Şimdi Ara

dini figürlerin,kavramların kökeni (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
6
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zimbabve milyarderi kullanıcısına yanıt
    Evet doğru yazmışsınız. Bir eklemede ben yapayım. Geçmişte okuduğum kitap ve diğer kaynaklardan amin gibi kelimelerin eski Mısır inanç siteminden geldiğini ve bu sistemin efsanevi Mu ve Atlantis uygarlıklarından geldiğini iddia ediyorlar. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Atlantis ten gelen rahipler -bunlara Bir'in Oğulları deniyor- Mısıra yerleştikleri ve Belial Oğulları denen diğer grubun ise farklı coğrafyalara gittikleri söyleniyor. Mısır'da ki Ra, Amonra gibi kelimelerin Atlantis kökenli ve yine Amen, Amin, Elohim gibi kelimelerin köklerinin Atlantise dayandığı söylenmektedir. Yanlışım varsa lütfen duzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierennet

Evet doğru yazmışsınız. Bir eklemede ben yapayım. Geçmişte okuduğum kitap ve diğer kaynaklardan amin gibi kelimelerin eski Mısır inanç siteminden geldiğini ve bu sistemin efsanevi Mu ve Atlantis uygarlıklarından geldiğini iddia ediyorlar. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Atlantis ten gelen rahipler -bunlara Bir'in Oğulları deniyor- Mısıra yerleştikleri ve Belial Oğulları denen diğer grubun ise farklı coğrafyalara gittikleri söyleniyor. Mısır'da ki Ra, Amonra gibi kelimelerin Atlantis kökenli ve yine Amen, Amin, Elohim gibi kelimelerin köklerinin Atlantise dayandığı söylenmektedir. Yanlışım varsa lütfen duzeltin.

bilgilendirme için teşekkürler, antik mısır olaylarını okudum haklısınız. ama atlantis olayına inanmıyorum ben, ne zaman atlantisle ilgili bir kalıntı, harabe vs. bir şeyler bulunur o zaman tarih baştan yazılır. atlantise inanmak benim gözümde allaha inanmak gibi bir şey. ama yine de konunun kestirilip atılması taraftarı değilim, kanıtlar varsa sonuna kadar araştırılmalı.

Atlantisi yanlış hatırlamıyorsam platon veya pisagor yazmıştı en başta. 20+ tane tanrısı olan bir milletin bir efsanesi diye düşünüyorum ben bu konuyu. çünkü atlantik okyanusunda olduğu varsayılan bir devlet atinayı işgal etmeye çalışmaz, bu akla ziyan bir fikir bence.

• zimbabve milyarderi kullanıcısına yanıt
    Atlantis konusunda haklı olabilirsiniz ancak Amerika ve Okyanusya'da ki kültürlerde böyle bir kıtanın varlığına dair ipuçlarınıda gözardı edemeyiz. Bilinmeyen tarihte jeolojiyide ilgilendiren bir takım olaylar olmuştur. Geçmişte devasa bir anakıtanın varlığına inanıyorum. Çünkü arasında binlerce km. mesafe ve yine aralarında uçsuz bucaksız okyanusların olduğu kültürlerin nasıl olurda bazı ortak noktaları olabilir. Evet dediğiniz gibi sadece romansı kalntılarda yola çıkarak böyle bir kıta vardır diyemeyiz. Ancak azda olsa bazı ipuçları geçmişte tüm insanlığı derinden etkileyen birtakım olaylar olduğuda inkar edilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alierennet kullanıcısına yanıt
    Sürekli aynı Şeyler söylenip duruluyor yahu o Mesajı yazalı çok oldu ama orada bunun sebebini açıklamıştım zaten diye Hatırlıyorum ama tavsiyem direkt olarak sorman yerine açıkladığım yerdeki mantıksız gördüğün noktayı söylemen.

Çünkü bu dünya zaten insanlara cennet olsun diye yaratılmadı. Bu dünya sadece bizi sınamak için yaratıldı o kadar. Bunu bir matematik sınavı şeklinde düşünebilirsin. Orada sana soruyu soran hoca problemin doğru cevabını bilmediğinden dolayı mı soruyor yaksa seni test etmek için mi? Dünyanında olayı bu zaten kusur denen şey söz konusu kavramın amacına göre değişir. Tanrı niçin reset atma ihtiyacı duyuyor demişsin, basit çünkü bundan yıllar önce insanlar arasındaki iletişim çok daha azdı ve yaşayış olarak birbirlerinden farklıydı. Dolayısıyla Allah Çağ'ın koşullarına göre yeniledi dini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakuda Y kullanıcısına yanıt
    Bende onu soruyorum. Tanrı neden sınava tabi tutuyor. Matematik sınavından örnek vermişsiniz. Matematik sınavını yapan hoca bizim seviyemizi tespit etmek için yapar. Peki Tanrı'da bizi sınıyor diyelim. Her şeyi bilen o ise, bizim o sınavı geçip geçemeyeceğimizi de bilmesi gerekmez mi? Biliyorsa zaten bizim aptal veya zeki olduğumuz biliyordur ve sınav yapmasına ne gerek var? Bilmiyorsa demek ki Tanrı bizim (affedersiniz) ne halt edeceğimizden şüpheleniyordur. İletişimimiz zayıfladıysa bu bizim suçumuz mu? Bizi yaratırken neden iletişimimizi kusurlu yarattı. Ya da günah işleyeceğimizi bildiği halde neden bizi günah işlemeyecek biçimde yaratmadı? Yoksa Tanrı sadist mi? Kendi yarattığı varlıkları bilerek kusurlu yaratıp sonrada cezalandırmaktan zevk mi alıyor?

Bana göre Tanrı kavramında ciddi tutarsızlıklar var. Şöyle bir soru sorabilir miyiz? Biz mi Tanrıyı yarattık, yoksa Tanrı'mı bizi yarattı?

Ayrıca tam kaynağını bilmiyorum ama İsrailoğullarında Elohim ve Yehova isimli Tanrıların durumundan bahsediliyor. Tarihsel gelişimlerinden bahsediliyor. Kabaca anlatacak olursak. Yehova insanlardan nasihat almaktan, pohpohlanmaktan hoşlanan insanlara muhtaç somut bir Tanrı profili çiziyor. Elohim ise insanlardan daha bağımsız insanlara muhtaç olmayan daha soyut bir Tanrı profili çiziyor. Ve bu rekabet sonucunda günümüzde ki Allah inancı ortaya çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.