Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unicorn_10

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

aynen katılıyorum hazır konusu açılmışken şu direksiyon hissinin ne olduğunu bir tanımlasak?

Anlatılmaz,yaşanır.
  • corollanın makyajlanmamış hali.
    bir önceki kasası.
    dizelini kullanmıştım resmen direksiyon katliamı.
    Düzelttiler yeni modele yeni bir direksiyon taktılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Marea liberty.Yuksek hizlarda hissiz ve pamuk gibi.160 dan sonra guven vermiyor direksiyon.Onceki Focus 2 Ghia cok guzeldi.

yanlız hlx in direksiyonuda bir okadart hislidir.yüksek hızda ağırlaşan direksiyon güven veriyor resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

2005 kasa Kia Rio 100'den sonra direksiyon pamuk gibi.Sağa sola savruluyor.

Onun dışında çoğu VW'nin direksiyonu güven verir.

bi yasinin adami ol.

ehliyeti alacak yasa gelmene bile uzun yillar var ama butun vw modellerini ve baska bir ton model kullanmissin masallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: unicorn_10

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

aynen katılıyorum hazır konusu açılmışken şu direksiyon hissinin ne olduğunu bir tanımlasak?

Anlatılmaz,yaşanır.

yaşamak için önce hissiz sonra hisli direksiyona sahip araçları test etmem lazım

yoksa forumdan anladığım, hissiyat için en önemli etken direksiyon sertliği. Yumuşak direksiyon forum ahalisi tarafından beğenilmiyor anlaşılan.

İkinci olarak forumdan anladığım direksiyon turu sayısı az olursa makbul oluyor sanırım, F1 araçları misali falan.

• Focus direksiyonu mükemmel!
    Fiesta direksiyonu mükemmel!
    Honda Civic mükemmel! Ayrıca tasarım ve ergonomi olarak da en iyisi civic!
    Fiat Bravo - Fiat Linea çok iyi!
    Mitsubishi lancer çok iyi ama çok yumuşak
    Genel olarak Fordların hepsinin direksiyonu 10 numara.
    üst segment araçları zaten saymıyoruz.

Renault Fluence rezalet.
    Kia rio rezalet.
    Hyundai i20 rezaletle iyi arası. i30 da aynı şekilde.

Örnek, Focus direskiyonu birkaç mm çevirin araç anında tepki verip dönmeye başlar. Diğerlerinde birkaç cm çeviriyorsunuz birkaç milisaniye sonra algılıyor nerdeyse. Hassas değil lag yapıyor kendi içinde :)
    Bir arabayı kullanmayı keyifli hale getiren zaten motor şanzıman direksiyon uyumudur. bu uyum yoksa bindiğin araç gerçek bir otomobil değildir.
    Gidin focusa binin inip kia rioya falan binin bedava verseler almazsınız.

• Su ana kadar bindigim tum Renault lar berbat bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen bir arkadaş anlatsa şu olayı da öğrensek.
    Hisli direksiyonun ortalama kullanıcılar için artısı nedir?
    Elektrikli veya elektro servolu direksiyonlar hissiz kötü direksiyon mudur?
    Hidrolik veya eski tip döndermesi eziyet olan araçların direksiyonları hisli midir?

Not: Sürüş zevki olarak focus 1 megane 2 den daha iyi gelmişti bana. Megane direksiyonu yumusak ama bombos birşeyi çeviriyor gibi geliyordu. Direksiyon hissinden kastedilen bu mudur?
  • Renault Fluence ve genelde elektrik destekli tüm sistemler
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Fiat Grande Punto ve Bravo

İkisi de usb'li bilgisayar direksiyonu gibi

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

Focus direksiyonu mükemmel!
    Fiesta direksiyonu mükemmel!
    Honda Civic mükemmel! Ayrıca tasarım ve ergonomi olarak da en iyisi civic!
    Fiat Bravo - Fiat Linea çok iyi!
    Mitsubishi lancer çok iyi ama çok yumuşak
    Genel olarak Fordların hepsinin direksiyonu 10 numara.
    üst segment araçları zaten saymıyoruz.

Renault Fluence rezalet.
    Kia rio rezalet.
    Hyundai i20 rezaletle iyi arası. i30 da aynı şekilde.

Örnek, Focus direskiyonu birkaç mm çevirin araç anında tepki verip dönmeye başlar. Diğerlerinde birkaç cm çeviriyorsunuz birkaç milisaniye sonra algılıyor nerdeyse. Hassas değil lag yapıyor kendi içinde :)
    Bir arabayı kullanmayı keyifli hale getiren zaten motor şanzıman direksiyon uyumudur. bu uyum yoksa bindiğin araç gerçek bir otomobil değildir.
    Gidin focusa binin inip kia rioya falan binin bedava verseler almazsınız.

Fordlar mükemmel hisssiyatlı direksiyonlara sahip yolda taşı toprağı tümseği aynen yansıtıyor direksiyona

2001 transit kullanıyorum o bile çok hisli. connectlerde daha güzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Marea liberty.Yuksek hizlarda hissiz ve pamuk gibi.160 dan sonra guven vermiyor direksiyon.Onceki Focus 2 Ghia cok guzeldi.

hissiyat bu degil yalniz. Direksiyon sertligi ve yumusakligi hissiyati olusturmaz.

Marea'nin direksiyonu, yeni nesil cogu aractan daha tepkili.

Mareadan bahsediyoruz değilmi bildiğimiz marea?
  • Güncel arabamı kullanmaktan ne kadar zevk alsamda direksiyon ile bağı tam olarak kuramadım.

Direksiyon hissiyatı 3 harflidir benim için...
  • quote:

quote:

hissiyat bu degil yalniz. Direksiyon sertligi ve yumusakligi hissiyati olusturmaz.

aynen.
  • Renault Symbol vasat.
  • En guzel hissiyat bence Ford araclarda idi.
    Sonra VW grubu ve Opel ler guzel.

Yani isin icine az da olsa german engineering girince birseyler de guzel oluyor.

Fiat Albea ve Renault Megane Clio Kangoo uclusu bana cok etkisiz ve tepkisiz gelmisti.

• Sahip olduğum üç araç içerisinde Megane Coupe 2001 hissiyat olarak iyi denemezdi, peugeot 306 kullanıyorum şuanda 2001 yılına göre mükemmel diyebileceğim direksiyon hissi ve tepkisi var aynı şey gaz pedalı içinde geçerli.

Ailemin sahip olduğu araçlar içerisinde astra g nin iyi, h ın ise gayet güzel tepkileri vardı. Onun dışında peder beydeki focus 2 nin ise sınıfının içerisinde harika hissiyatı var.
    Bi dönem kia ceed vardı elimizde çok iyi değildi onunda aynı şekilde hyundai accent admire ın beğenmemiştim.

Sanırım kore araçları ve renault un bu konuda bi başarısızlığı mevcut.
  • Direksiyon hissi özellikle sürekli virajlı yollarda çok farkedilen bir durum.Chevrolet lacetti,eski aveo, Renault modelleri hisli bulmadığım modellerden.
    Fiat'lar orta seviyede, yeni astra bu konuda fena değil ancak aşırı yumuşak bir direksiyonu var.
    Ford ve Nissan direksiyon hissi bakımından tatmin edici.Bazen Fordlar gereğinden fazla hislide olabiliyor.
  • direksiyon dediğin yumuşak olmayacak o kadar. bravo kullandıgım en yumuşak direksiyonlu araçtı.

bir çok marka araba kullandım ama opellerin direksiyonları kadar tatlısını bulamadım. adamlar sertliğiyle yumuşaklığı tamamiyle dengelemişler. ben opel diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

quote:

quote:

Mareadan bahsediyoruz değilmi bildiğimiz marea?

Benim bildiğim ama sizin öyle mi bilemeyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.