Şimdi Ara

DirectX hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DirectX in son sürümü olan 11 i kurmaya calısıyorum fakat resmi sitesi Microsoft ta sadece 9.0 sürümü mevcut.

Ekran kartım 10.1 sürümünü destekliyor iki sorum var:

1.Neden resmi sitesinde 9.0 sürümü var sadece ?
    2.Nereden indirip güncelleyebilirim ?
    3.(biraz çok oldu ama) DirectX 9.0 ı Microsoft'un resmi sitesinden kursam ekran kartımın desteklediği en son sürüme yani 10.1 e yükseltirmi ?

Birde AİDA64 programıyla özelliklere baktığımda ekran kartım 10.1 sürümünü desteklediğini yazıyor öte yandan DirectX sürümü: 11 diyor kafamı karıstırdı...

• Selam
    Kafanızı karıştırmadan sadece şunu yapın.
    Başlat'tan >> Çalıştır'ı açın ve oraya dxdiag yazın. Gelen soruya evet veya tamam deyin. Sistem sekmesinin en altında DirectX Sürümünü yazar. Örneğin; DirectX 11 şeklinde..

Kolay gelsin..
  • yorumun için teşekkür ederim;
    birde bu sorumu yanıtlayabilecek varmı ?
    DirectX 10.1'in desteklediği ekran kartında DirectX 11.0 sürümü gözüküyor nasıl oluyor ya da 10.1 diye lanse edilen ekran kartı alıp biz 11.0 sürümünü yükleyebiliyormuyuz herhangi bir performans kaybı oluyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4477

yorumun için teşekkür ederim;
    DirectX 10.1'in desteklediği ekran kartında DirectX 11.0 sürümü gözüküyor nasıl oluyor ya da 10.1 diye lanse edilen ekran kartı alıp biz 11.0 sürümünü yükleyebiliyormuyuz herhangi bir performans kaybı oluyormu?

Güzel kardeşim sisteminizde DirectX 11.0 yüklü ise, Ekran kartınız isterse 9 olsun farketmez. Ekran kartınızın desteklediği kadar veri aktarımı olur.
    Farzedelim ki, Ekran Kartınız DirectX 12.0, ama sistemdeki mevcut DirectX 11.0. Burada Ekran Kartınızın DVD'sinden yükseltmeniz, yani kurmanız gerekir.

Biraz karışık oldu ama herhalde açıklayabildim.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: 4477

yorumun için teşekkür ederim;

Güzel kardeşim sisteminizde DirectX 11.0 yüklü ise, Ekran kartınız isterse 9 olsun farketmez. Ekran kartınızın desteklediği kadar veri aktarımı olur.
    Farzedelim ki, Ekran Kartınız DirectX 12.0, ama sistemdeki mevcut DirectX 11.0. Burada Ekran Kartınızın DVD'sinden yükseltmeniz, yani kurmanız gerekir.

Biraz karışık oldu ama herhalde açıklayabildim.
    Kolay gelsin.

yanıtladıgın ıcın cok tesekkur ederım:
    portable bir program kullanıyorum; diğer bilgisayarımda açılırken herhangi bir uyarı vermiyor fakat bir dosya açmaya kalktığım zaman hata veriyor kafamı karıstıran durum buydu...

verdiği hata:
     DirectX hakkında...

• Günaydın
    Microsoft'ta orijinali varken, neden portable bir DirectX kullanıyorsunuz bunu anlamıyorum? Bilgisayarıma Virüs bulaşsın intiyorsanız onu bilemem? Çoğu portable veya katılımsız programlarda Virüs, Trojan, Keyloger vs.vs.. barındığını bilmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Eklediğiniz resimdeki mesajda, çalışma süresinin dolduğuna dair(outdated) ve Haziran 2010 sürümünü indirip yeniden kurmanıza dair bilgi veriyor.
    DirectX Haziran 2010 diye google amcaya sorun.
    Kolay gelsin.
  • portable olan media playerdı ama şimdi araştırıyorum, son sürümü diye 9.0 sürümü gösteriliyor fakat ekran kartı 10.1 gösteriyor burdaki çelikliyi çözemedim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam
    Kardeş şu an nasıl çalıştığı konusunda bir bilgi yazamayacağım ama aşağıdaki Microsoft linkinden Kasım ayı güncellemeli sürümünü indirip kurabilirsiniz.
    Vaktim olursa açıklamasını da yaparım.
    Kolay gelsin.
    http://download.microsoft.com/download/8/4/A/84A35BF1-DAFE-4AE8-82AF-AD2AE20B6B14/directx_Jun2010_redist.exe 95 MB civarındadır.
  • soruma halen yanıt arıyorum :(
  • directx'in yüklenmesi ekran kartı ile ilgili değil, işletim sistemi ile ilgilidir. xp directx 9, vista directx 10, windows 7 de directx 11 var. siz xp kullanıyorsanız isterseniz directx 11 destekli bir ekran kartı alın. xp'ye directx 11 yükleyemeyeceğiniz için en fazla ekran kartını directx 9 da kullanırsınız. ve xp'ye directx 9 dan fazlası yüklenmeyeceği için microsoftun sitesinde de çıkmaz. ekran kartınız 10.1 destekliyorsa ve bunu kullanmak istiyorsanız vista veya windows 7 yüklemeniz gerekiyor. windows 7 yüklerseniz de ekran kartı 10.1 olmasına rağmen dxdiag da directx 11 gözükür. ve 11 önceki 10 ve 9 sürümlerini de kapsadığı için sorun olmaz.

portable programda directx hata veriyor ve directx 9'un son sürümü haziran 2010'u yüklemenizi söylüyor. microstun sitesinde de çıkan bu, directx 9'un son sürümü. xp için daha fazlası (10 veya 11) çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sagokafkefkasva

directx'in yüklenmesi ekran kartı ile ilgili değil, işletim sistemi ile ilgilidir. xp directx 9, vista directx 10, windows 7 de directx 11 var. siz xp kullanıyorsanız isterseniz directx 11 destekli bir ekran kartı alın. xp'ye directx 11 yükleyemeyeceğiniz için en fazla ekran kartını directx 9 da kullanırsınız. ve xp'ye directx 9 dan fazlası yüklenmeyeceği için microsoftun sitesinde de çıkmaz. ekran kartınız 10.1 destekliyorsa ve bunu kullanmak istiyorsanız vista veya windows 7 yüklemeniz gerekiyor. windows 7 yüklerseniz de ekran kartı 10.1 olmasına rağmen dxdiag da directx 11 gözükür. ve 11 önceki 10 ve 9 sürümlerini de kapsadığı için sorun olmaz.

portable programda directx hata veriyor ve directx 9'un son sürümü haziran 2010'u yüklemenizi söylüyor. microstun sitesinde de çıkan bu, directx 9'un son sürümü. xp için daha fazlası (10 veya 11) çıkmaz.

tabi vistada güncelleme ile directx 11 desteği kazanabiliyor.ama xp için directx 9 dan fazlası söz konusu değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.