Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yokum derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    İlgilenip yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Bundan sonra alkolsüz listerin alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

ağustos ayının başında dişim ağırmaya başladı 1 hafta sonra aşırı şiddetlendi dişçiye gittim apse yapmış dedi antibiyotik verdi geçti tabi gitmem gerekiyordu gitmedim çünkü diş çekimi iğne gibi konularda aşırı derecede korkum var. sonra 1 hafta kadar normaldi tekrar aynı şeyi yaptı tekrar ilaç kullandım ilaç bittikten sonra dişlerimi fırçalıyorum sürekli özellikle çürük olanı temizliyorum şuanda 3 hafta oldu bir ağrı yok sizce ilerde yaparmı tekrardan birde diş çok kötü durumda tek çözüm çekilme gibi duruyor bende hastane gibi ortamlardan nefret ediyorum korkumdan dolayı.

Hocam cevaplarsanız sevinirim. Birde iltihap yapmaması ıcın neler yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 24 Eylül 2016; 0:58:03 >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Çok sert şeyler yemeyin, mesela antep kabuğu falan açmayın, onun dışında bişey olmaz.

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Retainer ortodontik tedavi sonrası çok önemli, o olmazsa kısa sürede dişlerin eski haline gelir.

Kolay kolay kırılmaz ama sen yine de elmayı falan keserek ye.

• abdllh.08 A kullanıcısına yanıt
    Bunun cevabını vermek mümkün değil. Örnek vermek gerekirse tüpü 50 lira olan komposit de var 150 lira olan da. Üstelik olay sadece bu malzemeyi alarak bitmiyor. Özel klinik için röntgen cihazı, sterilizasyon ünitesi, hasta için ünit, malzemeler vs. derken bu alınan para ilk yıllarda kocaman bir 0 oluyor :) Kendini amorti ettiğinde de hatrı sayılır bir kar yapıyor tabi ki. Bunlar tecrübelerim değil gözlemlerim bu arada yanlış anlaşılmasın :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CuneytKarahan C kullanıcısına yanıt
    37 yaşındayım, tel takıyorum şu an. Hiç geç değil.

• Merhaba,
    Benim de alt arka dişlerimden biri yemekten çıkan sert birşey yüzünden kırıldı ısırınca. Dişin üst kısmının dörtte biri yok gibi sanki, çukur oldu orası. Randevu aldım hafta içine ama ne tür bir tedavi bekliyor beni dersiniz?
    Herhangi bir ağrı, sızı veya yiyecek içeceğe karşı aşırı hassasiyet yok. Bu derin olmadığı anlamına mı geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 24 Eylül 2016; 1:02:27 >
  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Ağız içine uygulanan cerrahi bir işlem, tabiki belli riskleri var, bu konuda tecrübeli kişiler tarafından yapıldığı zaman bu riskler çok çok düşüktür.

Kabul edilebilen tutmama oranı yüzde 5.

• muvakkit kullanıcısına yanıt
    Dişlerini kapatınca alt dişlerinden daha geride kalıyorsa plak takması gerekebilir. Ya da başka bir sıkıntı görmüştür doktorun. Onun maliyetini tam bilmiyorum, vakaya göre değişir.

• First Premolar kullanıcısına yanıt
    ☺hocam muhakkak oyledir .ilk kurarken pahalidir.ama malzeme parasini cikardikdan sonraki kisim insani mutlu eden .neyse su ikinci unv bitsin dis hekimliginde gozum var.;)

• NeyimVarKi? N kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsın, teşekkürler.

Senin soruna gelince, kökleri sağlamsa çekmezler, yeniden dolgu ya da kanal tedavisi yaparlar.

Ne okuyorsunuz bilmiyorum ama hekimlik okumak zor iştir :)

• maholan kullanıcısına yanıt
    Çok zor bir durum, steril gazlı bez al, ön dişlerinin ön ve arka yüzlerine iyice sür, sonra gazlı bezi kokla, kötü kokuyorsa bakteri plağı kaynaklıdır, dişlerini temizlet, sonrasında çok çok iyi fırçala.

• Benim ön dişlerim ayrık bunları nerede dolgu yaptırabilirim devlette olur mu veya özel ne yapmam gerekir teşekkürler.

• Merhabalar,

Dişçiye gidecektim ki konuyu gördüm. İki diş arasında ufak bir çürük gördüm. Bir pilot kalemin kağıtta bıraktığı izden biraz daha büyük. Yeni başlamış herhalde. Eğer yüzeysel ise geçme şansı var mı yoğun bir temizlik ile? Çokta beklemek istemiyorum açıkçası. Köklere zarar verirse sıkıntı büyüyor malum En iyisi haftaya dişçime gözükmek gibi

Birde kanal tedavili dişlere ortodontik tedavi yapılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Dişi hareket ettirmek, dişi kaybetmeye sebep olur mu? Kanal tedavili olması fazladan risk teşkil ediyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 24 Eylül 2016; 1:13:27 >

• First Premolar kullanıcısına yanıt
    bn ogretmenim.ikinci unv elektronik bolumu okuyorum hobi amacli(br anakarta dakikilarca bakabilirim).ama bu bolumden sonra discilik kafamda var.☺

• Merhaba.

Yaşım 37.

20'lik dişlerimin olduğu bölgeler 3-4 ayda bir kendiliğinden 1 hafta boyunca ağrır yine kendiliğinden geçer. Rontgende bir şey çıkmadı. Dr'da net bir şey söylemedi.

Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholin79 -- 24 Eylül 2016; 1:24:13 >
  • skylife_ kullanıcısına yanıt
    Tedavisi mümkün olabilir, pek karşılaştığım bir durum değil, bir hekime git, o dişin çok dışardaysa tel tedavisi tavsiye eder.

Valla hocam eğitim hayatınızı hatırlıyorsunuzdur muhakkak da şöyle söyleyeyim. Günlük 8 saat ders, 60 geçme notu, finalde 60 alma zorunluluğu, tek dersten sınıf tekrarı ve daha fazlası. Tıpa bile benzemez diş :) Genelden bahsediyorum tabi, bazı üniversiteler hariç.
    Ekleme: Alttan alma ve yaz okulu yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First Premolar -- 24 Eylül 2016; 1:14:37 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.