Şimdi Ara

Direksiyon Yamukluğu ya da düzlüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LENCER

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

quote:

Lastik havalarını da kontrol ettim. Onda da bir sıkıntı yok. Kaldı ki lastik inik olsa araba düz yolda cekme yapar. Benim ki direksiyon yamuklugu. O yuzden o ihtimali eliyorum.

Aracınız daha önce kazalı yada kaldırıma çıkmışmıydı.

Kazalı degil ancak gecen gün sağlam bir cukura düştüm. Sag taraftan. Onun bir etkisi olabilir mi ?

Genellikle kaldırıma sert vuran araçlarda rastlanır.Aslında iyi bir öndüzenci çözer sizin sorunu.Bazen otoyolda karşılaşırım genelikle otobüsler yan yan gider.Sizinkide buna benzer.

Kaldırıma hic vurmadım bu zamana kadar. Ama cukura düştüm. Bir de 17 jant olunca kesin birseyler gitti derken pek bir sey olmadan cıktım.

Kasanın yan gitmesinden mi bahsediyorsunuz. Ön taraf la arka taraf yamuk bazılarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

araç ağır olunca sağa sola kaçma oluyormu

Direksiyon sola dogru yamuk. Ellerimi bıraktıgımda yamuk kalıyor. Eger teksem dümdüz. Öyle birsey hissetmedim

iyi bir rot balansçıya gidin alt takımlarada baktırın derim.
    birde benim sorumu anlamadınız.direksiyonu bıraktınız.direksiyon sola yamuk ve dümdüzmü gidiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Sağ taraftan bahsettiniz öyle değil mi? Sizin teorinizin benzerini söyleyeceğim hani arkaya yük biniyor ön tarafa lastik daha az temas ediyor tarzında. Siz sol şoför koltuğunda iken sağ lastik daha az temas ediyor o yüzden düz gidiyor

Şaka bir yana jantta ufacık bir göçük bile buna neden olabilir. Rot balans olayına baktırın eğer ciddi anlamda bu işe taktıysanız. Ben hala takığım benim düzelmiyor. Yüklü yüksüz tek ben arabada 5 kişi her türlü yamuk gidiyor

Valla acayip takıgım bu duruma. Kac farklı rot balans gezdim düzelsin direksiyon diye. En sonunda duzelttim derken bu sıkıntı çıktı.

Mesela bu arkadaslar arabaya bindiginde arac bariz çöküyor yere. Hani tek aklıma gelen sey arka taraf còkünce ön tekerler daha az temas ediyor hikayesi suanlık :)

ya da kesin çözüm bu arkadaslari arabaya bindirmemek :)

• K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Benimde kendi kendine direksiyon sağa dönüyor. Yol dümdüz ama direksiyon sağa eğimleniyor hemen. Neyse ben sorunumu çözemedim umarım siz çözersiniz

Önde iki kişi oturun gene sağa çekerse ki sadece siz varken araç düz gidiyorsa o sağ önde bir dümen var demektir.
  • quote:

quote:

quote:

araç ağır olunca sağa sola kaçma oluyormu

Direksiyon sola dogru yamuk. Ellerimi bıraktıgımda yamuk kalıyor. Eger teksem dümdüz. Öyle birsey hissetmedim

iyi bir rot balansçıya gidin alt takımlarada baktırın derim.
    birde benim sorumu anlamadınız.direksiyonu bıraktınız.direksiyon sola yamuk ve dümdüzmü gidiyor?

Aynen evet sola yamuk ve düz gidiyor. Direksiyonda titremede yok. Tek isem bu sefer direksiyon da düz oluyor. Yüklü ise sola yamuk kalıyor ama arac düz gidiyor.

• quote:

Benimde kendi kendine direksiyon sağa dönüyor. Yol dümdüz ama direksiyon sağa eğimleniyor hemen. Neyse ben sorunumu çözemedim umarım siz çözersiniz

Önde iki kişi oturun gene sağa çekerse ki sadece siz varken araç düz gidiyorsa o sağ önde bir dümen var demektir.

Bi de işin baska bir boyutu var. Servise bu sorunla gitsem herhalde iyi gülerler bana rot balans a da girmisti arac 2 hafta evvel. Sol rot başı değişmişti. Direksiyon düzeltilip teslim edilmisti.

Neyse bakalım cözmeye calısıcaz birsekilde.

• Arababin ruh haliyle alakali

• Açıkçası ben de hep sağa yatık olur diye biliyorum. Daha önceki iki adacımda da aynı durum söz konusuydu. İkisini de sıfır aldım diyebilirim. Hatta başka bir arkadaş da aldığı sıfır aracında da olan bu durumu bana sormuştu. Demek ki tesadüf değil. Ergonomik kullanım içindir diye düşünüyorum. Sağ el vitese giderken sol el sağa basık kalmasın diye gibi....

• Çukura girmişsiniz rot balans bozulmuş olabilir bir baktırın.

• Amortisör olabilir mi?
  • Problem amortisörde.

sağ ön amortisörüm patlamıştı. gidip tek olarak sıfır taktırdım.

rot yaptırdım, ama araç sola sola gitti hep. Amortisör alışınca düzelir dedi usta. dediği gibi de oldu

yani sizde araç yük altındayken her amortisör aynı direnci göstermiyor. biri sertken biri kendini artık bırakmış kadar oluyor diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 29 Ağustos 2014; 9:34:10 >
  • quote:

Senin direksiyon hapı yutmuş,Burak Abi. Pusula misali Kuzey Kutbu'nu çekiyor.
  • Lastiklerin camurlukla olan mesafeleri simetrik mi her 4ünde de?degilse ya şase baglantilarina bakmak lazim lifte alip.. en iyi ihtimal salincak burcundan biri bozulmustur..
    Citroen peugeot grubunun arka torsiyon bar göbeği zamanla boşluk yapabiliyor, baktirmak lazim..yük vurunca arkalarda boyle bir sorun varsa lastiklerin rotastonunu etkiler..

Metreyle ölçmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Lastiklerin camurlukla olan mesafeleri simetrik mi her 4ünde de?degilse ya şase baglantilarina bakmak lazim lifte alip.. en iyi ihtimal salincak burcundan biri bozulmustur..
    Citroen peugeot grubunun arka torsiyon bar göbeği zamanla boşluk yapabiliyor, baktirmak lazim..yük vurunca arkalarda boyle bir sorun varsa lastiklerin rotastonunu etkiler..

Metreyle ölçmek lazim

Hocam bugun rot balans a tekrar soktum arabayı. Hicbir sorun yok diyorlar. Amortisör lere baktırdım onlarda da sıkıntı yokmus. Önler hic degismedi. Arkalar bir sefer degisti. Sıkıntı yok diyorlar. O simetri olayını ölcücem ama anormallik olsa gözüme carpardı. Hassasım bayagı bu konularda.

Bizde arkalar da amortisör. Torsiyon degil. Ya da siz baska birsey demek istediniz. Eger oyleyse ona da baktırayım.

• C4 degil mi?
    Onlarda torsiyon diye biliyorum.. multilink ise daha buyuk bela; önler gibi arkalarin da çetrefilli ayarlari var

• K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Araca tek kişi binseniz olmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Emre taklaya gelicez galiba hiç bırakmıyorum direksiyonu Direksiyon tel atmış olabilir veya arıza direksiyonda çünkü diğerler konulara baktım. Rot balans rot başları on düzen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Emre taklaya gelicez galiba hiç bırakmıyorum direksiyonu Direksiyon tel atmış olabilir veya arıza direksiyonda çünkü diğerler konulara baktım. Rot balans rot başları on düzen.

Aman abi, el ele tutuşalım diye, uçma da Direksiyonda bir sorun var, en kısa zamanda bi baktır bence.

• araba agırlıgı tasıayamadıgı icinmi oyle oldu yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

araba agırlıgı tasıayamadıgı icinmi oyle oldu yoksa

Zannetmem hocam. Öyle birşey olursa yarın satarım yeminle bu arabayı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.