Kutsal Kitapların Amacı Nedir? (Dinin amacı nedir ?) Dinin esas amacı, insanların neden yaratıldığını ve bu dünyada hangi amaçla bulunduklarını anlatmaktır. Bu süreçte, insanlar tarafından gözlemlenen doğal olaylar—örneğin tohumların meyve ve sebzeye dönüşmesi, bulutlardan akan kutsal suyun tohumları yeşertmesi, ozon tabakasının korunması ve evrenin genişlemesi—bu kutsal kitapların mesajlarını destekleyen önemli işaretlerdir. Dini metinler, bu doğal süreçlerin arkasındaki yaratıcı kudreti ve hikmeti anlamamıza yardımcı olur. Bu anlayış, insanların varoluşsal amaçlarını kavramalarını ve bu dünyadaki rollerini doğru bir şekilde yerine getirmelerini sağlar. Ayrıca, kutsal kitaplar, insanların bu dünyadaki sınavlarının ne olduğunu açıklar ve bu sınavı geçmek için neler yapmaları gerektiğine dair öğütlerde bulunur. Sınavın gereklerini ve başarılı olmak için takip edilmesi gereken yolları belirterek, bireylerin hem dünya hayatında hem de ahirette gerçek anlamda başarılı olmalarını sağlar. Böylece, her birey hayatının amacını ve bu amaç doğrultusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini daha iyi kavrayabilir, kendilerini ve çevrelerini daha bilinçli bir şekilde yönlendirebilirler. SONUÇ Dinin temel amacı nedir? Cevap: Dinin temel amacı, insanların neden yaratıldığını ve bu dünyada hangi amaçla bulunduklarını anlatmaktır. Doğal olaylar dini mesajları nasıl destekler? Cevap: Doğal olaylar (örneğin tohumların meyve ve sebzeye dönüşmesi, yağmur yağması, ozon tabakasının korunması ve evrenin genişlemesi) kutsal kitapların mesajlarını destekleyen önemli işaretler olarak görülür. Dini metinler doğal süreçleri anlamamıza nasıl yardımcı olur? Cevap: Dini metinler, doğal süreçlerin arkasındaki yaratıcı kudreti ve hikmeti anlamamıza yardımcı olur. Kutsal kitaplar insanların dünyevi rolünü nasıl açıklar? Cevap: Kutsal kitaplar, insanların bu dünyadaki sınavlarının ne olduğunu açıklar ve bu sınavı geçmek için neler yapmaları gerektiğine dair öğütlerde bulunur. Kutsal kitaplar insanların karşılaştığı sınavlar hakkında ne söyler? Cevap: Kutsal kitaplar, insanların dünyada karşılaştıkları sınavları açıklar ve bu sınavları başarıyla geçmek için takip edilmesi gereken yolları belirtir. Dini öğretiler insanların başarılı olmasına nasıl yardımcı olur? Cevap: Dini öğretiler, bireylerin hem dünya hayatında hem de ahirette gerçek anlamda başarılı olmalarını sağlayacak yolları gösterir, böylece insanlar hayatlarının amacını ve bu amaç doğrultusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini daha iyi kavrayabilirler. |
Dinin Amacı nedir ?
-
-
Hacı senin kendi fikirlerin yok mu? Ne zaman görsem ya ayet spamlıyorsun ya yapay zekadan kopyala yapıştır yapıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu metinler bizzat benim tarafımdan kaleme alınmıştır. İmla ve yazı kuralları ve editasyon, asistanım tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapay zeka size kutsal kitaplar hakkında bilgi vermez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 14 Eylül 2024; 19:43:0 > -
Hadi bu metni sen yazmış ol ama sana soru sorunca yarım dakika içerisinde 10 sayfalık metin yazıyorsun. Ayrıca sırf 10 20 kişi görecek diye kimse böyle bir metin için uğraşmaz herkesin bildiği şeyler bunlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lacivert Dostum,
Sana ve diğer arkadaşlara yazdığım uzun metinler, daha önce başka arkadaşlara verdiğim cevaplardan oluşuyor. Ben 32 yaşındayım.
Ateistlikten, bilimsel ve ampirik çalışmalara; fizik, kimya, astroloji gibi doğa bilimlerine uzun yıllar süren araştırmalarla vakit harcadım. Sonuç olarak, semavi dinleri incelediğimde İslam’a geçiş yaptım. Yani senin sorduğun soruları ilk defa sen sormuyorsun. Geçmişte genç ve yaşlı arkadaşlar bu soruları sordular. Bunlar benim arşivimde mevcut.
-
Alıntı
metni:Ayrıca, kutsal kitaplar, insanların bu dünyadaki sınavlarının ne olduğunu açıklar 8 yaşında zobalıkla öldürülen; belki de yıllardır her türlü mental ve fiziksel işkenceye maruz kalan Narin'in sınavı neydi mesela?
Yaratıcı Nadir'de neyi test etti? Nadir diğer tarafa gidince neyin hesabını verecek?
Narin'in yerinde olsam diğer tarafa gidince yaratıcıya en kibar tabir ile "sıçarım senin yapacağın işe" derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 18 Eylül 2024; 6:13:1 > -
Fakir halk yığınlarını kontrol etmek. Böylece isyan etmez, uslu durularsa öteki dünyada ödüllendirileceklerine inanırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 18 Eylül 2024; 11:8:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Narin isimli kız, sonsuz cennetin muhtemelen en üst katına alındı. Öldüren mahlukat, cehennem azabına sonsuz süreliğine çarpılacaktır. Bu, yaratanın etik değerinin oldukça tatmin edici olduğunu ve iktidarın gücünü yansıttığını gösterir. İktidar olmayan Tanrı değildir.
Bazı insanlar, 8 yaşındaki kızı öldüren bir sapkının bu olay örgüsü gerçekleşirken Tanrı'nın neden buna müsaade ettiğini sorguluyor. Ancak bu argüman son derece yanlıştır. Tanrı, tüm insanları test eder; yaş fark etmeksizin herkes bu sınavdan geçmek zorundadır. Tanrı demek, zaten kararı veren tek iktidar demektir. Bu nedenle, yaşanan acıların arkasında bir anlam ve amaç aramak, inancımızın temel unsurlarından biridir.
Sonuç olarak, yaşa bakmaksızın herkesi test etmesi ve tehdit etmesi, Tanrı'nın iktidar sahibi olduğunu gösterir. İktidarı olmayan bir Tanrı'ya boyun eğmem. Ayrıca, çocuk katilini sonsuz cehennemle cezalandırması ve masum çocuğu cennetine alması, onun mükemmel bir etik anlayışa sahip, rahim ve rahman olan yüce bir yaratıcı olduğunu ortaya koyar. Bu durum, Tanrı'nın adaletini ve merhametini gözler önüne serer. Acılar ve sınavlar, Tanrı'nın insanları nasıl şekillendirdiğinin bir parçasıdır; bu da O'nun yüceliğinin bir göstergesidir. Tanrı'nın iradesine karşı çıkmak, insanın kendi iradesini sorgulamasını gerektirir. Kısacası, Tanrı'nın adaleti ve merhameti, her durumda ve her bireyde tezahür eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 18 Eylül 2024; 19:32:35 >
-
Türkiye'de deizm ateizm artıyor diyorlar. E belli olmuyor mu?
Sosyal medyada rezillik ahlaksızlık diz boyu, artık sokak ortasında alenen cinsel ilişkiye giriliyor, hırsızlık yolsuzluk almış başını gidiyor, sokak ortasında insanlar silah çekip birbirini vuruyor.
İşte ateizmin deizmin arttığı dinsizleşen Türkiye .
Gün gelecek en koyu ateist bile şeriat gelsin diye yalvaracak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam da Narin ne sınav verdi?
Narin belki 70 yaşına kadar yaşasaydı bir çok günah işleyecekti cehenneme gidecekti. Ama onun yerine 8 yaşında ölüp cennetin en üst katına gitti.
O zaman bir çocuğa yapılabilecek en büyük iyilik onu hiç sınava girmesine müsade etmeden öldürmek. Çünkü direk cennete gidiyor fıstık gibi.
2 yaşında ölen bir bebek sınava alınmadan cennete gidiyor. 70 yaşına kadar yaşayanlar ise hayatın bir çok zorluklarını uzun yıllar boyunca çekiyor ve cennet de garanti değil onlar için.
Düşün şimdi 100 üniversitede kişiyle birden bir sınava girmişsin. Sınav daha başlamamış kagıtlar dagıtılıyor. Sonra sınav gözetmeni birinin yanına gelip "sana sınav falan yok ver kagıdını sen direk geçtin çıkabilirsin" diyor.
Bu mu şimdi adalet? Adalet nerde burada?
-
Narin sınavdan 100 alsa da cennetin en üst katına yerleşemezdi.(Peygamberler,Evliya ve Şehitler gibi) Belki de Tanrı, cennetin en üst katını ona takdim ederek sınavı çok kısa tutmuş ve Narin’e büyük bir jest yapmış gibi görünmektedir. Senin mantığına göre bu böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 19 Eylül 2024; 3:4:50 > -
Alıntı
metni:Narin isimli kız, sonsuz cennetin muhtemelen en üst katına alındı. Benim mantığıma göre değil senin mantığına göre.
Narin sınavdan muaf oldu. Bir de üstüne 100 bile alsa giremeyeceği kata girdi.
Eee benim suçum ne? Ben niye sınavdan muaf olmadım 6-7 yaşında ölüp?
Yani bu mantığa göre mesela bir annenin bebeğine yapabileceği en büyük iyilik onu 2 yaşında falan öldürmek. Annesi sayesinde çocuk direk cennete gitmiş olacak böylece.
-
Tanrı kutsal kitaplarda adaletli olacağım demiyor.Ben izafi olarak her insanı ayrı test ederim.Hatta birbiri ile test ederim fakat şunu unutmayalım.En önemsediği kural kendi otoritesine boyun eğilmesini ve ardından kurallarına uyulmasını istiyor.
Tanrı adaletli olmak zorunda değil.
Tanrı nedir ?
Otoritedir.
Eğer adaletli olsaydı ozaman Tanrı Otorite olmak zorunda değil mi neden adalet zorunluluğu var diyecektin
Tanrı zorunda olsaydı Tanrı olmazdı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 19 Eylül 2024; 12:50:5 > -
Ben Tanrı adaletli olmak zorundadır demedim. Sadece adil değil dedim.
"el-Adl" Allahın isimlerinden biri. Adaletli demek.
ya da
"el-Muksit" : Adaleti gerçekleştiren, hakkaniyetle hükmeden.
Alıntı
metni:Tanrı adaletli olmak zorunda değil. Eğer tanrı adaletli olmak zorunda değilse ve adil de değilse bu iki ismi alalım ondan. Kendi ismiyle çelişen tanrı mı olur?
-
quote:
Orijinalden alıntı: mechatenguBen Tanrı adaletli olmak zorundadır demedim. Sadece adil değil dedim.
"el-Adl" Allahın isimlerinden biri. Adaletli demek.
ya da
"el-Muksit" : Adaleti gerçekleştiren, hakkaniyetle hükmeden.
Alıntı
metni:Tanrı adaletli olmak zorunda değil. Eğer tanrı adaletli olmak zorunda değilse ve adil de değilse bu iki ismi alalım ondan. Kendi ismiyle çelişen tanrı mı olur?
Tanrının Adalet terimi
''her insana aynı sınav şartlarını sunmak değildir.''
Onun adalet kavramı kurallarına uyanı cennetine alacağına dair sözüdür.
O yazdığın sıfatlar tanrının sözünü tutmak konusunda adaletli olacağının garantisidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 19 Eylül 2024; 3:40:9 >
-
Yani tanrı istediğine sınav yapar. İstediğine de sınav yapmadan direk geçirir.
Tamam işe o zaman ben de diyorum ki "sıçarım senin adaletine ".
-
O cümleyi ikinci defa yaratıldığında (öldükten sonra)
Yüce Mevla'nın karşısında söyleyebilirsin ''eğer cesaretin olursa''
1. "Ve derler ki: 'Biz kemikler haline geldikten, toz toprak olduktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?'" (İsra Suresi, 17:49)
2. "İnsan, kendisini bir nutfeden (spermadan) yarattığımızı görmedi mi ki, şimdi o, apaçık bir düşman kesilmiştir. Kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek getirdi. Dedi ki: 'Çürümüşlerken kemikleri kim diriltecek?'" (Yasin Suresi, 36:77-78)
3. "Ölü iken kendisini dirilttiğimiz ve kendisine, insanlar arasında yürüyeceği bir nur verdiğimiz kimsenin durumu, hiç, karanlıklar içinde kalmış, bir türlü ondan çıkamamış kimsenin durumu gibi olur mu?" (En'am Suresi, 6:122)
4. "Allah, sizi (önce) topraktan, sonra nutfeden yarattı. Sonra sizi çiftler (erkek-dişi) kıldı. O'nun bilgisi olmadan hiçbir dişi ne gebe kalır ne de doğurur. Bir canlıya ömür verilmesi de, onun ömründen azaltılması da mutlaka bir kitaptadır. Şüphesiz bu, Allah'a kolaydır." (Fatır Suresi, 35:11)
5. "İnsan, 'Biz öldükten ve toprak ve kemik yığını haline geldikten sonra mı, gerçekten biz mi tekrar diriltileceğiz?' der." (Mü'minun Suresi, 23:82)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 23 Eylül 2024; 12:27:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X