Şimdi Ara

Direksiyon Sinavinda Geri Park Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi gunler arkadaslar onumuzdeki hafta sonu ehliyet sinavina girecem herkes yeni sistemde park yapmak zorunlu diyince ben de parka calisayim dedim ama dubalar arasi mesafenin ne kadar olmasi gerektigini bilmiyorum bilen arkadaslarimiz yazabilirse sevinirim ayrica dikkat edilmesi gereken baska noktalar da varsa belirtitseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim merak ettiğim otomatik manuel tercihi yapılıyormu.

• arabanın uzunluğunun 1metre uzağına koyun daha zor olur alışırsınız ama sınavda 1.50 metre felan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Benim merak ettiğim otomatik manuel tercihi yapılıyormu.

Manuel/Otomatik tercihi henüz yok. Tüm adaylar manuel araçlarda sınava alınıyor.
  • Tesekkurler peki araba park ettikten sonra kaldirima yaklasik ne kadar uzaklikta olmali bir de dikkat edilmesi gereken seyker neler malum yeni sistemde surucuyu baya zorluyorlarmis

• quote:

Orijinalden alıntı: K_M_D_01

Tesekkurler peki araba park ettikten sonra kaldirima yaklasik ne kadar uzaklikta olmali bir de dikkat edilmesi gereken seyker neler malum yeni sistemde surucuyu baya zorluyorlarmis

Kaldırıma aracı tam olarak paralele biçimde park etmelisiniz. Bu sırada aracın kaldırıma uzaklığı en fazla 50cm olmalıdır. Ön ve arkadaki dubalara çarpmayın. Ayrıca park sırasında lastikleri kaldırım taşlarına değdirmeyin/sürtmeyin/çarpmayın. Sınavda başarılar dilerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: K_M_D_01

Tesekkurler peki araba park ettikten sonra kaldirima yaklasik ne kadar uzaklikta olmali bir de dikkat edilmesi gereken seyker neler malum yeni sistemde surucuyu baya zorluyorlarmis

Hocam yanlis bilmiyorsam teker ile kaldirim arasinda ki uzaklik lastik patlayinca kaldirim engel olmayacak sekilde degistirebilinnicekse yeterliymis.Yani lastigi rahtca degistirebileceginiz bir alan kalmasi lazimmis..

Birde iki aracin arasina girmenin kisa yolu gibi birsey varmis bilen arkadaslar yazarsa sevinirim.Direksiyonu en sola cevirip aracin arlasiini sokuyormussun sonra en saga yapip onunu sokuyormussun park alanin boyle birseyler varmis.3 hamlede tamamlamaniz lazim yoksa birakiyorlarmis.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz şey bu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faysall -- 13 Ocak 2015; 11:43:07 >

• dubalar arası arabanın uzunluğunun 1,5 katı olur, paralel parkta da araç ile kaldırım arası en fazla yarım metre olmalı yarım metreyi geçmeyecek ve lastikler kaldırıma değmeyecek.
  • faysall F kullanıcısına yanıt
    aynen hocam cok yararli bir anlatim olmus bende kasim sinavlarina giricem duz gitmede hic sorunum yok fakat geri geri garaja giremiyorum iki arac arasina giremiyorum havalar isinsin bol bol pratik yapicam

• Geri geri giderken arkaya dönmeyi unutmayın.Dikiz aynasından bakarak gitmeyin.Sınavda kalma sebebidir.
  • Tavsiyeleriniz icin tesekkurler arkadaslar bu arada geri geri giderken dogru olanin aynalardan bakmak oldufunu soylemislerdi emin misiniz donerek bakilacagina

• Selamlar, öncelikle şimdiden başarılar. Bende henüz yeni girdim ve bu hafta içinde de emniyetten randevu alıp ehliyeti alacağım diye umuyorum. Sınav için biraz genel bilgi vereyim faydası olur diye düşünüyorum. Hocalarla sohbet etmeyi unutma, iletişim önemli ama sakın geri viteste yada parkta sorun yaşadığın izlenimi bırakma hep cool bi şekilde takıl, ileri giderken zaten sorun yok demişsin, geri vitesi bom boş bir yerde düz bir şekilde 100 metre falan 1-2 kez yaptırıyorlar. (Kadıköy'de salı pazarında yaptırıyorlar mesela orada kendine yerdeki çizgilerden birini seçip onun üstünde sağa sola kaymadan gitmeni istiyorlar ki eğer çok çok kıl hocalar yoksa yardımcı da oluyorlar rahatlaman için.) Park ise yaklaşık 1,5 araçlık bir alanda oluyor, resimli anlatım güzel olmuş sanırım faysall'ın mesajıydı. Orada söylediği gibi parkta önce öndeki araca paralel yani aynalar, arka kapı yan yana gelecek şekilde yanaşıyorsun, geri vitese aldıktan sonra sonuna kadar sağa çevir direksiyonu ve çok yavaş bi şekilde debriyaj ile ilerle, göz kararı ve hocaların yardımı ile ( biraz daha gel vs diyorlar) yeterince gittiğinde dur ancak geri viteste koltuktan destek alarak bak bende aynadan bakıyordum ama koltuktan destek alarak kendin bakmanı istiyorlar kesin şekilde ve araç tam durmadan öne dönme zira ya arkadan biri geçse vs diyebiliyorlar. ardından sol yaparak yine yerleşiyor ve biraz öne alıp paralel şekilde durduğunda işlem tamamdır. Sürüş sırasında şerit değiştirmemeye çalış, zira sağlama ve sollama yasak tadında takılıyor hocalar. Işık vs vitesi 2 de unuttuğum oldu ancak onuda samimi olduğumuzdan görmezden geldiler sağolsunlar Yaklaşık yarım saat sürse bile eğer iyiysen daha erkende bitiriyolar. Tekrardan başarılar.

• Rahat rahat girersin baya geniş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.