Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    0.5 cm dediğin 5mm yapar, o kadar kısalmış olamaz.

1 mm bile ağızda çok farkeder. Muhtemelen aşınma nedeniyledir, dişlerini sıkıyor olabilirsin. Tedavisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

Hocam merhabalar, öncelikle teşekkür ediyorum böyle bi başlık açtığınız için.
    Şimdi şöyle bi durumum oldu sizin de düşüncelerinizi merak ettiğim için sorma gereği duydum.
    Üst çenemde sağ arka tarafta bir dişime kanal tedavisi yapılacaktı, önce gittiğimde iltihap olduğu için 1 kutu Augmentin 1gr antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi dişçim.
    Kullandım ve 1 hafta sonra gittim, normal olarak iğnesini yaptı, aradan 15-20 dk sonra koltuğa oturduğumda tam uyuşmadığını söyledim, bu kez daha ağır bi iğne yaptı(yani daha kuvvetli bi aneztezi iğnesiymiş sanırım ameliyatlarda kullandığından) neyse 10-15 dk sonra koltuğa oturduğumda tam uyuşmuş gibiydi ama ne zaman ki dişimin kanalına doğru oymaya başladı, yani o ilk değdiği an o alet, bi an yerimden zıpladım, tam uyuşma olmadığını farkettik. Ağrı sızı içinde en azından sanırım kanala doğru ufak da olsa bi delik açabilmek adına zorlayarak açtı kanal yolunu doktor. Ama dayanamıyordum ağrıya artık, o da içine ilaç koyacağını ve 4 hafta sonrası için gün vereceğini söyledi.
    Dişçiden çıktığımda geçici dolgu ile kapatmıştı ve içine bahsettiği kökleri kurutmak için ilaç koyduğunu söylemişti. Ama ben ağrıdan duramıyordum 2 iğneye rağmen.(Ha ayrıca kanal yoluna sinirlere doğru da bi iğne daha yaptı tam uyuşsun diye ama o da faydasız kalmıştı o an)
    Eve gittiğimde ağrıdan dayanamıyordum ve sonra azaldı tabi ağrı, sadece dişlerim dişime değdiği zaman ağrı vardı artık 2 gün sonra. Yine de çok ağrıyordu değdiği zaman dişlerim. Dişçi ile iletişime geçtiğimde, Largopen 1gr ve Apranax kullanmamı söyledi.

Şimdi sorularım ise:
    1. İçine konulan ilaç sinirleri kurutmada etkili midir?
    2. Uyuşma olmaması durumunda mı bu kadar sonraya süre verilir?
    3. Randevu günüm çok yaklaştı, gittiğimde tekrar uyuşmama durumu olabilir mi?
    4. Acaba ilk Augmentin kullandığımda iltihap tam olarak kurumadığı için mi uyuşma sağlanamadı o an?

Hocam biliyorum uzun uzun yazmak zorunda kaldım lafı uzatır gibi oldum ama süreci tam manasıyla anlatabilmek adına uzattım kusura bakmayın.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoyuT -- 24 Eylül 2016; 0:33:34 >

• Barış Gültekin B kullanıcısına yanıt
    Aç karna git, olips al ağzına, bulantı ilacı kullanabilirsin.

Kendini midem bulanır diye şartlama, başka şeylere odaklanmaya çalış, eline seni meşgul edicek bişey al mesela, bunu yenebilen ve artık çok rahat olan hastalar var.

Bunun çözümsüz olduğunu düşünme, bir kere atlatırsan bir daha aklına bile gelmeyecek.

• juckrusel J kullanıcısına yanıt
    Bir bekleme, ilerler, senin yapabilceğin bişey yok, tedavi edilmeden geçmez.

• floki20 kullanıcısına yanıt
    Keşke dediğin gibi olsa.

• 7-8 yıl önce sol arka dişime derin bir dolgu yapılmıştı(gri renk).yani içi dolguyla dolu sadece dişin çevresi diş.geçen ocak gibi o dişin dilime bakan tarafından kırılmalar oldu ve şuan dil tarafının dikine yarısı kırık direk dilimle dolguya temas ediyorum.bir süre ağrımıştı ama artık herhangi bir ağrısı yok gibi sadece bazen sabah kalkınca başımın sol tarafı ağrıyor.bununla bi alakası olabilir mi?
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Devlet hastanesinde de yapılıyor. Sonra başına iş açabilir.

• Şu soruyu cevaplayabilir misin merak ediyorum

İsviçredeyken diş doktoruna gittiğimde böyle nasıl desem, Kalem kalınlığında beyaz ve yumuşak birşey. bunu doktor alıp dişimize sürtüyordu ama yumuşaktı, ardından dişler bembeyaz oluyordu. Hatta oradan çıkınca sokakta ağzını açar açmaz dişlerim rüzgardan titriyordu

Nedir bu?
  • qLhF Q kullanıcısına yanıt
    Biraz bekle bakalım, ilerde yoklamaya başlarsa çektir.

• Hocam 21 yaşındayım.20 lik dişlerin 3ü tamamen çıktı sıkıntı yok.Ancak sol alttaki yaklaşık 1 senedir gömülüydü.Nereden biliyorsun derseniz 1 yıl önce doktora gittiğimde başka bir şey için röntgende gözüküyordu doktor bu ilerde sıkıntı açabilir demişti.Şimdi o diş çıkmaya başladı.2 aydır çıkıyor ama çok yavaş çıkıyor belkide çıkması durdu bilemiyorum.Dişin %20 si çıkmış durumda.Tamamen çıkar mı yoksa sıkıntı çıkarır mı ?

Teşekkürler.
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Birçok sebebi olabilir, doktorunu dinle biraz bekle, geçmezse tekrar git tabiki.

• acn10 kullanıcısına yanıt
    Hayır yaş sınırı yok, 54 yaşında ortodonti hastamız oldu. Gayet de mutlu.

5000 civarı tutar.

• Bir sorum daha olacak üst dişlerimden biri sanırım diş etini delmiş kökü diş etinden çıkmış gibi.Nedeni nedir ne yapmak gerek zararı varmıdır.
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    aynen ole hocam.tek sorum bu.100 tl lik dolgunun ne kadari malzeme parasi.onun disinda bisey merak etmiyorum.😉parayi veronce doktor biseyler yapiyor zaten.yada merak etsem bende dolgu yapabilirmiyim anlayamadim olayi

• Bazzzingaaa kullanıcısına yanıt
    Sinire yakınsa çene cerrahı tarafından yapılmasında fayda var.

• Birçok dolgu maddesi var, tabiki kalite farkı var aralarında. Seçimi siz değil hekiminiz yapar.

• omergenc23 O kullanıcısına yanıt
    Sizin farkedemediğiniz bir çürük olabilir, röntgenle bakılması gerekiyor.

• onnow78 kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı hergün bu şekilde bir durumla karşılaşıyoruz.

Özellikle alt çenede önce biraz içerden çıkabiliyor, sonrasında dilin ittirmesiyle yerine gelir.

• dişleri düzeltmenin bir yolu var mı ön dişlerim yamuk (ünlülerin dişleri gibi ) kaça patlar öle bişi
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Temizlikten zarar gelmez, temizlik iyidir.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.