Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vw caravelle hissiz. Yolu cok iyi anlatmiyor.
    Hyundai getz hisli ve biraz da sert. Suya girdigimde bile direksyon donmeye calisiyor.

Bence hidtolikten servotroniklere gecildikten sonra o his bozuldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat Bravo, oyuncak gibiydi.
  • Ford taunus

• Seat Leon çok hassas, captiva eski nesil berbat....
  • Yeni civic yuksek hızda rezalet.

• Megane 2 ;)
  • Kendi aracım olan C3'un direksiyonu hissiz diyebilirim. Sanki tekerleklerin yola yapıştığını anlamıyorsun. Yüksek hız, düşük hız, viraj v.s fark etmez her zaman yumuşak ve hissiz. Diğer aracım olan R12'in direksiyon hisli diyebilirim yolu hissedebiliyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 2 Kasım 2013; 10:03:58 >
  • 2004 kasa honda civic

• quote:

Orijinalden alıntı: stilll

Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

Direksiyondaki boşluk miktarı sizin de söylediğiniz gibi. Megane direksiyonu cok hissiz değil bana gore. Ha hizlandikca direksiyon sertlesir, guvenlik açısından gerekli bir durum bu.

• FD6 kasa Honda Civic müthiş hisli ve ergonomik olarak da mükemmel bir tasarıma sahipti direksiyonu. Şuanki aracım Kia Cee'd maalesef çok hissiz. Daha önce hep bahsedilirdi bu hissiz direksiyon konusu ama pek anlam veremezdim. Şimdi anlıyorum ne demek istediğini insanların. Konu yumuşaklık sertlik falan da değil. Kia Cee'd ayarlı direksiyon var Sport modunda Hondanın iki katı sert oluyor ama yine de hissiz. Rezalet denemez belki ama vasat kesinlikle. Bu arada şimdiye dek bir çok araba kullandım en hisli direksiyon da arkadaşın 80 model t-stop murat 131'in direksiyonuydu onu da not düşeyim.
  • ford focus.
  • B sınıfı araçlar (Fiesta ve polo hariç) çok hissiz.

C sınıfından Renault ve Peugeot direksiyonları hissiz, tabi sınıfına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoto -- 2 Kasım 2013; 11:25:53 >
  • Renault ların tamamını diyebilirim.
    Fluence uzun bir süre kullandım çok zevksiz ve hissiz
  • Peugeot 20x ve 30x serisi araçların direksiyonları cidden hissiz gelmişti bana birde Bmw 320cd kullandıktan sonra yeni kasa 3.20i ed denemiştim yeni kasanın direksiyonu daha kötü gelmişti bana sanki 3.20cd daha tepkiliydi. Ayrıca doblo linea felan bunlarda kötüydü.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Fluence vasat altı kesinlikle.(1.5 dci 6 ileri-alakası yoktur ama yazmakta fayda var.)

Yeni Civic'i beğendim, Golf 6 iyi, Astra H iyi.

Reno modelleri ise diplerde yer alır bu hususta.

Yeni civic in direksiyon hissi YOK. 140 150 de bile sifir his.
  • reno derim kesinlikle
  • Eskiden orta halli Japonların direksiyonu bana başarılı gelirdi bu konuda.Fakat tecrübe ettikçe böyle olmadığını gördüm.Mazda hariç.

Civic serilerinin direksiyonları bu açıdan vasat.City modlu Fiat direksiyonları tam olarak leş.

Tecrübe edebildiğim otomobiller arasında BMW direksiyonları gerçekten başarılı.
    Giu ve Mito'yu saymazsak 159/147/156 direksiyonları ile Alfa da çok başarılı.

Golf'ün geri bildirimleri çok zayıf, Astra'nınki bir kademe daha iyi gibi.
  • Yeni civic in test sürüşünü yapmıştım.Yüksek hızlarda gerçekten çok kötü.Hiç tepki vermiyor.Ben beğenmedim civic in direksiyon hissini.

• reno pejo citroen hyundai kia berbat.
    vw bunların bir kademe üstü; o da vasat.
    nissan ve honda fena değil.
    mazda bunların bir kademe üstü (bana göre bir aracın vermesi gereken minimum sürüş zevki)
    opel ve volvo tatminkar.
    mercedes ve bmw ye zaten yoruma gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 2 Kasım 2013; 17:44:42 >
  • Opel diyorum ben hele uzun yolda insanı oldukça yoruyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.