Şimdi Ara

Direksiyon Yamukluğu ya da düzlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu hafta başımdan dertler eksik olmadı. İlk olarak yağ yakma derken simdi de ilginç birşey farkettim.

85 kiloyum. Eğer araçta teksem arabanın direksiyonu düz yolda giderken dümdüz birsekilde. İp gibi gidiyor derler ya. Aynen o şekil.

Ama ben dahil araçta 3 kişi oldugumuzda ki 3 kişinin toplam kilosu 285 290 arası. Düz yolda giderken direksiyon bariz yamuk oluyor. Göz yanılması diye 3 kere denedim. Sonuç hep aynı.

Bu duruma yorumlarınız nedir ?

• aracınız çin malı mı?
  • Rot ayarları kaçmış olabilir bence arabanızı rotbalans ayarı yaptırın.Belkide tamamen psikolojik mesela bende arabada ön yolcu koltuğu dolu iken arabaya daha rahat manevra yaptırdığımı düşünüyorum.
  • Pampa sen bi rot balansçıya git.
  • Rot-Balans olabilir mi? veya en basitinden lastik hava basınçları da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Rot-Balans olabilir mi? veya en basitinden lastik hava basınçları da olabilir.
    K.B.R.O Bey,çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Bizim symbol ün de araçta tek başıma eve dönerken direksiyon hafif sağa yamuk,araba dümdüz gidiyor.Direksiyonu dümdüz çevirdiğimde ise araba sola doğru gidiyor.Otobanda 80-90 km hızla giderken dikkatimi çekti,psikolojik etmende değil.İmkan olunca su terazisi koyup bakacağım,düz giderken sağa doğru 3-4 cm eğiklik var.Yol eğimli falanda değil,İstanbul otobanı kaymak gibi.
  • Rot balans ı gecen hafta yaptırdım. Bir sıkıntı yok. Kaldı ki tek basıma giderken dümdüz Asıl sıkıntı arabada 3 kisi 4 kişi giderken. Ne psikolojik ne de gòz yanılması arkadaslar. 3 kez denedim bu olayı.

Aklıma tek bir neden geliyor suan. Arabanın arkası o kadar kilo olunca cöküyor. Cökünce de ön tekerler yere tam temas edemiyor tarzı bir düşünce geliyor.

Araç citroen c4.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kilo verin,düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Rot balans ı gecen hafta yaptırdım. Bir sıkıntı yok. Kaldı ki tek basıma giderken dümdüz Asıl sıkıntı arabada 3 kisi 4 kişi giderken. Ne psikolojik ne de gòz yanılması arkadaslar. 3 kez denedim bu olayı.

Aklıma tek bir neden geliyor suan. Arabanın arkası o kadar kilo olunca cöküyor. Cökünce de ön tekerler yere tam temas edemiyor tarzı bir düşünce geliyor.

Araç citroen c4.
    lastik havaları farklı olabilir ayrıca dengeli yük yoksada çekme yapabilir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

K.B.R.O Bey,çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Bizim symbol ün de araçta tek başıma eve dönerken direksiyon hafif sağa yamuk,araba dümdüz gidiyor.Direksiyonu dümdüz çevirdiğimde ise araba sola doğru gidiyor.Otobanda 80-90 km hızla giderken dikkatimi çekti,psikolojik etmende değil.İmkan olunca su terazisi koyup bakacağım,düz giderken sağa doğru 3-4 cm eğiklik var.Yol eğimli falanda değil,İstanbul otobanı kaymak gibi.

Valla bende anlayamadım bu olayı. Bir de takıntılıyımdır. Yamuk görünce deli oluyorum
  • Lastik havalarını da kontrol ettim. Onda da bir sıkıntı yok. Kaldı ki lastik inik olsa araba düz yolda cekme yapar. Benim ki direksiyon yamuklugu. O yuzden o ihtimali eliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Rot ayarı ile ilgili .Rot ayarı yaparken direksiyonu birşeyle sabitliyorlar o zaman iyice kontrol edin direksiyon düzmü diye değilse uyarın tamamen düz olarak sabitlesinler.Yoksa direksiyon yamukken lastikler düz bakıyor direksiyonu düzleyince lastiklerde dönüyor.En kısa zamanda tekrardan rot yaptırın.

• quote:

Lastik havalarını da kontrol ettim. Onda da bir sıkıntı yok. Kaldı ki lastik inik olsa araba düz yolda cekme yapar. Benim ki direksiyon yamuklugu. O yuzden o ihtimali eliyorum.

Aracınız daha önce kazalı yada kaldırıma çıkmışmıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

quote:

Lastik havalarını da kontrol ettim. Onda da bir sıkıntı yok. Kaldı ki lastik inik olsa araba düz yolda cekme yapar. Benim ki direksiyon yamuklugu. O yuzden o ihtimali eliyorum.

Kazalı degil ancak gecen gün sağlam bir cukura düştüm. Sag taraftan. Onun bir etkisi olabilir mi ?
  • K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Suçlu bulundu o çukur geçmiş olsun
  • quote:

quote:

quote:

Kazalı degil ancak gecen gün sağlam bir cukura düştüm. Sag taraftan. Onun bir etkisi olabilir mi ?

Alıntıları Göster
    araç ağır olunca sağa sola kaçma oluyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Suçlu bulundu o çukur geçmiş olsun

Peki tek olduğumda dümdüz. Buna ne diyosun :) 140 la giderken mesela elimi bırakınca hala dümdüz gidiyor arac.
  • quote:

quote:

quote:

Genellikle kaldırıma sert vuran araçlarda rastlanır.Aslında iyi bir öndüzenci çözer sizin sorunu.Bazen otoyolda karşılaşırım genelikle otobüsler yan yan gider.Sizinkide buna benzer.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

araç ağır olunca sağa sola kaçma oluyormu

Direksiyon sola dogru yamuk. Ellerimi bıraktıgımda yamuk kalıyor. Eger teksem dümdüz. Öyle birsey hissetmedim
  • K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Sağ taraftan bahsettiniz öyle değil mi? Sizin teorinizin benzerini söyleyeceğim hani arkaya yük biniyor ön tarafa lastik daha az temas ediyor tarzında. Siz sol şoför koltuğunda iken sağ lastik daha az temas ediyor o yüzden düz gidiyor

Şaka bir yana jantta ufacık bir göçük bile buna neden olabilir. Rot balans olayına baktırın eğer ciddi anlamda bu işe taktıysanız. Ben hala takığım benim düzelmiyor. Yüklü yüksüz tek ben arabada 5 kişi her türlü yamuk gidiyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.