Şimdi Ara

Memuriyet bu kadar rahat mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hayatta ki en rahat memuriyetin ilk sıralarında gümrük memurları geliyor . Abi geçen haftasonu ihracatımız mavi hat belgemiz vs olmasına rağmen kırmızıya düştü fiziki kontrol yapılacaktı . Memur gümrükçümüze Erenköy'e uzak benim evim arabam yok gelin beni alın dedi ki gümrükçüm İkitelli'de . Adamlar yok gelemeyiz vs demiş karşılığında memur iyi o zaman taksi gönderin de beni evden alın dedi . Ulen zaten 1 de işe gelip 3 de çıkıyorsunuz birde evinizden özel araçla aldırıyoruz bu nedir ? Yani bu kadar rahatın nirvanası harbiden pes . Hepsi rüşvetçi hepsi sahtekar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPHAR3X -- 23 Temmuz 2020; 9:20:21 >
  • memurumsu varlıklarız biz
    vatandaş olarak gördüğünüz her aykırılığı cimere ihbar edin
    emin olun gereği derhal yapılır

• senin de işin garanti olsun sen de aynı şekilde çalışırsın.

• Devlet memurlugundaki is garantisini kaldirip maaslarida ozel sektore esitledinmi hepsi patlar. Ben olsam yapardim. Cunku ulkedeki calisma sartlari ozel sektordeki gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memurlarin çalışma şartlarını ile aldıkları para hak edilen para değil.

• Yeni atanmış sağlıkçı olarak diyorum ki özelden rahat. Bunu söyleyebilirim.

Ancak iş stresi ve sorumluluk girdiğinde özeldeki işimden zor olduğunu söyleyebilirim. Sorumluluk bilinci olması lazım insanda orada vergilerle olduğunun bilincinde olmalı yoksa her fırsatta kaytarmaya çalışır. Bi yerde farkedilir elbet ama sonuçta herkesin görevini hakkıyla yapması gerekiyor.

Ne yaparsan yap en iyisi olmaya çalış hayatta prensip olarak aldığım söz. Halimize şükür.

• Dün bir arkadaşı ziyarete gittim. Yanında beledite hizmet noktası vardı 4:30 da kapatmışlar kapıları. Arka kapıda saat 5 olsun diye bekliyorlar.

• Bazı Devlet Hastanelerinde de durum farksız,hele öğlen paydosu kesin 14.00 e kadar uzuyor.

• Saat 11 de öğlen yemeğine as kaldı diyip çıkmıştı bizim müdür öğrenci belgesi alacaktım sen düşün yani

• quote:

Orijinalden alıntı: ermes_unuy

benim sözüm, polise, öğretmene veya işini hakkı ile yapana değildir. örnek vereceğim sadece;

Sene 2009 TRT Genel Müdürlüğünde, (hangi bölüm söylemeyeceğim) staj yapıyordum.

Normalde sabah 9.30 da iş başı, 12:00-13:30 öğle arası, 17:00 paydostu..

Anormal olarak %90 kişinin uyguladığı ise, sabah 10:30'e kadar kahvaltı ve sohbet, 1 saat iş...

11:30 da ben yemeğe gidiyorum diyerek çıkış, 14:00 da iş başına yavaş yavaş dönme... 2 saat iş

16:00 da iş bitti diyerek internette dolaşma ve 16.30 da servis gidecek diye yavaş yavaş hazırlık ve 17:00 da paydos..

hala aynı diye arkadaşlarımdan duyumlar alıyorum..

Trt özelleştirilsin

• souledge S kullanıcısına yanıt
    Benim kız 5. sınıfa geçti. Telefondan hangi okula kayıt yapıldığına baktım. Okullar açılınca direkt okula gidecek. Bu ne parası anlamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    657’yi degistiremezler. Çünkü 657 bağlı memur sayisi ve ailelerinide isin icine katarsak cok yuksek bir sayi yapıyor. Ve secimler her gecen gün yaklasiyor. Siyasetciler olaya bu şekilde bakarlar.

• Yakın bir arkadaşım memur. (hemşire)
    Nasıl yorulduğunu gözlerinden anlıyorum. Kişiler vardır kişiler vardır hocam

• Kardeşim babamdan örnek vereyim . Polisti kendisi sabah 7 akşam 6 kadar çalışırdı . Gece de saat 2-5 arası tekrar nöbet yarın izinliydi . Rütbeli biri olduğu halde canı çıkıyordu. O yatan kişiler milletin hakkına giriyor meraklanma onlar hakkında müdürleri tutanak tutuyor şuan işleme alınması bile hükümet değiştiğinde bak gör çıkıcak tantanaları.

Özel sektörde de çalıştım gayet ben orda da yatıyordum . 2-3 farklı sektörde çalıştım . Abartıldığı kadar yok benim gözlemim

• Bu seneki staj yerim sgk idi. Durumlar vasat. kaç ay boyunca yanında olduğum 5 tane memur işimi yapmadı, yardımcı müdür ile sohbetim olduğu için 1 günde halletti işi. Sorsan hepsi çok çalışıyor. Bu arada '' bizim* paralarımızla orada oturuyorsun'' gibi laflara çok kızıyorlar ve küfür ediyorlar haberiniz olsun  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabisalbeni -- 23 Temmuz 2020; 18:38:10 >
  • Kayıtlar otomatik yapılıyor diye bilmekteyim. Şu anki sistemde ikametgahına göre hangi okul çıkıyorsa o , fen liseleri için birtek tercih olayı var.

Burada her şeyi cimere yazın diyen çocuklara aldanma hocam ispatlayamayacağın bir olayı ihbar edersen sonu şöyle olur. Adli soruşturma açılır görevi kötüye kullanmadan veya disiplin soruşturması vs en son sonuçsuz kalır. Sonra memurlar sendikalarına danışır ordaki hukuk müşaviri sizde iftiradan suç duyurusunda bulunun der. Bu sefer sen ispatlayamadığın bir olaydan hüküm alırsın. Bu olayda çocuğunun kaderini etkiler. Bugün annesi babasının sicil kayıtlarından memur olamayan çok kişi var. Alımlards adli soruşturma , sözlü mülakatlar vs hep kişinin ailesinin yaptıklarınıda içeren raporlar yani yapacağın bir şey çocuğunuda gelecekte etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Temmuz 2020; 20:15:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Mesai genellikle 09:00'da başlar covid nedeni ile 9:30 olabilir.

Mesai 9:30'da başladı diye sizin yaptırmanız gereken işlemi 9:30 da yapmak zorunda değller ki oraya yazmışlar zaten oraya yazılan saatler de işlem yapmıyorlarsa şikayet edebilirsiniz.

Her hangi bir problem varsa yine şikayet edebilirsiniz fakat memur kahvaltı'da yapar işini de yapar. Belli işlemleri kuruma göre düzenleyip belli saatler arasında da yapabilir.

O adamın işi oraya gelen öğrencilerin kaydını yapmak. Okul diyoruz en fazla kağıt kürek işleri vardır. 2 dk işini bırakıp kayıt yapabilir. Çok ağır saçmalamışsın. Bunu özel sektörde yapsan ertesi gün kapidasin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.