Şimdi Ara

Din ve İnançlar Üzerine (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
20
Favori
13.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • soyle dusun 1tane 42'' (39 veya 40 degil bak) samsung marka 3d smart led tv nin uzayda sans eseri gerekli materyallerin milyarlarca yilda etkilesimi ile olusma sansi sence nedir peki bundan daha karmasik ve kiyaslanamayacak seviyede ustun bir insan veya hayvan bedenin rastlantilarla olusmasi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanan, inanmayan

İsra S.: 61. Hani meleklere: "Âdem'e secde edin." demiştik; onlar da secde etmişlerdi; Ama İblis secde etmemiş...

Mevlâna, Mesnevi, cilt: ll sayfa: 21, Beyt: 255.

Yüzbinlerce " Lâhavle" okuyan Şeytan'a bak; ey Âdem İblis'i gör, bak, nasıl yılanda gizlenmiş!

-"Âdem'e secde edin demiştik, onlar da secde etmişlerdi; Ama İblis etmemişti..."

-Âdem, erkek ismidir. Âdemoğulları= Adam/erkek oğullarına secde melekler etmiştir ve etmektedir de, din adamları ile Analar/dişiler secde ediyorlar mı? Hayır!

Çünkü her ikisi de "Kutsal Ana" diyorlar. Kutsal kelimesinin kökü Kut'tur.

Oysa Kuran'ı Kerim diyor ki:" Âdem'i yarattık ondan da eşini yarattık..."

-İlk yaratılan mı Kutsal/Kut olur, yoksa, adamdan/erkekten yaratılan mı Kutsal/Kut olur?

Mevlidi dinleyenler de bilir: "Abdullah'tan OLMA, Amine'den DOĞDU"

-İster Kur'an'ı Kerim'e bakalım, isterseniz Mevlide bakalım, isterseniz Mesneviye bakalım, Kutsal/Kut olan ana/dişi değil, erkektir!
    -Meryem İsa'ya gebe kalınca, yük yüklenmiş ve onu bir süre gezdirmiş.

-Din adamları ve analar yanılmış olmuyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

Güzel konu olmuş herkes seviyeli bir biçimde bir konu tartışabilmiş şaşırdım doğrusu :) Güzel sohbetler dilerim, az çok sohbetlerinizi okudum.

Ben çok bilgiliyim, kültürlüyüm muhabbeti yapmayacağım lakin Kuranı ve hadisi şerifleri zamanında okumuşluğum, aklıma takılan yerleri hafız bir tanıdığımla tartışmılığım vardı, 2 sene kadar namaz kıldım, ve dine ciddi anlamda kendimi kaptırmıştım zamanında, kapanmayı bile düşünüyordum.

Fakat bir süre sonra karşıt görüşleri de okumam gerektiğini düşündüm nedense, çünkü sürekli dini kitapları okudukça ister istemez kendinizi kaptırıyorsunuz, ateistlerin de düşüncelerini öğrenmem gerektiğini düşündüm ve öğrendim de,-öyle çok uzatmayacağım- bugün dinler ve Allah hakkındaki tüm fikrim şu tezimdir;

Böyle bir ekosistemi yaratan, böyle bir sistemi, ucu bucağı olmayan uzayı, gezegenleri, tüm bu mucizeleri,akıl almaz olayları yaratan bir varlığın başörtüsü, namaz,oruç, hac gibi şeylerle uğraşacağını bir türlü söyleyemiyorum kendime, çünkü eğer bir Allah Tanrı varsa bu inanılmaz bir güçtür, ve bu tarz basit şeylerle uğraşacağını hiç düşünmüyorum nedense:) Bence bir Tanrı varsa gönderdiği kitapta kadınlar kapansın demek yerine kadınlar uzayı araştırsın, kadınlara bu görevi verin ya da ne biliyim, günde 5 defa ezberlediğiniz aynı duaları yatıp kalkıp okumaktansa gidin benim yarattığım şeylerin tadını çıkarın, yarattığım mucizelerin sırlarını çözün araştırın hepiniz bilimadamı, bilimkadını olun derdi bence ya :) Kimse kusura bakmasın tabi biraz ağır konuşuyorum, saygısızlık olarak görmeyin ama bence durum böyle.Bu da benim görüşüm. Dinlerle alakalı her şeyi inanılmaz saçma buluyorum nedense:)

4,54 milyar yıl yaşında bugün Dünya, İslam kaç yıldır var allah aşkına 1000yıldır mı 1500 yıldır mı? Bu bile komik :) Onu geçtim sırf din yüzünden ölen insanların sayısı bile insanı dinden soğutmaya yeter.

Kusura bakmayın, kendimi tutamıyorum böyle konularda, çok basit geliyor.

dunya 4,5 milyar yasinda islam 1000 sene falan demissin cahilce bir aciklama
    islamiyet ebediyen vardi hz ademde muslumandi hz isa'da hz musa'da senin simdi hiristiyan dedigin insanlara zamaninda gelen din islamdi yozlasip degisince adi hiristiyan oldu musevi oldu vs.vs.

birde demissinki tum kainatin yaraticisi boyle ufak seylerle ugrasirmi? lutfen google i ac kanindaki al yuvarlari ak yuvarlari oku atomu oku molekulu oku Allah'in daha kucuk seylerlede ugrastigini (gerci ugrasmak denmez onun icin) goreceksin cunku onun ilmi sinirsizdir

• quote:

Bir arkadaşıma " ben Hz. Muhammed diye birinin varlığına bile inanmıyorum ki kaldı ki bence varmışsa da muhtemelen şizofren falandı" dediğim için benimle muhabbetini kesmişti :)

Muhtemelen tarzınız ve üslubunuz yüzündendir. Taktir edemeyeceğim bir şey maalesef... Benim kapalı arkadaşlarım da var ve onlarla bu konuları çekinmekten kaçınırım zira sonucu belli, aranıza soğukluk girer çünkü o insanlar yetişme tarzları nedeni ile bu gibi konulardaki konuşmalarınızı "saygısızlık" olarak nitelendirebilirler, normal. Pek çok dindar arkadaşım ile her şeyi konuşurum, sizin tepki aldığınız şeyleri bile söyleyebilirim muhabbetin gidişatına göre uygun bir dille, çünkü bunu saygısızlık ve tahrik amaçlı yapmadığımı bilirler. Siz biraz "gerçekleri gördüğünüzü düşünmenin" verdiği heyecanla fevrisiniz sanırım.

Ayrıca Hz. Muhammed'in şizofren olduğuna katılmıyorum, dile getirmekten bile hoşlanmadım açıkçası. Çünkü bu gerçeği bulmak ve insanları uyarma amacından çok, "aşşağılama" dan hareket eden bir düşüncenin tezahürü olur. Zeki, ne istediğini gayet iyi bilen ve son derece yardım almış biri olduğunu söyleyebilirim ancak.

1500 yıl önce, olaylara "CANLI" tanık olmuş insanlar, daha net görmüş olabilirler:

Furkan (3)
    "İnkar edenler, "Bu Kur'an, Muhammed'in uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Başka bir topluluk da bu konuda ona yardım etmiştir" dediler. Böylece onlar haksız ve asılsız bir söz uydurdular."

@Lüzumsuz İnsan

Bazı notlarım vardı, pek az dikkat çekici bulduğum yerleri not etmişim. Bulduğum zaman paylaşırım ayeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Emin olun ki hiçbir din temelinde nefret aşılamaz ve insan faktörü işin içine girmediği sürece bu durum değişmez.

Bence emin olmayın. Çünkü dinler amaçları gereği iyiliği ve kötülüğü belirli noktalara kanalize etmek durumundadırlar. İyiliği "kabile" içerisinde kullanırken, "kötülüğü, nefreti ve şiddeti" ise düşman ilan edilene yöneltirler. Böylece insan "kötülük" yapmasına rağmen, kendisini "iyi" olarak nitelendirebilir. Günümüzde kafa kesen cihadçılar gibi, tıpkı Kuran'da savaşmayan ve hicret etmeyenlere kızılması, müşriklere yoğun şekilde nefret duyulmasının "işlenmesi" gibi. Bunlar hedeflenen bir piskolojinin tezahürü. Buyrun:

Hedeflenen piskolojiye hazırlık, ve motivasyon:

Nisa: (Savaş ile ilgili bir ayet ve açıkça belli ki namaz bir motivasyon aracı)

"Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah'ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü'minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır. "

Nisa: (Hemen ardından, açıkça motivasyonun kanıtı)

"Düşman topluluğunu izlemekte gevşeklik göstermeyin. Eğer siz acı duyuyorsanız, kuşkusuz onlar da sizin acı duyduğunuz gibi acı duyuyorlar. Üstelik siz Allah'tan onların ümit edemeyecekleri şeyleri umuyorsunuz. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."

Nisa (100):

"Kim Allah yolunda hicret ederse, yeryüzünde gidecek çok yer de bulur, genişlik de bulur. Ve her kim Allah'a ve Peygamber'e hicret maksadı ile evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse, muhakkak ki onun ecri Allah'a düşer. Allah çok bağışlayan, merhamet edendir."

Amaç hicret ve cihad. Gerekli olan ise inanç ve motivasyon.

Bakara (213): (Amaç gayet açık, daha öncekilerin başlarına gelen "savaşlar" sizin de başınıza gelecek)

"Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü'minler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki Allah'ın yardımı pek yakındır."

Enfal (45): (Motivasyon)

"Ey iman edenler, bir düşman topluluğu ile karşılaştığınız zaman sebat edin ve Allah'ı çok zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.

Enfal (17): (İyiliği kanalize etme, suçluluğu azaltma)

Sonra onları siz öldürmediniz, fakat onları Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. Bu da müminlere güzel bir imtihan geçirtmek içindi. Allah işitendir, bilendir.

Nahl (93): (Nefreti kanalize etme ve mantıksal temele dayandırma çabası)

"Allah, dileseydi elvet sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat Allah dilediğine sapıklık, dilediğine de hidayet buyurur. Şüphesiz hepiniz bütün yaptıklarınızdan sorumlu tutacaksınız"

Şimdi buraya bir parantez açalım çünkü bir çok çelişki var. Bir çok ayette Allah'ın dilediğine sapıklık ve sapkınlık verdiği söylenir. Hatta peygamber artık işin kolayına kaçmışçasına ona muhalefet edenlerin yanından uzaklaşması gerektiğini söyler ve "bunlar mühürlüler, melek göstersek bile inanmazlar" der bir çok ayette. Burada "özgür irade" ye doğrudan müdahale söz konusu iken, "bütün yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız" ibaresi pek layığını bulmuyor. Neyse...

Enam (90):

"İşte o peygamberler, Allah'ın hidayet ettiği kimselerdir. Sen de onların gittiği yoldan yürü. "De ki: Ben ona karşılık sizden bir ücret istemiyorum. O sadece alemleri irşad için ilahi bir yadigardır."

Her ne kadar "savaş ve cihad" ile alakalı görünmese de, son derece alakalı bir ayet. Peygamber bir çok defa kullanıyor "Ben sizden ücret istemiyorum" sözünü, zira "inandırılan" müridler ile yapılacak olan savaşlarda ganimet:

Enfal (1):

"(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."

Allah'a ve resulüne, yani direk resulüne aittir. Hicret ve cihadın önemi burda vücut buluyor işte.

Gelelim nefreti ve kötülüğü, cihadı kanalize etmeye...

Maide (82): (Burda hristiyanlıktan bir destek beklendiği veya Hz. Muhammed'e onlar tarafından destek verildiği imasını da seziyorum)

"Müminlere karşı düşmanlıkta insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Yine insanlara sevgi bakımından en yakın olarak da "Biz Hristiyanız" diyenleri bulursun. Çünkü onların içlerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar kibirlenmezler."

Tevbe (28): (Burada nefret yoksa hemen 5 vakit namaza başlıyorum. Savaş ve cihad meyvelerini vermiştir.)

"Ey iman edenler! Müşrikler bir pislikten ibarettirler, artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilediğinde fazlından sizi zengibleştirecektir. Allah gerçekten bilendir, hikmet sahibidir"

Dikkat çekici olan, Peygamber zafer kazandıkça "ayetler" sertleşmiştir. Hatta başlarda çok mütevazi iken, sonralardan tüm kainatın kendi nurundan sonra yaratıldığına kadar gitmiştir iş. Alemlerin rabbinin en sevdiği kuludur. Hakikatten neredeyse ayet ayet ardında çok net bir piskoloji yatıyor, (açıp uzun uzun düşünerek okumak hoşuma gidiyor ve yaşanılan zamanı ve yaşananları merak ediyorum doğrusu) bu açıdan okunursa an an tarihe tanıklık etmek ile beraber günümüzüz "İslami" çizgideki siyasetini ve icra edenlerin piskolojilerini birebir özetliyor.

Sürçü lisan etti isek affola, son mesajımdır yoğunluğumdan ötürü. Saygı çerçevesinde tartışmalar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 28 Eylül 2013; 2:00:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

islamiyet ebediyen vardi hz ademde muslumandi hz isa'da hz musa'da senin simdi hiristiyan dedigin insanlara zamaninda gelen din islamdi yozlasip degisince adi hiristiyan oldu musevi oldu vs.vs.

birde demissinki tum kainatin yaraticisi boyle ufak seylerle ugrasirmi? lutfen google i ac kanindaki al yuvarlari ak yuvarlari oku atomu oku molekulu oku Allah'in daha kucuk seylerlede ugrastigini (gerci ugrasmak denmez onun icin) goreceksin cunku onun ilmi sinirsizdir

İşte benim bahsettiğim de buydu zaten, bu ne kadar akıllı bir Allah ki, o bahsettiğiniz her şeyi yaratma gücüne sahip al yuvar ak yuvar atom bilmem ne, bu kadar mükemmel bir güç, fakat nedense gönderdiği 3 kitabın değiştirileceğini hesap edemiyor, kaldı ki bu güç zaten yarattığı insanlarda da kimin sapık kimin akıllı olacağını tayin edebiliyor :) Hadi ilk kitap değiştirildi, bundan ders almadın, ikinci değiştirildi ders almadın 3 kitap değiştirilmiş be kardeşim, o zaman kuranın değiştirildiğine neden inanamıyorsun, böyle saçmalık mı olur ya?
    Mısırda kız çocukları din adına sünnet ediliyor beyefendi. Bir kadına klitoris veren bir Allah onun klitorisinin kesilmesini neden istesin?Böyle bir ahlaksızlık ancak müslüman ülkelerde olur. Şeriat kanunları kadar saçma bir şey yok, hırsızın elini ayağını kesiyorlar, hukuk yok bişey yok, mazallah herkes elsiz gezecek yakında bu ülkelerde. :) Neyse tartışmak istmiyorum lütfen siz inanaıyorsunuz ben inanmıyorum bu kadar basit uzatmanın da alemi yok.

• quote:

quote:

İşte benim bahsettiğim de buydu zaten, bu ne kadar akıllı bir Allah ki, o bahsettiğiniz her şeyi yaratma gücüne sahip al yuvar ak yuvar atom bilmem ne, bu kadar mükemmel bir güç, fakat nedense gönderdiği 3 kitabın değiştirileceğini hesap edemiyor, kaldı ki bu güç zaten yarattığı insanlarda da kimin sapık kimin akıllı olacağını tayin edebiliyor :) Hadi ilk kitap değiştirildi, bundan ders almadın, ikinci değiştirildi ders almadın 3 kitap değiştirilmiş be kardeşim, o zaman kuranın değiştirildiğine neden inanamıyorsun, böyle saçmalık mı olur ya?
    Mısırda kız çocukları din adına sünnet ediliyor beyefendi. Bir kadına klitoris veren bir Allah onun klitorisinin kesilmesini neden istesin?Böyle bir ahlaksızlık ancak müslüman ülkelerde olur. Şeriat kanunları kadar saçma bir şey yok, hırsızın elini ayağını kesiyorlar, hukuk yok bişey yok, mazallah herkes elsiz gezecek yakında bu ülkelerde. :) Neyse tartışmak istmiyorum lütfen siz inanaıyorsunuz ben inanmıyorum bu kadar basit uzatmanın da alemi yok.

kardesim bak orada olener din yuzunden hayatini kaybetmiyor oradaki durumun sebebi din degil kapitalizm dir markizm dir v.s. dir isin aci tarafida budur zaten Allahu ekber diyerek insan oldurende musluman degildir tum dunyaya ve senin gibi islami hosgoruyu bilmeyen insanlara bu sekillde lanse eden batili guclerin oyunudur bu El kaide El nusra hizbullah sence bunlar muslumanmi yoksa kapitalist duzene hizmet eden CNn BBC gibi islami teror dini gibi gosteren probaganda aracimi

son birsey bende daha yazmiyacam ALlah en iyi hesap yapandir 4 kitap degismis yine akillanmamis demissin bunlarin hepsinin bir amaci var bir gun gokte inanin ey kafirler diye atesten gok taslari yagsa kurtuldugunda yine inanmayacak cok insan var incil indiginde ondan sonra bir kitap ve bir peygamber gelecegi zaten incilde yaziyordu bilmem anlatabildimmi

• quote:

quote:

quote:

kardesim bak orada olener din yuzunden hayatini kaybetmiyor oradaki durumun sebebi din degil kapitalizm dir markizm dir v.s. dir isin aci tarafida budur zaten Allahu ekber diyerek insan oldurende musluman degildir tum dunyaya ve senin gibi islami hosgoruyu bilmeyen insanlara bu sekillde lanse eden batili guclerin oyunudur bu El kaide El nusra hizbullah sence bunlar muslumanmi yoksa kapitalist duzene hizmet eden CNn BBC gibi islami teror dini gibi gosteren probaganda aracimi

son birsey bende daha yazmiyacam ALlah en iyi hesap yapandir 4 kitap degismis yine akillanmamis demissin bunlarin hepsinin bir amaci var bir gun gokte inanin ey kafirler diye atesten gok taslari yagsa kurtuldugunda yine inanmayacak cok insan var incil indiginde ondan sonra bir kitap ve bir peygamber gelecegi zaten incilde yaziyordu bilmem anlatabildimmi

Her şeyde ABDyi suçlamaktan bıkmadı bu insanlar, iranda tecavüz edilen kadınları da müslümanlar taşlayarak öldürmüyor zaten yine ABD yapıyor, her kötü şeyde dış güçler hikayesini yazmaktan vazgeçelim lütfen.

Ayrıca zaten incilde yazıyordu demişsiniz, az öncede incil değiştirildi dediniz, nasıl inanabiliyorsunuz orda yazana :)

• quote:

Son mesajım dedim dayanamadım

İstendiği kadar Musa'nın ve İsa'nın söyledikleri değiştirilsin, temelde bu dinler "aynı tanrı" tarafından gönderilemeyecek kadar farklılık arz ederler. Bunu mantıkla açıklayamazsınız, bir tanrı sürekli din gönderiyor ise ve söylediklerinin hayati öneme sahip olduğunu söylüyorsa, ibadetlerin rekat, zaman ve miktarlarına kadar "paralel" olması gerekirdi dinlerin. Fakat böyle bir durum yok, sadece birbirinden alıntı yapılmış "gelenekler" var.

Mesela "biz yahudilere bütün toynaklı hayvanları haram kıldık, ders alsınlar diye" denir. Bir tanrı bir insan grubuna toynaklıyı yasaklarken, diğer bir kabileye "helal" kılabiliyor. Hakikatten dediğiniz gibi alyuvar-akyuvar ve galaksiler yaratmış bir tanrı için afedersiniz ama biraz "komik" ayak oyunları.

Halbuki bunu şu şekilde değerlendirirsek tam manzara koyuyor. Hz. Muhammed, zamanında Musa ve esasında yaşadığına dair KANIT bile olmayan İsa'nın öğretilerini kendi dini için "kanıt" sunmuştur. Kanıtlanamayacak iddialar için, kanıt olmayan "kanıtlar" ileri sürülmüştür yani. "Kanıt" isteyenlere de yıllarca "ben de sizin gibi bekleyenlerdenim" denilmiştir. Taa ki muazzam güç elde edilene kadar. Zaten o kadar güce sahip olduktan sonra, bugün olduğu gibi 6 milyar insanı 11 Eylül saldırılarını bir bedevinin yaptığına inandırabilirsiniz.

Ayrıca afedersiniz ama hasta olduğum noktalardan biri de, peygamberin sürekli "doğal afetleri" ve "insanların yaşadıkları sıradan musibetleri" mucize gibi lanse etmeye çalışmasıdır. Taş yağsa inanmazsınız, meteor düşse inanmazsınız denmiş ama "hadi düşsün" deyince "bak şu kavme, onlar da sizin gibi idiler ve helak oldular" diye yine "kanıt" olmayan öğretiler kanıt olarak sunulmuştur. 2013 yılında siz yapmayın bari...

Tabii ki tufanlar kopsa, zelzele olsa tanrıya inanmayacağız, o zamanki insanlar da inanmayacaklardı. Sıradan olan her şeyi "kafanıza taş yağsa" gibi mesnetsiz ve abartı betimlemelerle "tanrısal" lanse etmeye çalışmanın ardında yatan piskoloji; insanları ne düşünürlerse ve başlarına ne gelirse gelsin "tanrıdan" görme anlayışını yerleştirmek, Allah korkusunu aşılamaktır açıkça. Tabii burda peygamber kendisine inanmayanlara karşı çaresizlikle "onlar zaten mühürlüler, Allah dileseydi onları inandırırdı, melek görseler de inanmazlar" argümanlarını kullanıyor. Yani 1500 yıl öncesinde bile kanıtsız iddialar bunlar ki insanlar inanmamışlar ve siz bugün bunları kanıt olarak sunuyorsunuz.

Bir parantez daha... İsa ve Musa, tarihteki onlarca "dini" kahraman gibi diğer kültürlerden sürekli beslenen alıntılarla yaratılmış "astrolojik" kahramanlar. İsa'nın yaşadığına dair Romalı tarihçilerin elinde bile delil yoktur, araştırın "bu varmış" deyin. Hatta İsa'nın annesi Meryem'in, tertemiz bir bakire değil bir hayat kadını olduğu söylenir, Aytunç Altındal da dile getirmişti bunu. (O İslam'da bahsedilen İsa'nın başka bir İsa olduğunu iddia ediyor, belli kabullerle hareket edince gerçeklere ulaşsanız bile inandıklarınıza ulaşmaya çalışmak istiyorsunuz tabii) Bir de bakire Meryem'in gerçete bir hayat kadını olduğunu ve bu yalın gerçeğe rağmen milyarlarca insanın kanıt gözekmeksizin Kara'ya Ak diyebilecek konuma getirildiğini düşünün, dünyanın neden "dinler" eliyle yönetildiğini anlarsınız.

• adam mason olmuş.onun bile videosunu koyuyor
  • @gncttyslgr siz şu ifade ettiklerinizin cehâletten kaynaklanan bir hezeyândandan ibâret olduğunun farkında bile değilsiniz. Hiç izâh etmeye dahi teşebbüs etmiyorum, zira, zerre bilginiz olmadığı konularda atıp tutuyorsunuz. Bundan sonraki üslûbunuz dilerim ve dileriz ki âdab ve saygı sınırları çerçevesinde kalır..!

Demişsin ki; " Cidden kapalı insanlarla arkadaşlık kuramıyorum çünkü genel olarak bakış açıları o kadar dar, başka görüşlere o kadar kapalılar ki muhabbet etmeye değmiyor. "

Şimdi cevâben bakalım ( Bakara Sûresi'nin 13. 14. 15. ve 16. âyetleri ); [ Genel tavsiyem ilgili sûrenin öncesi ve sonrasını da okumanızdır. ]

@ Paimei;

1-) Asırlık geçmişi olan bir uygulamayı bütünüyle sonlandırabilmek mümkün mü? Hâlâ günümüzde kölelik yok mu zannediyorsun?

2-) Nisa Sûresi 3. Âyet ve ilgili tefsir notlarını bütünüyle oku…;

3-) İslâm’da hırsızlık yapan kimselere verilen cezâ ile ilgili bilgim yok. Eğer bu suçun cezâsının biri hakikaten bu ise bu cezânın hangi vasıfları taşıyan insanlara uygulandığını bilmiyoruz ki. Belkide bu son tahlilde gündeme gelen bir cezâ idi. Yani demem o ki meselelere o kadar yüzeysel bakıyorsunuz ki…

Eğer bu suçu işleyene bu cezâ, B suçunu işlemiş olan D cezâsı vesâire vesâire olsa, bütün suçlara yönelik ortaya hepi topu 10 sayfacık bir yasa kitabı çıkar ki olacak şey değil…

Ayrıca bu bağlamda şunları da belirtmekte fayda görüyorum;

İngiltere resmîyette Kraliyet ile yönetilen bir ülkedir. Ve Kral aynı zamanda Anglikan Kilisesi’nin başkanıdır.

İtalya’da Papa vardır –ki 1 milyar 300 milyon dolayında mensûbu olduğu sanılan Katolik kitlenin lideridir…

Benzer şekilde Japonya’da hâlâ imparator var imparator, hey gidi hey…

4-) İsrâil’de doğup büyüyüp yetişip ölen insanların mutlak sûrette cehennemlik olacağı, zât-ı şahâneleriniz kehânetidir, İslâm’ı bağlamaz…

-Bu mesajda da olduğu üzere- hemen her fırsatta verdiğim âyet ve tefsirler, müslüman olduktan sonra ismini Muhammed Esed olarak seçen ve hemen hiçbir zaman eski ismini kullanmayan, ömrünün büyük bir kısmını İslam coğrafyasında araştırmalar ve teşebbüslerle tüketen Yahûdi müfessir Leopold Weiss’e âittir…

5-) Tekrar üzerinde durmuşsunuz. Tekrarın ne denli önemli bir nokta olduğunu hemen herkes gayet iyi bilir. Mesela ben kendi üzerinde durduğum işleri son derece iyi bilirim; fakat çok iyi bildiğim bir işi bile baştan bir şöyle gözden geçirdiğimde daha önce farkına varmadığım derin ayrıntıların farkına varırım… Ya da şöyle bir soru soralım; bir keki, ilk deneyimimizde mi, yoksa 20. Deneyimimizde mi daha lezzetli pişiririz?

Son olarak Qur’an ile ilgili şu tarz çarpıcı birkaç bilgi naklederek bitireyim;

Qur’an’da;

Gün kelimesi 365 defa, günler kelimesi 30 defa, ay kelimesi 12 defa geçmektedir.

Deniz kelimesi 32 defa, kara kelimesi 13 defa geçmekte ve bunların her birinin, toplamları olan 45'e oranı, yaklaşık olarak yeryüzündeki kara ve deniz oranlarını göstermektedir.

Bunların yanında dünya-ahiret, melek-şeytan, iman-küfür, yaz-kış gibi bazı karşıt kelimeler eşit sayıdadır. Buna mukabil affetmek kelimesi ceza kelimesinin iki katı sayıda, zenginlik kelimesi fakirlik kelimesinin iki katı sayıda ve yine iyiler kelimesi kötüler kelimesinin iki katı sayıdadır.

Bu bir tarafa; Hz. Muhammed’in âhir zamana yönelik verdiği haberler aynen belirttiği üzere, bir tesbihin tanelerinin birbirlerini ta’kib etmesi birbirleri arkasına gerçekleşmektedir.

Ya Mûcize dediğimiz, illâ duvarda âniden bir yarık oluşması gibi olağanüstü bir durumu ifade ederken mi kullanılır. Ya 15 asır kadar evvelden bugünlere bir atış yapılıp hedef 12’den vuruluyorsa, buna da bir zahmet "mûcizedir" diyebilelim ya…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper_C -- 28 Eylül 2013; 21:08:24 >

• Adam hala bir erkeğin 4 kadınla evlenebileceğini söyleyen ayeti savunuyo, daha bununla ne konuşacağız bilmiyorum ki :) Ne kadar rahat bir din ki bu bir erkek aynı anda 4kadını aynı evin içinde götürebiliyor ama o kadınlardan biri başka bir erkeği götürecek olsa kuma gömüp taşlayacaklar Dini kes. Hadi bunları bir erkek savunur anlıyorum dinler zaten erkekler için yazılmış gibi bir şey :) Kadınlar nasıl oluyor da bu tarz şeyler yazan bir kitabı savunup inanıyorlar hiç anlamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gncttyslgr -- 28 Eylül 2013; 21:11:13 >
  • Kaynak olarak belirttiğim Nisa Sûresi’nin 3. Âyetine ait 4 numaralı tefsir notunu okuma zahmetinizde bulunmadığınız ve yine peşin hükümlerinizi peşisıra sürüklendiğiniz çok açık. 4 numaralı tefsir notunun bir yerinde şu ifade ediliyordu;

"
    Yaygın görüşün ve geçen yüzyıllardaki pek çok Müslümanın uygulamasının aksine, ne Kur'an ne de Hz. Peygamber'in örnek hayatı, evliliğe dayanmayan cinsel ilişkiye hiçbir şekilde izin vermemektedir. Birden fazla (azamî dörde kadar) evliliğe izin verilmesine gelince, bu, "Onlara adil bir tarafsızlıkla muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, o zaman [sadece] bir tane ile [evlenin]" hükmü ile öylesine sınırlandırılmıştır ki böylesi çok evlilikten yalnızca çok istisnaî durumlarda ve istisnaî şartlar altında söz edilebilir (bkz. 24:32'nin ilk cümleciği ve ilgili 42. not).

"

Bir düşünün bakalım; hangi bir erkek müslüman 1 tane yerine 1 taneden fazla eşi olsun ister..?

Ayrıca bu mevzuuya yönelik tek âyet bu değildir. Diğerlerini de okuduğunuzda çok evliliğin yüksek sorumluluklara hâiz insanlara özgü olduğunu anlarsınız.

Genel bir tavsiyemdir;

Bu mevzuu bir başka dilden daha dinlemek için -üşenmeyiniz- Mehmed Âkif'in "Köse İmam" şiirini lütfen okuyunuz.

Buyrunuz şuradan;

http://www.mehmetakifarastirmalari.com/index.php?option=com_content&view=article&id=30&Itemid=68

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

1-) Asırlık geçmişi olan bir uygulamayı bütünüyle sonlandırabilmek mümkün mü? Hâlâ günümüzde kölelik yok mu zannediyorsun?

bir Müslüman bilmem kac kafire denk getiren Allah ,cin ordularını melek ordularını savaşa yollayan Allah ,yoldan çıkmış kavimleri yok eden Allah ..... bir köleliiği sonlandıramamış mı? Hadi sonlandırılmasını geçtim ,köleliği tasvip etmediğini açık ve net şekilde ifade edememiş mi? bugun kölelik yasal değil.bunu yücve Allah değil sıradan insanlar sağladı. köellik bugun hala varmış ...he dramatize edin durumu ... bunun kölelikle alaksı yok. zaten insan hakları da gelişiyor.bu durumdaki en önemli pay yine solcuların komünistlerin.... kapitalizm in insanları sömürmesi ile Allah 'ın köleliği yasadışı sayamaması aynı şey değildir. Kölelik islamda vardır ve yasal bir durumdur birleşmiş milletlerin ve insan haklarının aksine . kölelik o zaman için normal karşılanabilir. burda sorun yok.ama bu kitabın evresel olduğunu söylerseniz bu kitaptaki kölelik söylemleri çağın gereksinimleriyle çelişir.Zaten kölelik üzerine kıvırmalı yazılarda burdan kaynaklanıyor. yok köleliği kaldırmak zormuş yok bugun hala varmış... geçiniz efendim geçiniz....

kuranda 365 gün mucizesi
    http://www.mucizeyalanlari.com/365-gun/

mucizeler varda nedense kimse göremiyor.anca bilim buluyor yapıyor ediyor sizde anca -15 asır öncesinden burda yazıyordu- diyorsunuz.

• burda tartışılmış biraz.mucize yok ama mucize çıkarmak adına yapılan cambazlıklar var.
    http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=761&page=3
  • Bu bir kudret meselesi değil. Evreni yaratan Allah, elbetteki yok etmesini de iyi bilir. Sâdece zaman zaman bir ibret vesikâsı olsun diye, mesela bir bölgeye kasırga musallat eder ve bir şehri ya da bir semti haritadan siler atar.

Köleliğin günümüzde hâlâ varlığı için, bakınız;

http://www.dw.de/hindistanın-köle-gelinleri/a-16453901

Bir kimsenin bir köleyi azâd etmiş olması bu kimsenin kölelik sistemi’ni desteklediği anlamına gelmez ki.Köleliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyada bir köle azâd etmek isteyen bir kimsenin köle satın almaktan başka bir yolu yok.

Bence günümüzdeki en muhteşem mûcize âhir zaman alâmetleridir.

İslâm, câhilliye dönemi’nde doğmuştu ve sanırım İslam’ın o zamanlar çok az taraftarı vardı. Şimdi dünya yeniden câhillliye dönemi âdetlerine geri dönüş yapıyor, ve câhilliye dönemi’nde olduğu gibi ahlâkî açıdan resmen çöküyor.

Tirmizi’den naklen şöyle bir hadis vardır; "Bu dînin başlangıcı gibi sonu da garip olacaktır."

Şahsen bu açıklamadan şunu anlıyorum; İslam’ın, doğuşundan itibâren ilk birkaç on yıl çok az sayıda mensûbu vardı. Kıyâmete yakın da öyle olacak. Ve aynı zamanda, İslâm öncesi dönemdeki yozlaşma ne denli ileriyse kıyâmete yakın vakitlerde de öyle ya da benzer derecede olacak, tâ ki (Hz. Mehdi ve onunla beraber olanlar) İslâm’ı yeryüzünde yeniden hâkim kılıncaya değin. Fakat o zaman da zaten dünya bütünüyle yok olmaya hiç olmadığı kadar yakın olmuş olacağı için…

• quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Bu bir kudret meselesi değil. Evreni yaratan Allah, elbetteki yok etmesini de iyi bilir. Sâdece zaman zaman bir ibret vesikâsı olsun diye, mesela bir bölgeye kasırga musallat eder ve bir şehri ya da bir semti haritadan siler atar.

Köleliğin günümüzde hâlâ varlığı için, bakınız;

http://www.dw.de/hindistanın-köle-gelinleri/a-16453901

Bir kimsenin bir köleyi azâd etmiş olması bu kimsenin kölelik sistemi’ni desteklediği anlamına gelmez ki.Köleliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyada bir köle azâd etmek isteyen bir kimsenin köle satın almaktan başka bir yolu yok.

Bence günümüzdeki en muhteşem mûcize âhir zaman alâmetleridir.

İslâm, câhilliye dönemi’nde doğmuştu ve sanırım İslam’ın o zamanlar çok az taraftarı vardı. Şimdi dünya yeniden câhillliye dönemi âdetlerine geri dönüş yapıyor, ve câhilliye dönemi’nde olduğu gibi ahlâkî açıdan resmen çöküyor.

Tirmizi’den naklen şöyle bir hadis vardır; "Bu dînin başlangıcı gibi sonu da garip olacaktır."

Şahsen bu açıklamadan şunu anlıyorum; İslam’ın, doğuşundan itibâren ilk birkaç on yıl çok az sayıda mensûbu vardı. Kıyâmete yakın da öyle olacak. Ve aynı zamanda, İslâm öncesi dönemdeki yozlaşma ne denli ileriyse kıyâmete yakın vakitlerde de öyle ya da benzer derecede olacak, tâ ki (Hz. Mehdi ve onunla beraber olanlar) İslâm’ı yeryüzünde yeniden hâkim kılıncaya değin. Fakat o zaman da zaten dünya bütünüyle yok olmaya hiç olmadığı kadar yakın olmuş olacağı için…

önce kölelik gerçek anlamda nedir ,insanı sömürmek nedir ,uluslararası yasalar ne diyor bunun farkında olmak gerek.

orda modern kölelik yoktur.ordaki çocuklar sadece sömürülüyor.kimsenin malı değildir.bu saçma örneği vermek için de hindistaan gitmene gerek yoktu. bu ülkede ufacık kız çocukları okuldan alınıp çalıştırılıyor. bunlar insanların birbirini sömürmesidir.gercek anlamdan kölelik değildir.zaten bu sömürme işi yüzünden -insan hakları- diye birseyler cıktı. gelişmiş ülkelerde böyle bir sömürme şekli olmuyor ülke sınırları içinde.stanartlar var yasalar var dahası sendikalar var.hindisnatn gibii Arabistan gibi iran gibi zihniyet olarak gelişmemiş toplumlarda insanlara eziyet edilmesi KÖLELİK değildir.sömürüdür ve önüne geçilememiş bir durumdur.ama birleşmiş milletler veya insah hakları kuruluşları bu tür davranısşlar tasvip etmez. dediğim gibi bu da kölelikle alakalı değildir.laf cambazlığından başka birsey değildir.

köleliği desteklemez diyorsun da zaten yorumunda yazdım.- o dönem için normal karşılasak bile- diye.o dönemde bu yasalar normal karşılanabilir.ama bugun bu yasalar olumsuz bir durum ortaya çıkarıyor.çünkü bu yasalar yüzünden islamda kölelik müessesi yasal durumdadır..ünkü size göre bu kitap her döneme hitap etmektedir.ama adam öldürmüş birisi köle azad ederek cezadan kurtulabiliyorken ,bugun kölelik yasadışı olduğundan bu söylem gercersiz oluyor.

islam cahiliye döneminde geldi.ironik bir sekilde islam coğrafyasında hala cahiliye döneminde.

bu arada mehddi gelid. bak üste videosunu da koydum.masonluk diplomasınıda almış

şaka bir yana daha çok beklersiniz mehdiyi mucizeyi.geçmişte işe yarasada bugun dinin pek bir anlamı yok.zaten gerçekliği hiç yok.sadece kalabalıkları uyuşturuyor.

• Orada eğer biraz dikkât etmişsen 12 saat çalışmaya mukâbil 60 Cent ücretten daha da az bir ücretle çalıştırıldıklarından, barakalarda mahkûm edildiklerinden, dayağa ve cinsel tâcize mâruz bırakıldıklarından ve bu ve bu tür kötü şartlar nedeniyle sürekli firar girişimlerinin olduğundan sözediliyor. Bu kölelik değil de nedir?

Şimdi burada kölelere bu derece ağır bir zulüm sözkonusu. Eğer bu iğrenç düzenin önüne geçilemiyorsa, köleyi satın alırsın, bu berbat hayattan kurtarırsın. Ha şimdi bu köle, sahibinin onu azâd etme isteğine rağmen köle hiç alışkını olmadığı yabancı bir hayata adapte olabilmekte güçlükler çekiyorsa ve bu nedenle bir sürelğine de olsa iyi niyetli olduğuna inandığı sahibinin emrinde kalmak istiyorsa zulüm bunun neresinde, yanlış bunun neresinde?

Hakikate göremeyen gözlerinizin bir gün açılmasını dilerim.

• Yüce Allah, sivrisineği misal göstermekten de imtina etmez.

düşünelim diye...

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 29 Eylül 2013; 1:38:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.