Şimdi Ara

Oruç ne zamana kadar bozulabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
15.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün çok kötü üşütmüşüm, iftara son 3 saat kala çok fena oldum ama kendimi tuttum.Annem yarın tutma felan diyor.Gece sahuru yapsam niyet etmessem,yarın kalktığımda kendimi kötü hissedersem bozabilirmiyim ? Kendimi iyi hissedersem devam etcem.Bozarsamda Sahuru yemek yemiş olurum.Yani dinde öğlene kadar oruç bozma felan varmı ?

• niyet etme ,sahura kalkarsın ama oruclu sayılırmısın bilmem
  • öğlene kadar niyet etmezsen oruçlu sayılmazsın
  • Sual: Dayanamayıp orucunu bozana kaza mı gerekir?
    CEVAP
    Gerçekten dayanamamışsa, kaza gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qribal

öğlene kadar niyet etmezsen oruçlu sayılmazsın

+1
  • Öğle vaktine kadar niyet etmeden kendini denemelisin tutacak gibiysen niyet edersen sorun olmaz.
  • Öyle bişey yok, ikisinden birine karar vereceksin. Ya niyet edeceksin yada etmeyeceksin. Öyle bişey olsa herkes bunu yapardı. Kendini kötü hisseden zaten niyet etmemiştim diyip bozardı. Bu yüzden ya hep ya hiç diyerek başlaman gerek. Geçen televizyonda orucun niyet etme kısmının büyük önemi olduğunu duymuştum. Sen bilirsin yinede. Birçok insan niyet etmeden oruç tutuyormuş. Bu doğru değilmiş aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 24 Ağustos 2011; 0:37:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Memuriyet bu kadar rahat mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç tutma bayramda 1 gün tutarsın yada başka bi zaman telafi edersin çünkü bozarsan günahı büyük 61 günde oruç tutmak zorundasın.
  • hasta olursan kötü olursan zaten devam etmemelisin, sadece 1 gün kaza yaparsın diye biliyorum.
  • öğle ezanına kadar.İyi olursan niyet et.Olmazsan etmezsin.
  • Bayramda oruç tutulmazmış hatırlatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 24 Ağustos 2011; 0:48:53 >
  • Bence onemli olan senin niyetin
  • Tutma hastaysan niye tutuyosun ki??
  • Bayramda oruç tutulmaz bayramdan sonra tutulur.
  • Bizim hastalık alğımızda bu yüzyılda değişti yalnız :) allah öncelikle bol şifa versin.Bu konuda fazla bilgim yok ama hastalığın şeker, kalp vs gibi çok ağır olursa tutmamaları önerilir ki bu hastalıkları yaşıyan kişiler bile tutar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 24 Ağustos 2011; 1:10:31 >
  • Ramazanda, (Yarın dişim ağrımazsa oruç tutarım,
    ağrırsa tutmam) diye akşamdan niyet edilse,
    böyle şüpheli niyetle oruç tutmak sahih olmaz.
    Niyetin son vaktinden önce, kesin karar vermek gerekir. BUNU BULDUM
  • tut kusarsan yada bilinç kaybı geçirirsen mecbur bozulur
  • Bayramda oruç tutmak günahtır beyler ona göre.Tam tersine yiyip içilmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butchertheidiot

tut kusarsan yada bilinç kaybı geçirirsen mecbur bozulur

İstemeyerek kusarsan oruç bozulmaz ama kendim istiyerek kusarsan kaza olur deniliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kardeşim istemeyerekde kusarsan bozulur oruçdu galiba.Gel sen beni dinle niyet edip etmemn önemli değil senin gerçekten dayanamayacak kadar hasta olup olmaman önemli zaten niyet etsende etmesende dayanamayacak kadar hastaysan yemek yersin.Niyet etmezsende kazası gerekir etsende anladınmı datliim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCC610F8A -- 24 Ağustos 2011; 1:30:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.