Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dtertac

Kök ucunda sorun var ama bu röntgen ne zaman çekildi, tedaviden hemen sonra mı, yoksa uzun süre sonra mı?

Uzun süre sonra. Tedavi 2013 aralıkta yapıldı, rontgen ise 3 gün önce çekildi...

Teşekkürler ilginize
  • Yorgun Dedektif kullanıcısına yanıt
    sorunun tam olarak gingivitis denen bir dişeti hastalığı, hatta anladığım kadarıyla baya da ilerlemiş.. tedavi olman lazım..

3-4 litre ice tea çok fazla yalnız, sağlığını bozabilir..
  • Her sabah kan tükürerek güne başlıyorum ağzımda iğrenç bir tadla. Bu kanama dis etimden kaynaklı mi yoksa mideden yada baska bi yerlemi alakali yanitlarsaniz cok sevinirim ne yapmalıyım

Sadece sabahları oluyor bu kan tükürme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,
    Benim azı dişimin birisi 15 senedir dolgulu. Tabi ara ara yenilendi dolgu. Aynı dişin dibinde apse var. Bazen şişer bazen kaybolur. Bu apse de 10 yıldır var nerdeyse. Diş dr'um çekilcek çaresi yok dedi. Ben de hiçbir ağrı sızı olmayan dişimi çektirmek istemiyorum.
    Sizce çektirmeli miyim, çektirmezsem zararı olur mu ya da bi tedavisi var mı?
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    şarjlı fırçaların bir üstünlüğü yok, size rahat geliyorsa kullanın..

diş ipini gece yatmadan yapın..

asitli içecekler dışındakilerin verdiği zarar fırçalayınca geçer, fırçalarken 2dk zaman tutun..
  • AdiGe38 kullanıcısına yanıt
    doktor alerjik bi bünyeye sahip olduğunu düşünüp test istemiştir..

alerji olup olmadığını bilmenin tek yolu test yaptırmak..
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    amalgam dolgun sağlamsa dursun..

köpekbalığı dolgusu denen ürünü inceledim ama kullanmadım.. fiyatı normal dolgudan az daha pahalı gibi düşün..
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    birinciyi anlayamadım, tarif ettiğin şekilde bir tedavi yok, muhtemelen başka bir dişinde daha sıkıntı var..

önceden apse yapmış bir diş tedavi edilmediyse ilerde tekrarlar..
  • OzWall kullanıcısına yanıt
    1 ay sonra hala sıkıntın varsa bi kontrole git derim..
  • Diş eti çekilmesi için neler yapılabilir. Tedavi süresi ve maliyeti nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz?
  • Hocam dolgu malzemesi, ölçü silikonu, geçici köprü malzemesi olarak hangi markaları veya ürünleri kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oculomotor nerve O kullanıcısına yanıt
    doktordan kastınız tıp doktoruysa evet biliyorum..

diş hekimi daha sık kullanılan bir tabir, diş doktoru, diş tabibi, dişçi de denir, kelimelere takılmaya gerek yok..
  • kontrol için devlet hastanesine gitmiştim.rontgen çektiler .doktor çürük var dedi.dolgu yaptı.gri renkli dolgulardan yaptı.
    daha sonra sıcak ve soğukta sızlamaya başladı.

daha sonra özel muayenehaneye gittim.doktor eski dolgyuyu temizleyip tekrar dolgu(beyaz renk)yaptı.
    1-2 ay sorun yoktu. ama şuan sıcak ve soğuk temasında sızlama yapıyor.dişlerimi sıktığımda sanki dişler sanki eziliyor gibi bir his var.
    dilime takılmaya başladı dolgu ayrıca.dişin tam ortasındada siyahlık var.

dolgu sol üst 6. dişim de . 20lik dişim çıkmadı o kısımda.

3. kez dolgu yapılabilir mi ? şuan rahatsız edecek derece bir ağrı veya sızlama yok. ama devamlı sızlama hissediyorum
    hangi dolgu malzemesini tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 24 Eylül 2016; 11:33:07 >
  • Doktor bey geçen sebe dişlerimi yaptırdım
    Ön yukarda yedi adet dişim kaplama oldu
    Altdaki 5 adet dişim vardı oda yedi adet kaplama yapıldı
    Üst alt yanlar protez yapıldı yarım köprü üst olmak üzre

Gel gelelim ön üst sağdan 2 dişimin kaplamaları kırıldı
    Yani kaplama olan sağdaki don 2 dişim
    Doktorum hanım efendi eli çok hafif Allahı var
    Şimdi tamirat dolgu deniyecek o kaplamaları çıkartmak çok zor diyor
    Ben gece uykuda diş sıkıyorum bundan dolayı kırılmış olabilirmi acaba
    Bir senese nadıl kırılır anlamadım TEŞEKKÜRLER

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişçiden şahsen hiç rahatsız olmuyorum, hatta farkında olmadan kendim de kullanırım zaman zaman..

diş hekimi, diş doktoru derler hiç farketmez benim için..

doktor kompleksim niye olsun ki, birçok doktor arkadaşım var, çok zor bir iş yapıyorlar..

bi tarafımız sıkıştığında hepimiz onların ellerindeyiz, Allah yokluklarını göstermesin..
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    aftsa zor bir durum, belli bir çözümü yok, iyi uyu, dengeli beslen, ağız hijyenine dikkat et.
  • mustafahazirci kullanıcısına yanıt
    Malesef fiyatlar 4-5 bin aralığında kardeşime geçen ay takıldı ve babam kredi çekti taktırmak için yahu kullanılan o malzeme kaç kuruş bildiğimiz çelik teldir gerçekten insafsızlık bence..Tamam alınan bir eğitim var,yılların emeğinin karşılığı olarak görğyorlardır o parayı ama ülkenin ekonomik durumuna göre gerçekten çok fazla
  • Merhaba ben diş teli taktıracağım fakat sadece üst tarafa taktırmak istiyordum doktora sordum böyle bir şey olur mu diye fakat o 2 tarafa da takılmalı dedi altlar fazla yamuk değil sizce takılabilir mi?

Birde ben geçen hafta dişimi çektirdim çünkü o dişim kanal tedavisi olduğu halde ağrıyordu(kanal olalı çok oldu tabi) doktorlar tek çare çekmek dedi sizce kurtulma şansı var mıydı dişin? lezyon falan dediler ama anlamadım
  • mega_north kullanıcısına yanıt
    5000 civarı..
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.