Şimdi Ara

Diş eti çekilmesi (flap+küretaj) operasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dış eti çekilmesi yaşadığım için gittiğim doktor dislerimdeki çekilmenin ilerlediğini ve yaklaşık 3 aylik bir süreçte flap ve küretaj operasyonu uygulanacağını belirtti. Fiyat olarak 4000 tl+ kemik greft gerekli ise ücret alınacağını belirtti.

Daha önce gittiğim doktor ise çekilmenin ilerlemedigini şu anda sadece dış taşı temizliği ve doğru fırçalama ile geçebileceğini belirtti. Yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kaldım. Ne yapmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Eti Çekilmesi (Flap + Küretaj) Operasyonu: Kapsamlı Bir Kılavuz

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin dişten uzaklaşması sonucu diş kökünün açığa çıkması durumudur. Bu durum, diş kaybına yol açabilecek ciddi bir diş eti hastalığıdır. Diş eti çekilmesi tedavisinde kullanılan yaygın bir yöntem, flap + küretaj operasyonudur.

Flap + Küretaj Operasyonu

Flap + küretaj operasyonu, diş eti dokusunun kaldırılması, diş kökünün temizlenmesi ve diş etinin tekrar yerine dikilmesini içeren bir diş eti cerrahisi türüdür. Bu işlem, diş eti hastalığının ilerlemesini durdurmayı, diş kökünün yeniden yapışmasını desteklemeyi ve dişleri daha fazla hasardan korumayı amaçlar.

Operasyon Süreci

Flap + küretaj operasyonu genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Diş eti dokusu, diş kökünün açıkta kalan kısmını ortaya çıkarmak için kaldırılır. Daha sonra diş kökü, bakterilerden ve tartardan arındırmak için dikkatlice temizlenir. Son olarak, diş eti dokusu yerine dikilir ve dişler arasına iyileşmeyi destekleyen bir pansuman yerleştirilir.

Operasyon Sonrası Bakım

Operasyondan sonra ağrı, şişlik ve kanama yaşanması normaldir. Bu semptomlar genellikle birkaç gün içinde azalır. Diş hekiminiz, ağrıyı yönetmek için ağrı kesiciler ve şişliği azaltmak için buz uygulamaları önerebilir. Ayrıca, operasyon bölgesini temiz tutmak ve yumuşak gıdalarla beslenmek de önemlidir.

Flap + Küretaj Operasyonu Yorumları

Flap + küretaj operasyonu, diş eti çekilmesi tedavisinde etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Çoğu hasta, operasyondan sonra diş eti sağlığında önemli bir iyileşme bildirmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Ameliyatı Olanların Yorumları

"Diş eti çekilmesi operasyonundan sonra dişlerim çok daha sağlıklı görünüyor ve hissediyor. Operasyonun ağrısız olduğunu ve iyileşme sürecinin hızlı olduğunu söyleyebilirim."

"Diş eti çekilmesi ameliyatı olduktan sonra diş etlerim tamamen iyileşti ve artık diş kaybı riski yaşamıyorum. Bu operasyonu herkese tavsiye ederim."

Sık Sorulan Sorular

Flap + küretaj operasyonu ağrılı mıdır?

Operasyon sırasında lokal anestezi uygulandığı için ağrı genellikle minimaldir.

İyileşme süresi ne kadardır?

İyileşme süresi kişiden kişiye değişebilir, ancak çoğu hasta birkaç hafta içinde iyileşir.

Flap + küretaj operasyonu pahalı mıdır?

Operasyonun maliyeti, diş eti çekilmesinin şiddeti ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • küretaj yapılması gerekiyor ben ünv.hastahanesinde yaptırıyorum ücret alınmıyor çok ilgililer dişlerim şimdi daha sağlıklı daha önce bu sebeple 5 dişimi kaybettim mutlak surette bu rahatsızlığı olan dişlerine çok bakım yapması şart hoca bana normal bakım bana yetiyor fakat sana yatmiyor dedi artık fırça cebimde dolaşıyorum çok zor bir durum hekimim çok ilgili ona minnettarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Eti Çekilmesi Ameliyatı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.