Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kende araclarim arasinda en iyi Alfa 147, en kotu Punto.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i30

• Ayrı birşey daha ekleyim ,

Kış lastiği de sanırım yumsak olmasından hissizlik ''geç tepkime-kararsızlık'' olarak X2 şeklinde direksiyona katkı sağlıyor
  • Eranın Elektrohidrolik direksiyonu çok garip. Döndürürken direksiyonda boşluk varmış gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

• bir anımı anlatıyım,, puntom varken mondeo almaya gittik ustamla beraber ,,aracı inceliyoruz,, ilk defa mondeoya oturdum,kontağa bastım,direksiyonu çevirdim baktım direksiyon dönmüyor gibi,,''usta şuna bir bak,bu direksiyon bozuk galiba'' dedim, usta baktı,hocam bişey yok bu normal dedi, '' ama sanki dönmüyor bu dedim'' , sen puntoya alışmışsın ondan dedi ,,, şu anda 1 yıl oluyor mondeo kullanalı,direksiyona alıştım,hatta bana hafif geliyor artık,,, punto kullanan biri punto hariç hangi araca otursa direksiyona bozuk der emin olur, o kadar hafif direksiyon ki anlatamam,hatta yok desem yeri var
  • Focus 1'den 2013 polo tdi'a geçmiş birisi olarak polo'nun direksiyonu beni araba sürmekten tiksindirdi. Elektrikli bir direksiyon, çok hafif hissettiriyor ayrıca odun gibi ve hissiz. Niye insanların vw'ye bu kadar para verdiğini gerçekten sorguluyorum kendimde dahil.
  • Linea.
    Bana fazla boş geliyor

• puntonun direksiyonu çok hissizdi

civic e geçince hisli direksiyon ne demek anladım
  • Şu konunun linkini otomobil ureticilerine atin "ne diyor la bunlar direksiyon hissi ne demek ?" diye gülme krizine girerler.

Yeni nesil otomobiller elektrik destekli Eps direksiyon kullaniyor.

Siz aslinda direksiyonu serce parmaginizla bile hareket ettirdiginizde arkada motor devreye giriyor.

Firmalar muhendisler rahatiniz icin calisiyorlar ama Donanim Haber uyeleri direksiyonun hissizliginden sikayetci.

Turkiyeye gelen araclarda Eps yi cikarsinlar o zaman direk yolla butunlesirsiniz.

Direksiyon Hissi ne demek aga ? Annemin 2011 Hyundai Elantrasinida kullandim Babamin 3.20d si ni de direksiyon direksiyondur

Yani ne olsun istiyorsunuz siz ? Sanki bana F1 pilotu koclarim benim hisli direksiyon seciyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 14 Mayıs 2015; 20:29:12 >
  • Renault 9'a alıştıktan sonra hangi arabaya binsem direksiyonu oyuncak gibi geliyor. Hisli araç isteyen gitsin kara düzen direksiyon sistemli bir araç alsın. Direk tekerleklerle bağlantılı.

Diyelim ki bir çukurdan hızlı geçtiniz. Arabanın lastikleri aşşağı düştüğü anda çukurun derinliğini santimetresine kadar elinizde hissediyorsunuz Patiye düştüğünde deli danalar gibi kafasına göre dönmeye başlayan direksiyonla boğuşmak mükemmel bir his

Kötü yanı ise düşük hızlarda ağırlığını (!) korumayı başaran direksiyon araç hızlandıkça tehlikeli bir biçimde yumuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 14 Mayıs 2015; 20:42:48 >

• BMW 5 serisi (son kasa)

Elektronik destek oyuncağa çevirmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Hyundai Accent Era. murat 124ün daha iyidir accent den.

124'un direksiyonunun hissiz oldugunu kim soyledi?

-Kesinlikle katılıyorum. Daha 2 gün önce kullandım 1.4 era. 100 ün üzerine çıkmaya cesaret edemedim, araç çok güzel yol tutuyor ama direksiyonun hissizliği beni tedirgin etti sürekli.
    Genelde direksiyon kutusu ve keçe problemi yaşayan araçlarda direksiyon hissiz. 93 corolla hidroliği berbattı, sürekli lakırtı takırtı felan, sanki her an birşeyler dagılacakmış hissi veriyor. Ayrıca reno 19 da da benzer problemler yaşadım, geç tepki veriyor gibi.

Ek olarak keyifli olarak nitelendireceğim bir araç punto daki city mode :) şehir içinde inanılmaz zevkli. Küçüklüğü ile araya girme aradan kaçma becerilerinde etkin bir rol oynadı.
    - Kolumu ağrıtacak kadar hisli olan bir direksiyon ise bmw e90 servosuz. Yüksek hızlarda güven veriyor.
    - bir keresinde de mercedes 2008 w211 kullanma ŞANSI yakaladım. Şans diyorum , bidaha kullanamam heralde, tek kelimeyle harikaydı direksiyonu.

• R12 STW

• Aslında burada tartışılan konu konu aracın sürüş dinamizmidir. Direksiyon sadece bu konunun bir öğesidir. Dinamizmi süspansiyon ayarları, lastikler, aracın ağırlık dengesi, oturma pozisyonu gibi birçok husus etkiler. Eloktronik destekli direksiyonlar iyi ayarlanırsa özellikle yüksek hızlarda cok daha guvenli ve kararli sürüş sağlar. Rally deneyimi olan markaların focus, lancer gibi modellerinde sürüş dinamikleri çok yüksektir. Bu aracın ayarlari ile çok bağlantılı bur durum. Örneğin yerli sedan megane 2 ile fransiz hb megane 2 arasinda sürüş olarak çok fark vardir. Sedanlar tr için yumusatilmis süspansiyon ve yuksek şasi ile gelirken hb versiyonu daha sert süspansiyon ve yere yakin şasi ile gelmekte. Dolayisiyla hb versiyon surus olarak daha sportif ve zevkli bir araçtır.

• megane II ve linea berbat..

en beğendiğim mazda 3 2008
  • Toros

• yumuşak direksiyon ve geniş yanak lastik olan hepsi.
  • Kesinlikle VW Touareg. Ne manevrası var nede yumuşaklığı
  • lewel123 kullanıcısına yanıt
    yoldan kopacağını hissettiren araç başarılıdır ama bazıları yolu yiyor yapışıyor gibi görünüp birden atıyor kendini.

premiumlar ve ford haric direksiyon hissiyatında iyi değiller pek. tabi opel honda toyota sahipleri kızmasın onları renaultla bir tutmuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Şu konunun linkini otomobil ureticilerine atin "ne diyor la bunlar direksiyon hissi ne demek ?" diye gülme krizine girerler.

Yeni nesil otomobiller elektrik destekli Eps direksiyon kullaniyor.

Siz aslinda direksiyonu serce parmaginizla bile hareket ettirdiginizde arkada motor devreye giriyor.

Firmalar muhendisler rahatiniz icin calisiyorlar ama Donanim Haber uyeleri direksiyonun hissizliginden sikayetci.

Turkiyeye gelen araclarda Eps yi cikarsinlar o zaman direk yolla butunlesirsiniz.

Direksiyon Hissi ne demek aga ? Annemin 2011 Hyundai Elantrasinida kullandim Babamin 3.20d si ni de direksiyon direksiyondur

Yani ne olsun istiyorsunuz siz ? Sanki bana F1 pilotu koclarim benim hisli direksiyon seciyorlar

Su konuda ki en mantikli yorum olmus.

-Bizim millet sw alan almanlari bas taci yapar onlari savunur, kendi araba degistirme doneminde donanimdan buraya gelmez ayagi.

-Az yaksin diye dizel alip 100km/h hizi gecmeyip 1litrenin hesabini yapar, x motor x model surus dinamigi en iyisi der.

-Benzin pahali diye arabayi rolanti devrinde kullanmanin yolunu ararlar ama direksiyon tepkisi deyince o iyi bu kotu derler.

Bu insanlari anlamak cidden zor. Sanirsin her gun pistte sure kasiyorlar..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.