Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: youxell35

dişimde siyah lekeler var bunlar nasıl giderilir ücretler nedir

Siyah lekenin 2 anlamı var.

Diş çürümesi: böyle ise kanal tedavisi vs. ıvır zıvırla yanlarındaki dişleri de kaybedersin (cansız olur ama diş yerinde kalır) ( ileri tedavisi implant)

Diğeri sigara vb. şeylerin etkisi: Uzun süreli günde 3-5 defa fırçalama ya da dişi törpüleme (bu pek önerilmez, Mina tabakası incelmesi iyi değil.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

diş çektirince dişleri niye topluyorsunuz ? parayla sattığınız gibi bir hurafe var doğru mu ?

Kesinlikle hurafe. O dişler dişhekimliği öğrencileri tarafından okulda pratik amaçlı kullanılıyor. Onlara yardım olsun diye topluyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arada gitti galiba sorum tel tedavisi görürken 20 lik diş çekilir mi ?
  • Vallahi dişçileri hiç sevmem pekte dinlemedim ne yapacak edecek normal bir dolgu sanırım şu ışıkla sertleşenlerden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tabzana

Dolgu olan disimin kenari kirildi , bu olaydan sonra onun yanindaki disin ici kirildi . Soguk su gelince fena aciyor dis . Disin suanki durumu nedir sizce ? Kanal tedavisi ile kurtarilabilir mi ? 1 sene gecti kirilali .

Birde 18 yas ustu dis muayene ve kanal tedavisi vs . Devlet karsiliyor mu

Başlık sahibi meslektaşımın izniyle ara ara sorulara cevap vermeye çalışabilirim. 1 sene uzun bir süre fakat özellikle soğukta ağrı yapması kanal tedavisi yapılmadan kırılan dolgunuzun yenilenmesi ve yan dişinize dolgu yapılmasıyla çözülecek gibi duruyor. Çürük, pulpaya (damar ve sinirlere) kadar ilerlemişse kanal tedavisi gerekebilir fakat anlattığınız durumda iyi yapılmış bir kompozit dolgu yeterli olacaktır diye düşünüyorum

• Diş kalemi,mor ışık gibi ürünler işe yarıyor mu?Birde bu diş taşlarını temizletiyorum fakat 1 ay sonra tekrar çıkıyor.Napayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: youxell35

dişimde siyah lekeler var bunlar nasıl giderilir ücretler nedir

Büyük ihtimal detertraj yeterli olacaktır. Asgari ücret fiyat tarifesine göre fiyatı 200 TL. Fakat genelde daha uygun fiyata yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bzkrt1903

arada gitti galiba sorum tel tedavisi görürken 20 lik diş çekilir mi ?

Onu ortodontistinize danışmanızı öneririm. Çünkü her tel tedavisi farklı şekilde yürür. Büyük ihtimal sıkıntı olmayacaktır en arka dişiniz olduğu için. Ama yine de danışın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Godiantus

Diş kalemi,mor ışık gibi ürünler işe yarıyor mu?Birde bu diş taşlarını temizletiyorum fakat 1 ay sonra tekrar çıkıyor.Napayım?

Bahsettiğiniz ürünler hiçbir işe yaramaz boşuna para harcamayın. Lekeleri ve diştaşlarını önlemek istiyorsanız dişhekiminizden ayrıntılı bir ağz hijyeni eğitimi almanızı öneririm. Düzgün bir şekilde ideal bir şekilde yapılan diş fırçalama ve diş ipi kullanımıyla çok ciddi farklar göreceğinize eminim. Ben çoğu hastama yarım saate yakın ağız hijyeni eğitimi veriyorum ve ciddi iyi sonuçlar alıyoruz

• quote:

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

İyi geceler hocam
    Alttan 4 uncu dişlerimin sag ve sol olmak üzere iki tane kırık var.Dis doktoru nasıl bir tedavi izler?Kırıklar çok büyük olmamakla beraber 3 senedir var.2 defa ağrı yapti simdilik

• gorefest_nl kullanıcısına yanıt
    Loman&karbonat işe yarıyor mu?

• İmplant dişi olan birinin çene bozukluğu (alt çene önde) sebebiyle ameliyat olması mümkün olabilir mi? Bu işlem için öncelikle tel takılıyor sanırım. İmplant diş de yer değiştirir mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

Hocam merhaba

Sağ us tarafta 3 adet boşluk var. Hekimim buraya 2 implant ve bir adet köprü önerdi. Yalnız yerli takmami önerdi. Bundan 5-6 sene öncesine kadar kesinlikle alman veya Amerikan takıyorduk dedi.

Görüntüye önem veriyorsaniz tanesi 900 dolara Amerikan yatırın diyor. Ancak mesele bu değil Se hiç gerek yok dedi.

Yerli 2 adet implant ve bir adet köprü toplam 3200 lira diyor. Sizce fiyat nasil?

Merhaba. Görüntüyle yerli ve yabancı implantın hiç alakası yok. Ben de birkaç marka implant kullanıyorum, yerli markaları kötülemem fakat uzun süredir yerli implant yapmyorum ve bahsettiğniz toplam fiyata biraz yukarısına çokk kaliteli yabancı marka implantlar yaptırmanız mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gscarbon

quote:

İyi geceler hocam
    Alttan 4 uncu dişlerimin sag ve sol olmak üzere iki tane kırık var.Dis doktoru nasıl bir tedavi izler?Kırıklar çok büyük olmamakla beraber 3 senedir var.2 defa ağrı yapti simdilik

Dolgu ya da bir ihitmal kanal tedavisi yapılması gerekebilir

• dtertac kullanıcısına yanıt
    Dişi beyazlatma için fırçalama hariç ne yapilmali

• quote:

Orijinalden alıntı: Godiantus

Loman&karbonat işe yarıyor mu?

Kesinlikle kullanmanızı önermem. Mine tabakasında ciddi aşınmalara sebep olacağından gittikçe daha kötü bir hala alacaktır

• Kendinize neden "Diş HEKİMİ" değil de "Diş DOKTORU" tanımlamasını uygun buldunuz? Özel bir sebebi var mıdır??
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

quote:

Orijinalden alıntı: Gscarbon

quote:

İyi geceler hocam

Dolgu ya da bir ihitmal kanal tedavisi yapılması gerekebilir

Tesekkur ederim kanal tedavisi olmaz umarim

• HR Creative kullanıcısına yanıt
    Demek için geldimdi

• Bu konu neden popülere girdi anlamadım, olay falan mı var beyler. Biri açıklasın

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.