkesin yaptıkları, söyledikleri, saygıları veya saygısızlıkları için hesap verecek. Ama insanın değil Hak'kın adaletinde...

• emirkaans kullanıcısına yanıt
    Hocam Salih Gürdal - Din Nedir kitabını tavsiye ederim...
  • NÛR - 2 Meali Diyenet İşlerinden

Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Şimdi iki adam düşünelim. Birisi izbandut gibi 150 kilo diğer cılız sıska bir şey 55 kilo. İkisine de 100 sopa mı vuracaksın zina yaptığı için? Bu 100 sopanın yazdığım iki adamda da tesiri aynı mı?

Neye göre sağlayacaksın adaleti? Birine daha mı yavaş vuracaksın? Ne kadar yavaş vuracağına kim karar verecek? Sopayı vuran kişiye mi bırakacaksın adaletin tecellisini?
  • quote:

quote:

Deniz Gezmiş benim peygamberim değildi.

Umarım Kuran'ı layıkıyla uygulayabilecek ve çarpıtmalara ve hedef saptırmalara gerek duymadan olduğu gibi savunabilecek "dürüstlükte" biri olursunuz bir gün. Ne de olsa Deniz Gezmiş bana göre bazı açılardan "örnek" bir insan iken, İslam sizin dininiz.

Ayrıca ben de "Allah'ın emri" ile kız istemek durumunda kalırsam bir gün(muhattaplarıma saygı açısından), hiç de gocunmam... Başkalarının taktiri benim için önemli değil. Bize illa bu şekilde kız isteyeceksiniz denmedi ki, yine bilmediğiniz durumları "kişisel hakaret" olarak kullanma çabasındasınız.

Beni doğrultmak yerine, benim iddialarıma cevap verebilecek kadar "inancınızı ve bilginizi" doğrultun. İyi forumlar...

Algılama eksikliğin olduğuna eminim ki, Deniz Gezmiş senin Peygamberin demedim. En azından dürüst bir insandı ve madem örnek alıyorsun, dürüstlüğünü de örnek almanı tavsiye ettim o kadar.

Ben Kuran'ı hakkı ile savunacak birisi değilim. Kuran birisinin savunmamsına ihtiyacı olacak bir şey değildir. Eğer kitabı okumuş olsan yani Kuran'ın ne olduğunu bilseydin ki daha bunu öğrenememişsin; içerisinde Allah'ın kendi ayetlerini koruyacağına dair bir ibare olduğunu görür ve 1400 küsür senedir, kitabın bozulmadan günümüze ulaştığının farkına varırdın.

Kuran'ın bana değil benim ona ihtiyacım var. Eksiklerim var mıdır ? Elbet vardır. Ama ben başkaları gibi ve sizin çokça örnek vermekten hoşlandığınız gibi kitabı kendime uydurma çabası içerisinde değilim. Ben kitaba uyma çabasındayım.

Çok iddianız varsa, daha önce burada defalarca yazdım çizdim... Klavyesine değil kendisine güvenen varsa, ben hazırım. Bakalım Kopyala/Yapışltır yapmadan ne kadar bilgileri var herkesin ortaya çıkar.

Kendine güvenen yiğit var ise hodri medyan...

• quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

şimdide bu çıktı bana hakaret eden din

Sapık diyor azgın diyor eşek diyor odun diyor hatta hayvandan aşağı bile diyor Sadece ateistlere dese neyse dünyadaki müslüman olmuyan 5 milyardan fazla insana diyor.Google amcaya kuran hakaret yazarak ulaşabilirsin.

• quote:

Algılama eksikliğin olduğuna eminim ki, Deniz Gezmiş senin Peygamberin demedim. En azından dürüst bir insandı ve madem örnek alıyorsun, dürüstlüğünü de örnek almanı tavsiye ettim o kadar.

Ben Kuran'ı hakkı ile savunacak birisi değilim. Kuran birisinin savunmamsına ihtiyacı olacak bir şey değildir. Eğer kitabı okumuş olsan yani Kuran'ın ne olduğunu bilseydin ki daha bunu öğrenememişsin; içerisinde Allah'ın kendi ayetlerini koruyacağına dair bir ibare olduğunu görür ve 1400 küsür senedir, kitabın bozulmadan günümüze ulaştığının farkına varırdın.

Kuran'ın bana değil benim ona ihtiyacım var. Eksiklerim var mıdır ? Elbet vardır. Ama ben başkaları gibi ve sizin çokça örnek vermekten hoşlandığınız gibi kitabı kendime uydurma çabası içerisinde değilim. Ben kitaba uyma çabasındayım.

Çok iddianız varsa, daha önce burada defalarca yazdım çizdim... Klavyesine değil kendisine güvenen varsa, ben hazırım. Bakalım Kopyala/Yapışltır yapmadan ne kadar bilgileri var herkesin ortaya çıkar.

Deniz Gezmiş'in peygamber olduğunu söylemediğini pekala biliyorum sevgili X Files. Fakat sen bana onun dürüstlüğünü tavsiye etmedin, "sen" diye hitab ederek "dürüstlüğümle" ilgili laf sokmaya çalıştın. Çok şükür algılama eksikliğim yok ki, bunu böyle algıladığım için ona göre cevap verdim "bana dürüstlükten bahsedene kadar sen layığıyla önce dinini icra et" diye. Siz karşıdakini hep küçümseme eğilimde olsanız da, söylediklerinizden bir adım ötedeki muhabbeti görebiliyorum ben.

Cevap veremediğin iddialarıma karşı "Kuran'ı okumamışsın" argümanını kullanacağına, okumuş biri olarak "aydınlat beni" dediğimde ise başka "Kuran dışı" argümanlar kullanıyorsun. Allah'ın Kuran'ı koruyacağına dair ayetler gönderdiğini ben değil "dünkü çocuk" bile bilir. Kuran'a inanmayan birisinin Kuran'ın kendisini koruyacağına dair sözlerine inanmasını beklemek de nasıl bir "algı" dır şaştım açıkçası. Konu dağıtma çabaları işte...

Senin niyetin başka... Sana, Kuran'ı okuyup tuttuğum onlarca sayfa notları hemen iş çıkışı, imzam ile beraber göndersem özel mesaj olarak, özür dileyeyip "müfteri" olduğunu kabul edecek misin burda?

Baktın cevap veremiyorsun, e konuyu da "atayizler" basmış, daha önce olduğu gibi konuyu yine "kişisel" e çekip haklı çıkma ve konuyu mahvetme çabalarına gireyim dedin öyle mi X Files? "Algılama eksiği" felan diyerek tahrik edip ben şimdi sana ters bir şey söyleyeceğim ve senin moralini bozan bu konu kapanmış olacak öyle mi?

Bak şimdi yine senin üslubuna sahip birisi ile reel hayatta görüşmeyi son derece normal olarak "kabul etmeyeceğim" üzerinden prim yapmaya çalışıyorsun. İddialarım burda sayın X Files, burası halka açık bir "FORUM" ve burada "düşünce" paylaşılır. Varsa bilgin bak biz yazdık sen de yaz... Kaçak güreşip çok bilmişlik taslamakla olmaz bu işler.

Buraya kimse "birileriyle tartışsam da reelde görüşsem" veya "bugün mutlaka 3 kişiyi ikna etmem gerek" mantığı ile girmiyor.

Hep çok bildiğini iddia edercesine konuştuğuna göre, Kuran'ı savunabilirsin pekala. Ama yapamazsın, çünkü sen düşüncelerine hiç bir zaman güvenmedin. Tek yaptığın konuyu çarpıtıp başka yerlere getirmek ve hakaret etmek oldu.

Kuran'ın ayetleri burda, herkes burda, benim yorumlarım burda. Sen diyorsun ki "başka yerde buluşalım". Oldu, yemek de ısmarlayayım mı?

Dürüstlükten de ne zaman bahsedersin biliyor musun? Evine giren hırsızı yakaladıktan sonra polisi aramayıp Kuran'da emredildiği üzere elini kesesecek kadar "inançlı ve dürüst" olduğun zaman. İşte o gün ben de (esasında hiç gocunmamama rağmen) Allah'ın emri ile kız istemekten vazgeçeceğime söz veriyorum.

• quote:

Ben kimseyi doğrultma çabası içinde değilim. Sadece temennilerimi söyledim o kadar.

Ayetlerin bir kısmını alıp, bir kısmını almadan yazıyorsunuz. İslam insanlara hakaret eden bir din gibi göstermek cahillik veya İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. İslamda kaç sefer bu tarz sözler duyarsınız kaç sefer "barış, hoş görü, yardım" kelimelerini görürsünüz ?

Bunları bırakın, hemen her sefer "sadaka vermeyi" teşvik eden bir din var karşımızda. Hatta sadaka kavramını sadece para vermek anlamında değil, gülümsemek, hoş sözler söylemeyi teşvik eder.

Kaç sefer bu sözler geçer hiç saydınız mı ? İşinize gelmez. Çünkü amaç üzerinde konuşulmak istenen bir şey değil, tamamen düşmanlık yapılmak istenen bir dindir.

Siz istediğiniz kadar yazın. Hesap günü geldiğinde herkesin yaptıkları, söyledikleri, saygıları veya saygısızlıkları için hesap verecek. Ama insanın değil Hak'kın adaletinde...

Ben de sana soruyorum; İslam'da bahsettiğiniz "sadaka" lar, hoşgörü sözleri olmasa idi, İslam'a inanan olur muydu? Herhalde ki bir dinde "güzel" şeyler olacak.

Savaş ganimetlerini tamamen Hz. Muhammed alıyor ve biz "sadaka" ayetlerini görmezden geleceğiz. Bugün İslam ile kimler neler kazanıyor ve ne sadakalar veriyor bir bilseniz... Zamanında bunun gerçekleşmediğine dair kanıtın var mı, bunu işaret eden onlarca ayet var iken?

Bak ben cevap verdim, sen de şu ayetle ilgili "yüreğin varsa" cevap versene:

"Bir insan var sağır, dilsiz, sahibine yük. Biri de var ki hür, Allah'ın kendisine verdiklerini gizli ve açıktan yiyor, hiç bu iki insan bir olur mu?

Bu arada Kuran'ı hiç okumamış biri olarak, ezberden yazıyorum

Hz. Hızır'ın Musa "bu çocuğu niye öldürdün?" gibi birlikte çıktıkları seyahatte "bana hiç soru sorma" demiş olan Hızır'ın

"Bu çocuk ölmese idi, hayırsız bir evlat olacaktı" İbaresini engin bilgi ve tecrübeniz ile açar mısınız?

2013 yılında "sakat ve hayırsız olacağı tespit edilen" insanların anne karnından alınmasını söylese biri, suratına tükürmek isteriz halbuki. Yoksa bu da mı "hidayeti dilediğime veririm" olayı?

Buyur burda düşüncelerim, bakalım sen neredesin...

Düzeltme: Gerçi biliyorum "senle konuşacak bir şeyim yok terbiyesiz" deyip başka şeyler yazacaksın ama, ümit dünyası işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 1 Ekim 2013; 17:11:32 >

• quote:

quote:

Deniz Gezmiş'in peygamber olduğunu söylemediğini pekala biliyorum sevgili X Files. Fakat sen bana onun dürüstlüğünü tavsiye etmedin, "sen" diye hitab ederek "dürüstlüğümle" ilgili laf sokmaya çalıştın. Çok şükür algılama eksikliğim yok ki, bunu böyle algıladığım için ona göre cevap verdim "bana dürüstlükten bahsedene kadar sen layığıyla önce dinini icra et" diye. Siz karşıdakini hep küçümseme eğilimde olsanız da, söylediklerinizden bir adım ötedeki muhabbeti görebiliyorum ben.

Cevap veremediğin iddialarıma karşı "Kuran'ı okumamışsın" argümanını kullanacağına, okumuş biri olarak "aydınlat beni" dediğimde ise başka "Kuran dışı" argümanlar kullanıyorsun. Allah'ın Kuran'ı koruyacağına dair ayetler gönderdiğini ben değil "dünkü çocuk" bile bilir. Kuran'a inanmayan birisinin Kuran'ın kendisini koruyacağına dair sözlerine inanmasını beklemek de nasıl bir "algı" dır şaştım açıkçası. Konu dağıtma çabaları işte...

Senin niyetin başka... Sana, Kuran'ı okuyup tuttuğum onlarca sayfa notları hemen iş çıkışı, imzam ile beraber göndersem özel mesaj olarak, özür dileyeyip "müfteri" olduğunu kabul edecek misin burda?

Baktın cevap veremiyorsun, e konuyu da "atayizler" basmış, daha önce olduğu gibi konuyu yine "kişisel" e çekip haklı çıkma ve konuyu mahvetme çabalarına gireyim dedin öyle mi X Files? "Algılama eksiği" felan diyerek tahrik edip ben şimdi sana ters bir şey söyleyeceğim ve senin moralini bozan bu konu kapanmış olacak öyle mi?

Bak şimdi yine senin üslubuna sahip birisi ile reel hayatta görüşmeyi son derece normal olarak "kabul etmeyeceğim" üzerinden prim yapmaya çalışıyorsun. İddialarım burda sayın X Files, burası halka açık bir "FORUM" ve burada "düşünce" paylaşılır. Varsa bilgin bak biz yazdık sen de yaz... Kaçak güreşip çok bilmişlik taslamakla olmaz bu işler.

Buraya kimse "birileriyle tartışsam da reelde görüşsem" veya "bugün mutlaka 3 kişiyi ikna etmem gerek" mantığı ile girmiyor.

Hep çok bildiğini iddia edercesine konuştuğuna göre, Kuran'ı savunabilirsin pekala. Ama yapamazsın, çünkü sen düşüncelerine hiç bir zaman güvenmedin. Tek yaptığın konuyu çarpıtıp başka yerlere getirmek ve hakaret etmek oldu.

Kuran'ın ayetleri burda, herkes burda, benim yorumlarım burda. Sen diyorsun ki "başka yerde buluşalım". Oldu, yemek de ısmarlayayım mı?

Dürüstlükten de ne zaman bahsedersin biliyor musun? Evine giren hırsızı yakaladıktan sonra polisi aramayıp Kuran'da emredildiği üzere elini kesesecek kadar "inançlı ve dürüst" olduğun zaman. İşte o gün ben de (esasında hiç gocunmamama rağmen) Allah'ın emri ile kız istemekten vazgeçeceğime söz veriyorum.

müslüman olsan

bu ülke şeriat ile yönetiliyor olsa

sen hırsızı evinde yakalasan

cezasını kendin kesemezsın.

argümanın mantık dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

müslüman olsan

bu ülke şeriat ile yönetiliyor olsa

sen hırsızı evinde yakalasan

cezasını kendin kesemezsın.

argümanın mantık dışı.

Yani üstadım, nereye takılmışsınız... O argümanı kullanırken, muhabbetin bir sonraki kısmının muhattabım için "iki ucu otlu değnek" olduğunu ve "mantıklı" bir cevap gelemeyeceğini bildiğim için kullandım, çünkü:

El kesmediğiniz için yıl 2013'te gönül koymanıza mı üzüleyim, el kesmeyi "mantık dışı" görmemenize mi, yoksa neye cevap verdiğimi farketmeden bana cevap vermenize mi...

Tüm söylemek istediğim, dürüstlükten "çakmak" ve "fikir sahibini" etkisiz kılmak için "geleneklere göre usulünce kız istemek" gibi esasında saygı ve incelik barındıran bir argümanı kullanırsan; ben de ona gelene kadar "önce sen inancını bir pekiştir, zihnini netleştir de kendi dinine göre" yaşa derim. Ne olacak? En kötü ben kızı alamam, sen de hapse girersin... Hani dürüstlükmüş ya, o bakımdan...

Ben hangi tartışmanın nereye gideceğini ve hangi cevapları alacağımı "bilerek ve sezerek" yazıyorum da, bunu bir tek "konu dışına çıkarak ve işi kişisele çekerek" sekteye uğratabilirsiniz ki arkadaş onu denedi. Çünkü bu hem sizin safınızda, hem de karşı safta çok tartıştım. Ama asla 2013 yılında "el keselim" noktasında değildim, gülerler adama...

• Güzel tartışmalar ve fikir alışverişleri olmuş üsluba biraz daha önem verildiği sürece belli noktalarda da olsa herkes ile anlaşmak mümkün. Üslubu bozmadan fikrini savunan tüm arkadaşlara saygılar...
  • @neuro

İnsan için istisnâsız her gün aslında yepyeni, taptaze bir fırsat değil mi? Allah kullarına her gün yepyeni bir fırsatı sunuyorken ( ortalama bir ömrü inceden inceye hesap etmeksizin belirtiyorum )diyelim ki 50 Bin fırsattan birini değerlendirerek imân etmiş olsa zaten kendisi için ebedîyyen cehennem sözkonusu olmayacak…

Kâfirlerin cezâlarının sonsuz oluşuna gelince; mülk Allah’ın, dolayısiyle varlık elbiselerimiz olarak el, ayak, çene, dil, dudak vesâire de O’nun. Bu noktadan baktığımızda, eğer iyiliklerimizi dünyevî maksadları hedef gözeterek icrâ etmişsek, bu iyiliklerimizin karşılığını dünya hayatında almışızdır zaten. Misal, Ahmed, Ali’ye 200 TL borç verdi. Peki ne niyetle verdi? Sırf Ali’yi sevdiği için vermişse eğer, Ali’yi sevdiğini fiilen Ali’ye ispat ettiğine göre, hedefe varılmıştır, daha ötesi yok. Ya da önceleri Ali’nin hatrı sayılır yardım ya da yardımlarını görmüştü de kendisine sırf bir minnet borcu olduğunu düşünerek verdiyse, minnet borcunu ödediğini düşünmüştür, daha ötesi yok. Ya da Ali nezdinde itibârlı biri olmak için ya da Ali nezdinde imtiyazlı biri olmak için verdiyse eğer, bu maksadına kavuşmuş ya da kavuşamamıştır (farketmez), daha ötesi yok. Burada dünyevî menfaatler yerine, Allah rızâsı devreye girse, yani iyilik, esas mülk sahibinin mülkü üzerinden tasarrufen iyilikte bulunulduğu bilinciyle işlense peşin bir dünya menfaati yerine, Allah’ın kişinin sonsuz bir hayatına kalbedeceği bir kazancı olur.

Allah bizleri serbest bırakmış; ister Allah’ın sunduğu nimetler ve fırsatlar vasıtasiyle peşin olan dünya menfaatleri elde etmeyi talep etmiş olalım, istersek Allah’a Allah’ın sonsuza kalbedeceği güzel bir borç verelim.

İnsan ister iyilik yapmayı tercih ediyor, ister kötülük yapmayı… En basit bir fiilmizde dahi irademiz serbestliğini görebiliriz. Basit bir örnek; Diyelim ki, işimizle meşgûlken iyiden iyiye susadığımızı hissettik; o zaman düşünürüz, "Çok az bir işim kaldı, onu da tamamlayayım, sonra içerim." şeklinde bir karar alabiliriz, hemen o an su içmemizin daha doğru olduğunu düşünüp su içmek için sürahiye yöneledebiliriz.

Veya daha derin bir mânâ ifade eden bir örnek verelim. Z adında bir meşgûliyetimiz var. Bugün dilersek, bugünkü mesâimizi, %30 dolayında eskik bırakarak yarınki işyükümüze devretmeyi tercih edebilir ya da tam tersine, bugünkü mesâimizin % 30 fazlasını icrâ eder, ertesi güne ait işyükünü hafifletedebiliriz.

İster bir arkadaşımıza ya da tanıdığımıza karşı olan öfkemizi kendi içimizde imhâ eder, ister bunu açığa vururuz gibi gibi…

Bu bir tarafa, aykırı uçlarda bir örnek vermek gerekirse; türlü menfaatler uğruna seri cinâyetler işleyen bir seri kaatille insanlık için meşrû çizgide çaba gösteren inançlı bir insan denk tutulup da her ikisine de ödül verilebilir mi hiç?

@PaiMei

Bir defa şunu en baştan belirtmek lâzımdı aslında; Qur’an meali dediğimiz, en nihâyetinde doğrudan doğruya bir tercümeden ibâretken, tefsir ise Arap diline (bilhassa ve öncelikle Bedevî Arapçasına) olan hâkimiyeti tahsîlli bir Arab vatandaşı kadar iyi derecede olması, daha önceki islâm âlimlerinin eserleri ve sahih hadis-i şerifler ışığında değerlendirilmesi mutlak sûrette zarurî olan (bu ifade ettiklerimin sebebini birazdan aktaracağım iktibaslar açıklayacaktır), onyıllar boyu üzerinde titizlikle durulması icâb eden başlı başına bir araştırma ve yoğunlaşma icraatıdır.

Şu iktibas ettiklerimi lütfen sonuna kadar dikkâtle okuyalım [Muhammed Esed'in "Kur’an Mesajı" isimli eserin Önsöz’ünün bir kısmı];

Burada bir parantez açıp şunları belirtmeyi lüzûmlı görüyorum;

{

Muhammed Esed aleyhinde (Wikipedia da dâhil) sağda solda atılıp tutulanlara ve atıp tutanlara itibâr etmeyiniz..!

Vikipedi'de kendisine yönelik olarak yer alan bazı asılsız yakıştırmalara atfen bildiriyorum;

Tefsiri, yok "Şii Batıni İsmaili itikadı"'na dayanıyormuş da, yok efendim reformistmişmiş de...( ne de bilirler ya itikadları... Ne de bilirler ya Batıni İsmail'i (her kimse). Muhtelemelen kulaktan dolma bilgilerile Vikipedi'ye bilgi aktarıyorlar. Yazık... Oraya o bilgilere nakleden kişi, o eseri % 99,999~~~ okumamıştır... )

Arkadaşlar Vikipedia'ya bilgi gönderenlerin hepsi sizin bizim gibi birer insan. Hemen, derhâl, anında üye girişi yapıp o bilgileri yeni baştan tanzim etmek mümkündür.

Bunları belirtmemin sebebi, zihnimizin önyargıların, peşin hükümlerin çarklarına kaptırılıp bulandırılmasına engel olmak.

Muhammed Esed'in şahsına ve "Kur'an Mesajı" isimli eserine yönelik "kâfir olarak ölenler için sonsuz cehennemi reddettiği", "ehl-i sünnet düşmanı" olduğu, "mezhepsiz", "mason" olduğu gibi asılsız gibi herhangi bir zaman biriminde türetilmiş olan iftirâlar pekçok site ve forum kanalı aracılığıyla yayılmıştır. Bu tür kaynaksız sözlere, ithamlara itibâr edilmemesini önemle rica ediyor, zihinleri önyargılar ve peşin hükümlerle kuşatma altına ama gayreti içersinde olan bu gürûha ve tuzaklarına karşı her zaman temkinli ve dikkâtli olunması gerektiğini bildiriyorum.

( Talep eden olursa; örnek olsun diye eserden ilgili âyet(ler) ve varsa tefsir notlarını göstererek iftirâyı resmen ortaya koyma imkânı elimizde... )

}

@PaiMei, hangi bir âyette "pislikler" denmiş..?

Bakara Sûresi'nin 2. âyeti ve âyete ilişkin ilgili tefsir notlarını inceleyiniz;

Bütün verdiğiniz örneklere cevap veremeyeceğim.

Örnek olarak verdiğiniz bir diğer âyete yönelik meal ve tefsir de şudur;

DÜZENLEME: Ben her seferinde "inançsız" derken sözkonusu islâm olduğundan dolayı islâmî literatürde "Kâfir" olarak geçen ismi kastediyordum. Fakat şimdi daha iyi anlıyorum ki, kâfir yerine "inançsız" derken; önemli bir noktayı atlıyormuşum... Düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper_C -- 2 Ekim 2013; 5:51:03 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.