Şimdi Ara

Diş Hekimliği Yazacaklar Emin Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithellius -- 20 Temmuz 2019; 15:13:26 >

• Bu nasıl bi rakip elemedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakip eleme gibi bir derdim olmadığını şu yazımdan anlayabilirsin:

https://forum.donanimhaber.com/tekrar-sinava-girmek--134099936

Ben sadece bilinçsizce tercih yapılmasının önüne geçmek istiyorum çünkü 10-15 arkadaşımız ağlayarak 2. senesinde bölümü bırakmıştı.
  • Değilim

• ben diş hekimliği için mezuna kalmayı düşünüyordum ama artılarını her yerden öğrenebiliriz eksilerinden bahsetseniz çok güzel olur
  • "İş garantisi, itibar, para, tıp tutmuyor abe"Bunlar yeterli bana.

Simdi birileri gelir,"bana o hayir duasi yeter" filan der.Hayir duasi alinacak o kadar cok meslek var ki.Isin ilginc yani o diger mesleklerle ilgilenmezler bile.

Ozetle parayi aldiktan sonra o cirkin goruntunun hicbir onemi yok.Ilerde yaşanabilecek rahat bir hayat garantisi veren bir meslek.

Tamamiyle bu sebeplerden yaziyorum.Yoksa gram zevk alacagim meslek degil.Bana isin teori ve arastirma kismi daha keyifli geliyor,ilgim sadece teorige var.Tip da gelseydi cerrahlik yapmazdim.Dis hekimlerinin her biri birer cerrah.

Bir de tipta da vucutta agizdan daha pis bolumlerle temas halinde bulunan bolumler var.Onlari da unutmamak lazim.Insan vucudunda guzel kokan bir yer mi var sanki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 14 Ağustos 2018; 17:31:54 >
  • Yalarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • urukçum ben de diş yazıyorum, ortodontist olalım bence en rahat o gibi, 2 tel takıyosun o kadar, milletin canını yakmıyorsun, kan falan da yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne boş insansın biliyoruz bunları son gün abuk subuk konuşma başka mesleği kötülesen gine bunları yazardım
  • diş yazmaktan vazgeçtim işletme yazıyorum

• nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Eksileri:

1) Öğrenciliği çok zor ve streslidir. Mutlu mesut üniversite okumayı unutun. Çoğu fakültede askeriye gibi bir hiyerarşi vardır. Senden sadece 5 yaş büyük biri sırf asistan oldu diye sana b*k muamelesi yapar. Çoğu hocayla direk görüşme imkanın bile yoktur, asistan aracılığıyla görüşürsün. 3. sınıftan itibaren hasta bakmaya başlarsın ve her ders için belli bir kotayı doldurman gerekir. Örneğin endodonti dediğimiz kanal tedavisine yönelik dersin finaline girmek için staj yaptığın dönemde belli bir sayıda kanal tedavisi yapmış olman gerekir. Kotayı doldurmak çok ama çok stresli geçer, hemen hemen her zaman bir aksilik çıkar. Kara kara nasıl yetiştireceğini düşünürsün. Genelde üniversite böyle geçer. Kulüpmüş, aktiviteymiş çok sınırlıdır. Herkes kota doldurma derdindedir.

2) İnanılmaz fazla sayıda fakülte açıldı ve çok fazla mezun verilmeye başlandı. İş bulmak eskisi kadar kolay değil. Ayrıca bu kadar fazla yeni mezundan dolayı maaşlar da düştü. Özelde yeni mezuna 3500 tl veriliyor artık. Devlette 4500 civarı alıyorsun ama atanmak tıp kadar kolay değil. Bunun için çoğu kişi uzmanlık yapıp 8000 maaş bandına ulaşmak istiyor. Uzman olmak için de Tus ayarında bir sınav olan Dus sınavına girmen ve iyi bir derece alman gerekiyor. Gitgide uzman sayısı da artacağından uzmanlık maaşları da inmeye başladı ne yazık ki.

3) Çalışma şartları diğer mesleklere göre daha ağır. Çoğu yer sabah 8 akşam 8 çalışıyor. Üstüne cumartesi yarım gün veya tam gün çalışıyor.

4) Kurumsallık neredeyse hiç olmadığı için iyi yerlerde işe girmek için mutlaka torpil/çevre gerekiyor.

5) İnsanımızın ağzı gerçekten çok pis. Sabah sabah fare ölüsü gibi kokan bir ağıza bakmaya insan kolay kolay alışamıyor. Ayrıca insanlar çok kompleksli ve cahil. "Randevuya lütfen dişinizi fırçalayarak gelin" diyorsun, "Hocam dişimi fırçalayacak olsam niye buraya geleyim?" diyor. Lahmacun gömüp maydanozlu ağzıyla gelen mi ararsın, poğaça yiyip susam taneleriyle gelen mi ararsın..

6) Hepatit, HIV, tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanman çok daha olası

• Mithellius M kullanıcısına yanıt
    vaktinizi ayırıp paylaştığınız için çok teşekkür ederim
  • Ya hocam bu yaptığınız meslek etiğine aykırı farkında mısınız?

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Etik falan umurumda değil açıkçası. 18-19 yaşında gençler piyangodan bilet alırmış gibi bölüm yazıyor. Çoğu istediği şeyi neden istediğini bilmiyor. Hocalar insanları yönlendirmiyor. Meslekleri tanımadan, tam olarak ne iş yapar bilmeden "Şurada para var yaz, şunu yazma işsiz kalırsın" gibi mantıkla meslek seçimi yapılır mı? Yapılıyor. Bizim dönemden 10-15 kişi ağlayarak bölümü bıraktı. En az yarısı pişman veya memnun değil ama artık bu yola girdi diye devam ediyor.
  • Tip geliyor ama hayalim olan dis hekimligi yaziyorum butun cevre akraba hoca baskilarina ragmen. Ortodontist olacagim

• berk_e B kullanıcısına yanıt
    Yeni nesilden korkulur valla öğrenmişler hemen her şeyi :) Hasta profilinin sosyoekonomik düzeyi yüksektir, en çok para kazanacağın uzmanlıktır, çalışması keyiflidir, asistanlığı yorucu değildir, tel tedavisine başlamak için ağızdaki tüm sorunların giderilmiş olması gerekir bu yüzden temiz ağızlarda çalışırsın, anestezi tuttu mu derdi yoktur, kan yoktur, vs. Ama bu yüzden insanlar deli gibi Dus kasıyor. Bunlardan biri de benim :) İstanbul, Ankara gibi iyi yerlerde ortodonti için derece yapman gerekiyor.

Ortodonti hastasına bir örnek:

• Mithellius M kullanıcısına yanıt
    valla hocam 2 yıldır hep bilgisayar mühendisliği istiyordum ama fikrim değişti son 3-5 ay içinde, hacettepe kazandım gibi inşallah, eğer 5 sene içinde çalıştığımız aletlerle kendimi kesmezsem hunharca dus kasıp ortodontiden yürümeyi düşünüyorum, diğer uzmanlıklar hakkında bilginiz varsa verir misiniz, hangisinden uzak duralım?
    internette çok samimi bilgiler bulamadım bu konuyla ilgili.

• Eminim son kararım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk_e B kullanıcısına yanıt
    Öff Hacettepe :) Bu seneki Dus'ta ilk 10'da 2 Hacettepe'li vardı gayet başarılı bir okul Dus konusunda.

En iyiler: Ortodonti, Cerrahi, Pedodonti

İyiler: Protez, Endodonti, Periodontoloji

Uzak durun: Radyoloji, Restoratif
  • Eğer kendinizi elit yerlere atabilirseniz genelde aşağıdaki gibi dişlerle uğraşırsınız:

Eğer bu işi sever, emek verir, iyi bir çevre oluşturursanız veya uzmanlık yaparsanız çok keyifli bir hayat sizi bekler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.