Şimdi Ara

Dinde yorum olmaz. Kitabı okursun ve ne anlıyorsan odur. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim Yuce Allah in dinini duzeltmek gibi bir niyetim ve curretim de olamaz.. Benim inandigim din Allah in indirdigi ve fitrata uygun olan Kuranin dinidir.. Kolelik ve kucuk yasta kizlarla evlilige benim inandigim dinin kitabi asla musade etmiyor.

Allah Nebimizin Hz Ayse ile daha 9.yasinda iken evlendigini soyleyen ve kendisine muslumanim diyen mahluklari rahmetinden mahrum etsin.. Sende haklisin bunlari duyup dininiz budur diyorsun.. Eger Hz Peygamberimiz boyle bir ise kalkssa idi Allah onun Nebiligine son verir ve hatta caninida alirdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin Rabbin, onların tercih etme hakları olan şeylerden tercih edip seçtiğini yaratır. Allah, içine daldıkları şirkten uzak ve yücedir.” (Kasas 28/68)

De ki: “Allah, sapıklığı tercih edeni saptırır, doğruya yöneleni de kendine yöneltir.” (Ra’d 13/27

Sizin bir şeyi tercih edip yapmanız, ancak Allah’ın da onu tercih edip yaratmasıyla mümkün olur.”(Tekvir 29

• Tercihi Allah yapsaydı sizi bir tek toplum (ümmet) yapardı
  • . Ama (tercihi size bıraktığı için) sapıklığı tercih edeni sapık sayar, hidayeti tercih edeni de yoluna kabul eder. Yaptıklarınızdan elbette sorumlu tutulacaksınız. Nahl 93

Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı. Ama O, istediğini saptırır, istediğini doğru yola eriştirir. İşlediklerinizden, and olsun ki, sorumlu tutulacaksınız.nahl 93

Nahl suresi 93 ve bunun gibi daha cok var.Allah diledigini saptirir mealinde.. İlk meal dogru olan.. Tercihi sen yapacaksin ki sorumlu olasin.. Eger Allah seni saptirirsa suclu sen olmazdin..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Benim Yuce Allah in dinini duzeltmek gibi bir niyetim ve curretim de olamaz.. Benim inandigim din Allah in indirdigi ve fitrata uygun olan Kuranin dinidir.. Kolelik ve kucuk yasta kizlarla evlilige benim inandigim dinin kitabi asla musade etmiyor.

Allah Nebimizin Hz Ayse ile daha 9.yasinda iken evlendigini soyleyen ve kendisine muslumanim diyen mahluklari rahmetinden mahrum etsin.. Sende haklisin bunlari duyup dininiz budur diyorsun.. Eger Hz Peygamberimiz boyle bir ise kalkssa idi Allah onun Nebiligine son verir ve hatta caninida alirdi..
    Islam aleminin %99'u Ayşe ile evliliğini 6 yaş olarak onaylıyor! Gerdek gecesi 9 yaş! O mahlukların dışında dünyada kalan tek müslümansın. Kendine sende mezhep kur...
  • Sen ve ben tamamen aynı düşünüyoruz!!! Bunun farkında mısın?

"Eger Hz Peygamberimiz boyle bir ise (Ayşe ile küçük yaşta evliliği) kalkssa idi Allah onun Nebiligine son verir ve hatta caninida alirdi"

"Kolelik ve kucuk yasta kizlarla evlilige benim inandigim dinin kitabi asla musade etmiyor"

Senin yazdıkların doğru, bende öyle düşünüyordum, aynı senin gibi. Yoğun araştırmalar sonucunda (istediğin kaynaktan bak, İran, Arabistan, Malezya, Afrika ülkeleri, yani tüm Müslüman toplumlar) bunun kesin olarak doğru olduğu ve inkar edilmediğini öğrendim. Sonra Kuran ayetlerini kronolojik sıra ile oku, yani indirilme sırası ile, orada da ilk ayetlerden son ayetlere kadar devamlı Peygamber'in cinsel hayatı ile düzeltme, güncelleme, yeni cinsel ilişki izinleri geldiğini fark ediyorsun, sonra da tüm zamanlar için indirilmiş bir kitapta neden arada bir yeni cinsellikle ilgili ayetler (Peygambere özel ayetler) geldiğini, neden devamlı düzeltmeler geldiğini anlayamıyorsun... Allah bilmiyor muydu onu, bunu, yakınlarını, gelinini vs.vs. arzulayacağını? En baştan deseydi Peygambere limit yok, istediği kadınla yatar...

• Kitabın yorumunu yapmak ayetlerden birini seçerek olabilir.

Mesela evlilik konusu. Yaratıcının sünneti doğal olarak her erkeğin İsa kadının Meryem veya adem ve kızı olduğu üzeredir. Meselenin doğası budur. Ol der olurdeniyor. İrade sıfatı.

Bu açıktır. Bu bağlamda ayetleri okumamak da Yaratıcıyı anlamamak olarak anlam kazanır.

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    İstedigine inanabilirsin onlarda istedigine inansin, hesap nasil olsa Allaha verilecek.. Nebimize o kotu seyi yakistiranlar musluman olamaz.. Mezhebe gerek yok, Allah dan baskasina kosulsuz itaat edilmez, bnce sende ona teslim ol..

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

İstedigine inanabilirsin onlarda istedigine inansin, hesap nasil olsa Allaha verilecek.. Nebimize o kotu seyi yakistiranlar musluman olamaz.. Mezhebe gerek yok, Allah dan baskasina kosulsuz itaat edilmez, bnce sende ona teslim ol..
    Artık daha bişey yazmayacağım. Kendi kafanda bir islam dini tasarlamışsın, olmayan ve gerçeklerle bağdaşmayan bir islam dini, mutluysan sorun yok benim için. İstediğin şekilde inanmaya devam et...
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Benim icin onemli olan Allah in dogru dinini anlatmaya calismaktir.. Ötede kötü karsilanmak istemiyorsan hatrlatmalara kulak as..

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Din tek bir çizgi değildir, iki çizgi arasındaki yoldur. Kenardaki iki çizgiyi dinin kitabı belirler. Bu çizgiler içinde yapılacak her yorum doğru kabul edilebilir ve sonuçta kişileri aynı noktaya götürür. Bu nedenle pek çok yorum yapılabiliyor olması sorun oluşturmaz.
    Gerçekten hiç alakası yok. Herkes sonuçta belli bir yüzdesini kabullenip belli kısmını kabullenmiyor. Darül harp var deyip Canlı bombacılık oynayanla dinde başörtüsü yoktur filan diyenleri aynı yere nasıl çıkarttın ki?

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Verdiğin uç örneklerin gerçekleşmesine ortam hazırlayan etkenleri görmezden gelerek bu durumu değerlendiremezsin. Vicdan ve samimiyet önemlidir.

• chtsydn kullanıcısına yanıt
    Pisagor dini “hayatın anlamı sınırlardadır” der. Sınırları sorguladıkça derinliği anlarsın. Sorgulamazsan da o eleştirdiğim, gerçek hayatta karşılığı pek de olmayan çıkarımlara varırsın.

Sorgulamak da önemli halısın. Her şeyi.

Tabi ki haklısın. Sınırları da tabi.

Sınırları sorguladın ve ne sonuca vardın merak ediyorum. Başörtüsü olmayan kadını kafir ilan edip kafasını kesen ile dinde başörtüsü yoktur diyenin aynı sınırlar için de olduğuna mı karar verdin?

Hayır o senin zannetmelerin olmuş.

Zannetmelerim cevap vermene engel mi ki susuyorsun? Ayrıca zannetme değil tahmin.
  • Bu gibi konulara pek yorum yazmam ama bu sefer yazacağım. Ülkede maalesef din konusu her kesim için gereksiz zaman kaybına neden oluyor. Öncelikli olarak müslümanlardan başlayalım. İmanın 6 şartına inanıyorsun, hak yemiyorsun ( yalan, faiz, gıybet ve fiziksel olarak başkasının sınırlarına girmemek ) ve dini vecibelerini yerine getiriyorsun. Falanca hoca ( din taciri ) filanca mezhep imamı ne demiş ne önemi var? Az önce saydıklarım bir müslümanın cennete gitmesine yeterli değilse nedir? Sırada deistler / ateistler var. Örnek insan olmak hemen her insan için önemli ve gereklidir bence, bir inanç noktası olmadığına göre sadece başkalarının hakkını gaspetmemek ve yalan söylememek ( iyilik opsiyoneldir ) yeterli olacaktır. Falanca müslüman şöyle demiş filanca tanrı böyle buyurmuş bunlara takılmak neden? Zaten inanmadığınız şeyler için zaman kaybetmek, sinirleri yıpratmak zaman kaybı değildir de nedir? Beyni örümcek bağlamış müslümanlar hariç herkese tavsiyem sonuca varamayacağımız böyle saçma sapan konularla oyalanmak yerine, kendimizi geliştireceğimiz ilim-bilimle uğraşmalıyız. Aksi halde ülke olarak burnumuz sürtülmekten kurtulmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: reoix

Bu gibi konulara pek yorum yazmam ama bu sefer yazacağım. Ülkede maalesef din konusu her kesim için gereksiz zaman kaybına neden oluyor. Öncelikli olarak müslümanlardan başlayalım. İmanın 6 şartına inanıyorsun, hak yemiyorsun ( yalan, faiz, gıybet ve fiziksel olarak başkasının sınırlarına girmemek ) ve dini vecibelerini yerine getiriyorsun. Falanca hoca ( din taciri ) filanca mezhep imamı ne demiş ne önemi var? Az önce saydıklarım bir müslümanın cennete gitmesine yeterli değilse nedir? Sırada deistler / ateistler var. Örnek insan olmak hemen her insan için önemli ve gereklidir bence, bir inanç noktası olmadığına göre sadece başkalarının hakkını gaspetmemek ve yalan söylememek ( iyilik opsiyoneldir ) yeterli olacaktır. Falanca müslüman şöyle demiş filanca tanrı böyle buyurmuş bunlara takılmak neden? Zaten inanmadığınız şeyler için zaman kaybetmek, sinirleri yıpratmak zaman kaybı değildir de nedir? Beyni örümcek bağlamış müslümanlar hariç herkese tavsiyem sonuca varamayacağımız böyle saçma sapan konularla oyalanmak yerine, kendimizi geliştireceğimiz ilim-bilimle uğraşmalıyız. Aksi halde ülke olarak burnumuz sürtülmekten kurtulmaz.
    Bütün kötülükler cehaletten gelir deyim, gerisini sen anlarsın.

• Rasyonel bir bakış açısı kazanılmadan, topyekûn bir şekilde bilimsel olarak ilerlemek malesef mümkün değildir. O yüzden [i]hadi bu tartışmaları bırakalım da kendimizi bilime verelim diyemeyiz. Bunları geride bırakmadan da arada bir kaç önemli insan çıkabilir, ama hepsi o kadar.

Ben bizim gibi toplumlarda iman özgürlüğünün olması gerektiğini düşünüyorum.
    (İman özgürlüğü kabaca şöyle açıklıyorum: İnanmak isteyen istediği metne/kişiye/fikire istediği şekilde inanabilir. Bu metinin/ kişinin / fikirin başka bir inancın öncülü , ardılı,devşirmesi olması kimseyi bağlamaz.)

Bunun bazı dertlerimizi çözüme kavuşturabileceğini düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.