Şimdi Ara

direksiyon kısmından motor sesi geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2002 albea marka araca sahibim geçen hafta sonu yolda direksiyon sistemi arızandı direksiyon hidroliği kaçırıyormuş. Çorluda sanayide direksiyon hidrolik sistemini komple değiştirdim fakat tamirat sonrasında motor sesi gaza bastığımda iceri eliyor acaba eksik bi parcamı kaldı yalıtım ile ilgili nedeni ne olabilir tamirhanede değiştirilirken sünger bi conta vardı yerde onu takmamış olabirlermi? Bu araçlardan anlayan arkadaşlar cevap verebilirse çok iyi olur teşekkürler...

• evet izalasyondan bir parça eksik olabilir
  • katıLıyorum eyer izoLasyonda...biz eksikLik oLursa içeri ses aLır sen onu bir daha göstermende yarar var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alisoglu

Merhaba 2002 albea marka araca sahibim geçen hafta sonu yolda direksiyon sistemi arızandı direksiyon hidroliği kaçırıyormuş. Çorluda sanayide direksiyon hidrolik sistemini komple değiştirdim fakat tamirat sonrasında motor sesi gaza bastığımda iceri eliyor acaba eksik bi parcamı kaldı yalıtım ile ilgili nedeni ne olabilir tamirhanede değiştirilirken sünger bi conta vardı yerde onu takmamış olabirlermi? Bu araçlardan anlayan arkadaşlar cevap verebilirse çok iyi olur teşekkürler...

Hidrolik direksiyon sistemi arızalandı ve yeni tamir ettirdim demişsiniz. Öncesinde ses yoksa bu tamir sonrası sesin bu denli artması doğal değil.

Tamirden sonra power içinde veya direksiyon hidroliğinde talaş kalmışsa, veya önceki arıza direksiyon powerine zarar vermişse bu ses hidrolik direksiyon powerinden gelir.

Yapmanız gereken test şu;

Araç dururken direksiyonu çevirin ve gaz verin. Direksiyonu çevirirken ses artıyorsa, ve direksiyon tam düzken ve direksiyonu çevirmezken de ses azsa hatta yoksa sorun powerden...

İhmal etmeyin...

• direksiyon düzken yani hareket etmese dahi deviri 2.5 3 bin devirdeyken hışıltı şeklinde geliyor galiba tekrar baktıracam.
    Bu arada hidrolik sistemi değişti derken komple dirkesiyon sistemini değitirttim ve tekrardan hidrolik yağı koydular değişen parça uzun bişeydi tekerlere kadar giden kolları vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisoglu -- 5 Haziran 2008; 8:03:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alisoglu

direksiyon düzken yani hareket etmese dahi deviri 2.5 3 bin devirdeyken hışıltı şeklinde geliyor galiba tekrar baktıracam.
    Bu arada hidrolik sistemi değişti derken komple dirkesiyon sistemini değitirttim ve tekrardan hidrolik yağı koydular değişen parça uzun bişeydi tekerlere kadar giden kolları vardı.

İnşallah çıkma takmamışlardır parçaları...?
  • yok hocam çıkma parça takılmamış bu gün ustaya baktırttık motor sesinin gelmesi izalasyonla alakalı sanırım ben keçe ile sorunu çözmeye çalışacağım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.