Şimdi Ara

dini figürlerin,kavramların kökeni (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
6
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Karıncalar ile bizzat konuştuğuna dair bir ayet yok. Şu ayette görüldüğü gibi Allah öyle dediğini söylüyor. Hz. Süleyman doğrudan kulakları ile duymak yerine vahiy yoluyla ne söylediğini öğrenmiş olabilir.

''Karınca vadisine geldiklerinde, bir karınca şöyle seslendi: 'Ey karıncalar! Yuvalarınıza giriniz ki Süleyman ve orduları farkında olmayarak sizi ezmesinler.' Bunun üzerine Süleyman, karıncanın sözüne güldü ve şöyle dedi: 'Rabbim! Bana ve ebeveynime lütfettiğin nimetine şükretmeme, hoşnut olacağın hayırlı ve barışçıl bir iş yapmama imkan ver ve rahmetinle beni iyilik ve barışı seven iyi kullarının arasına sok!' '' (Neml 17-18)

Süleyman karıncalar ile konuşsa ne değişecek onu anlamadım.Allah'ı tercüman konumuna koymuşsun zaten.Süleyman karıncalara seslense yine aynı cevabı vereceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: El-Ehad

Osmanlı değil, İbn Arabi'nin kutsal yanına değindim. "Şeceretü'n-Nu'mâniyye fî Devleti'l-'Osmâniyye" keramet doludur bu kitap. Anlayabilir misin bilemeyiz lakin anlayacak olabilenlerin çoğundan daha iyi anlayacağını tahmin edebiliriz. Muhyiddin İbn Arabi Hazretleri, İslam aleminin büyük sufilerinden biridir. Keramet ehlidir.

Edit; Kitaptan alıntı eklemek isterim;

"Osman-i Aliye devleti kurulacak. 6 asırdan fazla bir süre dünyaya hükmedecek.
    Sonra gün gelip yıkılacak.
    Osmanlı Devleti'ni Batısında doğan, uzun boylu, gök gözlü biri yıkacak.
    Peygamberin ismini taşıyacak.
    O kiş baktığı zaman, karşısındakini eritecek şekilde gözlere sahip olacak.
    Serbest bir fırka kurulacak .adına Serbest Cumhuriyet denilecek.
    Dünyaya milletini tanıtacak.
    15 sene hükümdarlık yapacak.
    Vefatından sonra yerine, cin fikirli, sağır bir arkadaşı gelecek.
    O'da 12 sene başta kalacak.

Atatürk ve İsmet İnönü'den bahsediyor. Daha niceleri var. Ve mübareğin söylediği bir söz; "Bana izin verilseydi gelecek tarihi yazardım."

Trollük mü yapıyorsun?

Yok yok herif epey ciddi...

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Karıncalar ile bizzat konuştuğuna dair bir ayet yok. Şu ayette görüldüğü gibi Allah öyle dediğini söylüyor. Hz. Süleyman doğrudan kulakları ile duymak yerine vahiy yoluyla ne söylediğini öğrenmiş olabilir.

''Karınca vadisine geldiklerinde, bir karınca şöyle seslendi: 'Ey karıncalar! Yuvalarınıza giriniz ki Süleyman ve orduları farkında olmayarak sizi ezmesinler.' Bunun üzerine Süleyman, karıncanın sözüne güldü ve şöyle dedi: 'Rabbim! Bana ve ebeveynime lütfettiğin nimetine şükretmeme, hoşnut olacağın hayırlı ve barışçıl bir iş yapmama imkan ver ve rahmetinle beni iyilik ve barışı seven iyi kullarının arasına sok!' '' (Neml 17-18)

Süleyman karıncalar ile konuşsa ne değişecek onu anlamadım.Allah'ı tercüman konumuna koymuşsun zaten.Süleyman karıncalara seslense yine aynı cevabı vereceksin.

Yanlış anlaşılmayı düzelttim. Allah'ın tercüme etmesi ona yakıştırılamaz bir davranış değil.

• İslam için sıradan bir devlet değildi. Tarihçisin, Halil İnalcık'ta öyle, Devlet-i Aliyye kitabında Ahi'lerin büyük çabaları ile Osmanlı Devletinin kurulduğunu göreceksindir. Ahiler ise Allah dostu olan Ahi Evran'ın müridleridir. Osmanlı ilk kurulduğun da şeriat hakim değildi fakat sonrasını biliyorsun. Sana karşı Tarih konuşmak haddime değil, bildiklerin bildiklerimden fazladır.
  • quote:

İslam için sıradan bir devlet değildi. Tarihçisin, Halil İnalcık'ta öyle, Devlet-i Aliyye kitabında Ahi'lerin büyük çabaları ile Osmanlı Devletinin kurulduğunu göreceksindir. Ahiler ise Allah dostu olan Ahi Evran'ın müridleridir. Osmanlı ilk kurulduğun da şeriat hakim değildi fakat sonrasını biliyorsun. Sana karşı Tarih konuşmak haddime değil, bildiklerin bildiklerimden fazladır.

Atatürk ve İsmet İnönü'den bahsediyor. Daha niceleri var. Ve mübareğin söylediği bir söz; "Bana izin verilseydi gelecek tarihi yazardım."

Böyle bir şeye ciddi ciddi inanıyorsan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Yani Süleyman-Hüdhüd kuşu muhabbeti Allah'ın tercümanlığı sayesinde mi?

Neml 22'den 28'e bir bak istersen.
  • quote:

quote:

İslam için sıradan bir devlet değildi. Tarihçisin, Halil İnalcık'ta öyle, Devlet-i Aliyye kitabında Ahi'lerin büyük çabaları ile Osmanlı Devletinin kurulduğunu göreceksindir. Ahiler ise Allah dostu olan Ahi Evran'ın müridleridir. Osmanlı ilk kurulduğun da şeriat hakim değildi fakat sonrasını biliyorsun. Sana karşı Tarih konuşmak haddime değil, bildiklerin bildiklerimden fazladır.

Böyle bir şeye ciddi ciddi inanıyorsan...

Ben bahsi geçen kitabı merak ettim şu "Şeceretü'n-Nu'mâniyye fî Devleti'l-'Osmâniyye"yi
    nerde satılır bu kitap?adamın kitaplarına baktım böyle bir kitabını göremedim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Mayıs 2015; 0:25:38 >

• İnandığım veya inanmadığın veya inanman için yazmadım. Yolum belli, yazılara ihtiyaç yok. Amma velakin dile getirdiğim kitabı okuyacak olursan yazılanları göreceksindir. Tarihin de bildiği hakikatler.'ki kitaplarında dile getiriyor tanınmış Tarihçiler. İnşallah seninde bu denli bir Tarihçi olmanı can-i gönülden isterim, cevher var. Muhakkak ki bilmeliyiz, inkar edemeyeceğimiz kerametler bunlar. Keramet diyoruz, başkası elma der, görüş ayrılığı.
  • quote:

Belki de öyledir. O konuda net bir bilgi yok.
  • Kitaba dair bir iz yok nereden okuyacağız bunu?

• quote:

Kitaba dair bir iz yok nereden okuyacağız bunu?

Bende merak ettim,

Birde bu adamı Ertuğrul dizisine sokmuşlar dizide Osmanlıyı müjdeliyor...Bizim millet diziler ile gerçek hayatı ayırt edemediği için gerçekten böyle birşeyin var olduğuna inanacaklar..
    Padişah ve aynı zamanda halife Abdülmecit'in "nü" resimler çizdiğini de müjdelemiş mi bu üstad merak ettim doğrusu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Mayıs 2015; 0:30:34 >
  • quote:

quote:

Net bir bilgi olmaz olur mu?

http://www.kuranmeali.org/27/neml_suresi/16.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Neml 16:
    Süleyman Davud'a vâris oldu ve dedi ki: Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize her şeyden (nasip) verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur.

Süleyman'ın kuşlarla olan muhabbetinin arka planında bu ayet var Allah'ın tercümanlığı değil.Olmayan şeyleri Kur'ana söyletmekten vazgeçin lütfen.

• quote:

quote:

quote:

Net bir bilgi olmaz olur mu?

http://www.kuranmeali.org/27/neml_suresi/16.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Neml 16:
    Süleyman Davud'a vâris oldu ve dedi ki: Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize her şeyden (nasip) verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur.

Süleyman'ın kuşlarla olan muhabbetinin arka planında bu ayet var Allah'ın tercümanlığı değil.Olmayan şeyleri Kur'ana söyletmekten vazgeçin lütfen.

O ayeti okumuştum ama dikkat etmemişim. Yanlış bilgi verdiğim için kusura bakmayın. Sadece ihtimal olarak mümkün olduğunu düşünmüştüm ama doğru değilmiş.

• Fütuhât-ı Mekkiyye 18 cilt. Eserlerinin çoğu bu eserinin içerisinde. Sahaflar çarşısına beraber gidersek 270TL, tek gidersen fikrim yok.
  • Tasavvufta kuş dili, ilim dilidir.

"Bu sözleri sanma her insan anlar, kuş dilidir bunu süleyman anlar
    bu sırrı müphemi ârifan anlar, çünkü cahillerden pinhan eyledik."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Ehad -- 24 Mayıs 2015; 0:40:06 >
  • quote:

Fütuhât-ı Mekkiyye 18 cilt. Eserlerinin çoğu bu eserinin içerisinde. Sahaflar çarşısına beraber gidersek 270TL, tek gidersen fikrim yok.

Elinde varsa o bölümün fotoğrafını atar mısın?

• Elimde yok, sahaflar çarşısında. Ayrıca telefonum da yok. Elimde Fususu'l-Hikem var, dilersen gönderirim.
  • El-Ehad kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin kitap bu mu?

https://archive.org/details/Sir-e-kitap-futuhat-iMekkiye
  • quote:

Bahsettiğin kitap bu mu?

https://archive.org/details/Sir-e-kitap-futuhat-iMekkiye

Eğer buysa ve Bu hangi cilt bilmiyorum ama yukarıda bahsi keçen kelimeleri arattım hiç bir şey çıkmadı ,Osmanlı ile ilgili birşey bile yok....

Öbür ciltlerinde de olacağını sanmıyorum..
  • FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    İsmine bakılacak olursa o'dur dostum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.