Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mayıs da dolgu yaptırdım macun gibi birşeydi boşluğu açtı içine bastı doktor sertleşti sonra işte yapıldığı hiç belli olmuyor zaten dolgunun ömrü ne kadar seneye değiştirmem gerekiyormu? Birde rica etsem türü ne o dolgunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yener44 -- 24 Eylül 2016; 3:36:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

üst çenem çok önde hocam. Ön üst dişlerim alt üst dişlere hiçbir şekilde temas etmiyor ama azı dişlerim cuk diye oturuyor birbirine . Dıştan ise hafif yuvarlak zayıf bir çenem var. Ve üst ön ve alt ön dişlerimi dik olarak temas ettirdiğim zaman bu sefer azı dişlerim birbirine değmiyor :( cevabınızı merakla bekliyorum.

Overjet denen ortodontik düzensizlik var büyük ihtimalle. Dişhekimi ya da ortodontistin görmesinde yarar var. Fakat sağlık açısından bir problem yok.

Cevabınız için teşekkürler. Hafiften korkmuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    oda florür'lü hocam , ben alkollüyü tercih ediyorum şahsen. Çünkü kaçıyor yani florürle büyük sıkıntım var en nefret ettiğim yılların ençok zarar veren sinsi kimyasalı
  • 2011 senesinde üste tel takıldı bir sene, bir send de damaklık kullandım am ön diş gene eskisi gibi öne geldi. Neden işe yaramadı?

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    retainer.. doktorum ömür boyu takman lazım bu retainer ı minimum 5 yıl , önler herzaman çapraşık olmak eğilimindedir dedi , haklı.. ağız çene yapısı ön dişleri buna itiyor baskı hep öne doğru
  • Merhaba hocam diş taşı temizliği dişleri beyazlatır mı fiyatları ortalama ne olur?

• Hocam selam
    Bir sorum olacaktı.
    Benim süt dişim hiç yerinden çıkmadı. Altında da diş yokmuş. Bunu alıp implant yapacağız dediler. Tek diş için implant fiyatı ne geçiyor ortalama? Devlette yaptırmamız mümkün mü? Emekli sandığından sigortalıyım. Ve ön üst iki dişimin arasında ayrıklık var. Diş yapım sıkıntılı büyük ihtimal. Ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler

• DH'den doktor olduğunu iddia eden hiç kimseye inanmam. Ergen dolu ortalık.
  • İmplant gerçek dişin yerini tutar mı? Kaplamalar gibi oynama, çıkma vs. falan? His olarak?
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Ömür boyu takacan da demediler ki, taktirdiğim yer de demedi, daha sonraki dişci çıkar dedi bi de sonra eskiye dondu

• Üst on altı dışımkopru kaplama lakin bu kaplama sokup tekrardan yapma ne kadar sağlıklı olur

• 5 Ekim'de damak genişletme ameliyatı olacağım. İlk defa bıçak altına yatıyorum, biraz bilgi verebilir misiniz?
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    2 azı dişimi çektirmek zorunda kaldığımdan yemek yerken hangi dişimi kullanacağımı öğretir misiniz; eti falan parçalayamadan löp yutuyorum doğal olarak, midenin sindirmesi de zorlaşıyor bu yüzden vegan olacağım- kabuklu yemişleri de öncelikle blender'dan geçirip yutuyorum.
    Şaka bir yana milli eğitim eskiden okula hocalar ve hemşireler gönderir aşı günleri yapardı (hala yapıyor mu bilmiyorum) Ben bu iki dişimi hasta bir diş hekimi tarafından kaybettiğimin farkındayım, çürük diş üzerine ailem kendisine çok para vermiyor diye dolgu yaparmış. Dolgu düştükçe kazancı artıyor tabi tedavi başına... Bunu fark eden bir diş hekimi oldu, birini 6-7 ay kadar kurtarabildi ama diğeri yok oldu (kaplama falan da olmuyormuş o kadar)
    Aynı milli eğitim şirin mi şirin seyyar araçlarla diş hekimlerini okullara taşıyıp en azından çocuklardan bazılarının sempatisi kazanıp (diş perisi vb), diğerlerinin korkularını yenmesine (diş törpüsünü tırnağa değdirip huylandırmalar vb) ve erkenden bilinçlenmelerine ( şeker yerseniz dişiniz çürür vb) ön ayak olamaz mı. Hem çocuklar kısa bir muayeneden de geçer, tedavi gerekirse hemen ailesini devlet hastanelerine yönlendirilir çünkü onların diş sağlığından anlama olasılığı yok.

• 4 tane dolgum var bide çivili kırık dolgum lakin devlette dolguları deniz kumuyla yaptıkları için 3-4 ayda patlıyor ufacık toz gibi...

Ayrıca her iki yanda da boşluklar var doktor kesip köprü yapılacak dedi ki..köprüde çok zahmetli..

Ayrıca dolgunun biri amalgam...bunu çıkarttırıyım diyorum cıva vs .nedenlerle..ne dersiniz? Gerçi çıkarmak daha sakatmış..

Bide şu meşhur köpekbalığı dolgusu nedir kaça yapılır?

Koca başkentte devlette önereceğiniz iyi bir doktor referans varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_izmir

quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam beyazlatmak için hangi dış macunu ve diş fırçası mı kullanmalıyız?

Bazılarının diş rengi beyaz değil ama beyazlatabildigimiz kadar beyazlatmak kârdır.

Ben hocanın dediği yönteme katılmıyorum yani "opalesence" yöntemine...Daha üst düzey yöntemler var mesela Zoom teknolojisi ki kendimden biliyorum 2010 yılında yaptırdım 8 ton beyazladı dişim A1-A2 renk skalasında tabi ben sigara kullanmıyorum...

Hocam dediğiniz şey ne biraz açar mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam merhaba, Biraz işinizi buraya getirmiş gibi olacağım sanırım fakat benim 20likler çılgın gibi geldiler. 2 3 senedir alt dişlerde yavaş yavaş çarpıklaşma başlamıştı sonunda bu konuyu söyledim doktoruma 2 ay önce bu film çekilip alttaki iki gömülü 20liği aldılar ameliyatla. Sağolsun doktorum sıkıntısız halletti birer hafta problemli oldu benim için ama 1 ay arayla iki diş de alındı ve halloldu. Sonra üsttekiler de gömülü ama alınmasa da olur dedi. Benimkiler de duruyor hala falan dedi gömülü olduğu halde, benim de üstte çarpıklaşma olmadığı için aldırmak istemedim fakat hafiften köpek dişlerimden biri öne geliyor gibi ve yukarda. Ortodontiye gösterdim 2 yıllık standart tel tedavisi dedi ama 20 yaşımda olunca orada yapamadıklarını söyledi şimdi ortodontiste gitmeyi düşünüyorum fakat üst 20likler alınmalı mı sizce? Ağrı sızı falan hiç olmadı görünürde dişler de yok :)

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum..
    @dtertac

Dostum seninle aynı sorunu yaşadım. Hatta dişlerin konumu hatta film bile aynı idi! Ben 25 yaşında iken aldırmıştım 4 nü birden. 2 tane 2 tane ayrı ayrı ameliyatlarla aldılar ve inan ki sabahları bebek gibi uyanmaya başladım! Ağız kokusu son buldu ve baş ağrılarım tamamen bitti. Şu an 31 yaşındayım o dişleri aldırdığımdan beride çok mutluyum. Sana tavsiyem genç yaşta o dişlerden hemen kurtulman! Zaten deneyimleyip görmüşsün ameliyatı korkacak bir durumda yok. Belki az bir zaman sıkıntı yaşarsın ama sonrası malum :)

• hocam benim dişler yamuk yumuk ve çürük birisi. neredeysen anlaşalımda aylık taksitlerle tel falan bişiy tak. birisine sordum 4bin falan dedi. o kadar param olsam yeni ağız alırım kendime.
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Benim kök dişlerinin yanında boşluk vardı yenidiş çıkacaktı sanırım (yaş21) diş çıktı fakat boşlukta değil sanırım boşluğa sığmadı arkada çıktı biraz ağzımın içinde yani bu sorun olur mu

• Hocam oyunda adam öldürmek günah mı?

Şaka bir yana 2 senedir diş teli kullanıyorum.Curaprox diş fırçası ve kaliteli diş macunu kullanıyorum. Sizlerin önerebileceğiniz ürün var mı? En başta doktoruma sorduğumda marka belirtmen doğru olmaz dedi ne olacaksa :)

• 20 lik yaşın ne zaman çıkacağı belli mi ?

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.