Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: aanil
    ...bu konuda tartışmasız lider bmw'dir.

BMW'nin direksiyon hissiyatı cidden iyi ama şehiriçinde de bir o kadar kas gücü gerektiriyor be Anılsan.

Bravo ve Megane'dan sonra çoook sert.

Benim arabanın direksiyonda şehir içine göre nispeten ağır kalıyor abi. Kullandığım biçok araç ile park ederken direksiyon yağ gibi kayıyor ama benim arabada biraz sert. Şikayetçi miyim ? tabiki değil :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

...bu konuda tartışmasız lider bmw'dir.

BMW'nin direksiyon hissiyatı cidden iyi ama şehiriçinde de bir o kadar kas gücü gerektiriyor be Anılsan.

Bravo ve Megane'dan sonra çoook sert.

Benim arabanın direksiyonda şehir içine göre nispeten ağır kalıyor abi. Kullandığım biçok araç ile park ederken direksiyon yağ gibi kayıyor ama benim arabada biraz sert. Şikayetçi miyim ? tabiki değil :D

Aracı sadece sen kullandığın için şikayetçi değilsin tabii.

Sen evlenince görüşürüz.

• Tüm hyundai ve renault modelleri son derece hissiz direksiyonlara sahipler.
  •  Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar?
  • direksiyon hissi ile direksiyonun agırlıgının hafifliginin agırlaşmasının hiçbir alakası yoktur.
    "
    Yol Hissi (Direksiyon Hissi)

Hareket halinde aracın tekerlekleri tarafından direksiyon simidine iletilen dirençten
    doğan his önem taşır. Uygun direksiyon döndürme kuvveti her şartta ve konumda, her hız
    kademesinde elde edilebilmelidir. Aynı zamanda da yol şartları sürücüye aktarılmalıdır.
    Uygun direksiyon döndürme kuvveti elde etmek için bazı araçlarda hidrolik direksiyon
    sistemine özel bir donanım eklenmiştir."

"son olarakta renault un direksiyonuna hissiz diyen adam gitsin araba kullanmayı öğrensin ilk önce..."
  • Otomobil konusunda pek çok hususta olduğu üzere bu konuda da bilmeden ahkam kesen kullanıcılar çoğunlukta. Söylendiği gibi, direksiyonun "hisli" olması ile "ağır" olması aynı şey değil. Ancak çoğu kullanıcı aynı sanıyor... Geçen bir kullanıcı da "x marka araçlarda yüksek süratte direksyionu 1-2cm çevirince aracın yönü değişmiyor" diye bir eleştride bulunmuştu... O hızda 1cm'lik direksyion oynaması ile yön değiştiren araç varmış gibi... Zaten değiştirse ilk uzun yolda araç pert olur

Bununla birlikte, "hisli direksiyonun" sakin ve normal sürüşte çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Hisli direksiyon daha çok aracı limitlerde kullananlar için önem arz ediyor.

Bir de topyekün marka hakkında yorum yapan arkadaşların o markanın en fazla 1-2 modelini kullandığını tahmin ediyorum ki, bu da çok vahim bir hata... Maalesef Palio kullanıp da Fiat hakkında, Getz kullanıp da Hyundai hakkında vb. atıp tutan çok adam var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 25 Temmuz 2012; 10:03:17 >

• En son kullandığım Captivayı hiç beğenmemiştim.Direksiyon sanki boşta gibiydi.Araba kendi kendi kendine salınıyor gibiydi..
  • kartal s hangi hızla olursa olsun direksiyon pamuk gibi.
    geçen keskin virajda zor toparladım , allahdan arabada yük vardı
    çok dikkat etmek gerekiyor .
    ayrıca hyundai 01 accentin direksiyonuda oldukca iyi her koşula uyum sağlayabiliyor .
    forumdaki hyundai ön yargısıda atılmalı bence baydı çünkü annadınnı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 25 Temmuz 2012; 10:29:36 >
  • Toyota corolla
  • megane 2 tek geçerim .. direksiyon yumuşak ama gerçekten dönmüyor araç hissiz, tepkisiz kötü bir dereksiyon..
    makyajla birlikte bu sorunu biraz düzelttiler tubeintube diye bir sisteme geçmişlerdi.

c3 direksiyonuda çok tepkisiz değil ama araç resmen dönmüyor. e39 bmw ile yaptığım manevraları c3 ile zor yapıyorum şaka gibi araç şehir içi için gerçekten uygun bir seçenek değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 25 Temmuz 2012; 10:38:21 >
  • direksyonun araca komut verdiginizde kesintisiz olarak aninda tepki vermesi gerekir.siz cerince 50 tur atmasi degil bunu direk olarak kesintisiz olarak yapmasi onemli. kullandigim mazda 3 cok iyi idi bu konuda surus deneyimi cok zevkli oluyodu. Punto evo vasat direksyonu siz yonlendirmiyomussunuz gibi his veriyor.lag ile oyun oynamak gibi.
  • peugeot bipper şehir içinde parmağınla u dönüşü yapmana imkan sağlıyo. yumuşacık direksiyon. kimi böyle sevmeyebilir ama benim hoşuma gidiyo. oyuncak gibi
  • Peugeot 206-307-306 sürmüştüm. Onların direksiyonları berbat. Sürücü kursunda Hyundai Getz sürdüm o da aynı şekilde. Yoldaki ufak çukur bile direksiyonu etkiliyor baya. Ayrıca Linea,Doblo,Albea da çok kötüydü. İyi dediklerim VW modelleri,Audi,Opel,Honda
  • Renault 12 Toros.
    Zaten sloganı da vardı; 'Yıllara, Yollara, Sabrınıza Meydan Okuyun!'
  • Renault'lar
    Yeni i30
    Yeni ceed
  • Her segmente Renault. Tam bir felaket.
  • 2005 kasa Kia Rio 100'den sonra direksiyon pamuk gibi.Sağa sola savruluyor.

Onun dışında çoğu VW'nin direksiyonu güven verir.
  • Hyundai,peugeot,renault,kia,fiat bu markaların araçlarının direksiyonu genel olarak hissiz.
    Kimisi çok yumuşak olduğundan hissiz kimisi ise direksiyon sertliği normal seviyede olmasına rağmen hissiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 26 Temmuz 2012; 19:52:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

aynen katılıyorum hazır konusu açılmışken şu direksiyon hissinin ne olduğunu bir tanımlasak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Lamborghini Gallardo ve Mercedes SLS gercekten cok hissizlerdi dengi araclara gore.

Hocam alt segmentlerde beğendiğiniz ve beğenmediğiniz araçlar hangileri ? Alt segmentlerden kastım daha büyük bir kesim tarafından ulaşılabilir olan marka ve modeller...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.