Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustad saygilar 3 adet zirkon dise ihtiyacim var. tanesine 450 liradan 1500 liraya kadar fiyat aldim, kimseye guvenilmiyor az bildigin islerde bi akil verirsen sevinirim.
  • üst çenem çok önde hocam. Ön üst dişlerim alt üst dişlere hiçbir şekilde temas etmiyor ama azı dişlerim cuk diye oturuyor birbirine . Dıştan ise hafif yuvarlak zayıf bir çenem var. Ve üst ön ve alt ön dişlerimi dik olarak temas ettirdiğim zaman bu sefer azı dişlerim birbirine değmiyor :( cevabınızı merakla bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damaktaki dişin sağlığa bir zararı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

Hocam merhaba. Kaç zamandır sağ alt ve üst dislerimde ağrılar oluyor. Çeneme kadar varıyor. Özellikle sıcak ve soğuk ictigimde. Bazen birkaç gün hiç agri yok ama bazen çok ağrı oluyor. Neden olabilir acaba? Teşekkürler

• uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    Hekim, tabip, doktor ayni anlamdadir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dış doktoru kaç para

• quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

Benim arka dişe dolgu yapıldi fakat hassasiyet yapiyor sicagta yok 20 derece gibi stabil suda ve oda sıcaklığında suda meyve de dahi aci hissi yapiyor hassasiyet yapiyor çorba içiyorum üstüne oda sıcaklığında su içiyorum hissiyat yapip saniyelik aci veriyor sizce normal bi durum mu çürük çok derine inmiş bu yüzden yapar dedi dişçi fakat 4 ay oldu hep hissiyat devam ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

üst çenem çok önde hocam. Ön üst dişlerim alt üst dişlere hiçbir şekilde temas etmiyor ama azı dişlerim cuk diye oturuyor birbirine . Dıştan ise hafif yuvarlak zayıf bir çenem var. Ve üst ön ve alt ön dişlerimi dik olarak temas ettirdiğim zaman bu sefer azı dişlerim birbirine değmiyor :( cevabınızı merakla bekliyorum.

Overjet denen ortodontik düzensizlik var büyük ihtimalle. Dişhekimi ya da ortodontistin görmesinde yarar var. Fakat sağlık açısından bir problem yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 10k maaşı vardır net altında kazanıyorsan kapa dükkanı zaten ADSM de 6-7k maaş özele gerek yok. 2diş arasında 3mm boşluk var doldurulabilir mi ve ne karara malolur.

• Yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Hekim, tabip, doktor ayni anlamdadir :)

hepside tıp fakültesi bitirmiş kişiler için aynı anlamdadır. Lakin doktor olmak için tıp fak bitirmeye gerek yoktur teorik olarak doktorasını tamamlamış her bölümden kişi doktor olabilir. Senin dediğin MD(medical doctor) = Tıp doktoru.
    Dişçiler ise doktor değildir. Dentist = Dişçi

• on dislerimde curuk yok ama yanlarından erimeler oluyor ön disimin birtanesinde yan tarafından ice dogru oyuk oldu doktora gittim onemli degil dedi ama diger dislerimde de olmaya başladı ne yapsam bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuho01 -- 23 Eylül 2016; 23:14:55 >
  • Diş temizletmenin zararı varmıdır?
    Ufak kırılan dişin diger dislerden daha fazla kırılma olasılıgı nedir?
    Ortodonti tedavisi goren birisine hangi diş macununu önerirsiniz?

• doktorum60 kullanıcısına yanıt
    Unvana degil yaptigi ise bakalim isterseniz :) Dentistin anlami da dis doktorudur, disci degil. Cok gereksiz bir tartisma, herkes bunu sormus :)

• Hocam ben bi dolgu yaptırdım sol ust arkadan 3 cuye onu yaptırdigimdan beri yok sinuzit yok boyun agrisi bitmiyor 3-4 yil oldu dis hastanesine 1 kac kez gittim bundan birsey olmaz diyorlar agrilarimin sebebi bu dis olabilirmi ustelik kenarlari nasil dolgu yaptiysa kirildi kenarlari kaldi sizce agrilarin sebebi olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Unvana degil yaptigi ise bakalim isterseniz :) Dentistin anlami da dis doktorudur, disci degil. Cok gereksiz bir tartisma, herkes bunu sormus :)

Dentist in neresinden doktor çıkardın anlamadım
    Dent = diş
    İst eki = o mesleği yapan anlamındadır
    Türkçede "ci-çi" aynı anlamda kullanılır

Yani dümdüz dişçi demek lakin benim anlamadığım nasıl doktora yapmadan bu kadar rahat doktor ünvanına yasal temel olmadan kullanabilmeniz ve dişçimin neden zorunuza gittiği. Tüm uluslarda dentist bizde dişçi deyince küfür algılanıyor.

+ Soruma cevap alamadım dişler arası boşluk doldurma işlemi

• Diş ipi kullanımı ile diş doktoru kazancı arasında ters orantı var mıdıır?
  • Ön dişlerde kırılma tarzı böyle uçlarından kırılma oldu. Bu sıkıntının bir çözümü var mı? Uçlarından yontuyorlar mı acaba? Yoksa öyle mi kalacak

• Merhaba Bana implant yapildi.ama en arkada diş eti yetmedi ve çene kemiģim açikta kaldi.. bu zamanla kapanir mi.. enfeksyon yapar mi

• Merhaba.Özel bir klinikte ön üst 4 dişe dolgu yaptırmak için gittim.doktor 3. Dolguyu bitirdikten sonra " maalesef rengi tutturamadım" dedi ben zaten o acıyla itiraz edemedim. 4. Dolguyu da yaptı oda bitti aynada baktım, 4. Yaptığı dolgu nerdeyse hiç belli olmuyordu,rengi tutturmuş du.ama diğer 3 'ü aşırı derecede belli oluyor.sinirden kontrole gitmedim.ne diyeceğimi de bilmiyorum.buna itiraz etme hakkım varmı ? Yani dolgularında renginin uymadığını fark edince düzeltmesi gerekmezmiydi?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.