Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostum , çene eklemimde problem var ağzımı tam açamıyorum ve ağrı yapıyor başımda boynumda vesaire. Gece plağı kullanıyorum 2-3 haftadır baya faydasını gördüm ağrılar azaldı fakat ağzımı tam açamıyorum sağ taraf zorluyor. Birde küt küt ses geliyor , plaktan başka çözüm var mı ? Enjeksiyon falan dedilerde onlar riskli midir ve gerçekten faydası oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lateral kesici dis eksikligi var iki taraftada bosluk var.. Kopru mu onerirsiniz implant mi ? Bide bu eksiklikten dolayi diger dislerin yapisi bozuldu. Ust cenedeki kopek dislerim haddinden fazla buyuk bu yuzden alttaki kopek dislerine baski uyguluyo onlarda o yuzden yamuldu. Yani demem o ki lateral disleri tedavi ettirmeden once tel tedavisi onerir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeorgeTheBest -- 27 Eylül 2016; 14:24:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

ne kadar oldu implant yapılalı ? üst dişin falan takıldı mı ?

9 eylülde imlantlar takildi.ust alt henüz peotezler takilmadi.. alt cene kemiği 2 mm açik kaldi.diş eti yetmedi..doktor zamanla kemik erir kapanir dedi ama ya enfeksyon kaparsa..yaşli doktor enfeksyon kapar.temiz tut dedi..genç doktor zamanla.kapqnir dedi iplemedi...sizce ne olur ?

• dtertac kullanıcısına yanıt
    Hocam doktor röntgen çekti bişey yok dedi ama ...

• 20Lik dişler eski insanlarda varmıydı ? Yoksa genetik olarak değiştik mi

Memnunmusunuz peki? Hoş kullanıpta memnun olmayan hekim yok özellikle posterior da çok iyi dolguları. Peki implant markası olarak tercihiniz hangisinden yana? Ve implant seçimini ürüne bakarak mı yaptınız yoksa implant satışı yapan klinik destek elemanına güvenerek mi?

• quote:

çürük varsa ne kullanırsan kullan bişey değişmez..

colgate'in hassasiyet için bir macunu var ama o da tabiki çürük nedeniyle oluşan hassasiyete engel olmaz..

Çürük yok hocam

• 6.500 e tel taktirdim nisan da o kadar bozuk deildi dislerim on dislerimin yanlarindakiler arkadaydi biraz yamukluk yoktu arkadaydi altlarda cok hafif bozuktu tekirdagda özelde Yaptiriyorum fiyat nasil kaziklandim mi yoksa hocam ? Bide sigara iciyorum signalin siyah olan macunundan kullaniyorum ne tavsiye edersiniz dislerim baya duzeldi yani bitti gibi bi sey 5 ayda cok iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: HaNGar

Hadi beyler el birliğiyle alttaki kıza oy atıyoruz

adam size yardım ediyor karşılığında iki tık yapmanı istiyor çok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Siceyy

6.500 e tel taktirdim nisan da o kadar bozuk deildi dislerim on dislerimin yanlarindakiler arkadaydi biraz yamukluk yoktu arkadaydi altlarda cok hafif bozuktu tekirdagda özelde Yaptiriyorum fiyat nasil kaziklandim mi yoksa hocam ? Bide sigara iciyorum signalin siyah olan macunundan kullaniyorum ne tavsiye edersiniz dislerim baya duzeldi yani bitti gibi bi sey 5 ayda cok iyi oldu

2 yıl önce 4250 ye taktim.bu yıl kuzenim aynı yerde 5 e taktı.biraz pahalı sizin ki ama hizmet farkı olabilir.benim ki ağzıma sicacak nerdeyse.oyle sert ki şerefsiz babasının dişleri sanki

• redwolf0 kullanıcısına yanıt
    20'likler eski insanlarda vardi, su anki genc neslin bircogunda cikmayacak, birkac nesil sonra hic gormeyecegiz diye dusunuyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kanal tedavisi de kötü değil, bi şekilde olmuş, sebebini bilemem.. sol taraftaki kök ucunda iltihap var..

iltihap yüzünden mi tekrar kanala gidilmeli?

teşekkürler
  • Teşekkür ederim 10-12 doktora gittim en az 2 dişimin çekilmesi lazım dendi bende vazgeçtim hocam vallahi. Kötü gözüken 1 diş için 2 sağlam dişimden olmak istemiyorum
    Yok hocam, diş fırçalarken vs... hiç kan gelmiyor. Sallantı da yok, lokal olarak bu işi halledemez miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

20'likler eski insanlarda vardi, su anki genc neslin bircogunda cikmayacak, birkac nesil sonra hic gormeyecegiz diye dusunuyorum :)

Hocam peki nasıl ameliyat yapıyorlardı onları damarı kesip dişi nasıl cıkaracaklar ? Sonuçta eskiden ne neşter nede anestezi vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwolf0 -- 27 Eylül 2016; 20:00:04 >
  • Diş beyazlatma hakkında ne düşüyorsunuz

• redwolf0 kullanıcısına yanıt
    Eskiden derken ne kadar eskiden bahsediyoruz orası önemli aslında, 1700'lü yıllardan bahsediyorsak ve gömülü bir dişse, işlem yapmayı bırakın onun gömülü olduğunu bile fark edememişlerdir :) Şayet yerinde bir diş için bahsediyorsak da anestezi için o zamanlarda bitkiler kullanılıyormuş. Bitki ekstratları ya da direk bitkinin kendisi o bölgede gezdirilerek lokal bi anestezi sağlanıyormuş, artık ne kadar etkili olursa, öldürmez ama süründürür diyebiliriz :) Bir de dişi çıkarmak için uygulanan kuvvetin büyük bölümü damarları koparmak için değil dişi kemikten ayırmak için. Kılcal damarlar zaten kolay bir şekilde kopabiliyor, önemli olan dişi çepeçevre saran kemikten dişi ayırmak. Gömülü 20 yaş dişleri kemikle kaplıysa kemik kesimi de gerçekleştirilir
  • uyuştuktan sonra kanal tedavisi de olsa çekim de olsa bişey hissetmeyeceksin, kendini ona göre hazırlayıp gitmeni tavsiye ederim, çekilmemesi her zaman daha iyidir..
  • 5000 civarı, devlette pek yapılmıyor diye biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtertac -- 28 Eylül 2016; 11:27:50 >
  • Merhaba dostum , çene eklemimde problem var ağzımı tam açamıyorum ve ağrı yapıyor başımda boynumda vesaire. Gece plağı kullanıyorum 2-3 haftadır baya faydasını gördüm ağrılar azaldı fakat ağzımı tam açamıyorum sağ taraf zorluyor. Birde küt küt ses geliyor , plaktan başka çözüm var mı ? Enjeksiyon falan dedilerde onlar riskli midir ve gerçekten faydası oluyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.