Şimdi Ara

Memuriyet bu kadar rahat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
3
Favori
7.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahtan çocuğun okul kaydını yaptırmaya gittim. Kayıtlar 10:00 - 15:00 arasında yapılmaktadır. Bu saatler dışında başka idari işlerle ilgilenilmektedir tarzı bir şey yazıyordu. Sabah 9:45 gibi vardım okula. Sonra bu yazıyı gördüm. Başka idari işler dedikleri de KAHVALTI. Bir de son dakikasına kadar. Saat tam 10 oluncaya kadar odada kahvaltı yaptılar. Helal olsun bir de bu iş için milletin vergisiyle maaş alıyorlar.

Edit: Genel anlamda memurlara laf etmiyorum. Sadece yukarıda belirttiğim çok spesifik bir durum için bu başlığı attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 21 Temmuz 2020; 17:25:37 >

• benim sözüm, polise, öğretmene veya işini hakkı ile yapana değildir. örnek vereceğim sadece;

Sene 2009 TRT Genel Müdürlüğünde, (hangi bölüm söylemeyeceğim) staj yapıyordum.

Normalde sabah 9.30 da iş başı, 12:00-13:30 öğle arası, 17:00 paydostu..

Anormal olarak %90 kişinin uyguladığı ise, sabah 10:30'e kadar kahvaltı ve sohbet, 1 saat iş...

11:30 da ben yemeğe gidiyorum diyerek çıkış, 14:00 da iş başına yavaş yavaş dönme... 2 saat iş

16:00 da iş bitti diyerek internette dolaşma ve 16.30 da servis gidecek diye yavaş yavaş hazırlık ve 17:00 da paydos..

hala aynı diye arkadaşlarımdan duyumlar alıyorum..

bizim millet kadar tümevarımcı başka bir millet yoktur.adam keldir bütün dünyayı kel zanneder.ben de meb'de çalışıyorum bizim kurumumuz okul değil ama sabah 8-12.30 13.30-17.00 arası çalışmaktadır kahvaltı falan da yapmıyoruz.senin okulda gördüğün iki memur ki hizmetlidir onlar memur vermiyoruz pek okullara öyle diye Türkiye'de asker polis hemşire öğretmen ve diğer bütün memurlar kötü oldu öyle mi? 

• Vala kardeşim o kadar haklısın ki. yapacak bişey yok almışlar 657 yi arkalarına dokunanları yok. sabah 8.30 akşam 5 e kadar kayıt almak zorundalar. milli eğitimden talimat göstermek zorundalar. milli eğitim bakanlığına şikayet etmeni öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt

İnsanın zoruna giden de ben işimden izin alıp gelmişim, bir de bu hak yiyicilerin kahvaltısının bitmesini bekliyorum. Tamam özelde biz de ofiste kahvaltı yapıyoruz ama müşteri gelsin ya da arasın sıkıyorsa dur bir kahvaltımız bitsin de.

• Devlet okulu olduğunu varsayıyorum şikayet edebilirsin. Memurların şu kahvaltı olayını oldum olası sevmem. Ben dersten 1 dakika erken çıkınca laf edenlar 10 kadar kahvaltı yapıyordu.

• Hakkan_Pasha kullanıcısına yanıt

Şikayetten ziyade insanlarda etik anlayışı olmalı. Müdür bey! sonra kinlense çocuklara (benim değil, okuldaki çocuklara) zarar. Küçükken hayatta memur olmayacağım diyordum. Olsaydım da kesin kavga ederdim bunlarla.

• Ne kadar rahat ben şöyle anlatayım ehliyeti almaya gitmiştim kaymakamlığa kadın birşey demeden çıktı masadan gitti çay koydu biraz dolandı geldi sonra geçici ehliyetin çıktısını aldı bana verdi bende boşuna 10 dk bekledim ve ne bir kusura bakmayın bilmemne hiçbir şey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quinlan11 kullanıcısına yanıt

Vallahi yemin ediyorum Alice harikalar diyarında yaşıyoruz. Daha güzel bir örnek veremezdiniz herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kul hakkı nedir bilmiyorlar hocam, ölünce görücem ben bu cengaverleri hesapta :) hebele hübele olacak hepsi, ama bilgimiz yoktu... ama... ama... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raphuss -- 21 Temmuz 2020; 16:54:56 >
  • bizim millet kadar tümevarımcı başka bir millet yoktur.adam keldir bütün dünyayı kel zanneder.ben de meb'de çalışıyorum bizim kurumumuz okul değil ama sabah 8-12.30 13.30-17.00 arası çalışmaktadır kahvaltı falan da yapmıyoruz.senin okulda gördüğün iki memur ki hizmetlidir onlar memur vermiyoruz pek okullara öyle diye Türkiye'de asker polis hemşire öğretmen ve diğer bütün memurlar kötü oldu öyle mi? 

• Gidip siz de memur olun o kadar kolaysa

• Hayır hocam anlatmak istediğim öyle bir genelleme değil aslında. Başlık için yazabileceğim karakter kısıtlı olunca ben de genel bir şekilde yazdım. Yoksa benim yazdığım okuldaki müdürün rahatlığı. Geçen de 16:30'da gitmiştim, ben gelmeden mesaiyi bitirmiş. Denetim olmayınca böyle oluyor tabi. Kahvaltıya karşı değilim, ofiste biz de yapıyoruz kahvaltı. Ama iş saatinde de iş ile alakalı bir durum olursa kahvaltı yapıyorum diye de işi aksatmam. Hele ki muhattap da bir insan ise. En çok da zoruma giden kağıda bu saatler dışında başka idari işler yapılmaktadır yazıyor. Bari onu yazma şu saatler arasındadır de geç.

• Bu hayatta en istemediğim meslek birincisi doktorluk, ikincisi de memurluktu. O yüzden almayayım kalsın, teşekkürler. Ben kolaylığıyla ilgili bir şey söylemedim, insanlardaki rahatlığa laf ettim.

• benim sözüm, polise, öğretmene veya işini hakkı ile yapana değildir. örnek vereceğim sadece;

Sene 2009 TRT Genel Müdürlüğünde, (hangi bölüm söylemeyeceğim) staj yapıyordum.

Normalde sabah 9.30 da iş başı, 12:00-13:30 öğle arası, 17:00 paydostu..

Anormal olarak %90 kişinin uyguladığı ise, sabah 10:30'e kadar kahvaltı ve sohbet, 1 saat iş...

11:30 da ben yemeğe gidiyorum diyerek çıkış, 14:00 da iş başına yavaş yavaş dönme... 2 saat iş

16:00 da iş bitti diyerek internette dolaşma ve 16.30 da servis gidecek diye yavaş yavaş hazırlık ve 17:00 da paydos..

hala aynı diye arkadaşlarımdan duyumlar alıyorum..

• rahat tabi hocam, vergiyi yiyorsun çatır çatır

sonra koy rahvan gitsin. bi nevi eski çağlardaki köle ile efendi arasındaki kırbaççısın diyebiliriz

• Kayıt işlemi kaçda yazıyorsa o zaman başlamış işlerini geç mi yapmışlar ?

• trkgncr kullanıcısına yanıt

o kağıdın resmini çekin cimerden şikayette bulunun

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Kafan mı güzel, yoksa mesai kaçta başlar bilmiyor musun? Mesai saatinde kahvaltı yapıp oraya gelen insanları bekletmek çok etik bir hareket değil mi?

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Mesai genellikle 09:00'da başlar covid nedeni ile 9:30 olabilir.

Mesai 9:30'da başladı diye sizin yaptırmanız gereken işlemi 9:30 da yapmak zorunda değller ki oraya yazmışlar zaten oraya yazılan saatler de işlem yapmıyorlarsa şikayet edebilirsiniz.

Her hangi bir problem varsa yine şikayet edebilirsiniz fakat memur kahvaltı'da yapar işini de yapar. Belli işlemleri kuruma göre düzenleyip belli saatler arasında da yapabilir.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Mesai saatleri içerisinde iş yapmayıp beni ve başka insanları orada bekletiyorlarsa orada sorun vardır. Oraya saat yazmakla olmuyor. O zaman her memur kendi çalışma saatini kendisi belirlesin.

• sioux kullanıcısına yanıt

Aslında en güzeli o da, onunla uğraşmayacak kadar üşengecim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.