Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
20
Favori
13.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X Files

Lafı evirip çevirme.

Google ı açıp bakman 5 dakikanı almaz. Yediğin haltın arkasında dur biraz...

Bu konu içerisinde iken sadece "http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#22:23" bu siteye baktım. Google senin işin...

Saygı çerçevesinde mesaj yazıyorum diye, sana saygısızlık yapma hakkı tanıdığım anlamını çıkarma Ama ne yaparsan yap, konuyu kapattırmana "kendimce" mümkün olduğuna müsaade etmeyeceğim.

Cevap vermeyene cevap yok. Ben "iddia" öne sürdüm, sen yine "hadi şunu da anlat, bunu da anlat" hikayelerindesin.

En azından @mehmet230023 arkadaşa cevap vereyim, sanırım o cevap vermiş ve kaçırmışım. Hadi benim zamanımı çaldın, din kardeşinin zamanını alma.

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Hani eleştiririz ya """biz bilinçli ve çağdaş müslümanlar""", deriz ki bu çarşaflı peçeli hanımlara;
    "müslümanlık bumu, siz yanlış anlıyorsunuz"

gelin hep beraber bu çarşaflı ve peçeli kadınlardan özür dileyelim..

Yok öyle "çağdaş-bilinçli" müslüman... Dini çağa ve mantığına uydurmaya çalışan "tembel" müslüman var. Kuran'ın böyle bir şeye müsaade etmeyeceği ise çok açık.

Ya araştırıp dinini öğreneceksin ve doğru dürüst uygulayacaksın, ya da kendine başka bir din bulacaksın "mantığın kabul etmiyor" ise. Azıcık ucundan yok Tembellik bu.

Bakın din alimleri, hatta radikal islamcılar ne diyorsa onu diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

quote:

Lafı evirip çevirme.

Google ı açıp bakman 5 dakikanı almaz. Yediğin haltın arkasında dur biraz...

Bu konu içerisinde iken sadece "http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#22:23" bu siteye baktım. Google senin işin...

Saygı çerçevesinde mesaj yazıyorum diye, sana saygısızlık yapma hakkı tanıdığım anlamını çıkarma Ama ne yaparsan yap, konuyu kapattırmana "kendimce" mümkün olduğuna müsaade etmeyeceğim.

Cevap vermeyene cevap yok. Ben "iddia" öne sürdüm, sen yine "hadi şunu da anlat, bunu da anlat" hikayelerindesin.

En azından @mehmet230023 arkadaşa cevap vereyim, sanırım o cevap vermiş ve kaçırmışım. Hadi benim zamanımı çaldın, din kardeşinin zamanını alma.

Ben hikaye peşinde değilim.

Ortaya bir şeyler attın, iftira ettin. Bende sana tarihlerine baktın mı dedim ?

Yalancısın, iftiracısın, iki yüzlüsün deyince kızıyorsun. Al işte yine bir iftira ve iki yüzlülük.

Hayır kendini her defasında böyle ortaya koyuyorsun ya.

Hac ilk defa Hicri 9 yılında yapılmış. Bir sene sonra Peygamber Efendimiz Hicri 10 yılında ilk ve son haccını yapmış.

Peygamber A.S.V. Medine'ye Hicret ettiğinde elinde hiç bir malı yokmuş. Bir evde misafir kalmış. Senin anlayacağın hayvan ticareti yapacak kadar zengin değilmiş. "Tüccar olan Eşi" de yaşamıyormuş o dönemde.

Geçen gün bana sayfalarca çalışıyorum, bir sürü notum var deyip arkasından bu kadar basit bir konuda iftira atmazdın.
    Yalancı ve ikiyüzlüsün işte bu kadar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0971

Bu kadar basit mi ?
    İslam bu yazdığından mı ibaret ?
    iyi ve dürüst olsam, paylaşsam cennete gitmeme yetecek mi ?

Ben hiç kimsenin bireysel anlamda cennete gideceğini garanti edemem. Edecek olsam önce kendimi garanti ederdim.

Cennette girmek Allah Rızası ile olur. Allah Rızasını kazanmak önce ona iman etmekle sonrasında gönderdiği kurallara uymaya çalışmakla olur. Kılavuz arıyorsan Kuran'a baş vurmalısın.

Zira Kuran okuyan bir insan benim sana bu söylediklerimi zaten biliyor olacaktır.

Daha önce de yazdığım gibi kuran'ı defalarca okudum.
    Bir cümleye indirgediğiniz şeyi kuralara uymayı eklediniz ve zaten o da kuran'ın tamamı oluyor.
    Sizler şanlısınız cevapları bulabiliyorsunuz ama ben belki de bana benzer pek çok kişi cevaplar arıyor.
    Neyse, aynı şeyleri yazmak anlamsız.
    Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Cevap veremediği iddialara mı Okumada sıkıntı var galiba bir kaç sayfa geriye giderseniz cevabı görürdünüz.Neyse siz uğraşamayın ben geçen yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum..

quote:

Oysa kuran ilk indiği zamanlarda çevresinde bulunan başka dinlere mensup insanların ilgisini çekebilmek için gelen ayetler daha ılımandı;

BAKARA - 62 Muhakkak ki, âmenû olanlar ve yahudi, hristiyan ve sabii olanlardan kim, Allah'a ve ahiret gününe inandı ve ıslâh edici ameller işlediyse (nefsini tezkiye etti ise ), artık onların mükâfatları Rab'lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.

MÃİDE - 69. Muhakkak ki, âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler), ve Yahudiler, Sâbiiler ve Nasrânilerden (Hristiyanlardan) kim Allah'a ve âhir güne îmân eder ve nefsini ıslâh edici ameller (nefs tezkiyesi ) yaparsa onlara artık korku yoktur ve onlar mahzun da olmazlar.

Bakara ve Maide süreleri Medine'de inmiştir.Bakara Hicretin 2. veya 3. yılında,Maide ise Kur'an'ın indirilme sırasında sondan 3.sırada bulunan bir süredir.Bir önceki paragrafta Nisa süresini veripte "Oysa kuran ilk indiği zamanlarda" cümlesini kuranlar NİSA ve HACC sürelerinin BAKARA süresinden sonra indiğini birilerinin söylemesi gerekir.İnsanların araştırmadan c/p yöntemiyle forumlara bilgi paylaşması ve KUR'AN ı incelediğini söyleyen bir takım ateistlerin buna MÜDAHALE etmemesi ne kadar ironik..
    * * * * * * * * * * * *
    Ayrıca sakatlarıda hiçe saymıştır;

NAHL 16/76.; Allah iki adamı misal veriyor: Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür, nereye gönderse bir hayır çıkmaz; bu, doğru yolda olan, adaletle emreden kimse ile bir olabilir mi? ( bu sureyi yazarken tanrının Stephen Hawking'den daha haberi yoktu heralde)

Nahl 76'da " Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür" cümlesinde DİLSİZ ibaresiyle PUTLAR anlatılırken birinin çıkıp SAKATLARLA DALGA GEÇİLİYOR diye yaygara çıkarması başka birinin de ona destek vermesi birde bu kişinin ben dürüstüm ben şöyleyim demesi ironinin farklı bir boyutudur.
    * * * * * * * * * * * *
    BAKARA - 62 Muhakkak ki, âmenû olanlar ve yahudi, hristiyan ve sabii olanlardan kim, Allah'a ve ahiret gününe inandı ve ıslâh edici ameller işlediyse (nefsini tezkiye etti ise ), artık onların mükâfatları Rab'lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.

MÃİDE - 69. Muhakkak ki, âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler), ve Yahudiler, Sâbiiler ve Nasrânilerden (Hristiyanlardan) kim Allah'a ve âhir güne îmân eder ve nefsini ıslâh edici ameller (nefs tezkiyesi ) yaparsa onlara artık korku yoktur ve onlar mahzun da olmazlar.

Bu iki ayette Yahudi,Nasara ve Sabii'lerin vaktiyle peygamberlerine uyup iman etmiş kimseler için rableri katında mükâfatı vardır.Allah katında hak din İslamdır.Bunu defalarca tekrarlamamıza rağmen halen bir takım şahısların bu ayetler üzerinden prim yapması cahilliktir
    * * * * * * * * * * * *
    NÛR - 2 Meali Diyenet İşlerinden

Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Şimdi iki adam düşünelim. Birisi izbandut gibi 150 kilo diğer cılız sıska bir şey 55 kilo. İkisine de 100 sopa mı vuracaksın zina yaptığı için? Bu 100 sopanın yazdığım iki adamda da tesiri aynı mı?

Neye göre sağlayacaksın adaleti? Birine daha mı yavaş vuracaksın? Ne kadar yavaş vuracağına kim karar verecek? Sopayı vuran kişiye mi bırakacaksın adaletin tecellisini?

Verilen ayete karşılık komik yoruma cevap yazmaya utanıyorum..
    * * * * * * * * * * * *
    Konuda dikkatimi çeken bir takım yorum ve ayetleri toparladım.Kur'an ı önce bir okuyun sonra sıralarını öğrenin sonra gelin burada tartışmalara katılın..

Ben utanmadan onu diyorum da siz gerçekleri yazdığımız halde utanmadan halen bazı şeyleri tekrar ediyorsunuz..

Beni uğraştırmadığınız için teşekkür ederim, biraz daha az "belden aşşağı" seviyesinde vurursak daha sağlıklı bir tartışma olur kanımca

1- "Bakara ve Maide süreleri Medine'de inmiştir.Bakara Hicretin 2. veya 3. yılında,Maide ise Kur'an'ın indirilme sırasında sondan 3.sırada bulunan bir süredir.Bir önceki paragrafta Nisa süresini veripte "Oysa kuran ilk indiği zamanlarda" cümlesini kuranlar NİSA ve HACC sürelerinin BAKARA süresinden sonra indiğini birilerinin söylemesi gerekir.İnsanların araştırmadan c/p yöntemiyle forumlara bilgi paylaşması ve KUR'AN ı incelediğini söyleyen bir takım ateistlerin buna MÜDAHALE etmemesi ne kadar ironik.."

Surelerin iniş sıraları bahsettiğim konuda çok da önemli değil, Bakara suresinin Nisa ve Hac'dan sonra indirildiğini söylediğimi veya buna yönelik bir iddiada bulunduğumu düşünmüyorum. Kaldı ki vurgulamak istediğim Kuran'daki yahudi-hristiyan topluluklarına yönelik çelişkili açıklamalardı. İster bakara ilk nisa son olsun, ister nisa ilk bakara son. Tespiti değiştirmiyor

2- Nahl 76'da " Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür" cümlesinde DİLSİZ ibaresiyle PUTLAR anlatılırken birinin çıkıp SAKATLARLA DALGA GEÇİLİYOR diye yaygara çıkarması başka birinin de ona destek vermesi birde bu kişinin ben dürüstüm ben şöyleyim demesi ironinin farklı bir boyutudur.

Sanırım HAYATINIZIN FAİLİ oldunuz "forum dili" ile... Bakın Kuran ne diyor, siz ne diyorsunuz:

"﴾74﴿ Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler."

"﴾75﴿ Allah (şöyle) iki adamı da misal verdi: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şeye gücü yetmez, efendisine sadece bir yüktür. Nereye gönderse olumlu bir sonuç alamaz. Bu, adaletle emreden ve doğru yol üzere olan kimse ile eşit olur mu?"

Bu iki ayette puttan bahsediyor diyor iseniz, hemen tartışmayı keselim. Zira okuduğunuzu anlayamıyorsunuz demektir...

3- "BAKARA - 62 Muhakkak ki, âmenû olanlar ve yahudi, hristiyan ve sabii olanlardan kim, Allah'a ve ahiret gününe inandı ve ıslâh edici ameller işlediyse (nefsini tezkiye etti ise ), artık onların mükâfatları Rab'lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.

Bu iki ayette Yahudi, Nasara ve Sabii'lerin vaktiyle peygamberlerine uyup iman etmiş kimseler için rableri katında mükâfatı vardır.Allah katında hak din İslamdır.Bunu defalarca tekrarlamamıza rağmen halen bir takım şahısların bu ayetler üzerinden prim yapması cahilliktir"

Hayır cahillik değildir. Yahudi ve hristiyan mirasını aynen devam ettirip de onlara da müslüman demek asıl cehalettir diyeceğim de, demiyorum. Farketmiyorsunuz ki, savlarınız çoğu zaman bizim karşı çıktığımız durumlardan daha "mantık dışı". Hristiyanlığa ve yahudiliğe de "İslam" demek, bu kitlelerin ve geleneklerin de gücünü almaya çalışmaktan başka hiç bir mantıkla açıklanamaz. Allah'ın tek ve değişmez dini İslam olsa idi, başından beri tamamen aynı emir/yasaklar, ibadetler gönderilirdi. Allah'ın dini İslam sürekli değişmediğine göre, Hristiyanlık ve Yahudilik İslam değildir. Çünkü paralellik gösterselerde ne kadar değiştirilmiş oldukları iddia edilse de, farklıdırlar...

Benim bahsetmek istediğim, Kuran'ın ilk başlarda "Allah'a uyan herkesi" cennetlik gibi göstermeye çalışırken, sonradan çok daha ayrıştırıcı bir kimliğe bürünmesi idi ki ayet ve sıraları bunu tasdikliyor.

Zamanında peygamberine uymuş ve uymaya devam eden insanlara sonrasında "yeni peygamber benim" deyip de çıkagelirseniz ve bu insanlar da canları gibi savundukları "hak dinlerini" savunur size inanmazlarsa cehenneme gidiyorlar. İstendiği kadar "dinleri değiştirildi" deyin, işi buraya getiren tanrının ta kendisi. Çünkü İbrahim "ben müslümanım" demedi. Musa ve İsa da demedi. Fakat Kuran, onlar böyle söylemiş gibi lansetti...

Üstelik tanrı onların kitap ve dinlerini de korumadı (ki tanrı nasıl İslam'ı korumaz o halde diye sorarlar). Evrimsel sürece göre daha gelişmiş olan İslam ile icad edildi "din koruma" durumu maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 17 Ekim 2013; 15:21:06 >

• abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi öyle diyorsunuz da, edip yüksel'i ben de kaale almam ama kadir mısıroğlu da abuk sabuk konuşan bir adamdır bana göre.
  • quote:

Ben hikaye peşinde değilim.

Ortaya bir şeyler attın, iftira ettin. Bende sana tarihlerine baktın mı dedim ?

Yalancısın, iftiracısın, iki yüzlüsün deyince kızıyorsun. Al işte yine bir iftira ve iki yüzlülük.

Hayır kendini her defasında böyle ortaya koyuyorsun ya.

Hac ilk defa Hicri 9 yılında yapılmış. Bir sene sonra Peygamber Efendimiz Hicri 10 yılında ilk ve son haccını yapmış.

Peygamber A.S.V. Medine'ye Hicret ettiğinde elinde hiç bir malı yokmuş. Bir evde misafir kalmış. Senin anlayacağın hayvan ticareti yapacak kadar zengin değilmiş. "Tüccar olan Eşi" de yaşamıyormuş o dönemde.

Geçen gün bana sayfalarca çalışıyorum, bir sürü notum var deyip arkasından bu kadar basit bir konuda iftira atmazdın.
    Yalancı ve ikiyüzlüsün işte bu kadar...

Hakaretin bini bin para Fazla sinirlendirdik bu sefer ki "kişisel" mesajın dozajı arttı. Neyse, biz üslubu bozmayalım ki her zamanki gibi farkımız belli olsun...

Herhalde ki BİLEREK sadece peygamberi veya eşini, veya sadece peygamberi veya amcasını örnek vermedim değil mi? Bilerek, isteyerek, bu şekilde yazacağınızı sezerek üçünü de yazdım. Hatta bilmediğimiz ve benim oldukça olası gördüğüm diğer "destekçilerden" bahsetmedim bile.

Üstelik peygamberin ve destekçilerinin bütün "kazançlarını" hac ile kazandığını da iddia etmedim ki gerek yok, Kuran söylüyor "savaşta ganimetler Allah'ın ve peygamberindir" diye...

Peygamberin zamanında kar etmedi ise, amcası-eşi etti. Eşi etmedi o sırada ölü ise, amcası veya peygamber etti. Amcası da etmedi ise ve yine eşi ölü ise, ganimetler ile peygamber kar etti. Çünkü ayetler buna izin verecek nitelikte, hepsi "tüccar" ve bu sebeplerden ötürü İslam'ın ticareti pekiştirir nitelikte bir din olduğunu da biliyoruz. (Günümüzde de yansımalarını görüyoruz) Sonuç olarak ayetlerin amacını birazcık "art niyetli" incelediğimiz zaman bu ayetlerin bazı çevrelere olağan üstü kar getirebileceğini görebiliyoruz. Ben bu olasılık ve AYETLER dururken, -MIŞ, -MİŞ ile ilgilenmiyorum. Zaten her şeyi geçtim ETİKLİK üzerinde durdum.

ETİK değil... Çünkü...

Ganimet Allah'ın olamaz; fakirin, düşüğün, yetimin olur. Çünkü Allah dünyada yaşamıyor ve ihtiyacı yok. "Paravan olarak" Allah'ı böyle bir ayette kullanmaya da gerek yok. Ha eğer peygamber ganimeti alarak fakire verMİŞ, der iseniz; ETİĞİ hiçe sayıp MİŞ'lere geçmiş oluyoruz.

Sayfalarca çalışıyorum demedim. Çalıştım ve bıraktım Hatırımda kalanlarla idare etmeye çalışıyorum işte... Samimi olarak ben "müfteriyim, iki yüzlü ve yalancıyım" deyip özür dileyeceksen hemen koyayım buraya notları Aksi halde çocuklar gibi kimseyi "inandırmak" gibi, kimseye "kapak" yapmak gibi, kimse ile "buluşmak" gibi bir derdim yok. Her zaman dediğim gibi iddialarım burda, ayetler burda...

• quote:

quote:

Cevap veremediği iddialara mı Okumada sıkıntı var galiba bir kaç sayfa geriye giderseniz cevabı görürdünüz.Neyse siz uğraşamayın ben geçen yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum..

quote:

Oysa kuran ilk indiği zamanlarda çevresinde bulunan başka dinlere mensup insanların ilgisini çekebilmek için gelen ayetler daha ılımandı;

Bakara ve Maide süreleri Medine'de inmiştir.Bakara Hicretin 2. veya 3. yılında,Maide ise Kur'an'ın indirilme sırasında sondan 3.sırada bulunan bir süredir.Bir önceki paragrafta Nisa süresini veripte "Oysa kuran ilk indiği zamanlarda" cümlesini kuranlar NİSA ve HACC sürelerinin BAKARA süresinden sonra indiğini birilerinin söylemesi gerekir.İnsanların araştırmadan c/p yöntemiyle forumlara bilgi paylaşması ve KUR'AN ı incelediğini söyleyen bir takım ateistlerin buna MÜDAHALE etmemesi ne kadar ironik..
    * * * * * * * * * * * *
    Ayrıca sakatlarıda hiçe saymıştır;

NAHL 16/76.; Allah iki adamı misal veriyor: Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür, nereye gönderse bir hayır çıkmaz; bu, doğru yolda olan, adaletle emreden kimse ile bir olabilir mi? ( bu sureyi yazarken tanrının Stephen Hawking'den daha haberi yoktu heralde)

Nahl 76'da " Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür" cümlesinde DİLSİZ ibaresiyle PUTLAR anlatılırken birinin çıkıp SAKATLARLA DALGA GEÇİLİYOR diye yaygara çıkarması başka birinin de ona destek vermesi birde bu kişinin ben dürüstüm ben şöyleyim demesi ironinin farklı bir boyutudur.
    * * * * * * * * * * * *

Bu iki ayette Yahudi,Nasara ve Sabii'lerin vaktiyle peygamberlerine uyup iman etmiş kimseler için rableri katında mükâfatı vardır.Allah katında hak din İslamdır.Bunu defalarca tekrarlamamıza rağmen halen bir takım şahısların bu ayetler üzerinden prim yapması cahilliktir
    * * * * * * * * * * * *
    NÛR - 2 Meali Diyenet İşlerinden

Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Şimdi iki adam düşünelim. Birisi izbandut gibi 150 kilo diğer cılız sıska bir şey 55 kilo. İkisine de 100 sopa mı vuracaksın zina yaptığı için? Bu 100 sopanın yazdığım iki adamda da tesiri aynı mı?

Neye göre sağlayacaksın adaleti? Birine daha mı yavaş vuracaksın? Ne kadar yavaş vuracağına kim karar verecek? Sopayı vuran kişiye mi bırakacaksın adaletin tecellisini?

Verilen ayete karşılık komik yoruma cevap yazmaya utanıyorum..
    * * * * * * * * * * * *
    Konuda dikkatimi çeken bir takım yorum ve ayetleri toparladım.Kur'an ı önce bir okuyun sonra sıralarını öğrenin sonra gelin burada tartışmalara katılın..

Ben utanmadan onu diyorum da siz gerçekleri yazdığımız halde utanmadan halen bazı şeyleri tekrar ediyorsunuz..

Beni uğraştırmadığınız için teşekkür ederim, biraz daha az "belden aşşağı" seviyesinde vurursak daha sağlıklı bir tartışma olur kanımca

1- "Bakara ve Maide süreleri Medine'de inmiştir.Bakara Hicretin 2. veya 3. yılında,Maide ise Kur'an'ın indirilme sırasında sondan 3.sırada bulunan bir süredir.Bir önceki paragrafta Nisa süresini veripte "Oysa kuran ilk indiği zamanlarda" cümlesini kuranlar NİSA ve HACC sürelerinin BAKARA süresinden sonra indiğini birilerinin söylemesi gerekir.İnsanların araştırmadan c/p yöntemiyle forumlara bilgi paylaşması ve KUR'AN ı incelediğini söyleyen bir takım ateistlerin buna MÜDAHALE etmemesi ne kadar ironik.."

Surelerin iniş sıraları bahsettiğim konuda çok da önemli değil, Bakara suresinin Nisa ve Hac'dan sonra indirildiğini söylediğimi veya buna yönelik bir iddiada bulunduğumu düşünmüyorum. Kaldı ki vurgulamak istediğim Kuran'daki yahudi-hristiyan topluluklarına yönelik çelişkili açıklamalardı. İster bakara ilk nisa son olsun, ister nisa ilk bakara son. Tespiti değiştirmiyor

2- Nahl 76'da " Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür" cümlesinde DİLSİZ ibaresiyle PUTLAR anlatılırken birinin çıkıp SAKATLARLA DALGA GEÇİLİYOR diye yaygara çıkarması başka birinin de ona destek vermesi birde bu kişinin ben dürüstüm ben şöyleyim demesi ironinin farklı bir boyutudur.

Sanırım HAYATINIZIN FAİLİ oldunuz "forum dili" ile... Bakın Kuran ne diyor, siz ne diyorsunuz:

"﴾74﴿ Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler."

"﴾75﴿ Allah (şöyle) iki adamı da misal verdi: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şeye gücü yetmez, efendisine sadece bir yüktür. Nereye gönderse olumlu bir sonuç alamaz. Bu, adaletle emreden ve doğru yol üzere olan kimse ile eşit olur mu?"

Bu iki ayette puttan bahsediyor diyor iseniz, hemen tartışmayı keselim. Zira okuduğunuzu anlayamıyorsunuz demektir...

3- "BAKARA - 62 Muhakkak ki, âmenû olanlar ve yahudi, hristiyan ve sabii olanlardan kim, Allah'a ve ahiret gününe inandı ve ıslâh edici ameller işlediyse (nefsini tezkiye etti ise ), artık onların mükâfatları Rab'lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.

Bu iki ayette Yahudi, Nasara ve Sabii'lerin vaktiyle peygamberlerine uyup iman etmiş kimseler için rableri katında mükâfatı vardır.Allah katında hak din İslamdır.Bunu defalarca tekrarlamamıza rağmen halen bir takım şahısların bu ayetler üzerinden prim yapması cahilliktir"

Hayır cahillik değildir. Yahudi ve hristiyan mirasını aynen devam ettirip de onlara da müslüman demek asıl cehalettir diyeceğim de, demiyorum. Farketmiyorsunuz ki, savlarınız çoğu zaman bizim karşı çıktığımız durumlardan daha "mantık dışı". Hristiyanlığa ve yahudiliğe de "İslam" demek, bu kitlelerin ve geleneklerin de gücünü almaya çalışmaktan başka hiç bir mantıkla açıklanamaz. Allah'ın tek ve değişmez dini İslam olsa idi, başından beri tamamen aynı emir/yasaklar, ibadetler gönderilirdi. Allah'ın dini İslam sürekli değişmediğine göre, Hristiyanlık ve Yahudilik İslam değildir. Çünkü paralellik gösterselerde ne kadar değiştirilmiş oldukları iddia edilse de, farklıdırlar...

Benim bahsetmek istediğim, Kuran'ın ilk başlarda "Allah'a uyan herkesi" cennetlik gibi göstermeye çalışırken, sonradan çok daha ayrıştırıcı bir kimliğe bürünmesi idi ki ayet ve sıraları bunu tasdikliyor.

Zamanında peygamberine uymuş ve uymaya devam eden insanlara sonrasında "yeni peygamber benim" deyip de çıkagelirseniz ve bu insanlar da canları gibi savundukları "hak dinlerini" savunur size inanmazlarsa cehenneme gidiyorlar. İstendiği kadar "dinleri değiştirildi" deyin, işi buraya getiren tanrının ta kendisi. Çünkü İbrahim "ben müslümanım" demedi. Musa ve İsa da demedi. Fakat Kuran, onlar böyle söylemiş gibi lansetti...

Üstelik tanrı onların kitap ve dinlerini de korumadı (ki tanrı nasıl İslam'ı korumaz o halde diye sorarlar). Evrimsel sürece göre daha gelişmiş olan İslam ile icad edildi "din koruma" durumu maalesef.

Üslub konusunda iğneyi kendinize çuvaldızı başkalarına batırın lütfen..
    O yazının tamamı size özel yazılmış değil zaten.Yazının sonunu okursanız ve bir kaç sayfa önceye giderseniz neye ve kime göre yazıldığını görürsünüz :)
    Ayetleri karıştırdınız galiba :) 74=75 75=76 olacak neyse çok önemli değil biz asıl meseleye gelelim.Ben iki ayet sunmadan tek ayet yani Nahl 76 üzerinden gittim.75'de örnek verirken 76'da ise "gene","yine","da" mealler de çoğaltılabilir kelimelerini kullanmıştır.Yani o iki ayette ki örnekler farklı :) Fail olan ben miyim yoksa siz mi? Ayeti tekrar tekrar okuyun.."Adalet emreden diyor" dikkat...

""﴾75﴿ Allah (şöyle) iki adamı da misal verdi: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şeye gücü yetmez, efendisine sadece bir yüktür. Nereye gönderse olumlu bir sonuç alamaz. Bu, adaletle emreden ve doğru yol üzere olan kimse ile eşit olur mu?"

İslamiyet teslimiyet demektir.Her peygamber kendisinden sonra geleni kabul ve tasdik eder.Zaten bu olmasaydı Peygamber olmazdı biraz mantıklı düşünün..

Edit:Sayın PaiMei şöyle bir ekleme yapayım.Siz isterseniz burdan isterseniz özelden yazın.Uzun yola çıkmam gerekiyor.Yazdıklarınıza geldiğimde cevap yazayım.Hayırlı bayramlar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 17 Ekim 2013; 15:58:57 >

• quote:

Peygamber Efendimiz ile H.z. Hatice'nin evlendiği tarihi. H.z. Haticenin öldüğü tarihi, Hicretin tarihi ve ilk Hac tarihlerini bir kenara yaz. H.z. Haticenin ölürken ne kadar malları vardı, mallar ne üzere harcandı gibi konulara girmiyorum bile.

Yani bir insan iftira atar da bu kadar desteksiz atarsa senin gibi kendini çoluk çocuğa rezil etmekten başka bir şey yapmaz. :))

O kadar uğraşa gerek yok ki X Fies...

Peygamber Hatice eşi ile evlendiğindeki ikisinin yaşlarını bir kenara yaz, sonra da Ayşe eşi ile evlendiğinde eşi ile Peygamberin yaşlarını yaz ve karşılaştır. Sonra da "nefis" ile ilgili ayetleri okursun. Üzerine evlatlığı Zeyid'in eşi ile ilgili ayetleri de bir okursun. Bir de 2013 yılının "ETİK" kavramı ile ilgili sözlüğe bakarsın...

İftira atacak olsam, "iddia" boyutlarının çok daha belden aşağıya olacağını ve sizin savlarınızın da bir o kadar "tanrısallıktan" uzak olacağını görmüş olacaksın zaten. Ama derdim o değil... O yüzden tekrar saygıya davet ediyorum ki ben de o çizgiden çıkmayayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

hocam şimdi öyle diyorsunuz da, edip yüksel'i ben de kaale almam ama kadir mısıroğlu da abuk sabuk konuşan bir adamdır bana göre.

Açık söylemek gerekirse Kadir Mısıroğlu doğru söylediği konuların olduğu noktalar olsada tam olarak kime ne ispat etme derdinde artık anlayamıyorum. Mesela o kadar ileri geri konuşmasına rağmen içeri.alınmadı. Artık hakkında kuşkularım var. Bahsettiğiniz şahıs ise çok itici ve uç noktalarda gezinen bir insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O yazının tamamı size özel yazılmış değil zaten.Yazının sonunu okursanız ve bir kaç sayfa önceye giderseniz neye ve kime göre yazıldığını görürsünüz :)
    Ayetleri karıştırdınız galiba :) 74=75 75=76 olacak neyse çok önemli değil biz asıl meseleye gelelim.Ben iki ayet sunmadan tek ayet yani Nahl 76 üzerinden gittim.75'de örnek verirken 76'da ise "gene","yine","da" mealler de çoğaltılabilir kelimelerini kullanmıştır.Yani o iki ayette ki örnekler farklı :) Fail olan ben miyim yoksa siz mi? Ayeti tekrar tekrar okuyun.."Adalet emreden diyor" dikkat...

""﴾75﴿ Allah (şöyle) iki adamı da misal verdi: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şeye gücü yetmez, efendisine sadece bir yüktür. Nereye gönderse olumlu bir sonuç alamaz. Bu, adaletle emreden ve doğru yol üzere olan kimse ile eşit olur mu?"

İslamiyet teslimiyet demektir.Her peygamber kendisinden sonra geleni kabul ve tasdik eder.Zaten bu olmasaydı Peygamber olmazdı biraz mantıklı düşünün..

Edit:Sayın PaiMei şöyle bir ekleme yapayım.Siz isterseniz burdan isterseniz özelden yazın.Uzun yola çıkmam gerekiyor.Yazdıklarınıza geldiğimde cevap yazayım.Hayırlı bayramlar dilerim..

Üslup konusunda beni üzdünüz, çünkü haketmiyorum. Üstelik size şu mesajınızdaki güzel üslubunuz için teşekkür ediyorum, aynı üslup ile tartışmaya devam edebiliriz özelden veya buradan sıkıntı yok. Ben de yeterince vakit harcadım, devam ederiz daha sonra. Hayırlı yolculuklar dilerim size...

• quote:

quote:

Üslup konusunda beni üzdünüz, çünkü haketmiyorum. Üstelik size şu mesajınızdaki güzel üslubunuz için teşekkür ediyorum, aynı üslup ile tartışmaya devam edebiliriz özelden veya buradan sıkıntı yok. Ben de yeterince vakit harcadım, devam ederiz daha sonra. Hayırlı yolculuklar dilerim size...

Üslub konusunda ne kadar dikkat etsem de bazen sınır ihlali yapabiliyorum.Sınır ihlali yaşarken tek suçta hani bende değil yani :) Insanız olur böyle şeyler :) Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu arada; Tanrı 13 milyar ışık yılı genişliğinde bir evren yaratıyor demişsin. Bu evrenin bitiminde ne var ? Başka bir evren varsa onun bitiminde ne var ? Tüm evrenlerin sonunda duvar mı var ? Onun ardında ne var ?

Bir de Ilımlı İslam'cıya cevap verelim (Takılıyorum hocam)

Dinlere göre demirden topuzlar, en fitillisinden tasmalar var

Ben tanrı evreni yaratıyor derken inanan arkadaşların bakış açısına göre yazdım. Tanrının var olup olmadığını bilmiyorum ve bilemem, bence yok. Çünkü olması için beni tanrının varlığı düşüçcesine iten "insani" sebeplerden başka bir şey yok.

Bir "mekan" var. Uzay dediğimiz madde-anti madde ve bilmediklerimiz ile dolu gök cisimleri bütününün içerisinde teorik patlama sonucu birbirlerinden uzaklaştıkları bir mekan... Onun ötesinde belki milyarlarca daha "uzay" vardır. Bilemiyorum, ama delicesine merak ediyorum.

• Yahu ne kadar boş bir tartışma yapıyorsunuz cidden okudukça "facepalm" yapıyorum. Adam çıkmış birde tanrı maddeseldir maddeden yararlanmıştır gibi inanılmazın ötesinde saçmalığa imza atmış.
    Sürekli olarak Kuran'dan ayet getiriyorum, Kuran'ı Kuran ile çürütüyorum diyen zat farkında değil sanırım ama Kuran insan için inmiştir. Çöldeki Arap'ı inandırmak ile büyüyen bir dinde tasvirler tabii ki içinden ırmaklar geçen, güzel kadınların olduğu bir yer olacaktır. Fakat sonsuz cennet içerisinde kutuplarda yaşayan bir adamın isteyeceği şey olan sıcak iklimin bulunmadığını düşünerek eleştirmeye hatta laf sokmaya çalışıtğını sanmak o kişinin düşünce yoksunu olduğunu gösterir. Cennete en son girecek olan kişiye 10 dünya büyüklüğünde yer verilecekse herkese istediği şey verilecektir emin olun. Yani tamamen kutuplardan oluşan bir cennet isteyen öyle alacak, çöl isteyen çöl alacak içinden ırmak geçmesini isteyen ırmak alacak. Daha bunu idrak edemeden sonsuz kudrete sahip yaratıyıcı ne hadle ne insani mantıkla çürüttüğünü sanıyor anlamak mümkün değil.

Ha bu arada, peygamberimiz ganimetten 5'te 1 alma hakkına sahipken onu da dağıtırdı. Nitekim öldüğünde Yahudi bir tüccara borçluydu. Hani hac Muhammed ile başlamadı ya, öyle olsa dahi "tücccarlığından kar elde etmek için haccı başlatan adam" elinde o kadar imkan olmasına, yanında kanun kadar zengin sahabe olmasına rağmen borçlu öldüğünü görmemek işine gelmediği içindir zira mutlaka bir yerden vurmak gerekiyor zaten...

• Yıl olmuş 2013 hala şu inanç doğru şu inanç yanlış tartışması yapılıyor bu ülkede. Avrupa yıllarca bu yüzden kan akıttı, biz de akıtmadan rahat edemeyeceğiz anlaşılan.

Bırakın insanlar istediklerine inansın yahu. Size ne? İster islamiyete inansın, ister hristiyanlığa ister Buda'ya yapsın, ister gitsin krem peynire adak adasın. İnsanların inançlarını neden sürekli bir kalıba sokmaya çalışıyorsunuz?

Bu ülkede sunni müslümanlar herkesin sunni müslüman olmasını istiyor, ateistler herkesin ateist. İnanmıyorsan inanmıyorsundur kardeşim, ya da müslümansan müslümansın ne yapalım yani.

Neden illa diğer tarafın savunduğu şeyin yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz? Üstelik ki inanç bunlar. Kökü inanmaktan geliyor. Sen inanmazsan senin için bir gerekliliği yok.

Ha, elbette birileri birilerini zorla buna inanacaksın diye kışkırtıyor yada tahrik ediyor. Onlarla da aklı başında özgürlük ve dini inancın gerekleri, sorumluklarını bilen sevgi saygı dolu insanlar ilgilenecek. Tabi öyle olmak isteyen biri var ise.

Arkadaşlarım arasında müslümanı da oldu, hristiyanı da, inançsızı da, ermenisi de kürdü de ingilizi de oldu. Hiçkimsenin biribirinden ne fazlası var ne de üstünlüğü.

Bırakın herkes istediği gibi, istediği şeye inanarak yaşasın hayatını.

• takip okurum sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Yahu ne kadar boş bir tartışma yapıyorsunuz cidden okudukça "facepalm" yapıyorum. Adam çıkmış birde tanrı maddeseldir maddeden yararlanmıştır gibi inanılmazın ötesinde saçmalığa imza atmış.

İşte bahsettiğim "farkındalık" eksikliği bu. Net olarak, açıkça ve onlarca kez "somut" betimlemeler var. Fakat mantığınız kabul etmiyor ve yazanı deforme etmeye, olduğundan fazla görmeye çalışıyorsunuz.

Çevresindeki arabı inandırmak istese idi tanrı, çok daha basit yolları vardı. Afedersiniz ama "tomurcuklanmış bilmem neler" ile insanları ikna etmeye çalışan bir TANRI modeli bana mantıksız geliyor... Dediğim gibi "alışmışlıktan" kaynaklı bir farkındalık eksikliği mevcut. "Tanrı" fikrini bu kadar basite alınca, zamanında puta tapmış insanlarla bir farkımız kalmıyor bana göre.

İnanç ile ilgili işler "hadi inandır" durumuna gelince de, "onlar zaten mühürlüdürler, tanrı dileseydi herkese hidayet verirdi" tarzı durumlar da var ki tuzu biberi...

Neyse üstadım, sorun; ben "saçmalık" gördüklerime saygıdan ötürü "saçmalık" demiyor iken, somut verilere dayanarak yazdığım mantık örgüsü dahilindeki çıkarımlara "saçmalık" denmesi. Yoksa cevabınızı alıntılamayacaktım çünkü özde bir şey ifade etmeyip sadece "yaftalama ve etiketleme" içeren mesajların ardında yatan piskolojiye hasta oluyorum.

Ya demirden topuz var ve tanrı maddeden yararlanmış ve bağımsız değil, ya da ne demir ne de topuz var ve Tanrı bir şey söylerken "ortalama insan seviyesine" inerek bizi inandırmaya veya korkutmaya çalışmış. Bu noktada da tanrının bir "insandan" farkı kalmıyor ikna edicilik olarak, iki ucu otlu değnek bu duruma dikkat çektiğim için özür dilerim

@Cypon

Bu konu insanın hayatındaki en önemli konulardan biri ve bu konuda siz istemeseniz de inanan/inanmayan bazı insanlar fikir alış-verişinde bulunmayı sevebiliyorlar. Bu durum herkes şucu/bucu olsun durumu ile alakalı değil.

"Herkes istediğine inansın bırakın" derken, kınadığınız insanların hatasına düşerek "herkes benim gibi bu konularda elini ayağını çekmeli ve konuşmamalı" önermesini mutlak doğru imiş gibi insanlara dikte etmiş oluyorsunuz. Halbuki ben zaten herkesin istediğine inanmasını isterim ki bu durumdan inançsızlar daha muzdariptir taktir edersiniz ki... Fakat "din" ile ilgili açılmış bir konuda dinler ve tanrı düşüncelerini bu konuyu edebince tartışmak isteyenlerin aralarında tartışmalarından doğal bir şey yok. Ne de olsa bir manifesto ile peygamberliğini ilan eden veya artık dinleri dünya tarihinden silen olmayacak. İstemeyen ve beğenmeyen konuya girip yazmaz olur biter.

• quote:

...
    Diyor ki ben sana "Baldan akan ırmaklar, göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler" vaad ediyorum.
    ...

Özellikle bu noktada aklıma gelen Arabistanın çöl ikliminde Bal üretilemiyordu, taşımacılık da günümüzdeki gibi gelişmiş olmadığı için Bal çok çok pahalı ve çok nadir bulunan bir üründü.

Bu vaat tamamen insani bir düşüncenin yansıması olarak görülüyor.

Not: Bir de hatırladığım kadarıyla su, şarap ve süt ırmakları vardı. Şarap yasak içki değil miydi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Yahu ne kadar boş bir tartışma yapıyorsunuz cidden okudukça "facepalm" yapıyorum. Adam çıkmış birde tanrı maddeseldir maddeden yararlanmıştır gibi inanılmazın ötesinde saçmalığa imza atmış.

İşte bahsettiğim "farkındalık" eksikliği bu. Net olarak, açıkça ve onlarca kez "somut" betimlemeler var. Fakat mantığınız kabul etmiyor ve yazanı deforme etmeye, olduğundan fazla görmeye çalışıyorsunuz.

Çevresindeki arabı inandırmak istese idi tanrı, çok daha basit yolları vardı. Afedersiniz ama "tomurcuklanmış bilmem neler" ile insanları ikna etmeye çalışan bir TANRI modeli bana mantıksız geliyor... Dediğim gibi "alışmışlıktan" kaynaklı bir farkındalık eksikliği mevcut. "Tanrı" fikrini bu kadar basite alınca, zamanında puta tapmış insanlarla bir farkımız kalmıyor bana göre.

İnanç ile ilgili işler "hadi inandır" durumuna gelince de, "onlar zaten mühürlüdürler, tanrı dileseydi herkese hidayet verirdi" tarzı durumlar da var ki tuzu biberi...

Neyse üstadım, sorun; ben "saçmalık" gördüklerime saygıdan ötürü "saçmalık" demiyor iken, somut verilere dayanarak yazdığım mantık örgüsü dahilindeki çıkarımlara "saçmalık" denmesi. Yoksa cevabınızı alıntılamayacaktım çünkü özde bir şey ifade etmeyip sadece "yaftalama ve etiketleme" içeren mesajların ardında yatan piskolojiye hasta oluyorum.

Ya demirden topuz var ve tanrı maddeden yararlanmış ve bağımsız değil, ya da ne demir ne de topuz var ve Tanrı bir şey söylerken "ortalama insan seviyesine" inerek bizi inandırmaya veya korkutmaya çalışmış. Bu noktada da tanrının bir "insandan" farkı kalmıyor ikna edicilik olarak, iki ucu otlu değnek bu duruma dikkat çektiğim için özür dilerim

@Cypon

Bu konu insanın hayatındaki en önemli konulardan biri ve bu konuda siz istemeseniz de inanan/inanmayan bazı insanlar fikir alış-verişinde bulunmayı sevebiliyorlar. Bu durum herkes şucu/bucu olsun durumu ile alakalı değil.

"Herkes istediğine inansın bırakın" derken, kınadığınız insanların hatasına düşerek "herkes benim gibi bu konularda elini ayağını çekmeli ve konuşmamalı" önermesini mutlak doğru imiş gibi insanlara dikte etmiş oluyorsunuz. Halbuki ben zaten herkesin istediğine inanmasını isterim ki bu durumdan inançsızlar daha muzdariptir taktir edersiniz ki... Fakat "din" ile ilgili açılmış bir konuda dinler ve tanrı düşüncelerini bu konuyu edebince tartışmak isteyenlerin aralarında tartışmalarından doğal bir şey yok. Ne de olsa bir manifesto ile peygamberliğini ilan eden veya artık dinleri dünya tarihinden silen olmayacak. İstemeyen ve beğenmeyen konuya girip yazmaz olur biter.

Farkındalıkmış. Anasını satayım bir tek zaten sen ve senin kafandakiler farkında, aydınlanmış ama geri kalan kesim inandırılmış kör aklını kullanamayan aydınlanmamış anlamaz değil mi..
    Yaftalamaktan bahsedip farkında değilsin mantığına uymuyor demek yaftalamak olmuyor zaten öyle değil değil mi ? Mantığınızı seveyim sizin. İnsan gibi maddesel çevresel düşünen bir canlıya egzantirik gizemli şeylerden bahsetse bu söylediklerin geçerli olmayacak o zaman. Zira tanrı anlaşılmaz, ulaşılmaz birşey değil mi ?
    Arkadaşım senin kafandaki o çarpık değerlendirmendeki tanrı ile benim Allah'ım aynı değil şunu bir anla önce. Benim inandığım Allah gayet samimi, açık ve nettir. Dünyadaki dinlerin hemen hepsini okumuş ve araştırmış biri olarak İslam'ın en hızlı ve geniş yayılan din oluşunu çok daha rahat anlıyorum artık.
    Hristiyanlıktaki acıkan tuvalet ihtiyacı olan, kin güden, çıkarcı tanrı anlayışı ile benim inandığım Allah'ı karıştırma. Benim inandığım Allah ruh konusu bahis olduğunda peygamberine sadece sana belirttiğim kadarını onlara anlat, daha fazlasını sana da söylemediğim için bilmiyorum de der.
    Kendi kafandaki mantıksızlıkları, çelişkileri, anlayamadıklarını Allah'a veya dine yöneltmekten vazgeçtiğin zaman zaten gereken cevaplara ulaşacaksın fakat bir türlü bunu idrak edemiyorsun. Bu dünyaya bağlı düşündüğün sürece zaten bir "mantık" bulamazsın ki senin yaratılan mantığının seni yaratanı anlayabilmen söz konusu değil. Allah'ın ilmini öldükten sonra dahi anlayamayacağız ki nasıl anlayabilirsin ?
    Benim inancım kudretine olan hayranlığım, sevgimden kaynaklandığı sürece o farkındalık lafını kullanamayacağın bazı kişilerden biriyim rahat ol.
    İstediğin psikolojiye hasta olabilirsin, ben "benim dinim bana seninki sana" diyen bir yaratıcıya inanıyorum. Ki bu yaratıcı ikna etmez, ikna bir ihtiyaçtır onun da ihtiyacı olmaz. Sana seçenek sunmuş sen farklı yönde bir kullanmışsın ben farklı.
    Senin istediğin şey daha çok mitoloji tarzında bir tanrı, erişilmez ulaşılmaz, gizemli, yarattıkları ile ilişiği olmayan, arkadan bakan.. Tolkien okumanda fayda var. Eğer mevcut mitolojiler kesmezse Eru-Illuvatar tam sana göre. Fakat ne yazık ki Allah yarattığı canlıya şah damarından daha yakın olduğundan onun ihtiyacına göre tasvir yapacak kadar mütevazi davranmayı da biliyor.
    Cennetin sonsuzluğu sürekli iyi şeylerin olacak olması bir süre sonra beni sıkmayacak mı diye düşünüp dururum, cennette şimdiki üzüntü sıkıntı gibi duyguların olmayacağını bildikçe bunun nasıl birşey olduğunu anlayamadığım için kafa patlatır ve canım sıkılır. Fakat O'nun kudretini ve akla yatkınlığını bildiğim, tanıdığım için kafam rahat şekilde sorun olmayacağını bilebiliyorum.
    Evet ben farkında değilim, farkındalık mental bir durum olmasına ve benim dinimin de kafa ile ilgili olmasına rağmen ben farkında değilim ve bana yaftacısın çünkü farkında değilsin diyebilecek kadar mantık dışı konuşan sen maddeci-dünyasal olduğun halde farkındasın. Peki ne diyelim, o aydınlanmışlığın ile mutluluklar dilerim. Ben sahip olmadığım farkındalığım ile mutlu mesut yaşıyorum, beni düşündüğün için sağ ol. İlluminated seni..

• quote:

quote:

quote:

Bu kadar basit mi ?
    İslam bu yazdığından mı ibaret ?
    iyi ve dürüst olsam, paylaşsam cennete gitmeme yetecek mi ?

Ben hiç kimsenin bireysel anlamda cennete gideceğini garanti edemem. Edecek olsam önce kendimi garanti ederdim.

Cennette girmek Allah Rızası ile olur. Allah Rızasını kazanmak önce ona iman etmekle sonrasında gönderdiği kurallara uymaya çalışmakla olur. Kılavuz arıyorsan Kuran'a baş vurmalısın.

Zira Kuran okuyan bir insan benim sana bu söylediklerimi zaten biliyor olacaktır.

Daha önce de yazdığım gibi kuran'ı defalarca okudum.
    Bir cümleye indirgediğiniz şeyi kuralara uymayı eklediniz ve zaten o da kuran'ın tamamı oluyor.
    Sizler şanlısınız cevapları bulabiliyorsunuz ama ben belki de bana benzer pek çok kişi cevaplar arıyor.
    Neyse, aynı şeyleri yazmak anlamsız.
    Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

Bak sıkıntı yaşadığın şey okurken yazan kişinin ifadelerine ve kelimelerine çok takılıyor olabilirsin.

Ben de göğüs ve meme veya şarap gibi ifadeleri duyduğumda Kuran bu mu diye çok kafama takıldı. Ben Müslüman bir ailede dünyaya geldim. Annem zoru ile küçük yaşta camiye gönderdiler 2 gün sonra kaçtım. Okumayı severdim bu meseleleri yıllarca okudum. Otelcilik mezunuyum. İçkinin sudan fazla aktığı ortamlardan çıktım artık içki satılan yerden su bile almıyorum.

Sen ne kadar süredir kafan bulanık bilmiyorum ama ben çok uzun dönemler ikilemlerde kaldım ve ikilemde kaldığım kısımların neden kaynaklandığını çözmeye çalıştım.

Dini kullanıp onun bunun kafasını kestirenler olduğu gibi dini bize yanlış anlatmışlar. Ne annem ne babam bana İslamı anlatmadı. Annem beni dürüst ve ahlaklı birisi olarak yetiştirdi. Mahallemiz taşra da olmasına rağmen küçükken ki şimdide çok çok iyi yerdeyiz diyemem yardım dağıtmaya gelirlerse bile bize mani olur, bizden fazla ihtiyacı olan birisi olabilir hesabını veremeyiz diye bize engel olurdu.

Sonradan şunu anladım ki, okuduktan sonra tabi, anlatmak ve okumak değil yaşamak gerekiyormuş. Okuyarak bir bilgi sahibi olunmuyor. Okuyarak tecrübe edinemiyorsun. Ancak okuduklarınla beraber yaşadıklarını yan yana getirebiliyorsan bir anlamı oluyor.

İslam faiz ve buna benzer bir çok şeyi yasaklamış. Ticaret yaptım, büyük zararlar içerisine girdim. 10 küsür senelik arkadaşlarım beni yarı yolda bıraktı. Kendi dükkanlarından çaldılar. Zarara girdim, arabamı sattım vs bir çok olay yaşadım. Cebimde para olduğunda bile huzurum yoktu.

Şimdi İslam'a uygun yaşamaya çalışıyorum. Kumar hayatımda hiç olmadı bugün de yok. İçkiyi unuttum. Sigarayı bıraktım. Kahvehane kültürüm yok. En çok yaptığım şey arada bir çay içmek. Gerçi bir çok kişi ve yerden davet alıyorum ara sıra gidiyorum. Pilavlı sohbetlere falan değil. Gazetecilerle köşe yazarları ile veya buna benzer tabakadaki insanlarla oturup kalkıyoruz.

Şu an borcum yok. Kredi kartıma da başka bir şeye de borcum yok. Tek başıma da olsam yarın borcumun son günü nasıl öderim diye düşünmüyorum. Oysa başka türlü yaşadığım her dönemde bunlar defalarca başıma gelmişti. Şimdi okuduğum ayetleri daha iyi anlıyorum. Anladıkça Allah'ın ipine daha sıkı yapışıyorum.

Arkadaşlarım beni kazıkladığını aklıma getirdiğimde Tebbet Suresini daha iyi anladım. 40 sene El Emin lakabı ile gezeceksin. Bu dağın ardında ordu var deseler inanacakları bir toplum para ve çıkar yüzünden adamı 5 dakika da satıyor. Halbuki baktığın zaman Tebbet Suresi hikayemsi masalsı bir şey. Kuran da ne işi var ? Allah'ın yarattıkları kullarına doğru yolu bulması için anlattığı hikayeye bak ? Ama 10 küsür senelik arkadaşın para yüzünden bunu yapınca orada Muhammed Mustafa'nın durumunu anlıyorsun.

Yani dediğin gibi olsa, yani okudum anladım gibi bir şey olsa bu şuna benzerdi, ilaç var hapı yutuyorsun ve anında hastalıktan eser kalmıyor. Hap eriyecek, tesirini gösterecek, hastalığa karşı vücudu dirençli tutman gerekecek. Bütün bunlar mücadele. Doğruluk Ayeti denilen bir ayet var, Peygamber A.S.V. bu ayete karşılık şöyle söylediği rivayet ediliyor;

"beni iki büklüm eden ayet" veya bir kısım "Saçlarımı beyazlatan ayet"

Şimdi biri onu demiş, biri bunu demiş hangisi doğru diye bakarsan meseleye içinden çıkamazsın. Sadece evde, işinde, okulda, arkadaşlarınla, patronunla, kamu da aklına gelen her yerde, "dürüst olmayı ve doğru olmayı dener misin ?" Gerçekten hayatın ne kadar zor olduğunu, ne kadar çok mücadele etmen gerektiğini göreceksin.

İşte o zaman ya bu 1500 yıl önceki yaşamış Muhammed adında ki adam doğru diyormuş diyeceksin. Zor olacak ama bu yolda yürümeye devam ettiğinde gerçekten dürüst olduğunda ve mücadele ettiğinde bakacaksın ki, insanlar itibar ediyor, arkandan konuşmuyor, ya bizim bu adam dürüsttür diyor dediğini göreceksin. İşte o zaman bazı kapıların daha kolay açıldığını gördüğünde Allah' Kuranda ben Allah yolunda yürüyenlerin gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olurum" ayetini anlayacaksın.

Oysa materyalist düşünen adamlar, Müslüman olan ancak topal olan bir adamı gösterip yine ayetleri inkar edecek. "Senin Allah dediğin varlığın yürüyen ayağı olurum diyor Kuran'da ama adam sakat, işte yaratıcı yok, senin Peygamberin yalancı diyecekler."

İftira edecekler.

Allah Kuranda mealen kafirlerden için kendilerini ortaya koyarlar, ölene kadar saklanamazlar diyor.

İşte adam Hac ile ilgili Peygamberi Hayvan Ticareti ile yapmakla suçluyor. Adam ben tartışma yapıyorum diyor ama iftira ederek ne olduğunu ortaya koyuyor. Bana ben okuyorum, araştırıyorum şunu bunu yapıyorum diyordu, öyle bir şey yaptı ki yine kendini ortaya koydu.

İşte ayetler anlatıyor.

Ayetleri parça parça hayatındaki yaşadıklarınla kıyasla. Biraz sabret. İşte o zaman anlayacaksın. Yoksa bir bardak su değil bu, içtim oldu denecek bir şey değil...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.