Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
20
Favori
13.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Böyle değil kardeş, alttaki gibi!
  • Casper_C kullanıcısına yanıt
    Limonata ile kanser iyileştirmenize hayran kaldım!
    Kırk yılda bir sadece meraktan tartışmayı izliyordum, limon sıktınız resmen!
    Bence önce limonatayla kanserin iyileşmiyeceğini bir öğrenin sonrada böyle Allah, din, peygamber gibi ufak tefek konuları halledersiniz!
  • Ben kanser konusunda sâdece bir araştırmanın haberini belirtimiştim. Sanırım şu sitedeki de haberin original metni;

http://www.snopes.com/medical/disease/lemons.asp

Bilmin ve bilimsel gelişmelerin hasmı değiliz, merak etmeyin…

Hekim değilim, hekim olmaya meraklı da değilim; fakat mensûbu olduğum dîn konusunda orta ölçekte bilgi sahibiyim…

Peki siz bu kanser mevzuu ile bu mevzuu arasında kurduğunuz korelasyonu neye borçlusunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Ben kanser konusunda sâdece bir araştırmanın haberini belirtimiştim. Sanırım şu sitedeki de haberin original metni;

Hekim değilim, hekim olmaya meraklı da değilim; fakat mensûbu olduğum dîn konusunda orta ölçekte bilgi sahibiyim…

Peki siz bu kanser mevzuu ile bu mevzuu arasında kurduğunuz korelasyonu neye borçlusunuz acaba?

Allah bilimi korusun!
    Yukarda verdiğiniz İngilizce linkin baş kısmını değil en son paragrafını okursanız orada limon suyu kemoterapiden 10000 kat etkilidir kansere karşı yazmıyor, ( siz eveleyip-geveleyip yakını kanser hastası bir arkadaşa bunu ima etmişsiniz ) tam tersine bu haberin yalan ve uyduruk bir haber olduğunu, limon suyunun kemoterapiden 10000 kat etkili olmadığını ve bunu onaylıyan şirketinde uyduruk olduğunu belirtiyor.
    Öylesine bir konuda bu kadar yanıltıcı ve yanlış yazabildiğinize göre bu konuda neler yazmazsınız şeklinde kurdum korelasyonu!

• Casper_C kullanıcısına yanıt
    el nusra da aynısını iddia ediyor. etmese de, varsayımlar üzerinden kafa kesiyor. net bilgi sahibi olmadan konuşmayın.

bu forumu yobazlar ve fetullahçılar mahvettiler. tayyiban size maaş bağladıysa söyleyecek lafım yok.
  • quote:

Orada eğer biraz dikkât etmişsen 12 saat çalışmaya mukâbil 60 Cent ücretten daha da az bir ücretle çalıştırıldıklarından, barakalarda mahkûm edildiklerinden, dayağa ve cinsel tâcize mâruz bırakıldıklarından ve bu ve bu tür kötü şartlar nedeniyle sürekli firar girişimlerinin olduğundan sözediliyor. Bu kölelik değil de nedir?

Şimdi burada kölelere bu derece ağır bir zulüm sözkonusu. Eğer bu iğrenç düzenin önüne geçilemiyorsa, köleyi satın alırsın, bu berbat hayattan kurtarırsın. Ha şimdi bu köle, sahibinin onu azâd etme isteğine rağmen köle hiç alışkını olmadığı yabancı bir hayata adapte olabilmekte güçlükler çekiyorsa ve bu nedenle bir sürelğine de olsa iyi niyetli olduğuna inandığı sahibinin emrinde kalmak istiyorsa zulüm bunun neresinde, yanlış bunun neresinde?

Hakikate göremeyen gözlerinizin bir gün açılmasını dilerim.

bak kölelik lafın gelişidir.gercek kelime karşılığı bu değildir köleliğin yahu.köle maldır.bir insanın başka bir insanın malı olmasıdır.yasal bir durumdur. Muhammed döneminde ve daha öncesinde devar olan bir durumdur.yasal bir olgudur.mesela eski romada da vardır.köellik ile ilgili kanunlar. köle mal olmaktır.

senin verdiğin örnek insan sömürmek, çocuk sömürmek vesaire gibi bir durumdur. ayrıca yasal dayanağı var mıdır belli değil. yani verdiğin örneğin kölelik ile alakası yok.

<<<<<<<<

sen kölesin farzet.başkasının malısın.öküz neyse ,deve neyse ,ziynet eşyası neyse sende osun...malsın mal...seni pazarda satabilir. sana maaş ödemek zorunda değil .devletin sana tandığı haklar bugünkü insanhakları düzenlemeleriyle kıyaslandığında çok komik kalıyor.malsın işte yav...sevdiğin biriyse ,onun kölesi olmaktan hoşalnıyorsan ,maaş almadan onun için çalışabiliyorsan sorun yok.ama senin gibi binlerce onbinlerce köle var.hepsi memnun mu? biraz mantık yahu.

• Sn. Neommy ne diyorsa
    Tersi dogru kabul edilir
    Tecrubeyle sabittir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Bu bir kudret meselesi değil. Evreni yaratan Allah, elbetteki yok etmesini de iyi bilir. Sâdece zaman zaman bir ibret vesikâsı olsun diye, mesela bir bölgeye kasırga musallat eder ve bir şehri ya da bir semti haritadan siler atar.

Köleliğin günümüzde hâlâ varlığı için, bakınız;

http://www.dw.de/hindistanın-köle-gelinleri/a-16453901

Bir kimsenin bir köleyi azâd etmiş olması bu kimsenin kölelik sistemi’ni desteklediği anlamına gelmez ki.Köleliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyada bir köle azâd etmek isteyen bir kimsenin köle satın almaktan başka bir yolu yok.

Bence günümüzdeki en muhteşem mûcize âhir zaman alâmetleridir.

İslâm, câhilliye dönemi’nde doğmuştu ve sanırım İslam’ın o zamanlar çok az taraftarı vardı. Şimdi dünya yeniden câhillliye dönemi âdetlerine geri dönüş yapıyor, ve câhilliye dönemi’nde olduğu gibi ahlâkî açıdan resmen çöküyor.

Tirmizi’den naklen şöyle bir hadis vardır; "Bu dînin başlangıcı gibi sonu da garip olacaktır."

Şahsen bu açıklamadan şunu anlıyorum; İslam’ın, doğuşundan itibâren ilk birkaç on yıl çok az sayıda mensûbu vardı. Kıyâmete yakın da öyle olacak. Ve aynı zamanda, İslâm öncesi dönemdeki yozlaşma ne denli ileriyse kıyâmete yakın vakitlerde de öyle ya da benzer derecede olacak, tâ ki (Hz. Mehdi ve onunla beraber olanlar) İslâm’ı yeryüzünde yeniden hâkim kılıncaya değin. Fakat o zaman da zaten dünya bütünüyle yok olmaya hiç olmadığı kadar yakın olmuş olacağı için…

önce kölelik gerçek anlamda nedir ,insanı sömürmek nedir ,uluslararası yasalar ne diyor bunun farkında olmak gerek.

orda modern kölelik yoktur.ordaki çocuklar sadece sömürülüyor.kimsenin malı değildir.bu saçma örneği vermek için de hindistaan gitmene gerek yoktu. bu ülkede ufacık kız çocukları okuldan alınıp çalıştırılıyor. bunlar insanların birbirini sömürmesidir.gercek anlamdan kölelik değildir.zaten bu sömürme işi yüzünden -insan hakları- diye birseyler cıktı. gelişmiş ülkelerde böyle bir sömürme şekli olmuyor ülke sınırları içinde.stanartlar var yasalar var dahası sendikalar var.hindisnatn gibii Arabistan gibi iran gibi zihniyet olarak gelişmemiş toplumlarda insanlara eziyet edilmesi KÖLELİK değildir.sömürüdür ve önüne geçilememiş bir durumdur.ama birleşmiş milletler veya insah hakları kuruluşları bu tür davranısşlar tasvip etmez. dediğim gibi bu da kölelikle alakalı değildir.laf cambazlığından başka birsey değildir.

köleliği desteklemez diyorsun da zaten yorumunda yazdım.- o dönem için normal karşılasak bile- diye.o dönemde bu yasalar normal karşılanabilir.ama bugun bu yasalar olumsuz bir durum ortaya çıkarıyor.çünkü bu yasalar yüzünden islamda kölelik müessesi yasal durumdadır..ünkü size göre bu kitap her döneme hitap etmektedir.ama adam öldürmüş birisi köle azad ederek cezadan kurtulabiliyorken ,bugun kölelik yasadışı olduğundan bu söylem gercersiz oluyor.

islam cahiliye döneminde geldi.ironik bir sekilde islam coğrafyasında hala cahiliye döneminde.

bu arada mehddi gelid. bak üste videosunu da koydum.masonluk diplomasınıda almış

şaka bir yana daha çok beklersiniz mehdiyi mucizeyi.geçmişte işe yarasada bugun dinin pek bir anlamı yok.zaten gerçekliği hiç yok.sadece kalabalıkları uyuşturuyor.

Emek sömürülüyor yani modern kölelik. Eskiden kölelerin özgürlüğü sınırlanmış. Modern kölelikte sınırlamalar değişerek devam ediyor. İngiltere Afrikayı sömürge yapmış eskiden. İnsanları köle yapmış. Şimdi yine sömürüyor. Şimdi köle değiller Afrikadakiler. İşgal edip çalıştırana kadar kendilerine bağlı yönetimlere çalıştırtıyorlar onları. Modern köleleik değil de başka ne?

• Takunyalılar bir süredir gözükmüyordu ortada. Onlar gidince din hakkında bıdı bıdı yapma görevini abiler @archozi'ye vermiş diyecektim ki geri gelmişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Ben kanser konusunda sâdece bir araştırmanın haberini belirtimiştim. Sanırım şu sitedeki de haberin original metni;

Allah bilimi korusun!
    Yukarda verdiğiniz İngilizce linkin baş kısmını değil en son paragrafını okursanız orada limon suyu kemoterapiden 10000 kat etkilidir kansere karşı yazmıyor, ( siz eveleyip-geveleyip yakını kanser hastası bir arkadaşa bunu ima etmişsiniz ) tam tersine bu haberin yalan ve uyduruk bir haber olduğunu, limon suyunun kemoterapiden 10000 kat etkili olmadığını ve bunu onaylıyan şirketinde uyduruk olduğunu belirtiyor.
    Öylesine bir konuda bu kadar yanıltıcı ve yanlış yazabildiğinize göre bu konuda neler yazmazsınız şeklinde kurdum korelasyonu!

Size bu konularda sonuna kadar katlıyorum. Allah Bilimi korusun...

Dün karbonhidrat şişmanlatır deniyordu bugün başka bir şey diyorlar. dün falan diyorlardı bugün filan diyorlar. Dünya Sağlık Örgütü Başındaki adamlar grip yüzünden turuncu alarm ilan ettikleri zaman bir çok ülke milyarlarca dolar tutan faturayı sırf ilaç şirketlerine kazanç sağlamak adına ödediler.

Bu davranış "Din" değil bilim adı kullanarak yapıldı. Peki bu kez insanlar bilime mi lanet okudu yoksa bunu ilan eden kişi/kişilere mi ? Toplumun genel sorunlarını cahilliklerini veya eksikliklerini insanlara mal etmek yerine neden mensup oldukları şeylere fatura ediyoruz ki ?

Mesela bana soruyorlar siyaset için ne dersin diye ben bile içime işlemiş, siyasetten nefret ediyorum diyorum oysa ki siyasetin suçu yok, siyasetçilerin suçu var. Bu ayrımı yapabilecekmiyiz hakkı ile bilemiyorum, hatta zannetmiyorum. Hatta iddia bile ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Bu bir kudret meselesi değil. Evreni yaratan Allah, elbetteki yok etmesini de iyi bilir. Sâdece zaman zaman bir ibret vesikâsı olsun diye, mesela bir bölgeye kasırga musallat eder ve bir şehri ya da bir semti haritadan siler atar.

Köleliğin günümüzde hâlâ varlığı için, bakınız;

http://www.dw.de/hindistanın-köle-gelinleri/a-16453901

Bir kimsenin bir köleyi azâd etmiş olması bu kimsenin kölelik sistemi’ni desteklediği anlamına gelmez ki.Köleliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyada bir köle azâd etmek isteyen bir kimsenin köle satın almaktan başka bir yolu yok.

Bence günümüzdeki en muhteşem mûcize âhir zaman alâmetleridir.

İslâm, câhilliye dönemi’nde doğmuştu ve sanırım İslam’ın o zamanlar çok az taraftarı vardı. Şimdi dünya yeniden câhillliye dönemi âdetlerine geri dönüş yapıyor, ve câhilliye dönemi’nde olduğu gibi ahlâkî açıdan resmen çöküyor.

Tirmizi’den naklen şöyle bir hadis vardır; "Bu dînin başlangıcı gibi sonu da garip olacaktır."

Şahsen bu açıklamadan şunu anlıyorum; İslam’ın, doğuşundan itibâren ilk birkaç on yıl çok az sayıda mensûbu vardı. Kıyâmete yakın da öyle olacak. Ve aynı zamanda, İslâm öncesi dönemdeki yozlaşma ne denli ileriyse kıyâmete yakın vakitlerde de öyle ya da benzer derecede olacak, tâ ki (Hz. Mehdi ve onunla beraber olanlar) İslâm’ı yeryüzünde yeniden hâkim kılıncaya değin. Fakat o zaman da zaten dünya bütünüyle yok olmaya hiç olmadığı kadar yakın olmuş olacağı için…

önce kölelik gerçek anlamda nedir ,insanı sömürmek nedir ,uluslararası yasalar ne diyor bunun farkında olmak gerek.

orda modern kölelik yoktur.ordaki çocuklar sadece sömürülüyor.kimsenin malı değildir.bu saçma örneği vermek için de hindistaan gitmene gerek yoktu. bu ülkede ufacık kız çocukları okuldan alınıp çalıştırılıyor. bunlar insanların birbirini sömürmesidir.gercek anlamdan kölelik değildir.zaten bu sömürme işi yüzünden -insan hakları- diye birseyler cıktı. gelişmiş ülkelerde böyle bir sömürme şekli olmuyor ülke sınırları içinde.stanartlar var yasalar var dahası sendikalar var.hindisnatn gibii Arabistan gibi iran gibi zihniyet olarak gelişmemiş toplumlarda insanlara eziyet edilmesi KÖLELİK değildir.sömürüdür ve önüne geçilememiş bir durumdur.ama birleşmiş milletler veya insah hakları kuruluşları bu tür davranısşlar tasvip etmez. dediğim gibi bu da kölelikle alakalı değildir.laf cambazlığından başka birsey değildir.

köleliği desteklemez diyorsun da zaten yorumunda yazdım.- o dönem için normal karşılasak bile- diye.o dönemde bu yasalar normal karşılanabilir.ama bugun bu yasalar olumsuz bir durum ortaya çıkarıyor.çünkü bu yasalar yüzünden islamda kölelik müessesi yasal durumdadır..ünkü size göre bu kitap her döneme hitap etmektedir.ama adam öldürmüş birisi köle azad ederek cezadan kurtulabiliyorken ,bugun kölelik yasadışı olduğundan bu söylem gercersiz oluyor.

islam cahiliye döneminde geldi.ironik bir sekilde islam coğrafyasında hala cahiliye döneminde.

bu arada mehddi gelid. bak üste videosunu da koydum.masonluk diplomasınıda almış

şaka bir yana daha çok beklersiniz mehdiyi mucizeyi.geçmişte işe yarasada bugun dinin pek bir anlamı yok.zaten gerçekliği hiç yok.sadece kalabalıkları uyuşturuyor.

Emek sömürülüyor yani modern kölelik. Eskiden kölelerin özgürlüğü sınırlanmış. Modern kölelikte sınırlamalar değişerek devam ediyor. İngiltere Afrikayı sömürge yapmış eskiden. İnsanları köle yapmış. Şimdi yine sömürüyor. Şimdi köle değiller Afrikadakiler. İşgal edip çalıştırana kadar kendilerine bağlı yönetimlere çalıştırtıyorlar onları. Modern köleleik değil de başka ne?

kölelik yasal bir kurumdur .senin saydığın şeyler ise suçtur. bununla birlikte KÖLELİK değildir. tutturdunuz bi modern kölelik diye yahu.Köle gibi çalıştırmak değiminden sanırım kafanıza böyle saplandı.köle maldır.yasal bir maldır.yasadışı kölelik olmaz.yada zorla çalıştırmak sömürmek kölelik değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

dunya 4,5 milyar yasinda islam 1000 sene falan demissin cahilce bir aciklama
    islamiyet ebediyen vardi hz ademde muslumandi hz isa'da hz musa'da senin simdi hiristiyan dedigin insanlara zamaninda gelen din islamdi yozlasip degisince adi hiristiyan oldu musevi oldu vs.vs.

birde demissinki tum kainatin yaraticisi boyle ufak seylerle ugrasirmi? lutfen google i ac kanindaki al yuvarlari ak yuvarlari oku atomu oku molekulu oku Allah'in daha kucuk seylerlede ugrastigini (gerci ugrasmak denmez onun icin) goreceksin cunku onun ilmi sinirsizdir

Hocam ilk insan yani Adem gibi birşey hiç olmadı, bu konuda aşağıdaki linklere bakabilirsiniz;

http://www.youtube.com/watch?v=Eet93LujF1o

http://www.youtube.com/watch?v=ZJTmUU2BLcY

http://www.youtube.com/watch?v=hpr-Guji3q0

Bu tartışmada en çok konuşulan konulardan biri tanrıyı savunma açısından kimin cehenneme gideceğinin bilinemiyeceği olmuş, tabiki hayatını iyiliklerle dolu olarak geçirmiş birinin sırf tanrıya inanmadı diye cehenneme gidecek olması tanrının inandırıcılığını azaltıyor, fakat kuranda bu konuda açık açık ayetler var, malesef kurandaki iyilik anlayışı biraz çarpık öyleki adam öldürme ile ilgili ayetler bile müminler arasında gerisi insan sayılmıyor, aynı gerçek cehenneme gidecekler içinde var buyrun ayetler;

Nisa 93; Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir. Allah, ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.

Cehennemlik olanlar;

A'RÂF - 36 Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenlere gelince, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

HACC - 72 Kendilerine âyetlerimiz açık açık okunduğu zaman, o kâfirlerin yüz ifadelerinden inkârlarını anlarsın. Neredeyse, kendilerine âyetlerimizi okuyanlara hışımla saldıracaklar. De ki: “Şimdi size bu durumdan daha beterini haber vereyim mi: Ateş. Allah, onu kâfirlere vaad etti. Ne kötü varış yeridir orası!

NİS - 140 Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuzâ€� diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

NİS - 150-152 Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederizâ€� diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Oysa kuran ilk indiği zamanlarda çevresinde bulunan başka dinlere mensup insanların ilgisini çekebilmek için gelen ayetler daha ılımandı;

BAKARA - 62 Muhakkak ki, âmenû olanlar ve yahudi, hristiyan ve sabii olanlardan kim, Allah'a ve ahiret gününe inandı ve ıslâh edici ameller işlediyse (nefsini tezkiye etti ise ), artık onların mükâfatları Rab'lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.

MÂİDE - 69. Muhakkak ki, âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler), ve Yahudiler, Sâbiiler ve Nasrânilerden (Hristiyanlardan) kim Allah'a ve âhir güne îmân eder ve nefsini ıslâh edici ameller (nefs tezkiyesi ) yaparsa onlara artık korku yoktur ve onlar mahzun da olmazlar.

Oysa başka zaman gelen ayetlerde tam tersi söylenmektedir;

ÂLİ İMRÂN - 85 Ve kim İslâm'dan başka bir dîn ararsa, o taktirde kendisinden asla kabul edilmez ve o, ahirette "hüsranda olanlar"dan olur.

NİS - 150-152 Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederizâ€� diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

MUHAMMED 8- 9 İnkâr edenlere gelince, artık yıkım onlara. Allah onların amellerini boşa çıkarmıştır. Bu onların, Allah'ın indirdiklerini beğenmediklerinden dolayıdır. Allah da bunun için onların amellerini boşa çıkarmıştır.

ÂLİ İMRÂN - 85 Ve kim İslâm'dan başka bir dîn ararsa, o taktirde kendisinden asla kabul edilmez ve o, ahirette "hüsranda olanlar"dan olur.

Sonuç olarak kuran kabilesini kontrol etmeye çalışan bir kişinin günlük ihtiyaçlarına göre şekilenmiştir, indirme sırasına göre okunursa birbiriyle uyuşmayan yukardaki gibi ayetlerden pek çoğu görülebilir.

• quote:

1-) Asırlık geçmişi olan bir uygulamayı bütünüyle sonlandırabilmek mümkün mü? Hâlâ günümüzde kölelik yok mu zannediyorsun?

2-) Nisa Sûresi 3. Âyet ve ilgili tefsir notlarını bütünüyle oku…;

Okudum ben üstad, tekrar tekrar okudum

Kendi suretini yansıttığında dağları eriten bir tanrı, binlerce insanı "hicret" ettirebilen bir tanrı; dininin sonsuza kadar yaşayacağını iddia eden bir tanrı ve peygamberin "köleliği" kaldırmaya gücü yetmiyor öyle mi? Hadi "gücü yetmedi" çılgınlık tadındaki önermesini mantıklı kabul edelim, peygambere neredeyse "istediği" kadını alma izni veren tanrı; köleliğe karşı en ufak bir yakınmada da mı bulunmaz yahu?

Kölelik mevzusu, açıkça dinlerin "KAFAYI SIYIRDIĞI" ve kafadan koptuğu noktadır. Madem kölelik gibi bir geleneği kaldırmak o kadar zordu, kıçı kırık pislik müşrikleri inandırmak o kadar zordu; peygamberinizi ve tanrınızı o kadar övmeyin ve gözünüzde büyütmeyin diye son derece "verilere" dayanan mantıksal bir çıkarım yapsam nasıl gelirdi kulağınıza?

Dünyanın şu dönemindeki "köleliğe" varan sistemler ile, direk bir insanın "hizmetkar" olmasını da mukayese etmeniz tipik bir "inancını kurtarma" savunma mekanizması. Ben de yaptım bunları zamanında "kısa bir süre için". Baktım ki iş olacak gibi değil, ardı arkası kesilmiyor mantık dışı olguların...

Buyrun burdan yakınız...

Azhab (37):

"Hani sen Allah'ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, "Eşini nikahında tut (onu boşama) ve Allah'tan sakın" diyordun. İçinde, Allah'ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha layıktı. Zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü'minlere bir zorluk olmasın. Allah'ın emri mutlaka yerine getirilmiştir."

Azhab (50):

Peygamber ile ilgili söylediğim "güçsel" durumu tekrar gözden geçirin. Zira peygamber eşinin karısına karşı duygular beslemekten kendini alamıyor ve Allah da bunu sezerek peygambere "zorluk" çıkarmak istemiyor, buyrunuz:

"Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

Peygamber, kendisi ile evlenmek isteyen 1. dereceden akrabaları dışında bütün kadınları alabiliyor. Hatta kadınlar için "ganimet" yakıştırması kullanılıyor, hatta evlatlarının eşlerini bile "alabiliyor", ve bütün bunlar peygambere "zorluk" çıkarmamak içinmiş. Hani kadınlara "yardımcı" olma, onları "koruyup-kollama" muhabbeti nerede? "Yoksa siz Allah'ın ayetlerini inkar mı ediyorsunuz?" Tekrar tekrar okuyun ayetleri, kulaklarınıza ve okuduklarınıza inanabilecek misiniz sağlıklı bakabilirseniz eğer?

Bugün bir milletvekili maaş bile almıyor bazı ülkelerde. Güç'ten doğan olası kazançları 2013 yılında "ETİK" kabul etmiyor insanoğlu... İnsanlık nerede, din nerede taayyül edebiliyor musunuz? Peygamberin hicret ve savaşlar ile, popülerliği ve "tanrısal" gücü ile dünyasını cennete çevirmiş olabileceğini ve açıkça çıkar sağladığını göremiyor musunuz? Herhaldeki ki bizlere "bir yırtık hırkası" hikayeleri anlatılacaktı, dine inanmış bir toplumda yaşayan insanlar olarak... Amcası, "ticaretçi" Kendisinden oldukça büyük karısı, zengin bir "ticaretçi" Ve öteki yanda anlatılagelen yırtık bir hırka...

Ben size girdiğiniz bütün savaşların ganimetlerini, size saygı duymuş ve inanmış bütün kadınları "ganimet ve helal" olarak alabileceğinizi söyleseydim; siz de arkanızda yeteri güç var ise peygamber olmak isterdiniz 1500 yıl önce merak etmeyin. Sorun "insanda" değil, sorun insanın yarattığı dinde.

Ve böyle bir dine inanmayan "daha geniş görüşlere, daha üst düzey ahlak ve insanlık anlayışlarına" sahip insanlar 2013 yılında "cehennemlik" olacak öyle mi? Ne için? Nicola Tesla gibi 7/24 insanlığa fayda olmaya çalışmayı düşünmek yerine günde 5 vakit namaz kılmadıkları, 4 kadınla evlenmek yerine tek kadınla evlendikleri, kendinden oldukça "alt gruptaki" insanlara bile "siz" diye hitab etmelerine rağmen müridlerini koruyup günahlarını örmedikleri için mi? Geçiniz...

Kusura bakmayın ve bana kızmayın. Kuran'da ne varsa ben onu, 2013 yılındaki sıradan bir insanın "yaşam standardına" göre yorumluyorum ve bu sonuca varıyorum. Kölelik ile ilgili bu denli "akış dışı" yaklaşımlarda bulunduğunuz vakit, sizi akla davet etmek üzre bazı gerçekleri gözlerinizin önüne sermem gerekiyor ki eğri oturup doğru konuşalım. Açıkça Allah'ın ayetlerini inkar etme noktasındasınız çünkü, sizin bizlere "savunma" olarak sunduğunuz önermelerin kendisini sürekli savunan Kuran'da esameleri geçmiyor. Oysa Allah'ın ayetleri gayet açık ve nettir ve savunmaları ile beraber gelmiştir. Ben söylemiyorum bunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 29 Eylül 2013; 22:27:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Sonuç olarak kuran kabilesini kontrol etmeye çalışan bir kişinin günlük ihtiyaçlarına göre şekilenmiştir, indirme sırasına göre okunursa birbiriyle uyuşmayan yukardaki gibi ayetlerden pek çoğu görülebilir.

Ha yaşayın hocam, başından beri bu duruma dikkat çekmek istiyorum "tamamını okuyun, peygamberin gücü arttığında..." diyerek.

Bir çok çelişki görebilirsiniz. Papalar övülmüştür ilk başta, sonra cehennemlik olmuşlardır. Müşrikleri tamamen genelleyerek "sert" ifadeler kullanılmayıp, savaş kazanıldıktan sonra "pislikler" denmiştir. Peygamber "ben sadece Allah'ın bir elçisiyim" derken, "Allah'ın sevgilisi, kainattan önce onun nuru vardı" noktasına gelinmiştir. Sadece çevresini ve kabilesini uyarma amaçlı konuşur vaziyetteki peygamber, bütün insanlığa seslenmiştir. Önceleri teyze, amca, dayı ve hala kızları alınamazken, çok sonradan peygamber alabilmiştir. (Bugün hala bu uygulamayı devam ettiren insanlara hangi mantıksal yaklaşımlarla kızabilirsiniz?)

Her şeyi geçtim, bütün insanlığa bir din gönderdiğini iddia eden bir tanrı, kitabına "Peygamberin eşlerine perde arkasından bakınız" diye bir ayet yazdırır mı? Beni ilgilendirmiyor ki bu? Peygamber rahatsız olduğu bu durumu çevresine birinci ağızdan ve en etkili yoldan duyurmak mantığında hareket etmediyse, bunun Kuran'da bulunmasını hangi akılcı önerme ile açıklarız? Günlük ayetlerin tanrının kitabında işi olabilir mi? Bütün bunlardan sonra bir Norveç'li ye, nasıl yaşarsa yaşasın, ne kadar iyi bir insan olursa olsun, cehenneme gideceğini nasıl açıklayacaksınız?

• İslamiyet boyunca insanlar köle edilip işkence edilmiş, ağır şartlarda çalıştırılmış gibi düşünülüyor galiba ama atlanılan birkaç hadis var. "Köle ve cariyelere yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, yapamayacakları işleri yüklemeyin, onlara 'Kölem, kulum, cariyem' demeyin, "Oğlum, kızım' deyin". "Modern" dünyamızda bile hiçbir işveren ne işçisiyle aynısını yer ne de aynısını giyer ne de oğlu, kızıymış gibi davranır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interferon.

İslamiyet boyunca insanlar köle edilip işkence edilmiş, ağır şartlarda çalıştırılmış gibi düşünülüyor galiba ama atlanılan birkaç hadis var. "Köle ve cariyelere yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, yapamayacakları işleri yüklemeyin, onlara 'Kölem, kulum, cariyem' demeyin, "Oğlum, kızım' deyin". "Modern" dünyamızda bile hiçbir işveren ne işçisiyle aynısını yer ne de aynısını giyer ne de oğlu, kızıymış gibi davranır.

Madem Kuran değişmez ve içerisindekileri aynen uygulamak durumundayız, o zaman size kazancımın tamamını vermeyi talep ediyorum, kölem olmak ister misiniz?

Kölelere neler yaptırılır, hangi muamlelerde bulunulur "açıkça" tarif edilmiş ve tarihsel kayıtlara geçmiş midir ki, kölelerin gönlünü almaya ve dine davet etmeye yönelik bir kaç "HADİSİ" mazur göreceğiz? Kölelik kaldırılmadı ise, kölelere "oğlum" denmesi ile mi yetineceğiz? Dini kendimize göre değerlendirmek yerine, 2013 yılında yaşantımıza göre oldukça "geride" kalmış dine mi kendimizi ve "daha ileri" dünya görüşlerimizi uyduracağız? Müslüman ülkelerin de bütün sorunu bu iken, sakın "sorun dinde değil insanda" demesin kimse. Harika bir örnek verdiniz buna çünkü, kölelere "oğlum" denmesini matah bir şey olarak sunarak. Bugün insanlar köpeklerine de "oğlum" diyor, bifteklerle besliyorlar bilmem farkında mısınız?

Bu uğraşlarınızın hepsinin, bir insanın kabul edemeyeceği mantıksızlıkta önermeleri kapatma amaçlı "savunma mekanizmaları" olduğunu görebilmenizi dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 29 Eylül 2013; 23:02:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Interferon.

İslamiyet boyunca insanlar köle edilip işkence edilmiş, ağır şartlarda çalıştırılmış gibi düşünülüyor galiba ama atlanılan birkaç hadis var. "Köle ve cariyelere yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, yapamayacakları işleri yüklemeyin, onlara 'Kölem, kulum, cariyem' demeyin, "Oğlum, kızım' deyin". "Modern" dünyamızda bile hiçbir işveren ne işçisiyle aynısını yer ne de aynısını giyer ne de oğlu, kızıymış gibi davranır.

Bir önceki yazımda şöyle bir söz söyledim;
    " Sonuç olarak kuran kabilesini kontrol etmeye çalışan bir kişinin günlük ihtiyaçlarına göre şekilenmiştir, indirme sırasına göre okunursa birbiriyle uyuşmayan yukardaki gibi ayetlerden pek çoğu görülebilir. "

Eğer kölelerle ilgili davranışlara baktığınızda Muhammed ilk zamanlar kölesi Zeyd'i azad edip evlatlık edinmiştir bu davranışıda iyi bir imaj bırakmıştır, fakat daha sonraları Araplarda evladının eşiyle evlenilmesine kötü gözle bakıldığı için Muhammed Zeyd'in eşi Zeynep'le evlenince tatsızlıklar çıktı ve şu ayetler indi;

AHZAB 33/4. Allah insanın içine iki kalp koymamıştır. Allah, zıhar yapmanız suretiyle eşlerinizi, anneleriniz gibi yaratmamıştır; evlatlıklarınızı da öz oğullarınız gibi saymanızı meşru kılmamıştır. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir, doğru yola O eriştirir.

AHZAB 33/5. Evlatlıkları babalarına nisbet edin, bu Allah katında en doğru olandır. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşi ve dostlarınız olarak kabul edin. İçinizden kasdederek yaptıklarınız bir yana, yanılmalarınızda size bir sorumluluk yoktur. Allah, bağışlar ve merhamet eder.

Burda evlatlığınızı öz evladınız gibi saymak zorunda değilsiniz deniyor ve yapılanın hoş karşılanması sağlanıyor, oysaki ben bir tanrıdan evlatlıklarınızı öz evladınız olarak sayın demesini beklerdim ve bu ayetlerin etkisi altında bugünlerde İran'da yeni bir yasa kabul gördü babalar evlatlık aldıkları kızlarla 13 yaşından itibaren evlenebilecekler, sizce insanın evlatlık aldığı bir kişiye bu gözle bakması normalmidir.

Hep dediğim bir nokta vardır en büyük din içimizdeki ahlaktır, kutsal kitapların ahlak örnekleri yerine göre iyi olabilir ama günümüze ters düşen pek çok örnekde vardır.

Ayrıca kölelikle ilgili başka kuran tavırları şöyledir;

Bakara 178. ;Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür).

NAHL 16/75. ;Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel nimetlerden gizlice ve açıkça sarfeden kimseyi misal gösterir: Hiç bunlar eşit olur mu? Övülmeğe layık olan Allah’tır, fakat çoğu bilmezler.

Ayrıca sakatlarıda hiçe saymıştır;

NAHL 16/76.; Allah iki adamı misal veriyor: Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür, nereye gönderse bir hayır çıkmaz; bu, doğru yolda olan, adaletle emreden kimse ile bir olabilir mi? ( bu sureyi yazarken tanrının Stephen Hawking'den daha haberi yoktu heralde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 30 Eylül 2013; 0:18:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

dunya 4,5 milyar yasinda islam 1000 sene falan demissin cahilce bir aciklama
    islamiyet ebediyen vardi hz ademde muslumandi hz isa'da hz musa'da senin simdi hiristiyan dedigin insanlara zamaninda gelen din islamdi yozlasip degisince adi hiristiyan oldu musevi oldu vs.vs.

birde demissinki tum kainatin yaraticisi boyle ufak seylerle ugrasirmi? lutfen google i ac kanindaki al yuvarlari ak yuvarlari oku atomu oku molekulu oku Allah'in daha kucuk seylerlede ugrastigini (gerci ugrasmak denmez onun icin) goreceksin cunku onun ilmi sinirsizdir

Tamam da niye yozlaşıyor bu dinler hiç sordun mu kendine?

Bir tane gönderiyorsun kitabı bozuluyor(Tevratta dünya 6000 yaşındaymış) inanan insanlar sapıtıyor. Yok biz tanrıyla pazarlık yaptık şu anda da müslüman avındalar.

Olmadı mı bir tane daha yolluyor. Peygamberine tanrının oğlu diyolar. İsa Tanrı Kutsal ruh hepsi de tanrıdır diyolar. Tek olan tanrıyı 3 tane yapıyolar.

O da olmadı İslamı getiriyor.

Daha bizim bilemediğimiz kitaplar/dinler de var belki...

Bunlar dünyanın farklı farklı yerlerine inse hadi anlayacam. O zamanda iletişim, bilgi paylaşımı daha azdı. Mesela bir tanesini ortadoğuya birini uzak doğuya birini de amerika kıtasına gönderirsin anlarım.

Aynı coğrafyaya 3 tane din indirmenin mantığı nedir? 1 indirdim olmadı 2. de olmadı. 3 te tutturdum mu?

Hayır sadece bu da değil ki. Yukarıda arkadaşlar da yazmış. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

• @neommy

Ben o bahiste net bir şekilde "Bu iddia doğru mudur değil midir bilemem ve haberde delil olarak gösterilen kaynaklar neydi ve güvenilir midir bilemem" demiş miyim? demişim. Limonun zaten kanser tedâvisinde kullanılması tavsiyesi de ortadayken devamededuran tedâvinin yanısıra limon suyu içilmesini ve hastalık ve hastalığın son durumu hakkında aynı konuda mütehassıs farklı hekimlerin de görüşlerinin öğrenilmesini ve buma göre hareket edilmesini tavsiye etmişim.
    Daha neyin çabası içersindesiniz?

Universal Hastaneler Grubu İtalyan ve Çamlıca Hastaneleri Tıbbi Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz’un Sabah Gazetesi aracılığıyla yaptığı açıklamalar için bakınız;

http://www.sondevir.com/?aType=haber&ArticleID=79670

Bağlantı adresini verdiğim haberde geçen şu ifade bahsini ettiğini konuyla alâkalı

"
    AKCİĞER KANSERİ İÇİN;
    LİMON KABUĞU: Akciğer hastalığının tedavisinde limon ve turunçgillerin özellikle kabukları çok faydalıdır. Bunların dört-beş tanesini (muhakkak önce elma sirkesinde yıkayın) mikserde çektikten sonra her sabah bir bardak içilebilir. Hastalar, bu karışımın tadından hoşlanmazsa dondurma veya kara üzüm pekmezi ile tüketebilirler.
    "

Ben o mevzuuda bir öreride bulunmuşken ve bu mevzuuda ise her soruya bizzat Qur’an üzerinden cevaplar veriyorken sizin öneri ve kesin kanıt arasında kurduğunuz korelasyona da ben hayran kaldım…

@El Fuego

İlk önce ağzını topla, söylediklerini gözlerin görüp aklın da idrâk edebilsin ki muhattap alınmaya lâyık olasın..!

Muhatabının haketmediği bir ithâm, onu sarfedene aittir..!

@olağan_şüpheli

Kölelikten maksad, köle üzerinden her türlü menfaati sağlamaktır. Geçmişteki kölelerin durumuyla hemen hemen tıpa tıp aynı durumda olan milyonlarca insan var… Benzer ızdırapları, benzer mahkûmiyetleri yaşıyorlarlar mı? Yaşıyorlar? Geçmişte bu hayattan kurtarmak mümkün müydü? Evet. Şimdi mümkün mü? Evet…
    Dayak var, cinsel istismar var deniyor, daha ne olacak da sen bu insanlara köle sıfatını lâyık göreceksin?

Hem muhtemelen, günlük 60 Cent bile olsa, hiç para ödenmeyen insan mı daha fazla çalışır, az da olsa ödenen mi? Burada iyi niyet aramanın mantığı nedir ya..?
    Bir insan bir başkasını köle olarak kabûl ediyorsa o köleye hiç insanca davranır mı sahibi..? Öte taraftan bilinçli bir müslümanın İslâm’ın "yaradılmışların en şereflisi" olarak nitelediği insana bir köle gibi (insandışı bir varlık gibi) muâmele etmesi düşünelemez, kurgulanamaz..! Olsa olsa esir olarak kabûl edilirler ki onlara da insanlıkdışı muâmelede bulunulmaz.

Özetle; nasıl ki bir islâm düşmanının köleye bakış açısı farklıysa bir mü’minin bakış açısı da farklıdır…

@Pai Mei

Araştırma yapma teşebbüslerinize çok saygı duyuyorum; ama tez hükümlerimiz yok mu, bunlar kırılma noktalarını teşkîl ediyor, bir makas farkıyle yanlış istikâmetlere doğru savrulmaya sebep oluyor.

İlgili âyetlere bir de Muhammed Esed’in perspektifi ile bakınız [Bu ilgili âyetlerde esas konu kölelik olmamasına rağmen açıklamalarda kölelik mevzuuna da istemsizce değinilmiş olunuyor];

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=31&sid=33

Kendi kendimizi ele alarak düşünelim;

Ben F isimli bir arkadaşa farz-ı muhal Kimya ilmine yönelik birikimlerimin tümünü kendisine bire bir anlatmatyı teklif etsem; fakat o insan benim Kimya ilmine olan vukûfiyetimi ortaya koyacağım tüm kanıtlara rağmen reddetse ya da hiç bu kanıtlara bakmaya tenezzül bile etmese ben bu insana zorla Kimiya birikimimi öğretebilir, aktarabilir miyim?
    Önce bana inanması ve benden samimiyetle yardım istemesi lâzım ki o kimseye yardım edeyim. Sürekli ama sürekli benim eksikliklerimi, hatâlarımı bulmaya çalışarak, bulup buluşturduklarını yüzüme çarpmaya kalkarsa ben de elbetteki o insan ile olan irtibâtımı keserim. Ve bakın burası çok çok önemli; böylece benim hakkındaki kanaatleri bir zandan ibâret kalmakla beraber benden hiçbir şey alamayacak. Halbuki bu işten ben zararlı çıkmadım; fakat o kimse böyle bir fırsatı değerlendirmemeyi hür iradesiyle seçti.

Aynen öyle de; Allah’a ve vahiylerine inanalım ya da inanmayalım. Allah’ı var kabûl edip, öğütlerini düşünüp bu prensiplere uygun olarak yaşamakla, yok kabûl edip yaşamak arasında eksi sonsuz ile artı sonsuz arasındaki kadar fark vardır.

O’na gelince biz ne durumda olursak olalım O zaten kaybetmeyecek. Allah Evreni ve içersinde barındırdığı akıl almaz çokluktaki varlığı yine akıl almaz düzeyde karmaşık bir yapıda dizayn ederek varetmiş. Değil evreni, bir tek canlıyı dahi varetmemiş olsaydı bile kendisi için hiçbirşey yine değişmeyecekti. Zira O’nun, ne yarattıklarının varlığına ve / veya desteğine ihtiyacı vardır ve ne de evrenin yokluğu O’nu rahatsız edebilir. Fakat öte taraftan insan ilk önce bir hiçken ("yok" oluşundan değer ifade etmiyorken) kendisine bir varlık elbisesi giydirilmek sûretiyle değer atanmış olup yoktan bir var hâline getirilmişse eğer –bir âyetin de işaret ettiği üzere– onu yaratan elbetteki şöyle seslenebilir [ Kıyâmet Sûresi, 36. Âyet ve tefsiri ]

Din ve İnançlar Üzerine

Özetle; Allah’ın hikmeti, akıl erdirilemez bir mâhiyettedir.

Birer insan, birer yaradılmış olarak kendimize gelince, işte sorgulamalarımız sonucunda varacağımız genel kanı Allah’ın varlığını kabûl ve O’nun rehberliğine itimâd noktasına varabildiğindedir ki, bazı hikmetleri temâşâ edebilecek görüş açısını elde edebilmiş oluyoruz bence…

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Bir önceki yazımda şöyle bir söz söyledim;
    " Sonuç olarak kuran kabilesini kontrol etmeye çalışan bir kişinin günlük ihtiyaçlarına göre şekilenmiştir, indirme sırasına göre okunursa birbiriyle uyuşmayan yukardaki gibi ayetlerden pek çoğu görülebilir. "

Eğer kölelerle ilgili davranışlara baktığınızda Muhammed ilk zamanlar kölesi Zeyd'i azad edip evlatlık edinmiştir bu davranışıda iyi bir imaj bırakmıştır, fakat daha sonraları Araplarda evladının eşiyle evlenilmesine kötü gözle bakıldığı için Muhammed Zeyd'in eşi Zeynep'le evlenince tatsızlıklar çıktı ve şu ayetler indi;

AHZAB 33/4. Allah insanın içine iki kalp koymamıştır. Allah, zıhar yapmanız suretiyle eşlerinizi, anneleriniz gibi yaratmamıştır; evlatlıklarınızı da öz oğullarınız gibi saymanızı meşru kılmamıştır. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir, doğru yola O eriştirir.

AHZAB 33/5. Evlatlıkları babalarına nisbet edin, bu Allah katında en doğru olandır. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşi ve dostlarınız olarak kabul edin. İçinizden kasdederek yaptıklarınız bir yana, yanılmalarınızda size bir sorumluluk yoktur. Allah, bağışlar ve merhamet eder.

Burda evlatlığınızı öz evladınız gibi saymak zorunda değilsiniz deniyor ve yapılanın hoş karşılanması sağlanıyor, oysaki ben bir tanrıdan evlatlıklarınızı öz evladınız olarak sayın demesini beklerdim ve bu ayetlerin etkisi altında bugünlerde İran'da yeni bir yasa kabul gördü babalar evlatlık aldıkları kızlarla 13 yaşından itibaren evlenebilecekler, sizce insanın evlatlık aldığı bir kişiye bu gözle bakması normalmidir.

Hep dediğim bir nokta vardır en büyük din içimizdeki ahlaktır, kutsal kitapların ahlak örnekleri yerine göre iyi olabilir ama günümüze ters düşen pek çok örnekde vardır.

Ayrıca kölelikle ilgili başka kuran tavırları şöyledir;

Bakara 178. ;Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür).

NAHL 16/75. ;Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel nimetlerden gizlice ve açıkça sarfeden kimseyi misal gösterir: Hiç bunlar eşit olur mu? Övülmeğe layık olan Allah’tır, fakat çoğu bilmezler.

Ayrıca sakatlarıda hiçe saymıştır;

NAHL 16/76.; Allah iki adamı misal veriyor: Biri hiçbir şeye gücü yetmeyen bir dilsiz ki efendisine yüktür, nereye gönderse bir hayır çıkmaz; bu, doğru yolda olan, adaletle emreden kimse ile bir olabilir mi? ( bu sureyi yazarken tanrının Stephen Hawking'den daha haberi yoktu heralde)

Vallahi düşünen bir insan için, haddinden fazla "kanıtlar" sunduk ki sizin şu yazdıklarınız ile beraber "yenilir yutulur" değil aslında dikkat çektiklerimiz. Sakatlarla ilgili olanda ise "tüy" dikmiş tanrı...

Daha rüya tabirlerinden, Hızır'ın çocuğu öldürüp "bu hayırsız olacaktı" demesinden vs. bahsetmedik bile, hatta o kadar çok şey var ki; yazsak düzeltmesi 32 yılımızı alır herhalde

O kadar "insanımsı" ki...

Düzeltme: Ha bu arada, yukarıda arkadaş İslam'ın kölelere verdiği "değer" den bahsetmişti (yazması bile komik). Sakatların "efendilerine" yük olduğundan tanrı bahsettiğine göre, köleler de layık oldukları değeri görmüşlerdir sanırım. "Allah" aşkına, siz yukarıda yazdığımız ayetlerde okuduğunuz cümlelerin bir TANRININ bir meleğin kulağına, onun da bir insanın kulağına fısıldadığına cidden inanabiliyor musunuz?

Eğer bir tanrı var ise, o tanrı çok yüce bir varlık ve daha önce dediğim gibi; bu tanrı biz ona hakettiği saygıyı ve sıfatlarının hakkını verip bu gibi cümleler ve ayetler göndermiş olamayacağına inandığımız için bizi hayli severken, size fena kızacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 30 Eylül 2013; 1:11:16 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.