Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LawLess437

Doktorum implant yaptırmak için 20-21 yaşını bekle diyor siz ne diyorsunuz.

Doktorunuz doğru söylemiş..
    18 yaşını geçmiş olmak mutlaka önemli. 20 21 yaşların beklenmesi daha düzgün sonuçlar alınmasını sağlar.
  • sağ ve sol üst-arka dişlerimde taş oluşumu vardı temizlettim ama kısa süre sonra aynı yerde yine taş oluştu, ayrıca taşa yakın yerdeki bir dişim kırıldı az bir kısmı görünür kaldı, 3senedir böyle kullanıyorum ağrı sızı olmadı, buna nasıl bir tedavi gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

sağ ve sol üst-arka dişlerimde taş oluşumu vardı temizlettim ama kısa süre sonra aynı yerde yine taş oluştu, ayrıca taşa yakın yerdeki bir dişim kırıldı az bir kısmı görünür kaldı, 3senedir böyle kullanıyorum ağrı sızı olmadı, buna nasıl bir tedavi gerekir?

Üst arka dişlerin yanağa bakan yüzeyleri ve alt ön dişlerin dile bakan yeri tükürük bezlerinin açılış yeridir ve en fazla diş taşı oluşumu gözlenen yerlerdir. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ihmal edildiği zaman diş taşları ilk olarak bu bölgelerde oluşmaya başlar.
    kırık dişinize nasıl bir tedavi yapılabilir muayene etmeden bir şey söyleyemem.Olası seçenekler
    1.kanal tedavisi
    2.kanal tedavisi + kaplama
    3.kurtulacak durumda değildir çekilmesi gerekebilir.

• Diş taşları çürük ve ağız kokusundan kurtulmanın en güzel yolu, düzgün ve etkili bir ağız bakımıdır.Bunun için
    -Günde en az 3 kere dişler bütün yüzeyleri ile fırçalanmalı ( diş etinden dişe doğru; üst dişler yukarıdan aşağı alt dişler aşağıdan yukarı. fazla bastırmadan. diş etini itmeden, dişleri aşındırmadan)
    -Günde en az 1 kere diş ipi kullanılmalı ( diş etine bastırmadan, diş yüzeylerini siler / süpürür gibi )
    -Alkolsüz florlu gargara kullanmak. Bu gargara sıklığı dişlerdeki çürük riskine göre değişir. Her gün 3 kere de olabilir haftada 1 kere de..

Ve tabi ki en az 6 ayda bir diş hekimi kontrolü. Böylece başlayan çürükler fark edilebilir ve erken müdahale edilebilir. Her hastalıkta olduğu gibi diş çürüklerinde de erken teşhis hem genel vücut sağlığınızı hem dişinizi hem de cebinizi korur.

• Merhaba.Benim diş sorunum şöyle ; genetik olarak sarı olan bir diş yapım var.Dişlerimi düzenli olarak günde 3 kere fırçalamaktayım.Diş ipi vs kullanıyorum fakat ne yaparsam beyazlama göremedim.Bunun dışında mutlaka her yıl bi yerden çürük vs çıkıyor.Bu kadar bakım yaptıktan sonra böyle olması beni sinirlendiriyor.Bunun için nasıl bir çalışma yapılmalıdır? Tüm dişlerimin beyaz ve sağlıklı olmasını istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

Merhaba.Benim diş sorunum şöyle ; genetik olarak sarı olan bir diş yapım var.Dişlerimi düzenli olarak günde 3 kere fırçalamaktayım.Diş ipi vs kullanıyorum fakat ne yaparsam beyazlama göremedim.Bunun dışında mutlaka her yıl bi yerden çürük vs çıkıyor.Bu kadar bakım yaptıktan sonra böyle olması beni sinirlendiriyor.Bunun için nasıl bir çalışma yapılmalıdır? Tüm dişlerimin beyaz ve sağlıklı olmasını istiyorum.

genetikolarak sarı olan diş renginizin açıllamsı için diş beyazlatma seanslarındna başka seçeneğiniz yok. beyazlatıcı macunlar, tozlar ( ki zaten dişe zararverir o yüzden kimseye önermiyoruz) ya da satılan beyazlatma kalemleri vs işe yaramaz.

dişlerinizde her yıl yeni çürük oluşması çürük risk insidansınızın yüksek olduğunu gösterir.dişlerinizi her gün 3-4 defa yüksek flor içeren bir diş macunu ile fırçalamalı günde en az 2 kere diş ipi kullanmalı ve her gün her fırçadan sonra florlu gargara kullanmalısınız. 3 ayda 1 de diş hekimi kontrolüne gitmelisiniz.

diş taşlarınız varsa onlar da dişlerinizi olduğundan daha sarı gösterir ve içinde bakteri barındırarak diş çürüğü riskini artırır.

• Bi tane Diş fırçası ve diş macunu önerir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

Bi tane Diş fırçası ve diş macunu önerir misiniz

Diş hassasiyetiniz ve diş eti kanamanız yoksa signal dışında herhangi bir diş macunu kullanabilirsiniz. Signalin içeriği dişte çatlak ve çizik oluşturabiliyor.

Diş hassasiyetiniz ve diş eti kanamanız yoksa orta sertlikte ya da yumuşak oral B ya da colgate diş fırçalarından tercih etmenizi öneririm. Özellikle colgate in yeni çıkardığı bir diş fırçası var, diş aralarına diğer fırçalara göre daha rahat ulaşıyor - yine diş ipi kullanımı şart tabi ki ama diğer fırçalara kıyasla daha iyi) colgate micro hassas . gayet güzel bir fırça.

Dişlerinizde hassasiyet varsa sensodyn koruma ve bakım . ya da diğer markalarda da onarım özelliği olan çeşidi tercih edin.

Diş eti kanamalarınız varsa öncelikle diş taşı temizliği yaptırın. sonra daha çabuk iyileşme için paradontaks, ipana pro expert ya da colgate profesyonel diş eti sağlığı güzel macunlar.

Ayrıca etkili bir ağız bakımı için alkolsüz flor içeren gargaralar rutin kullanımınızda olmalı. oral B ipana ya da colgate ürünlerini tercih edin.
    colgate in mor renkli bir gargarası var, profesyonel diş eti sağlığı adıyla, tadı diğer gargaralara göre çok daha güzel ve işe yararlığı iyi.

• Çokça sorulan sorulardan:Köprü mü yaptırmayalım implant mı?

http://wp.me/p2KDMv-Ax
  • merhabalar.

2 yıl önce kanal tedavisi yaptırdığım dişim şuan sıcak-soğuk bir şey içtiğimde sızlıyor. Çözümü nedir? ne önerirsiniz? teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fberen

merhabalar.

2 yıl önce kanal tedavisi yaptırdığım dişim şuan sıcak-soğuk bir şey içtiğimde sızlıyor. Çözümü nedir? ne önerirsiniz? teşekkürler.

Merhaba geçmiş olsun.
    En kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmalısınız. en iyi ihtimalle antibiotik kullanımı ile geçer ancak muhtemelen kanal tedavinizin yenilenmesi ya da apikal rezekişyon dediğimiz kök uçlarının alınması işleminin yapılması gerekebilir. Tabi dişinizin çekilmesi gerekebileceği fikrine de hazırlıklı olmanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

Merhaba geçmiş olsun.
    En kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmalısınız. en iyi ihtimalle antibiotik kullanımı ile geçer ancak muhtemelen kanal tedavinizin yenilenmesi ya da apikal rezekişyon dediğimiz kök uçlarının alınması işleminin yapılması gerekebilir. Tabi dişinizin çekilmesi gerekebileceği fikrine de hazırlıklı olmanızda fayda var.

teşekkürler. inşallah yenilenme yeterli olur. zaten cuma gününe randevu aldım hayırlısı.
  • Merhaba,
    Diş Hekimliği okumak istiyorum konu hakkında araştırma yaparken bir terim duydum "ekspoz olmak" diye. Nedir ne değildir internette pek bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba, öndeki 2 dişimin yanındaki diş ve köpek dişi arka arkaya, bunu yaptırmamın bi yolu var mı? (umarım anlatabilmişimdir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maedhis

Merhaba,
    Diş Hekimliği okumak istiyorum konu hakkında araştırma yaparken bir terim duydum "ekspoz olmak" diye. Nedir ne değildir internette pek bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Expose terimi genellikle dentin için kullanılan bir terim, dişin içinde beslenmeyi sağlayan kanalların açığa çıkması çürüğün ilerlemesi vs bunu anlatmak için. Diş hekimleri ya da öğrenciler için kullanılan bir terim olarak hiç duymadım.
    Ama kafayı yemek gibi manası olabilir sağlıkla ilgili bir bölümde okuyup da girdiği gibi okulu bitiren hiç görmedim çünkü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nattdal

Merhaba, öndeki 2 dişimin yanındaki diş ve köpek dişi arka arkaya, bunu yaptırmamın bi yolu var mı? (umarım anlatabilmişimdir)

Anlattığınızdan anladığım kadarı ile çenede yer darlığı olduğu için dişleriniz üst üste binmiş. Dolgu porselen kaplama ve en güzeli ortodontik tedavi ile düzeltilebilir.
  • quote:

quote:

Merhaba,

Expose terimi genellikle dentin için kullanılan bir terim, dişin içinde beslenmeyi sağlayan kanalların açığa çıkması çürüğün ilerlemesi vs bunu anlatmak için. Diş hekimleri ya da öğrenciler için kullanılan bir terim olarak hiç duymadım.
    Ama kafayı yemek gibi manası olabilir sağlıkla ilgili bir bölümde okuyup da girdiği gibi okulu bitiren hiç görmedim çünkü :)

İlk olarak terimi
    Ezgi Taskayayoutube
    Hacettepe Diş Hekimliği-Dönem 1'den Dönem 5'e
    http://www.youtube.com/watch?v=OaL6sA052ls
    bu videoda duydum. 8.40'daki oğlan hastayı tedavi ederken sanırım bir hata yapıyor ve "Pulpadan mı o kan? Yok yok diş etindendir. Ekspoz mu oldu acaba ya?" diye alt yazı koymuşlar videoya da.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

İlk olarak terimihttp://www.youtube.com/watch?v=OaL6sA052ls bu videoda duydum. 8.40'daki oğlan hastayı tedavi ederken sanırım bir hata yapıyor ve "Pulpadan mı o kan? Yok yok diş etindendir. Ekspoz mu oldu acaba ya?" diye alt yazı koymuşlar videoya da.

:) burada bahsedilen çürüğün fazla ilerlemesi ve temizlenirken pulpa yani dişin sinir ve damarlarının olduğu bölgeye girilmiş olması .. Bu terimleri diş hekimliği okursanız o zaman zaten öğreneceksiniz.
    Sizin şu an araştırma yaparken takılacağınız konu bu değil.
    Siz ne kadar sabırlısınız, ellerinizi-parmaklarınızı ne kadar kullanabiliyorsunuz,okurkenki maliyeti kaldırabilecekmisiniz, insanların kaprislerini ne kadar çekebileceksiniz.,kan görmeye dayanabiliyor musunuz, insanları ikna gücünüz nedir, hayata karşı ne kadar dayanıklısnız- örneğin bir hastanız söz verip gelmezse sınıfta kalırsanız bu sizi nasıl etkiler ya da hastanız son seans ölürse ve siz bu yüzden sınıfta kalırsanız bu sizi nasıl etkiler..
    Hastanız koltuğunuzda işlem sırasında bayılırsa nefesi kesilirse vs sakin kalabilir misiniz. tıp dersleri ve üstüne dişle ilgili dersler oldukça ağır bir 5 sene bunu kaldırabilir misiniz düzenli ders çalışma alışkanlığınız var mı
    mezun olduktan sonra çalışma şartlarına ne kadar uyum sağlayabilirsiniz, örneğin kendiniz muayenehane açmayı planlıyorsanız en az 2 sene cepten yemeye yetecek bir maddi gücünüz var mı, devlete girerseniz yoğun bir hasta temposu olacak sinirlerinize ve dikkatinize ne kadar hakim olabilirsiniz. özel hastane kliniklere girerseniz yine aynı şekilde..vs vs

sizin karar verme aşamasında yapacağınız en güzel şey bir muayenhane biz devlet ağız diş sağlığı merkezi ve bir özel diş kliniği yani diş hekiminin çalışabileceği bütün ortama en az 2-3 gün gözlemlemek oralardaki hekimlerle görüşmek olur. terimlere takılmak size bir fayda sağlamaz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

İlk olarak terimihttp://www.youtube.com/watch?v=OaL6sA052ls bu videoda duydum. 8.40'daki oğlan hastayı tedavi ederken sanırım bir hata yapıyor ve "Pulpadan mı o kan? Yok yok diş etindendir. Ekspoz mu oldu acaba ya?" diye alt yazı koymuşlar videoya da.

:) burada bahsedilen çürüğün fazla ilerlemesi ve temizlenirken pulpa yani dişin sinir ve damarlarının olduğu bölgeye girilmiş olması .. Bu terimleri diş hekimliği okursanız o zaman zaten öğreneceksiniz.
    Siz ne kadar sabırlısınız, ellerinizi-parmaklarınızı ne kadar kullanabiliyorsunuz,okurkenki maliyeti kaldırabilecekmisiniz, insanların kaprislerini ne kadar çekebileceksiniz.,kan görmeye dayanabiliyor musunuz, insanları ikna gücünüz nedir, hayata karşı ne kadar dayanıklısnız- örneğin bir hastanız söz verip gelmezse sınıfta kalırsanız bu sizi nasıl etkiler ya da hastanız son seans ölürse ve siz bu yüzden sınıfta kalırsanız bu sizi nasıl etkiler..
    Hastanız koltuğunuzda işlem sırasında bayılırsa nefesi kesilirse vs sakin kalabilir misiniz. tıp dersleri ve üstüne dişle ilgili dersler oldukça ağır bir 5 sene bunu kaldırabilir misiniz düzenli ders çalışma alışkanlığınız var mı
    mezun olduktan sonra çalışma şartlarına ne kadar uyum sağlayabilirsiniz, örneğin kendiniz muayenehane açmayı planlıyorsanız en az 2 sene cepten yemeye yetecek bir maddi gücünüz var mı, devlete girerseniz yoğun bir hasta temposu olacak sinirlerinize ve dikkatinize ne kadar hakim olabilirsiniz. özel hastane kliniklere girerseniz yine aynı şekilde..vs vs

sizin karar verme aşamasında yapacağınız en güzel şey bir muayenhane biz devlet ağız diş sağlığı merkezi ve bir özel diş kliniği yani diş hekiminin çalışabileceği bütün ortama en az 2-3 gün gözlemlemek oralardaki hekimlerle görüşmek olur. terimlere takılmak size bir fayda sağlamaz :)

Öncelikle cevabınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Diş Hekimliği okuma konusunda geniş bir araştırma yaptım. Dediğiniz gibi bir çok zorluklar var ve ben bunları kaldırabileceğime inanıyorum. Hani nasıl derler hayalimdeki, yapmak istediğim meslek diş hekimliği. Terimlere çok fazla zaten pek fazla takılmıyorum fakat bu terimi nedense çok merak ettim ve merakıma yenik düştüm. Tekrar çok teşekkür ediyorum ilginiz için. İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Empennage

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Diş Hekimliği okuma konusunda geniş bir araştırma yaptım. Dediğiniz gibi bir çok zorluklar var ve ben bunları kaldırabileceğime inanıyorum. Hani nasıl derler hayalimdeki, yapmak istediğim meslek diş hekimliği. Terimlere çok fazla zaten pek fazla takılmıyorum fakat bu terimi nedense çok merak ettim ve merakıma yenik düştüm. Tekrar çok teşekkür ediyorum ilginiz için. İyi günler

Alıntıları Göster
    quote:

Başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 6 Eylül 2013; 22:51:36 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.