Şimdi Ara

Diş ipiyle ortaya çıkan koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok garip..nasıl oluşuyor o koku anlamadım. gerçi diş ipi yerine bu musluk tamirinde kullanılan teflonları kullanıyorum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş İpi Kullanımı Sonrası Ağız Kokusu

Diş ipi, dişler ve diş etleri arasındaki yemek artıklarını ve plağı gidermek için önemli bir ağız hijyeni aracıdır. Ancak, bazı durumlarda diş ipi kullandıktan sonra ağız kokusu meydana gelebilir.

Diş İpi Kokusunun Nedenleri:

• Diş Eti İltihabı: Diş ipi kullanırken kanama veya hassasiyet yaşıyorsanız, bu diş eti iltihabının bir belirtisi olabilir. İltihaplı diş etleri, bakterilerin birikmesine neden olarak ağız kokusuna yol açabilir.
    • Yiyecek Artıkları: Diş ipi, dişler arasındaki sıkışmış yiyecek artıklarını giderebilir. Ancak, bu artıklar diş ipinin kendisine yapışabilir ve zamanla bozulabilir, bu da kötü bir kokuya neden olabilir.
    • Bakteri Birikimi: Diş ipini düzenli olarak kullanmazsanız, ağzınızda bakteriler birikir. Bu bakteriler, ağız kokusuna neden olan bileşikler üretir.

Diş İpi Kokusunu Giderme:

• Diş Eti İnflamasyonunu Tedavi Et: Diş eti iltihabı yaşıyorsanız, diş hekiminize başvurun. Diş hekiminiz, iltihabı gidermek için antibiyotik veya diğer tedaviler önerebilir.
    • Diş İpinizi Düzenli Kullanın: Diş ipinizi günde en az bir kez, tercihen diş fırçaladıktan sonra kullanın. Bu, yiyecek artıklarının birikmesini ve bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Antibakteriyel Diş İpi Kullanın: Antibakteriyel maddeler içeren diş ipleri, ağızdaki bakterileri öldürmeye yardımcı olabilir.
    • Ağız Çalkalama Suyu Kullanın: Ağız çalkalama suyu, diş ipi kullandıktan sonra ağzınızdaki bakterileri gidermeye yardımcı olabilir. Antibakteriyel bileşenler içeren ağız çalkalama sularını tercih edin.
    • Diş Hekiminizi Düzenli Olarak Ziyaret Edin: Diş hekiminiz, diş ipinin kokmasına neden olan altta yatan sorunları teşhis edebilir ve tedavi edebilir.

Diş ipi kullanırken ağız kokusu yaşıyorsanız, diş hekiminize danışmanız önerilir. Altta yatan nedeni belirleyerek ve uygun tedaviyi alarak, ağız kokusunu gidermeye ve ağız hijyeninizi iyileştirmeye yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bnce çıkan o koku dişlerde uzun süre kalmış artıkların kokusu zaten şöyle bişeyde var sürekli kullansan eger öyle bi koku gelmiyor. En azından bnde öyle oluyor çürük diş flan hariç.
  • Diş ipine bağımlı hale gelmeyi sağlıyor, çürüklerin, ağız kokusunun ve her türlü diş hastalığının diş ipi kullanmamaktan kaynaklandığını anlayınca bir aydınlanma olmuştu bende.O kokuyu yapan bakteri her boku yapar afedersin.
    Hatta dün diş ipi kullanırken çürüğüm düştü, bildiğin çürük yer dolgu düşer gibi düştü, şuan orası delik ne yapacağımı bilmiyorum.
  • git dolgu yaptır. temizlenmiş şekilde ucuza gelir Ben şeyden korkuyorum, fazla kullanınca dişler aralanıyormuş diye duydum.
  • Teflon bant iyi fikir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben diş firçalamaktan çok iple temizliyorum. Aslinda firçalamaktan daha etkili diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.