Şimdi Ara

Diş çekimi sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50 dakika önce dişimi çektirdim. Doktor çok fazla tükürme dedi ama sürekli ağzımda sıvı birikiyor ara ara tükürüyorym mecburen. İlk defa dişimi çektirdim kan kokuyor zor bişeymiş gerçekten. Ne önerirsiniz ne zaman normale döner ağzımın içi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle 30 dakika sonra sana ısırttığı spancı atman gerekiyor. Sonrasında yerine bir şey koymamalısın. Tükürüğünü kan ile beraber yutman gerekiyor. Tükürürken ister istemez basınç farkı oluyor ve oluşan pıhtıyı bozuyor. Dişin alındığı boşluğa kan dolup pıhtı olmalı ki sonrasında orası kemik ve diğer dokularla iyileşsin. Sızıntı şeklinde kanaması normal. Fazla bir kanaması varsa bekleyebilirsin ya da tekrardan doktorunun yanına gidebilirsin. Sigara da aynı şekilde pıhtıyı bozuyor ilk 24 saat kesinlikle sigara kullanıyorsan içme, gargara yapma, sıcak soğuk şeyler tüketme ve dişini fırçalama. 2-3 gün de mümkün olduğunca sigara kullanmamaya çalış. Sigara iltihaplandırırsa şiddetli ağrın olur çünkü kemiğin iltihap kaptığı için kemik ağrır. Tanecikli şeylerin içine gitmemesi gerekiyor eğer giderse o zaman tuzlu suyla gargara yapabilirsin. ilk günden sonra normal diş fırçalamana ek olarak tuzlu suyla gargara yaparsan daha hızlı iyileşir. Bir de eğer dikiş atıldıysa rutin dikişler 1 hafta sonra alınıyor onları da fazla bastırmadan fırçalayabilirsin. Bilgim dahlinde yardımcı olmaya çalıştım ben genel olarak bilgilendirdim her hasta özeldir o yüzden söylediklerimden doktorunla çelişenler varsa doktorunun dediklerini yap geçmiş olsun.

Ne zaman normale döner sorusu dişin çekim yerinin bakımına ve çekilen dişin konumuna ve boyutuna göre değişir. İyi bakarsan süreyi çok kısaltırsın. Öndeki dişler 2-3 günde artık rahatsız etmemeye başlar. Arkadaki dişler 1-2 gün daha fazla sürebilir. 20 lik dişler bambaşka bir şey onlar özel değerlendirilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 5 Kasım 2020; 18:41:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Öncelikle 30 dakika sonra sana ısırttığı spancı atman gerekiyor. Sonrasında yerine bir şey koymamalısın. Tükürüğünü kan ile beraber yutman gerekiyor. Tükürürken ister istemez basınç farkı oluyor ve oluşan pıhtıyı bozuyor. Dişin alındığı boşluğa kan dolup pıhtı olmalı ki sonrasında orası kemik ve diğer dokularla iyileşsin. Sızıntı şeklinde kanaması normal. Fazla bir kanaması varsa bekleyebilirsin ya da tekrardan doktorunun yanına gidebilirsin. Sigara da aynı şekilde pıhtıyı bozuyor ilk 24 saat kesinlikle sigara kullanıyorsan içme, gargara yapma, sıcak soğuk şeyler tüketme ve dişini fırçalama. 2-3 gün de mümkün olduğunca sigara kullanmamaya çalış. Sigara iltihaplandırırsa şiddetli ağrın olur çünkü kemiğin iltihap kaptığı için kemik ağrır. Tanecikli şeylerin içine gitmemesi gerekiyor eğer giderse o zaman tuzlu suyla gargara yapabilirsin. ilk günden sonra normal diş fırçalamana ek olarak tuzlu suyla gargara yaparsan daha hızlı iyileşir. Bir de eğer dikiş atıldıysa rutin dikişler 1 hafta sonra alınıyor onları da fazla bastırmadan fırçalayabilirsin. Bilgim dahlinde yardımcı olmaya çalıştım ben genel olarak bilgilendirdim her hasta özeldir o yüzden söylediklerimden doktorunla çelişenler varsa doktorunun dediklerini yap geçmiş olsun.

Ne zaman normale döner sorusu dişin çekim yerinin bakımına ve çekilen dişin konumuna ve boyutuna göre değişir. İyi bakarsan süreyi çok kısaltırsın. Öndeki dişler 2-3 günde artık rahatsız etmemeye başlar. Arkadaki dişler 1-2 gün daha fazla sürebilir. 20 lik dişler bambaşka bir şey onlar özel değerlendirilmeli.

Teşekkürler cevap için .Arkadaki son diş hocam 20 lik değil. Ağzımda kanlı sıvı birikiyor sürekli tutabildiğim kadar tutup basınçsız yavaş bi şekilde dışarıya çıkarıyorum zararı olur mu acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Anlattığın gibiyse olmaz ama yutkunmaya alışırsan daha konforlu olur senin için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.