Şimdi Ara

dini figürlerin,kavramların kökeni (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
6
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yukardaki kitap başka heralde,önsözündeki bilgilerde çeviren şahıs kitabın kapalı zor,karmaşık,ve cümleler arası,başlangıç ve sonu noktalanmamış olduğunu...Şeyhi rüyasında gördüğünü ve ondan sonra çeviriye başladığını söylüyor.

Eğer bu kitapsa baştan faillerle başlıyor,rüyamda gördükten sonra yazdım ne demek...

Bu olay Sultan Abdülhamit'in sahte hatıratları ve İsmet İnönü'nü harf devrimi ile ilgili olmayan satırlarına döndü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Mayıs 2015; 1:23:56 >
  • Ana fikri kaçırıp detaylara dalıyorsunuz, size diyorum ki 0.00014 gram beyine sahip bir hayvan akılsızdır. Tartıştığınız şey tercüman kimmiş?

Anakonuyu toparlamak açısından bikaç tane chart buldum ingilizce bilenlere duyrulur...

dini figürlerin,kavramların kökeni
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

Zeitgeist belgeselinin 1. Bolumunu izle. Nuh tufani ayin yarilmasi falan kuranda yazan her sey mo 3000 yilinda antik misirlarda mevcut.

3 dinin tum kitaplari antik misirdan copy pastedir. Alinti yapmayin kalbiniz kirilmasin. Sayfalarca kanit var wikipedide. Arabcilara duyrulur

Gerçekten merak ediyorum. Şu copy pasteleri sen yazda bilgilendir bizi. Forumunu yapalım.

Edit: Yorumları okuyorum şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 24 Mayıs 2015; 1:58:46 >
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Fütuhatı Mekkiye öyle basit bir kitap değil.Tam manasıyla anlamak için yüzlerce sayfa şerhini okumak gerek.
    Yoksa düz mantıkla okuyan nice müslüman direkt kafir olarak çıkmıştır o kitaptan

Hatta ve hatta Hurufilik gibi sapkın tarikatların bu kitabtaki mecaz olarak anlatılan şeyleri gerçek olarak aldığı için çıktığıda söylenir.

Akıl oyunlarıyla,sembollerle,mecazlarla,göndermelerle dolu bir kitaptır.

Arkadaşın dediğini tam bilmiyorum ama Yavuz Selimin mezarını bulacağını bildirmiş.

Hatta vaktin varsa öldürülmesini araştır.Gerçekten ilginçtir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Biraz daha saçmalamasını bekliyorum sonra açıklayacağım.Hem belki 2-3 hurafeci daha gelir onlar da ağzının payını almış olur.
  • @El-Ehad Böyle bir şeye rastlamadım. Sen de kitap elimde yok dediğine göre zaten internetten bu bilgileri kopyalamış olmalısın.

Zaten Atatürk de uzun değil. Bu bir.

Osmanlı'yı Atatürk yılmadı, yeni bir devlet kurdu iki.

Gelecekten sadece Allah haber verebilir, şu an şirk içindesin. Bu da üç.

Düzenleme:

Şimdi mesajını tekrar okudum ve bir şey daha eklemek istiyorum.

Serbest Cumhuriyet Fırkası aynı yıl içinde kurulup kapandı.

Osmanlı Dünya'ya 600 yıl hükmetmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 24 Mayıs 2015; 8:30:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hakikat.com/dergi/142/hyilmaz142.html

http://yenidunyadergisi.com/muhyiddin-arabiden-osmanliya-dair-gizemli-haberler/

Arkadaşın anlattığı kitapla fütuhatı mekkiyenin alakası olmayabilir.Çünkü hiçbir yerde rastlamadım aynı yerden alındığına.
    Yukarda yazdığı şeyin kaynağını El-ahad belirtse iyi olur.

Bide İbnul Arabinin gelecekten haber verdiğine delil var.Misal Sin Şına girince olayı ve Sultan Selimin mezarı bulması bir keramettir bence.

İbn-i Arabi konusuna nerden geldik be.Herhalde benim yazdığım mesaj yüzünden konu buraya geldi.Konunun aslına dönsek daha iyi olur...

İbn-i Arabiyi tartışacak donanımda değiliz.Son binyılda etkilediği insanlara ve onun etkilediklerinin neler yaptığına bir baksak anlarız.

Zaten Ibn-i Arabi hep tartışılmıştır.Konuyla ilgili İmam Rabbaninin görüşlerini bilmek daha faydalıdır

Yani olurmu öle şey ve eserlerine saçmalık gözüyle bakmadan önce biraz okumak şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelecekten sadece Allah haber verebilir. Ve dilediği o haberi bilir, şirk bizden uzak olsun. Sahaflar çarşısın da mevcut ciltler, gider okur isen bir şeyler göreceksindir. Zannımca yeni bir sıfat ile devlet kurulması, Osmanlı sıfatının yıkılması demektir. Çöküşü yüz küsür yılı bulan bir devletin, 623 yıl yaşaması dahi hükmetmiş olma sıfatını hakeder. Lakin tarih senin işin vesselam.
  • @Mecunçı,@El-Ehad ;
    Arkadaşlar gaybı yalnızca Allah bilir.
    "Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde ne varsa hepsini bilir. Düşen hiçbir yaprak ve yerin karanlıklarında hiçbir dane yoktur ki, Allah onu bilmesin. Yaş ve kuru ne varsa hepsi Kitab-ı Mübîn’dedir.” (En’am, 59)."

"De ki: Göklerde ve yerde Allah’dan başkası gaybı bilmez.” (Neml, 65)

Ek olarak bir diğer ayette de bazı peygamberlere gaybden haber verdiği yazar. Şuan ibn-i arabi gibi siz de şirke giriyorsunuz.İbn-i arabi 'nin de yazdıkları eserlerde Allah'a şirk koştuğunu görürüz. Keşif ve keramet diye bir şey yoktur. Bunları kullanabildiğini söyleyen yalancının tekidir.Tasavvufçuların zırva söylemlerinden ibarettir.Zaten islam tasavvu da Hinduizmdeki Upanişadlar'dan meydana gelir.Upanişadlar'a göz atarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.Yapmanız gereken tek şey hacı hoca görünümlü sözde şeyh, evliyalara biat etmek yerine, akıllarınızı çalıştırıp Allah yolunda dünyaya fayda sağlamanızdır.
    @El-Ehad,trolluk mü yapıyorsun anlamadım ama ibn-i arabinin hiçbir eserinde o yazdıkların bulunmaz. Zaten azıcık kafasını çalıştıran adam,o eserlerde o yazıların mevcut olmadığını kestirir.

@FlameSplasher;

Hoş bilgilendirme olmuş,teşekürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Ehad

Gelecekten sadece Allah haber verebilir. Ve dilediği o haberi bilir, şirk bizden uzak olsun. Sahaflar çarşısın da mevcut ciltler, gider okur isen bir şeyler göreceksindir. Zannımca yeni bir sıfat ile devlet kurulması, Osmanlı sıfatının yıkılması demektir. Çöküşü yüz küsür yılı bulan bir devletin, 623 yıl yaşaması dahi hükmetmiş olma sıfatını hakeder. Lakin tarih senin işin vesselam.

Güzel kardeşim böyle saçmalıklara inanmayın. @Dar-ül Harb ın da dediği gibi. Müslüman isen otur Allah adına güzel şeyler yap. Değilsen otur insanlık adına güzel şeyler yap.

Yok Osmanlı varmış. 600 sene Dünyaya hükmedecekmiş. Sarı saçlı falan filan. Böyle bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şeyh-i Ekber hakkında yazılanlara bakın.Yazık yazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

@Mecunçı,@El-Ehad ;
    "Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde ne varsa hepsini bilir. Düşen hiçbir yaprak ve yerin karanlıklarında hiçbir dane yoktur ki, Allah onu bilmesin. Yaş ve kuru ne varsa hepsi Kitab-ı Mübîn’dedir.” (En’am, 59)."

Ek olarak bir diğer ayette de bazı peygamberlere gaybden haber verdiği yazar. Şuan ibn-i arabi gibi siz de şirke giriyorsunuz.İbn-i arabi 'nin de yazdıkları eserlerde Allah'a şirk koştuğunu görürüz. Keşif ve keramet diye bir şey yoktur. Bunları kullanabildiğini söyleyen yalancının tekidir.Tasavvufçuların zırva söylemlerinden ibarettir.Zaten islam tasavvu da Hinduizmdeki Upanişadlar'dan meydana gelir.Upanişadlar'a göz atarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.Yapmanız gereken tek şey hacı hoca görünümlü sözde şeyh, evliyalara biat etmek yerine, akıllarınızı çalıştırıp Allah yolunda dünyaya fayda sağlamanızdır.
    @El-Ehad,trolluk mü yapıyorsun anlamadım ama ibn-i arabinin hiçbir eserinde o yazdıkların bulunmaz. Zaten azıcık kafasını çalıştıran adam,o eserlerde o yazıların mevcut olmadığını kestirir.

@FlameSplasher;

İbn-i Arabi'nin kaç tane eserini okudun?
    Gaybı Allah'tan başkası bilemez ayetini bu şekilde yorumlamak,tebrik ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

@Mecunçı,@El-Ehad ;

@FlameSplasher;

Şirk dolu sözlerini gördükten sonra okumayı kestim.Yeterli mi?
    Ne şekil yorumlayacağız?Gaybı insan kendiliğinden bilemez, ama Allah dilerse insanlara rüya, sezgi yoluyla bildirebilir mi diyeceğiz?

• Fütuhat-ı Mekkiyye'yi 18 cilt halinde Türkçe'ye çeviren kişi:

https://youtu.be/3uYtKun3uAk?t=30m2s

''O kitap İbn Arabi'nin değil.Kimse Osmanlı'yı öngöremezdi.''

Aynı videoda, 32:43'de ise söylediği şey şu:

''O dönemde 600-700 yıllık imparatorluk olacak falan.Bunun olmaması lazım.Fütuhat-ı Mekkiyye'de bir şekilde olurdu.Yok.Fusus'ül Hikem'de birtakım şeyler olurdu.Yok.Bir adamın temel kitaplarında eğer herhangi bir konunun referansı yoksa kendi görüşlerinden tamamen bağımsız başka bir literatürün olmaması lazım.''

Kitabı çeviren adam böyle bir şey yok diyor.Bahsedilen kitap farklı.Yazılıp yazılmadığı belli olmayan malum grup tarafından sürekli dillendirilen İbn Arabi'ye ait olduğu söylenen başka bir kitap.''Şeceretü'n-Nu'mâniyye fî Devleti'l-'Osmâniyye''

Ekrem Demirli bu kitap için de nerden geldi nasıl ortaya nasıl çıktı,uyduruldu bilmiyoruz fakat İbn Arabi ile alakasının olmadığı açık der.Bu hayali kitabın savunucularından biri Ahmet Şimşirgil.Varın gerisini siz düşünün.Gündem Ötesi programında sırıta sırıta anlatıyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: mecunçı

Fütuhatı Mekkiye öyle basit bir kitap değil.Tam manasıyla anlamak için yüzlerce sayfa şerhini okumak gerek.
    Yoksa düz mantıkla okuyan nice müslüman direkt kafir olarak çıkmıştır o kitaptan
    Hatta ve hatta Hurufilik gibi sapkın tarikatların bu kitabtaki mecaz olarak anlatılan şeyleri gerçek olarak aldığı için çıktığıda söylenir.
    Akıl oyunlarıyla,sembollerle,mecazlarla,göndermelerle dolu bir kitaptır.
    Arkadaşın dediğini tam bilmiyorum ama Yavuz Selimin mezarını bulacağını bildirmiş.
    Hatta vaktin varsa öldürülmesini araştır.Gerçekten ilginçtir.

Bu da yanlış bilgi.Fütuhat-ı Mekkiyye'de böyle bir şey yok.Yukarıda yazdığım Nostradamusvari hayali hurafe kitabında yazar.Yavuz'un mezar bulma hikayesini kısa açıklayayım.(Efsaneye göre)İbn Arabi zamanında sizin taptığınız benim ayaklarımının altındadır diye bir laf etmiş.Öldürülme sebeplerinden birinin de bu olduğu söylenir.İbn Arabi'nin bir de sözüne değinilir.''Sin Şın'a girdiği zaman Muhyiddin'in kabri ortaya çıkar''.Mezar yeri bilinmez öldürülmüştür.Yavuz Sultan Selim Şam'a girdiğinde Muhyiddin İbn Arabi'nin mezarını bulur ve türbe yaptırır.Yavuz Sultan Selim bunu gerçekleştirdiği için Sin'den maksadın Selim Şın'dan maksadın Şam olduğu anlaşılır.İbn Arabi'nin taptığınız ayaklarımın altındadır sözüne gelirsek; Yavuz kabri bulduğunda altını kazdırır ve altın çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 24 Mayıs 2015; 11:53:26 >

• quote:

quote:

quote:

@Mecunçı,@El-Ehad ;

@FlameSplasher;

Ne şekil yorumlayacağız?Gaybı insan kendiliğinden bilemez, ama Allah dilerse insanlara rüya, sezgi yoluyla bildirebilir mi diyeceğiz?

Ben kaç tane eserini okudun diye sordum sen sözlerini görünce okumayı kestim dedin.İnternette bi kaç söze rastladım sonra da eserlerini okumadim cümlesinin kibar hali galiba.En azından dürüstsün bu konuda.Neyse hele o şirk dolu sözlerin bazılarını bir paylaş bakalım.Hangi eserlerde ve nerde olduğuna ona göre şerhlerini paylaşalım bizde.
    Allah Peygamberlerine Gaybı bildirirken ayet ile çelişkiye düşmüş müdür?

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Mecunçı,@El-Ehad ;

@FlameSplasher;

Ben kaç tane eserini okudun diye sordum sen sözlerini görünce okumayı kestim dedin.İnternette bi kaç söze rastladım sonra da eserlerini okumadim cümlesinin kibar hali galiba.En azından dürüstsün bu konuda.Neyse hele o şirk dolu sözlerin bazılarını bir paylaş bakalım.Hangi eserlerde ve nerde olduğuna ona göre şerhlerini paylaşalım bizde.
    Allah Peygamberlerine Gaybı bildirirken ayet ile çelişkiye düşmüş müdür?

Anlatamadık sanırım. Fususu'l- hikemi okumaya başlamıştım.
    fakat bitirmedim,bıraktım.Sende mi gaybden haber aliyorsun da benim okumadığımı iddia ediyorsun?

Şuanda dışardayım, mobilden yazıyorum. Bulmak çok zor değil ibn-arabi safsatalarını.Google yanı başında.

Cinn suresi;
    "26-O bütün gaybı bilir. Fakat gaybını hiç kimseye açmaz.

27 - Ancak seçtiği resule açar. Çünkü onun önünden ve ardından gözetleyiciler salar.

28 - Bilsin diye ki, onlar Rablerinin elçiliklerini yerine getirmişlerdir. Allah onlarda bulunan her şeyi kuşatmış ve her şeyi bir bir saymıştır. "
    Evet, buradaki "resul" kelimesini " aslında orada Allah'ın seçtiği siradan insanlar " diye anlamalıyız demi?

Bu arada o kişiye "şeyhi ekber" değil, "şeyhi ekfer" denir!

• benim anlamadığım mesele bundan 2-3 bin yıl önce doğaüstü-mucizevi olayların yaşanması ve insanların bunlara şahit olmasıydı.

fakat günümüzde gözle görülebilir elle tutulabilir ruhani veya doğaüstü olay yok denecek kadar az.söylentilerden ziyade kanıtlanmış olaylardan bahsediyorum.buda pekçok bilginin uydurma yada kulaktan kulağa aktarılma olduğunun kanıtı oluyor aslında.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    İslam ilk din değil son ilahi din... yanlış bilgi verme...
  • FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam.
    Ekrem Demirli İbn-i Arabi ve Sadreddin Koneviye ömrünü vermiş insanlardan bitanesi.Büyük ihtimalle doğru tespiti yapmıştır.

Ayrıca İbn-i Arabiye laf atan arkadaşlar.Bi kendinize gelin.Bu adamın kitapları benim ve sizin çapınızdakilerin anlayabileceği eserler değil defalarca yazmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuyu0kazici

İslam ilk din değil son ilahi din... yanlış bilgi verme...

''Allah katında din İslâm'dır...'' (Ali İmran 19)

Önceki kitaplarda da bazı detaylar dışında aynı din anlatıldığına göre hepsi İslam'dır. Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik vb. isimler din değil, kitaplara göre kavimlerin ismidir. Bunların ortak adı İslam'dır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.