Şimdi Ara

DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba şerit ledi yavaş yavaş yakmak için bi devre düşündüm girişte 3 a şotki diyot sonra direnç sonra kondansatör diyot akımın geri dönmesini engellemek için direnç akımı sınırlamak için kondansatör ise sınırlanmış akımın bir kısmını çekerek şerit ledin yavaş yanmasını sağlayacak (şerit led 12v 1.2 amper) direnç değerini r=v/ı dan 10 r buldum direncin watıda w=VxI formülünden 12x1,2 =14.4 watt 25 watt alümünyum direnç takmayı planlıyorum direnç değeri doğrumu yani 10 ohm 25 watt direnç ve yüksek kapasiteli kondansatör işimi görürümü?

• led direk isik verir. sadece sonerken yavas soner boyle yaparsaniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler. Açıldığında yavaş yanması için ne yapmam lazım?
  • bence yüksek kapasitörlü bir flasher devresiyle birleştirsen tam istediğin gibi birşey elde edersin
  • merhaba dediğinizi internette araştırdım fakat bişey bulamadım elinizde şema varsa paylaşabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet-ayvalik

merhaba dediğinizi internette araştırdım fakat bişey bulamadım elinizde şema varsa paylaşabilirmisiniz?

Devre girişini bir transistör ile kontrol ederseniz daha doğru olur. Transistörün beyzine direnç ile beslemeye direk verirsiniz, beyz ile şase arasına kondansatör taktığınızda ilk enerjilenmede direk değil yavaş yavaş aydınlanır lediniz. Ortak kollektör bağlantılı bir devre işinizi görecektir.
  • cevap için teşekkürler mümkünse şema çizebilirmisiniz şerit led 1.2 amper
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu devreyi deneyin.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/5588/9ab2730d-b2b8-4d92-8883-73ee4abe8c48.JPG

DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 19 Kasım 2013; 3:17:03 >

• merhaba cevabınız için teşekkürler bu şema normalde ne işe yarıyor bana 10 dk civarında bir sürede tam güce ulaşan yani yanan şerit led lazım led 1.2 amper bu devreyi direk lede bağlasam işimi görürmü ?
  • devre 6 volttan 12 volta 3 saniyede çıkıyor. süreyi uzatmak için giriş tarafındaki direnç kondansator ikilisinden birini ya da ikisini birden büyütmelisin.
    formül T(saniye)= R(ohm)*C(farad)*5
  • tamam cevap için çok teşekkürler
    iyi günler
  • Devre fotograflari
     DİRENÇ DEĞERİ .. Acill.. DİRENÇ DEĞERİ .. Acill.. DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

Edit:Sema

DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet-ayvalik -- 26 Kasım 2013; 12:20:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Nowada hocam kullandiginiz programin adi neydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devre yanlış olmuş. resimdeki kırmızı yerlerden kesip, sarı bağlantıları oluşturun.
     DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Nowada hocam kullandiginiz programin adi neydi?

http://www.tina.com/Turkish/tina/
  • bağlantılar bu şekilde olmalı.
     DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..
  • tamam teşekkürler plaketi yeniden yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

bu devreyi deneyin.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/5588/9ab2730d-b2b8-4d92-8883-73ee4abe8c48.JPG

DİRENÇ DEĞERİ .. Acill..

merhaba dediğinizi yaptım çalıştı fakat 3-4 dk da tam güce ulaşıyor şemadaki soldaki kond. Süreyi ayarlayan kond. Galiba . Sağdakide filtre galiba. soldakini 1000 uf yapsam nasıl olur?

• olabilir, deneyin. ihtiyacınızı karşılayan bir değeri kendiniz bulabilirsiniz. zener takılıysa, 5 volltan başlar, çıkarırsanız 0 dan başlar.
  • tamam çok teşekkürler iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.