Siparişim bugün geldi kullanayım dedim, diş etlerim kanadı yanlış kullanıyorum diye. Kullanan var mı? |
Diş İpi Kullanmak Şart mı?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bence şart aksi halde dişlerinin arasında parça parça yemek kalıntıları kalıyor onları hissetmesem bile beni çok rahatsız ediyor. İlk defa kullandığın için kanamış olabilir zamanla alışırsın.
-
Diş ipi kullanmazsan zamanla dişlerinin arasında çürük olur.
-
Dişlerinin arasında ne kadar yemek artığı olduğu görünce hep kullanmak isteyeceksin :) İlk defa yaptığında kanaması normal. Birkaç sefer yapınca kanamamaya başlıyor.
-
Diş ipi kullanırken önce bir dişe dayayarak diş etine doğru indir sonra hiç teması bozmadan ileri geri yaptıktan sonra aynı dişe temas ettirerek çıkar. İki dişin arasındaki dişetini kesmemek için bu şekilde kullanmak gerekli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben dişleri öyle bir alıştırdım ki yorgan ipi bile kullanabiliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dişerini fırçalamayanlar +'ya çök
-
Hocam şimdi diş etlerimi kanattım, büyük ihtimal yarar sağlayacam diye daha fazla zarar verdim. Ben en güzeli sadece dişime girenleri çıkarmak için kullanayım.
-
Dişlerimi düzenli fırçalarım ama hiç diş ipi kullanmıyorum, bu kadar gerekli bir şey miydi bu ya herkes kullanıyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: eski_nesilHocam şimdi diş etlerimi kanattım, büyük ihtimal yarar sağlayacam diye daha fazla zarar verdim. Ben en güzeli sadece dişime girenleri çıkarmak için kullanayım.
Hocam diş taşın olabilir. O da çok kanatıyor.
Fırçalarken kanıyor mu dişin?
-
İlk kullandığında ne yapsan kanıyor zaten alışıyor sonra diş etleri.
-
Yok hocam kanamıyor.
-
Birkaç yerde yazmışlar ki diş ipi kullanmıyorsan boşuna fırçalama falan... Tabi reklamlı yazılarda olabilir tam bilmiyorum.
-
İp dişinin arasına girdikten sonra aşağı doğru bastırmana gerek yok, yatay olarak ileri geri hareketi yapman gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 29 Eylül 2020; 19:26:42 >
Eğer diş taşın varsa fırçalarken de kanar.quote:
Orijinalden alıntı: eski_nesilHocam şimdi diş etlerimi kanattım, büyük ihtimal yarar sağlayacam diye daha fazla zarar verdim. Ben en güzeli sadece dişime girenleri çıkarmak için kullanayım.
Doğru kullanımı ve neden kullanılması gerektiğini anlatıyor:
https://www.youtube.com/watch?v=tA9kqqm2ehg&feature=youtu.be
Diş taşları olanlara seslenelim. Arkadaşlar lütfen diş taşlarınızı temizlettirin. 40 lı yaşlarda dişleriniz sağlam/çürüksüz olsa dahi taşa bağlı olarak kemiğiniz azalır dişleriniz sallanmaya başlar ve kaybedersiniz.
Haftada 1 kere de diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirirseniz bağımlısı olursunuz.
Buraya bir söz bırakayım.
En basit moral motivasyon ve işleri yoluna koyma eylemi dişleri fırçalamayla sağlanır. Diş hekimlerini fırçalayarak yenebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 30 Eylül 2020; 0:56:41 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Diş ipi bir noktada elzem. Yoksa tartar(diş taşı) oluşur. Sebebi fırçanın diş aralarına girememesi. Hali hazırda kullanıyorsanız bile, 6 ayda bir diş taşı temizliği/genel diş muayenesi önerilir. Sağlıklı günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 30 Eylül 2020; 1:14:4 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X