öncelikle merhaba. Elimde Fakir RCT 144 şarjlı süpürge var. Süpürgenin şarj devresinde (açma kapama yanı) bir arızadan dolayı 2 adet büyük direnç yanmış. Bu dirençleri değiştirmek istiyorum ama dirençlerin renkleri gözükmüyor. Elinde bu model süpürgesi olan birisi varsa bu dirençlerin resmini çekebilir mi. İnternetten araştırdım ama bu devrenin net bir fotoğrafı yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
direnç değeri okunmuyor
-
-
Acaba siz mi atsanız fotoğrafı buraya :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Büyük olan ikisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanık olduğunu sanmıyorum ısıdan dolayı boya kavrulmuş ne değer görünüyor ölçüdüğünüzde.?
-
hocam ölçüm aleti alacaktım ama daha nasip olmadı. devrede dirençlerin olduğu yer kararmış(simsiyah) ve deforme olmuş. dirençleri tek tek bağlayıp şarj etmeye çalıştığımda yanık kokusu geliyor ve direnç aşırı ısınıyor. direnç yerine araya lehim atıp şarj etsem bataryaya zararı olur mu yada alternatifi varmıdır
-
hocam potansiyometre alıp deneyebilirsiniz ürünün en verinli çalıştığı değeri ölçü aletiyle ölçüp yeni dirençle değiştirebilirsiniz
dirençlerin büyüklüğü watt ile ilgili diye biliyordum malzemeciye anlatırsınız durumu o gerekli direnci verir
Dirençler bu haldeyken hala ısınıyorsa büyük ihtimal sağlamlar, arıza farklı bir yerde olabilir. Dirençleri iptal etmeyin arızanın boyutunu dahada artırırsınız.
Not: Flash kullanmadan doğal ışıkta çekilen yakın fotoğraflarda sanırım direnç renkleri daha seçilebilir olacaktır.
-
Bildiğim kadarıyla bulunduğum ilde bu şekilde parça satan bi yer yok (ırfz44n vb. Mosfet lazım olmuştu o zaman bulamamıştım) eğer direnç arızalı ise multimetre ile nasıl ölçüm yapabilirim, anlaşılırmı değer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dirençleri elektrikli süpürge devresinden söktüm arızalı olabilir değiştireyim diye ama alette başka devre kartı yok. Neyden kaynaklanmıyor olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X