Şimdi Ara

Mikro Sinüsektomi & Bascom Ameliyatı (Kıl Dönmesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
18.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kıl dönmesi olanlar başlığı var fakat oraya yazınca yazın kaybolup gidiyor arada kaynıyor benim bu konu hakkında sorum var.
    Bende yaklaşık 1 yıldır bu problem var ve her yöntemi araştırdım.Mikro sinüsektomi diye bir yöntem var diğer yöntemlere daha yeni ve daha kolay.İyileşme süresi çok daha kısa.Yurt dışında bascom ameliyatı olarak biliniyor bu ameliyat. Bu şekilde ameliyat olan var mıdır ? Varsa anlatırsa başından geçenleri çok memnun olurum.

Mikro sinüsektomi ameliyatını Op Dok. Atilla KAYA yapıyor bileniniz duyanınız var mıdır ?

www.medicalart.com.tr
    Kıl Dönmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?
    http://www.medicalart.com.tr/kil-donmesi.html

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mikro Sinüsektomi ve Bascom Ameliyatı: Kıl Dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesi, kalçalarınız arasında veya kuyruk sokumunuzda ağrılı bir yumru veya şişlik şeklinde kendini gösteren yaygın bir durumdur. Mikro sinüsektomi ve Bascom ameliyatı, kıl dönmesi için yaygın olarak kullanılan iki cerrahi tedavi yöntemidir.

Mikro Sinüsektomi

Mikro sinüsektomi, kıl dönmesine neden olan sinüsü çıkarmak için kullanılan minimal invaziv bir cerrahi işlemdir. İyileşme süresi, açık cerrahiye göre daha kısadır ve iz daha küçüktür. Mikro sinüsektomi yorumları genellikle olumludur ve hastalar genellikle hızlı iyileşme ve minimum ağrı bildirirler.

Bascom Ameliyatı

Bascom ameliyatı, kıl dönmesini çıkarmak için başka bir cerrahi seçenektir. Bu yöntem, sinüsün çıkarılmasını ve bölgenin kapatılmasını içerir. Bascom ameliyatı genellikle daha invazivdir ve iyileşme süresi daha uzundur. Ancak, kıl dönmesinin tekrarlama riskini azaltmada mikro sinüsektomiden daha etkili olabilir.

Hangisi Senin İçin Uygun?

Kıl dönmesi için en uygun tedavi seçeneği, bireysel durumuna bağlıdır. Doktorun, durumunu değerlendirecek ve sana en uygun tedavi planını önerecektir. Mikro sinüsektomi olanlar ve Bascom ameliyatı yaptıranlar hakkında bilgi edinmek, karar verme sürecinde sana yardımcı olabilir.

Sonuç

Mikro sinüsektomi ve Bascom ameliyatı, kıl dönmesi için etkili tedavi seçenekleridir. Her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve en iyi seçenek, bireysel ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Kıl dönmesiyle ilgili endişelerin varsa, tanı ve tedavi seçeneklerini tartışmak için doktorunla görüşmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • olan duyan yok mu yav yardm 1 hafta içinde olucam bu ameliyatı :S
  • up up up
  • Op Dok. Atilla KAYA tanıyan bilen tedavi olan yok mudur ? geri sayım başladı :D
  • Dostum bende 2 hafta sonra gidip olacağım. Medicalart olması lazım. Olan kimse yok galiba forumda , genelde hep flep yöntemi var.
  • oldunuz mu beyler bende tekrar etmiş şuan farkettim ağlamaklıyım
  • arkadaşlar bende atilla kaya ya ameliyat olmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. siz olduysanız ve beni biran önce bilgilendirirseniz çok memnun olurum. çok acil arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikro Sinusektomi Tedavisi Nedir?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende atilla kaya ya ameliyat olmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. siz olduysanız ve beni biran önce bilgilendirirseniz çok memnun olurum. çok acil arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden
  • valla aynı durumda ben de varım atilla kaya hakkında bilgisi olan vardsa paylaşırmı
  • Ben bugün oldum ortam süper tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan varsa söyleyebilirmi bende düşünüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende olmayı düşünüyorum atilla beye olanlar aktarsın bilgilerini
  • Değerli arkadaşlar kıldönmesi Bascom Ameliyatı sadece 15 dakika sürmekte ve operasyon sonunda işiniz, okulunuz ve sosyal faaliyetlerinize devam edebilmektesiniz.

Tedavinizi gerçekleştirecek olan Op. Dr. Atilla KAYA alanında uzman olup bir çok yeniliğe imza atmıştır. Dilerseniz doktorumuza
    www.atillakaya.com.tr
    Op. Dr. Atilla Kaya: İstanbul'da Genel Cerrahi Uzmanı
    http://www.atillakaya.com.tr
    adresinden sorularınızı iletebilirsiniz. Hastalığınız yada kafanıza takılan soruları paylaşabilirsiniz.

Medical art cerrahi dal merkezi SGK anlaşmalı olup ücretsiz muayene imkanıda sunmaktadır. Sizde sadece 15 dakika zaman ayırarak işkence haline gelen kıl dönmesi probleminden tekrarlama riski yada işgücü kaybı yaşamadan kurtulmak isterseniz. Aşağıdaki numaralaradan bilgi ve randevu almalısınız.

0212 573 50 75 yada
    www.medicalart.com.tr
    Medical Art Tedavi Merkezi
    http://www.medicalart.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcumustafa -- 30 Nisan 2013; 15:28:16 >

• eee ameliyat olan arkadaşlar sonuçları yazarmısınız başkaları da faydalansin.sevaptir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy2005

eee ameliyat olan arkadaşlar sonuçları yazarmısınız başkaları da faydalansin.sevaptir..

ben tedaviyi oldum kesinlikle tavsiye ediyorum geçtiğimiz temmuz ayında oldum hiçbir problem ile karşılaşmadım şuana kadar sorunuz varsa sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 14 Mayıs 2014; 3:20:47 >
  • fenol niye olmadın. O daha kolay diyorlar
  • quote:

fenol niye olmadın. O daha kolay diyorlar

Ameliyatsız diye yapılan tedavilerin en yaygın bilineni fenol ( phenol – kristalize formik asit – kristalize fenol ) tedavisidir.Bu tedavilerde kılın girdiği delikten ince aletlerle girilerek yumak temizlenmeye çalışılır, boşluk kazınır ve fenolle yıkanır.Burada amaç yumağı temizlemek ve oluşan boşlukta kalmış olabilecek cisimleri eritmek için kimyasal madde ile yakmaktır.Teorik olarak çok pratik bir yöntem gibi görünsede şu dezavantajları vardır.

Kılların tamamının alındığından emin olunamaz

Giriş deliklei çıkarılmadığı için tekrar kıl girer

Sinüs (Kıl yumağı etrafındaki doku) alınmadığından şişlik kalabilir

Cilt altında yanık dokular kaldığı için iltihap yapabilir

Tüm bu sebepler dolayısıyla fenol tedavisi sonrası hastalığın tekrar etme ihtimali % 70 ler civarındadır.Tekrarın bu kadar yüksek olması yapan doktor sayısının çok az olmasına sebeptir.

Kıl dönmesinin ameliyatsız tedavisi mümkün değildir çünkü cildin altındaki kıl yumağının çıkarılması gerekir.Bu kıl yumağı,kılın giriş delikleri ve kıl yumağının etrafını saran yapı çıkarılmadıkça tedavi tamamlanmış olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

quote:

eee ameliyat olan arkadaşlar sonuçları yazarmısınız başkaları da faydalansin.sevaptir..

ben tedaviyi oldum kesinlikle tavsiye ediyorum geçtiğimiz temmuz ayında oldum hiçbir problem ile karşılaşmadım şuana kadar sorunuz varsa sorabilirsiniz

öncelikle geçmiş olsun.

iyileşme sürecini ve ameliyat sonrasını merak ediyorum.
    dedikleri gibi 1-2 günde iyileşip işine dönebiliyor musun?
    pansuman ne kadar süre yapılıyor, dikişler kaç gün sonra alınıyor?
    iyileşme süreci ne kadar? bu süre içinde ağrı, sancı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frankdal

quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

quote:

öncelikle geçmiş olsun.

iyileşme sürecini ve ameliyat sonrasını merak ediyorum.
    dedikleri gibi 1-2 günde iyileşip işine dönebiliyor musun?
    pansuman ne kadar süre yapılıyor, dikişler kaç gün sonra alınıyor?
    iyileşme süreci ne kadar? bu süre içinde ağrı, sancı var mı?

teşekkürler.

dedikleri gibi hemen ayağı kalkıyorsun fakat hiçbişi yokmuş gibi deil tabi zaten korumacı yapıda yürüyorsun oturabiliyorsunda ben yanlayarak oturuyordum ameliyat sonrası kaldırıp yürütüp oturtuolar zaten ben 4 gün kadar evden çıkmadım ama kişinin işi varsa ve çıkarsa nolur bilmiyorum korumacı yapıdaydım ben 4 günün sonunda evden çıktım otobüsede bindim ama tamamen hiçbişey yokmuş gibi hal alman 10 gün sürüyor tabi bu süre zarfında minimum hasarla atlıyorsun bence. pansuman diye bişey yok eğer kanama vs olmazsa dikişler kendi düşüyor dikiş aldırma die bir dert yok. Ağrı sancı hatırlamıyorum baya oldu ben olalı o yönden bi zorluk çektiğimi hatırlamıyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 25 Haziran 2014; 23:37:43 >

• Öncelikle HORT diyelim....
    Sual 1- Ameliyat sonrası iz kaldı mı ? Abi her ne kadar erkek olsakta o bölgede hayvansı bir yara izi olduğunu bilmek insana koyuyor.
    Sual 2- 2-3 yıldır bu rahatsızlık var sadece 3 kere ceriat aktı uygulanabilir mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.