Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, acaba agiz bakim sularinin avantaj/dezavantajlari nelerdir? Oneriyor musunuz? Listerine kullaniyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağızda aft çıkmasınn çözümü sadece oral medic kullanmak mı? Tuzlu su biraz rahatlatıyor ama tuzlu su yakmıyor sadece rahatlatıyor. Oral medic kullanmadım.

Düzenli olarak dişlerimi fırçalıyorum ama ne denemeliyim?
  • Azı dişlerimden biri çekildi küçükken ve dış kayması oluştu ön alt dişimin arası boşluk şuan dış teli hariç ne yapılabilir daha az maliyetli geçici sure için tabikide.

• Dişime kanal tedavisi başlandı. 2 seansta biter dedi. Geçen cumartesi başladı, bu cumartesi bitecek. Şuan geçici dolgusu var ve hafif bastırınca acıyor. Acıması normal mi?

• ön 4 dişimde bazen kucuk kenarında beyaz leke olusuyor birkaçgüne geçiyor azalarak neyden kaynaklı bu sorun?
  • 20 lik yaşım apse yaptı şişti çektirmek cok acı veriyor mu birde cok pahalımı. Etin içinde diş
  • merhaba ben dişlerime komple demesemde en az 20 sine implant yaptırmak istiyorum fiyat olarak en uygun ve kaliteli nerede yaptirabilirim

• Kanal tedavisine başladık, geçen hafta dişim uyuşmadığı için sinirleri öldüren bir ilaç koydu doktor. Tabi bunu yapana kadar baya hopladım. 2 doz da morfin yedim. Bugün 2.seansta baştan sona ter içine kaldım. Dişim gene uyuşmadı. Sinirleri temizleneceği İğne gibi şeyi sinirlere her batırma denemesinde ben komple sinirleri çekiyo sandım. Sinirleri öldüren ilacı yeniden koydu,yeniden geçici dolgu yaptı. Neden uyuşmuyor bu diş?

• dtertac kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler . geçen cuma gazi üniversitesinde implantı yaptırdım. söylediğiniz gibi doktora öğrencisi ve hoca birlikte yaptı. nobel marka implant kullandılar. şuan dikişler mevcut. cuma günü alınacak. 3 ay sonra üstyapı takılacakmış ama bu uzun bir süre değilmi ? erken takılmasını sağlmak için ne yapmalıyım ? üst yapı için kullanılan malzeme falan dikkat etmem gereken ne var ? yine gazide yaptırmaya devam edeyimmi ?
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Hocam çenem geride yas 20 ameliyatsız çözümü var mı

• diş teli taktırmayı düşünüyorum. ama alt çenemdeki dişlerin arka tarafında tartar var. önce temizletmeli miyim yoksa diş teli çıktıktan sonra mı temizletmeliyim
  • agzimda bir kac curuk var iğrenç kokuyor bu aralar kokuyu nefes alırken de hissetmeye başladım curukden dolayı mı acaba koku sanki içerden de geliyor gibi nefes alırken

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi Günler.
    Sğa üst çenemde ki köpek dişinin altı oyularak çürümeye başladı.Özel muayenehaneler beyaz dolguyu ne kadara yapar hocam?Bilgilendirir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

14 yıllık diş doktoruyum.. ağız diş sağlığı ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamak istiyorum..

sorularınızı bekliyorum..

hocam çok stresli zamanlar geçirmiştim o dönemde kafein ve nikotin alımım tavan yaptı
    bir gün panik atak geçirdim

sonrasında farkettim ki nabız ve tansiyonum çok yüksek
    onu düzene soktum çok şükür
    kulak çınlamam vardı azalma oldu

ama çınlama hala devam ediyor ve farkettim ki geceleri feci diş sıkıyorum
    çene eklemini çok sıkmamk kulak çınlamasına sebep olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

alerjik bir yapıya sahip olduğu için işlem öncesinde anestezi maddelerine karşı alerji testi yapılmasında fayda var..

Dt bey benim sol cene tarafimdan ekmek veya sert birsey felan yerken katur kutur ses geliyor.Çenemi sırt ustu yatarken acamayabiliyorum.1.Sorum ben hangi dr a gitmeliyim dis hekimi mi kbb uzmani doktora mi 2. Bu cenemin boyle olmasi Sınav zamanı stresten dislerimi sıktıgım icin mi oldu acaba 3.Sorum benim dislerin rengi sari ben beyazlatmak istiyorum galiba bu beyazlatma isleminde dis minesine zarar veriyomus dogru mu? Tesekkur ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağda en sondaki büyük olan dişim 20lik mi azı mı ne ise bilmiyorum ismini onun üzerindeki lekeler normal mi sigara içiyorum bu arada o lekelerden nasıl kurtulabilirim bana ne kadar malolur
    bir de alt dişlerimden ortadaki 3 tanesi yamuk çıkıyor daha fazla ilerlememesi için nasıl bir önlem alabilirim bana ne kadara patlar

sol taraftaki büyük dişim kaç gündür ağrır gibi oluyor can sıkıcı şekilde hafif hafif sancı giriyor neden olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 23 Ekim 2016; 1:39:12 >

• Ben de şuan diş hekimliği 3. sınıftayım. Okul bitince ne yapmamı önerirsiniz? Aslında dus ile uzmanlık okumayı düşünüyorum. Fikirlerinizi almak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

diş teli taktırmayı düşünüyorum. ama alt çenemdeki dişlerin arka tarafında tartar var. önce temizletmeli miyim yoksa diş teli çıktıktan sonra mı temizletmeliyim

En ufak çürük olan dişe tel takmıyorlar diş teli tamamen tertemiz bir ağıza yapılıyor yani tartarları sen istemesen de temizleyecekler ben böyle biliyorum hem iyi bir şey temizlesinler işte. (Belki 3-4 dişe yapılan tellerde değişiyordur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Ekim 2016; 2:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

sağda en sondaki büyük olan dişim 20lik mi azı mı ne ise bilmiyorum ismini onun üzerindeki lekeler normal mi sigara içiyorum bu arada o lekelerden nasıl kurtulabilirim bana ne kadar malolur
    bir de alt dişlerimden ortadaki 3 tanesi yamuk çıkıyor daha fazla ilerlememesi için nasıl bir önlem alabilirim bana ne kadara patlar

sol taraftaki büyük dişim kaç gündür ağrır gibi oluyor can sıkıcı şekilde hafif hafif sancı giriyor neden olabilir

Onlar leke değil çürük. Doktor buna dolgu uygular ama en ufak ağrıyan dişin dolguluk aşamayı geçmiştir kanal yapılır başarı oranı çok yüksek ağrı yapmayan o leke dediğin yerlere dolgu yapılır gayet basit işlemdir.

Alt dişlerin yamuk çıkması olayını anlamadım yeni dişlerin mi ki yamuk çıkıyor? Süt dişi devrini geçmişsin en başta düz ise sonra yamuklaştı ise ilerleme olacaktır ama uzun zamandır öyle ise ilerleme konusunda bir şey diyemem dişin yapısı öyle sabitlenmiş olabilir tedavisi genelde diş telidir.

Ankara-İstanbul gibi büyük şehirde isen sigortan varsa Devlet Üniversiteleri Diş Fakültelerine gidebilirsin herhangi bir ücret ödemezsin özelde dolgu 100-150 TL arası kanal tedavisi dişe göre değişiyor 200 ila 500 TL arası.

Dolgu için özele gerek yok Üniversitede ücret ödemeden kompozit yaptırırsın basit bir işlem 4-5 dolgu için 600 TL bayılmana gerek yok kanal için özel düşünebilirsin ben Gazi Üniversitesinde (Ankara) öğrenciye yaptırdım gayet rahat geçti röntgene göre de başarılı bir tedavi yaptı 6. sınıftı yapan sanırsam 4. sınıflara bırakmıyorlar.

Doktor veya uzman olmadığımı belirteyim diş tedavim var bu aşamada öğrendiklerimden aktarıyorum kesin böyledir demiyorum.

• İyi günler
    Biraz gereksiz bir soru soracam ama bi tane diş doktoru tabelası gördüm. Şöyle bir kısaltma vardı
    MSc. Dt bu kısaltmadan sonra isr doktorun ismi yazıyordu.
    Bu MSc. Dt ne demek?

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.