Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
20
Favori
13.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Bize Kopyala/Yapıştırdan daha fazlasını getirebilir misin ?

Getiremezsin.

Bende sana Kopyala/Yapıştır ile cevap vereyim...

http://www.sorularlaislamiyet.com/soru/197923/peygamber-efendimizin-imru-l-kays-siirlerinden-alintilar-yaparak-kur-ani-yazdigini-iddia-edenlere-ne-cevaplar-verile

Ne oldu şimdi tartışmış mı olduk ?
    Hani neden kendin sorgulamak yerine kendi fikirlerini getirmek yerine başkasının sözleri ile geliyorsun ?

Biz Muhammd'e inanıyoruz deyince, sorgulamadan çağ dışı oluyoruz da sen neden kendin sorgulamak yerine gelip kopyala yapıştır yapıyorsun... Senin ki çağdaşlık mı oluyor ? Seninki bilim mi oluyor ? Bu sitede yazanlar kimdir nedir ne iş yapar, neciler kimlerden para kazanırlar biliyor musun ?

Bilmezsin gereği yoktur. Amaç zaten İslamı baltalamaktır. ...

Geçiniz bu safsataları. Bana kendi bilgi ve fikirleri olan ve gerçekten İslam'ı araştırmış kopyala yapıştır yapmadan adam gibi argümanlarla tartışacak birisini çıkartabilecek misiniz ?

Bence çıkartamazsınız. Çünkü okumadınız. Çünkü yapabileceğiniz şey kopyala/yapıştır dahası yok.

Benim size getirdiğim site varsayımlara göre hareket etmemiş, ayrıca ararsanız aynı şeyleri yazan hemde kaynaklarıyla pekçok site görürsünüz, tabiki bilgiye insan biryerlerden okumadan ulaşamaz, o sitede yazılanları çok uzun zamandır biliyorum ama konu toparlanmış bir halde olduğu için o siteden örnekler verdim, siteyide olduğu gibi kopyalamadım nitekim alıntı yaptığım kısım küçük bir bölümü.

Alıntı herkez yapabilir, önemli olan kaynak belirtmenizdir, kaynak belirtirseniz aydınlanmak isteyen kişi sizin verdiğiniz kaynağa gidip doğruluğunu araştırabilir.

Sizin örnek verdiğiniz sayfayada gittim dediğim gibi benim verdiğim kaynak varsıyamlarla gitmemiş gerekli kişilerin şiirlerini gösterip kurandaki benzerliklerini vermiş, sizin sitede durum çok daha farklı, kuranın allah sözü olduğunu gene kurandaki ayetlerden yola çıkarak ispatlamaya çalışıyor.
    Yarın size bir kitap getireyim bunu tanrı gönderdi ben yazmadım diyeyim, bana ispatı nerde diye sorduğunuzda içinde benim elçi olduğumu, kitabı benim yazmadığımı söyleyen ayetler var diyeyim, siz böyle bir delili kabul edermisiniz ?

Getirdiğin kitaba bakarım. Senin hayatına bakarım. Öyle karar veririm.

Hiç bir şeye bakmadan neden karar vereyim ? Hayatınla getirdiklerin uyuyor mu, uymuyor mu... Benim sorduklarımı cevaplıyor mu cevaplamıyor mu...

Peki ben sana bir kitap getirsem ne yaparsın ? Kabul eder misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

Akıl sahibi biri gördüğü binaların, köprülerin, aletlerin, vs. bir yapanın olduğunu kabul eder ve kendi kendine bunların meydana gelemeyeceğini bilir;
    ama "13 milyar ışık yılı genişliğinde bir evren var... Galaksiler, kuasarlar, kara delikler, güneş sistemleri, yaşama elverişli gezegenler; hem de milyarlarca..." bütün bunlar hiçbir iradeye bağlı kalmadan kendi kendine oluşmuştur der.

Akıl sahibi? Gördüğünüz binaları ben de yapıyorum, çünkü mimarım. Sanıyorum ki az da olsa akıl sahibiyimdir...

Ve dünyada akıl sağlığı yerinde olup da "akıl sahibi" olan ve "yanlış" düşüncelere kapılmayan insan sanıyorum ki yoktur. Yani "akıl sahibi olmak", akıl sahibinin inandığı her şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Hani siz "akıl sahibiyseniz" diye söylüyorum...

Köprünün bir yapanı var ve kendi kendine meydana gelemiyor ise, aynı önerme/genelleme tanrı için de geçerli olmalıdır. Çünkü diğer insanlara karşı kullandığınız bir önermeyi, kendi düşüncenizden muhaf tuttuğunuz vakit; pek de "akılcı" ve ikna edici, test edilebilir bir yol tercih etmemiş oluyorsunuz. Her şey ve her düşünce için geçerli bir genelleme sadece sizin inancınızda çöpe atılıyor ise, kendi inancınızı "sağlamaya" yönelik bir mantık geliştirdiğinizi söylemek yanlış olmaz.

Şu hac olayını ne zaman açıklamayı düşünüyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.