Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sorma, bazen rüyamda görüyorum, senin patoloji sınavında sıkıntı var tekrar okuyacaksın diyorlar, kabus gibi. Moralini bozmak istemem ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    muhakkak oyledir hocam onda suphem yok.ince iscilik ve ustalik istenen bir meslek ve malzemende insan vucudu.😉

• dtertac kullanıcısına yanıt
    Farmakoloji ve patolojiyi verdim hocam. Zorladı biraz ama kalmadık şükür :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhun kullanıcısına yanıt
    Son olarak bu güzel soru olduğu için hemen cevaplıycam.

Dişin çürükse iyileşmez, tek yolu dolgu, hatta ne yaparsan yap ilerler. Çok iyi fırçalarsan yavaş ilerler.

Ortodontik tedavide dişin kanal tedavili olmasının bi önemi yok, önemli olan kanal tedavisinin iyi yapılmış olması.

• abdllh.08 A kullanıcısına yanıt
    Asıl zorluk okumakta hocam. El becerisi pratikle, senelerin verdiği tecrübeyle bir şekilde kazanılıyor ama okumak işkence gibi. Okuması en zor bölüm diyebiliriz :)

• Aynı soruları artık cevaplamıyorum (hangi macun, diş temizliği kaç para, zarar verir mi, dişim ağrıyo napıyım) gibi sorular...

Yarın vakit bulunca biraz daha cevaplıycam..

Herkese iyi geceler.

• Hocam benim yaşım 30. yirmilik dişlerimin 4 u de damak içinde yamuk bir şekilde duruyor. Uç vermedi hiç biri. Herhangi bir agrı sızı yok . Sizce ne yapmalıyım ? Operasyonla aldırmalımıyım belli aralıklarla ? yoksa bu şekilde kalsın mı ? İleriye dönük bir sorun cıkartır mı ?
    kazanirsak belli olur hocam☺bugun 1500 tl discime verince .dedigim gibi kapidan cikarken disci olacm lan dedim .baktim forumdada arkadas baslik acmis disle ilgili.☺tam ustune oldu yani

Umarım olur gönlünüzden geçen de durum pek iç açıcı değil onu söylemek istedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

quote:

ağustos ayının başında dişim ağırmaya başladı 1 hafta sonra aşırı şiddetlendi dişçiye gittim apse yapmış dedi antibiyotik verdi geçti tabi gitmem gerekiyordu gitmedim çünkü diş çekimi iğne gibi konularda aşırı derecede korkum var. sonra 1 hafta kadar normaldi tekrar aynı şeyi yaptı tekrar ilaç kullandım ilaç bittikten sonra dişlerimi fırçalıyorum sürekli özellikle çürük olanı temizliyorum şuanda 3 hafta oldu bir ağrı yok sizce ilerde yaparmı tekrardan birde diş çok kötü durumda tek çözüm çekilme gibi duruyor bende hastane gibi ortamlardan nefret ediyorum korkumdan dolayı.

Hocam cevaplarsanız sevinirim. Birde iltihap yapmaması ıcın neler yapılabilir

Bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef. Biran önce kanal tedavisi için dişhekimi koltuğuna oturmalısınız. Antibiyotikler sadece sorunu öteler hiçbir şekilde çözmez. Sadece tedavi olarak sorunu çözebilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba, Biraz işinizi buraya getirmiş gibi olacağım sanırım fakat benim 20likler çılgın gibi geldiler. 2 3 senedir alt dişlerde yavaş yavaş çarpıklaşma başlamıştı sonunda bu konuyu söyledim doktoruma 2 ay önce bu film çekilip alttaki iki gömülü 20liği aldılar ameliyatla. Sağolsun doktorum sıkıntısız halletti birer hafta problemli oldu benim için ama 1 ay arayla iki diş de alındı ve halloldu. Sonra üsttekiler de gömülü ama alınmasa da olur dedi. Benimkiler de duruyor hala falan dedi gömülü olduğu halde, benim de üstte çarpıklaşma olmadığı için aldırmak istemedim fakat hafiften köpek dişlerimden biri öne geliyor gibi ve yukarda. Ortodontiye gösterdim 2 yıllık standart tel tedavisi dedi ama 20 yaşımda olunca orada yapamadıklarını söyledi şimdi ortodontiste gitmeyi düşünüyorum fakat üst 20likler alınmalı mı sizce? Ağrı sızı falan hiç olmadı görünürde dişler de yok :)

@dtertac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 24 Eylül 2016; 1:50:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

quote:

quote:

ağustos ayının başında dişim ağırmaya başladı 1 hafta sonra aşırı şiddetlendi dişçiye gittim apse yapmış dedi antibiyotik verdi geçti tabi gitmem gerekiyordu gitmedim çünkü diş çekimi iğne gibi konularda aşırı derecede korkum var. sonra 1 hafta kadar normaldi tekrar aynı şeyi yaptı tekrar ilaç kullandım ilaç bittikten sonra dişlerimi fırçalıyorum sürekli özellikle çürük olanı temizliyorum şuanda 3 hafta oldu bir ağrı yok sizce ilerde yaparmı tekrardan birde diş çok kötü durumda tek çözüm çekilme gibi duruyor bende hastane gibi ortamlardan nefret ediyorum korkumdan dolayı.

Hocam cevaplarsanız sevinirim. Birde iltihap yapmaması ıcın neler yapılabilir

Bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef. Biran önce kanal tedavisi için dişhekimi koltuğuna oturmalısınız. Antibiyotikler sadece sorunu öteler hiçbir şekilde çözmez. Sadece tedavi olarak sorunu çözebilirsiniz

hocam çok kötü durumda diş çektirmek tek çözüm 3 hafta önce oturdum koltuğa korkudan bayılıyordum. psiklojik bir korku malesef acısından değil ama yapamıyorum işte.

tesekurler arkadaslar cevaplariniz icin.guzel bir forum olmus bu arada.bn disleri yaptirdim suan sikintim yok gibi😁kolay gelsin

Geçmiş olsun, iyi bakın dişlerinize :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam merhaba, Biraz işinizi buraya getirmiş gibi olacağım sanırım fakat benim 20likler çılgın gibi geldiler. 2 3 senedir alt dişlerde yavaş yavaş çarpıklaşma başlamıştı sonunda bu konuyu söyledim doktoruma 2 ay önce bu film çekilip alttaki iki gömülü 20liği aldılar ameliyatla. Sağolsun doktorum sıkıntısız halletti birer hafta problemli oldu benim için ama 1 ay arayla iki diş de alındı ve halloldu. Sonra üsttekiler de gömülü ama alınmasa da olur dedi. Benimkiler de duruyor hala falan dedi gömülü olduğu halde, benim de üstte çarpıklaşma olmadığı için aldırmak istemedim fakat hafiften köpek dişlerimden biri öne geliyor gibi ve yukarda. Ortodontiye gösterdim 2 yıllık standart tel tedavisi dedi ama 20 yaşımda olunca orada yapamadıklarını söyledi şimdi ortodontiste gitmeyi düşünüyorum fakat üst 20likler alınmalı mı sizce? Ağrı sızı falan hiç olmadı görünürde dişler de yok :)

@dtertac

Bence üstteki 20liklerin alınmasına gerek gözükmüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dtertac kullanıcısına yanıt
    ilgilenip alakadar olduğunuz için çok teşekkür ederim ayrıca meslek hayatınızda da başarılarınızın devamını dilerim,iyi geceler!
  • Hocam ön dişlerin arkasını fircalamamiz gerekiyor mu? Hayatim boyunca hep normal kısımları fircaladim arkadan kasıt agzimiz kapaliyken dilin değdiği on taraftaki kısım agzimi acip aynadan baktigimda da baya sari olmus o kısım?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Doktorla hekim es anlamli sozcukler degil de bize mi yanlis ogrettiler yoksa :) Isterse tabip de diyebilir. Aile hekimi, aile doktoru diyemez mi kendine :)

Size yanlis ogretmisler.
    Doktor ve hekim ayni sey degildir

Duzenleme: her neyse.neden Sorun cikarmaya meyilli cevaplar verdigimi anlamadim.kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheReedS -- 24 Eylül 2016; 2:19:14 >
  • Hocam merhaba,
    benim alt ve üst incisor dişler birleşmiyor. Cerrahi dışında çözümü yok mudur?
  • Normal dolgum kırılmıştı pek sallamadım ama o tarafı kullanmamaya başladım. Bu sefer üstteki dişim kullanmamaktan yer yapmış aşağı doğru. O kırılan dolguyu kanal tedavisi uygulandı. Sonra dolgum tekrar kırıldı. Gittiğim doktor dişin çekilmesi gerektiğini söyledi fakat cerrahi müdahele gerektiğini söyledi. Sonra başka bi doktora gittiğimde dişimde ve yanlarında alt tarafta lezyon olduğunu söyledi. Dişini çektirmene gerek yok bazı doktorlar dişini tekrardan kullanabilecek şekile getirirler dedi fakat Edirne'de bulamazsın dedi. Sanırım dediği operasyon bu diş köklerinin kesilmesi operasyonu. Ama tam olarak adını bilmiyorum. Sizin önerebileceğiniz hastane var mı ve ya devlet yapıyor mu bunu ?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.