Şimdi Ara

Direksiyonu tam tur çevirince takılı kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laguna 2 aracım var. Direksiyonu sağa sola çevirirken ses gelmiyor öncelikle onu söyleyeyim ama direksiyonu tam tur çevirince direksiyon o noktada takılı kalıyor. Yani direksiyona hiç dokunmasam o şekil olduğum yerde sıfır çiziyorum. Elle çevirince dönüyor ama araç harekete geçtiği halde direksiyon sabit kalıyor dokunmazsam.
    Araç neden böyle yapar bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer fabrikasyon bir durum ise, yokuşa park edildiğinde tam tur çevrilip bırakılsın diye yapılmıştır. Eski topraklar yokuşa park edince, kaldırıma doğru direksiyonu tam çevirip bırakırlardı.

Bu sebepten değil ise, direksiyonu tam çevirdiğinizde dönme çapı oldukça küçülüyor ise, gaza bastığınızda lastikleri düzeltecek yöndeki kuvvet, lastik yönünü değiştiremeyecek kadar zayıf kalıyorsa doğal. Fiziksel olarak doğal yani bir arıza yok.

• Rot ayarı yaptırın düzelir büyük ihtimal.
  • Araca özel bir durum olabilir ama olmayabilir de. Rot ayarı yapmanız bu durumdan kurtulmanızı sağlayabilir ve büyük ihtimalle bu durum değişecektir... Kaster ayarı fabrika değerinden çok uzaklaşmışsa bu soruna sebepsiz olur...

• Cevap için teşekkürler. Direksiyonu tam tur çevirmeye 1 2 cm kalınca direksiyon kendini çekiyor ve sanki bir şey direksiyonu tutuyor. Boş arazide denedim. Ellerimi bıraktım gaza yüklendim direksiyon düzelmedi olduğum yerde sıfır çizdim. Normal bir durum değil bu sanki. Dediğiniz gibi inş. Rot ayarı yaptırınca düzelir.

• İş yoğunluğundan aracı tamire de götüremiyorum ama bilmiyorum umarım çok bir şeyi yoktur.

• Murat_5320 kullanıcısına yanıt
    Direksiyon yağını kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca tam tur da zorlanma sesi vs varsa ustanıza bunları belirtin. Direksiyonun toplamaması sıkıntılı bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.