Şimdi Ara

Direksiyon hissi vasat dediğiniz araçlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandığım araçlardan bir genelleme yapacak olursam Fransız araçlarının direksiyonları çok hissiz. 307, 308, 206, C3 falan kullandım, direksiyonları çok tepkisiz, sürüş zevki namına bir şey yok.
  • valla en son 280 bin km'de corolla sürdüm.hayatımda kullandığım en hissiz direksiyondu arabanın km'si etkili olabilir tabi

Bunun dışında yeni modellerde nedense genel olarak fransızların direksiyonları hep yumuşak geliyor bana yumuşak olmasıda biraz hissislik veriyor malesef
  • Crafter Volt
  • Direksiyon hissi ne oluyor?
    Direksiyondaki hareketin aracin gidisatini degistirmesi mi? Yoldaki cukurda direksiyonun oynamasi mi?
    Hizlanirken sertlesmesi mi?
    Virajda disa cevirmesi mi?

Bunlarin haricinde cevap verecek olursam twingo diyebilirim. Direksiyonda toparlama diye bisey yok, bosluk fazlaca var :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu forumun icene çivisi çıkmış... buradakileri dinlersek demekki araba konusundaki butun bilgilerimizi imha edip tam zıttını öğrenmemiz lazım...

uzun zamandır yuh diyordumda şimdi yuhun yuhu diyorum...
  • Clio 3 , Opel corsa D , Astra G, Astra H orta halli bunlar.
  • kendi arabamdan,iş yerinin symbole geçince iman power steering(imp) ile yön veriyormuş gibi hissediyorum
  • Elektronik sistemli butun araclarin direksiyonlari size vasat gelir zaten bi aractan ne bekliOsunuz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Fluence vasat altı kesinlikle.(1.5 dci 6 ileri-alakası yoktur ama yazmakta fayda var.)

Yeni Civic'i beğendim, Golf 6 iyi, Astra H iyi.

Reno modelleri ise diplerde yer alır bu hususta.

Yeni civic'in direksiyon hissiyatını eğer beğendiyseniz , bi önceki kasa , yani bizim araçlarda demek ki keyfiten 4 köşe olursunuz.

Yeni civic'in direksiyon hissiyatı , bizim araçlara göre vasat.

Bi çok araç kullandım, bi çok araç test ettim , bmw dışında , fd6 kasa civic gibi direksiyon hissiyatı başka araçlarda yaşamadım. (yeni nesil diyebileceğimiz otomobilleri kasdediyorum.)

Golf'de nispeten direksiyon tepkisi başarılı bi araç , nispeten keyif veriyor , ama hyundai grubu ve opel grubu direksiyon hissiyatı olarak başarısız bana göre. Hiç beğenmiyorum , çok hafif ve hissiz , bu konuda tartışmasız lider bmw'dir.

• 3-4 gündür c3 kullanıyorduk pamuk gibi yumuşaktı.Bugün sorentoya binince gerçekten bayağı fark etti.Sorentonun direksiyonun biraz daha sert..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Evet arkadaşlar direksiyon hissini başarılı bulmadıgınız modelleri yazarsanız sevinirim.

İlk ben başlıyım.Megane II serisi gerçekten direksiyonu hissi çok kötü..

Megane II kullandım.

Aracın direksiyonu çok yumuşak ama direksiyonu çevirdiğin halde dönmüyormuş gibi geliyordu araç bana. Eğer hissiz dediğiniz oysa bence de hissiz.
  • Kesinlikle Clio Symbol.

• Lamborghini Gallardo ve Mercedes SLS gercekten cok hissizlerdi dengi araclara gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Marea liberty.Yuksek hizlarda hissiz ve pamuk gibi.160 dan sonra guven vermiyor direksiyon.Onceki Focus 2 Ghia cok guzeldi.

hissiyat bu degil yalniz. Direksiyon sertligi ve yumusakligi hissiyati olusturmaz.

Marea'nin direksiyonu, yeni nesil cogu aractan daha tepkili.

Orası doğru ama bu direksiyonun iyi olmadığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.Yüksek hızlarda güvensiz ama şehir içinde veya 120-130'a kadar keyifli bir kullanımı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Fiat Grande Punto ve Bravo

İkisi de usb'li bilgisayar direksiyonu gibi

Vallahi haklısın, civic den sonra Bravo direksiyonu bana aynen dediğin gibi geldi.
    Ama city modundan çıkarınca nispeten daha hisli oluyor, ama yine de başarılı değil.

Edit: Şunu da belirtmeliyim, uzun yolda ve yüksek hızlarda direksiyon güven vermekte ve yormuyor. Benim sıkıntım şehir içi... garip ama gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 25 Temmuz 2012; 2:43:36 >
  • Clio, Accent gibi ucuzculardan Doblo gibi ticarilere kadar giden akım.
    Türkiyede çok tutulan, satış listelerinin üst sıralarını işgal eden hemen hemen çoğu B, C ve D sınıfı araçlar. Bazı Alfa, Mazda, Honda, Saab, Bmw gibi vesair hariç tutulup değerlendirilebilir.
    Modern CSUV'ların hemen hemen tamamı.
    Pahalılardan Mercedesler, Audi'lerin çoğunluğu.
    Güncel Mustang vesair bazı Dodge'lar.
    Daha pahalılardan koenigsegg ve R8 bariz.

Artık otomotik yanaşma gibi sistemler yaygınlaşıyor ve yaygınlaştıkça da his hint kumaşı rolüne kayacak gittikçe.
    Velhasıl kelam eksik, vasat olanları saymakla bitiremezsiniz en iyisi iyi olanları sayın onların dışındaki hepsini kötü kabul edin 10 sayfalık listeyi kimse okumaz.:)
  • Jetta

• Hangisinin vasat olduğunu bilemem ama hangi araçta direksiyon hissiyatı mükemmel olduğunu söyleyebilirim.

Tofaş Şahin (hidrolik direksiyon değil)

:) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

bu forumun icene çivisi çıkmış... buradakileri dinlersek demekki araba konusundaki butun bilgilerimizi imha edip tam zıttını öğrenmemiz lazım...

uzun zamandır yuh diyordumda şimdi yuhun yuhu diyorum...

Aynen öyle...

Olay şöyle gelişiyor, "xxx konusunda kötü otomobiller" başlığını görenler, gelip hemen sevmediği markaları yazmaya başlıyor, hele bir de sağdan soldan olumsuz birşey duyduysa tutabilene aşk olsun... "xxx konusunda iyi olan otomobiller" başlığını gören de gelip kendi favori markasını yazıyor...

Sonra da forum bu hale geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil
    ...bu konuda tartışmasız lider bmw'dir.

BMW'nin direksiyon hissiyatı cidden iyi ama şehiriçinde de bir o kadar kas gücü gerektiriyor be Anılsan.

Bravo ve Megane'dan sonra çoook sert.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.