Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak ford,vw,opel'in direksiyon sistemleri oldukça güzel.

Hyundai'ler gereğinden fazla yumuşak bir süre sahip olduğum ix35'in direksiyon hissi ciddi anlamda zayıfdı.
    Aynı şekilde honda jazz'ında direksiyonu yumuşak ve kolay kullanıma sahipti fakat his olarak sıfır diyebilirim.

Alfa romeo'lar ciddi anlamda zevkli sürüş açısından 147,156,gui veya mito.

Renault'un eh işte orta karar diyebilceğim bir direksiyonu vardı megane 3'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Marea liberty.Yuksek hizlarda hissiz ve pamuk gibi.160 dan sonra guven vermiyor direksiyon.Onceki Focus 2 Ghia cok guzeldi.

hissiyat bu degil yalniz. Direksiyon sertligi ve yumusakligi hissiyati olusturmaz.

Marea'nin direksiyonu, yeni nesil cogu aractan daha tepkili.

Mareadan bahsediyoruz değilmi bildiğimiz marea?

Benim bildiğim ama sizin öyle mi bilemeyeceğim.

• Hyundai Elantra 2006 yüksek hızda çok hissin ve hafif kalıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyndai era banko
  • megane
  • Renoların alayı.
  • Citroen DS4

• Arabadan anlamayanlar yine başlamış ya arkadaş, bu forumun kabak tadı vardı, veriyordu da , bazı arkadaşlardan pis kokular gelmeye başladı artık, (herkes üstüne alınmasın)
  • megane 1 coupe
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicorn_10

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

aynen katılıyorum hazır konusu açılmışken şu direksiyon hissinin ne olduğunu bir tanımlasak?

Arkadaş yol şartlarına göre ön takımın direksiyona verdiği tepkiden bahsediyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 21 Eylül 2012; 21:09:58 >
  • Kesinlikle doblo.Bilgisayara takılan usb direksiyon gibi.
  • kartaldan sonra çin malının direksiyonu uzay gemisi kullanıyomuş hissi verdi :) Ama çok tipsiz
  • Grande punto hızlı giderken fazla yumuşak. C4 iyiydi. Aurise pek alışamadım. Laguna 2 iyiydi,şehir içi yoruyordu ama yuksek hızda virajda direksiyon gayet iyiydi.

• Konu fena hortlamış üstüne bide patlamış gitmiş ve ben hala şu direksiyon hissiyatı mevzusunu kavradığımı sanmıyorum
  • eski modeller bu konuda daha iyi galiba imzamdaki aracı kullanmaktan çok zevk alıyorum
  • Şu anda 2. el aldığım 2008 model corollanın direksiyonunu hiç beğenmedim acayip hissiz,tepkisiz, şekilsiz ve bi o kadarda yumuşak arabayı uzun yolda şeritlere sığdıramıyorum direksiyon traktör direksiyonu gibi yusyuvarlak elimi koyacak bi yer bulamıyorum bi alttan tutuyom bi üstten tutuyom olmuyo dreksiyonu indiriyom yine olmuyo vs..Hafif virajlı yollarda ( karadeniz yolları otoban vs ) gibi yollarda daha önce kullandığım 2004 focus ve 2006 fiesta araçlarımda direksiyonu haif kımıldattığımda araba hiç kasmadan şeritten hiç sapmadan güzel güzel giderdi hele focus bi harikaydı ama corollada nasıl hızım 90-110 arası yolda hafif bi tatlı virajlar arabanın içinde panik halindeyim neden ? çünkü dreksiyonu hafif esnetiyorum araba tepki vermiyor biraz daha oynatmak durumunda kalıyorum tabi o esnada şeritin dışına doğru kaymış oluyorum sert dönmek durumunda kalıyorum.. Diğer ilginç yanı e 5 te gidiyorum araba sürekli sağa gitme isteği duyuyor neden çünkü sağ taraf kamyonların yolu ve biraz daha oturmuş vaziyette sürekli çekme yapıyo bende sürekli sola doğru efor sarfediyorum sonra yol birden düzeliyor ben ister istemez sola gidiyorum vs vs..yüksek hızlarda hiç güven vermiyo festa ile 140 vurduğum yollarda bununla 110 a çıkıyorum fiesta kadar güven vermiyor. servise götürdüm direksiyonun normal olduğunu söylediler en son çıkan corollayıda test ettim aynısı yani nitekim corollanın direksiyonu bence berbat ama şehir içinde dar yollarda çok güzel özellikle park ederken çok rahat koca arabayı küçücük fiestadan daha rahat park ediyorum....kıyaslamayı 2 marka arasında yaptım çünkü başkasının arabasının direksiyonuna asla oturmam diger markaları bilmiyorum ama honda civic ilgimi çekmeye başladı..

• Güncel Volvo'lar berbat bir direksiyon hissine sahip.
    Diğer Hyundai'leri bilmiyorum ama i30 bana başarılı gelmedi çok yapay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Lamborghini Gallardo ve Mercedes SLS gercekten cok hissizlerdi dengi araclara gore.

Tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Evet arkadaşlar direksiyon hissini başarılı bulmadıgınız modelleri yazarsanız sevinirim.

İlk ben başlıyım.Megane II serisi gerçekten direksiyonu hissi çok kötü..

Megane 1 kazaya sebep vermıstı dıreksıyon kıtledı ve pert oldu
  • peugout 206 306 106 307 406
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.