Şimdi Ara

Memuriyet bu kadar rahat mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
3
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serenas

Memurlar içinde de ne yazık ki hakkımı koruyacağım kendimi ezdirmeyeceğim ayağına ölümüne mücadeleye ant içmiş, kendi menfaatine gelince en geniş tarafından yontan, verilen görevi zoraki yapan, o benim görevim değil, bu benim vazifem değil, ona az bana fazla diye kırk bahane ile iş yapmamak için kırk takla atan, biraz üzerine gidildiğinde tepeden adamını bulup, bulamazsa ağlayıp sızlanıp kendi amirini ezdirtmekten utanmayan, çalıştığı yerde dedikodu, haset ve fesat yayarak ortalığı karıştırdıktan sonra insanları birbirine düşüren ve nihayetinde kendi idarecilerine, kurumlarına, çalışanlarına ve vatandaşlara zorluk göstererek telafisi imkansız zararlar veren kötü ama çok kötü insanlar var.. Ve ne yazık ki bu tip kişiler bazı sendikaları da arkalarına alarak 50 yılı aşkın süredir yürürlükte bulunan kanundaki yaptırımları uygulamanın zorluklarını, güvenceleri ve idarecilerin zaaflarını kötüye kullanmayı iyi bildiklerinden dolayı varlıklarını sürdürebiliyorlar.. Ne gariptir ki bunlar 80 milyon insanın yetimin fakir fukaranın dişinden tırnağından artırıp verdiği vergisinden aldıkları maaşı evine götürüp haram helal demeden ve hiç bir rahatsızlık duymadan yiyebiliyor ve çoluk çocuğuna yedirebiliyorlar..

Ama aynı zamanda düzgün çalışan, işini zamanında yapan, o nedenle üzerine daha fazla iş yıkılan memurlar da var, ancak bu insanlar idareciler tarafından ve vatandaş tarafından en çok ezilen grubu oluşturuyorlar.. Çalışmayan memurdan herkes korkarken, herkes bu gibi insanları idare eder ve hak aramaktan, görev ve sorumluluklarını hatırlatıp uyarmaktan imtina ederken her yere koşturan, herkesin işini yapan ve ezilen memura karşı herkes aslan kesiliyor. Yani çalışsa da kimseye yaranamıyor, bu bir yere kadar gidiyor, bir yerden sonra bütün çalışma şevki, motivasyon gidiyor, ondan sonra suratsız ve iş yapmayan bir adama dönüşüveriyor.. Bu çarpık sistem böyle ne yazık ki..

Siz memur değilsiniz, sizinkisi bir günlük mesele.. Memur olmuş olsaydınız belki de bu gibi insanlarla şu andakinden daha fazla karşılaşacak, haksızlıkları ve adaletsizlikleri daha iyi görecek ve orada bulunduğunuz her vakte lanet okuyacaksınız.. Şayet günün birinde memuriyetten istifa eden biri ile karşılaşırsanız neden istifa ettiğini bir sorup detaylıca anlattırın..

Çok doğru

Siz hem çalışmayan memuru uyarmayacaksınız, çalışan memurun üzerine 4-5 kişilik iş daha yıkacaksınız, bir de bu memurun 100 doğrusunu görmeyip 1 yanlışında onu niye öyle yaptın diye azarlayacaksınız hem de memurlar neden çalışmıyor diye şikayet edeceksiniz.

Düzen böyle olunca adam da bir süre sonra bakıyor ve diyor ki ben enayi miyim de çalışayım, yanımdaki adam iş yapmıyor-ikimiz de aynı maaşı alıyoruz diyor.

Sistemi düzeltmek lazım, çalışan memurun hakkını vereceksiniz, bu insanlar teşekkür de beklemiyor, laf işitmesinler yeter.

Memur eğitimleri de yetersiz, usta-çırak ilişkisi ile öğrenilmez memuriyet, adamı bir masaya oturtuyorlar-takıldığın yerde şu numaradan şu kişiyi ara diyorlar, yanındakine sor diyorlar, böyle olmaz, o adam o masaya oturduğu anda işe hakim olarak oturacak.

• Memurlar rahattır. Bız kamu bankasında calısıyoruz yer geldı ogle yemegı yıyemedık esnaf kredısı donemınde guvenlık arkadaslarımın cogu afedersın tuvalete gıdemedı ınsanlarla temas yuzunden cogu arkadas korona kaptı şube mesaı saatı 9-5 ama mesaı baslangıc 8 kapanıs 10 11 oldu ama memur öle degıldır mesaı 9 mu 9 da baslar 5 te bıtıyomu 5.01 de iş bıter.Bızım halkta ne hıkmetse buna gore davranır devlet daıresıne gıdıp 9 dan once ıcerıye gıremeyen adam bankanın onune gelır 8.55 te kapıyı calar ac artık dıye tam 9 oldumu dalar ıcerıye kapıda gorevlı varmı ıcerı gırebılırmıyım demez o yuzden bu devırde 657 ye tabii memur olcaksın hayatını yasıcaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

İnsanın zoruna giden de ben işimden izin alıp gelmişim, bir de bu hak yiyicilerin kahvaltısının bitmesini bekliyorum. Tamam özelde biz de ofiste kahvaltı yapıyoruz ama müşteri gelsin ya da arasın sıkıyorsa dur bir kahvaltımız bitsin de.

Kural öyleyse kurala uydukları sürece sorun yok, sizin yaptığınız yanlış, memurların yaptığı doğru ama sanmıyorum anlayacağınızı bu durumu.

• O gördüklerin işe gelip calişmayanlar.

İşe gelmeyip yatanlar var bide

Yani sandiğindan çook daha rahatlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu anlayabilmek için, gel bi taşerona bir hafta çalış,, yata yata para kazandığını o zaman anlayacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas9292

Memurlar rahattır. Bız kamu bankasında calısıyoruz yer geldı ogle yemegı yıyemedık esnaf kredısı donemınde guvenlık arkadaslarımın cogu afedersın tuvalete gıdemedı ınsanlarla temas yuzunden cogu arkadas korona kaptı şube mesaı saatı 9-5 ama mesaı baslangıc 8 kapanıs 10 11 oldu ama memur öle degıldır mesaı 9 mu 9 da baslar 5 te bıtıyomu 5.01 de iş bıter.Bızım halkta ne hıkmetse buna gore davranır devlet daıresıne gıdıp 9 dan once ıcerıye gıremeyen adam bankanın onune gelır 8.55 te kapıyı calar ac artık dıye tam 9 oldumu dalar ıcerıye kapıda gorevlı varmı ıcerı gırebılırmıyım demez o yuzden bu devırde 657 ye tabii memur olcaksın hayatını yasıcaksın.

Banka çok zor be kardeş. Başını kaşıyacak vaktin yok. Vatandaşın biri bitmeden diğeri geliyor. Ayrıca gelenlerin bir çoğu zaten gergin sinirli geliyor. Kredisi çıkmayan adam bile oradaki görevliye bağırıyor. Sanki kredisini onaylamayan o görevli.

• cingozzz kullanıcısına yanıt

Guvenlıgım baskan bankada bıde adam pımı cekılmıs bomba olarak kapıya once bana gelıyo ben AVM de guvenlık olarak calıstım cok tartısma yasadım ama bankadakı kadar rezıl ortam yasamadım çok sukur bu surecte ısımız gucumuz var kamudayız ama Allah yardım etsın herkese. Atmde para bıtıyo maas donemı sonucta herkes cekıyo adam dıyo nıye yuklemedınız sankı arkada darphane var basıyoz

• HIGHER kullanıcısına yanıt

Troll bir cevap gibi geldi bana, çünkü doğru ahlaki eğitimi almış bir insan neyin doğru olup olmadığını çok rahat anlayabilir. Ben kendimi tam anlatamamış olabilirim ya da siz tam okumamışsınızdır.

Bir kere ben şunu demiyorum, ben geldiysem eğer benim işimi halledecekler. Siz herhalde böyle anladınız. Diyorum ki kağıda kayıt şu saatler arasında yapılır, o saaatler dışında başka idari işler yapılır yazmışlar. O zaman idari iş dedikleri de kahvaltı oluyor diyorum. Çünkü başka hiçbir şey yaptıkları yok sadece kahvaltı yapıyorlardı. Onda da bakın sıra oldu insanları boşuna bekletmeyelim demiyorlar da rahat rahat 10'a kadar kahvaltı yapıyorlar diyorum. Beni kayıt odasına çağırdıklarında saat 10'u geçmişti zaten.

Tabi siz burada neyin doğru veya yanlış olduğuyla ilgili temelde bir yanlışa düştüğünüz için ben de size anlatamam. Muhtemelen siz de aman gelen insan da kimmiş, bir ağız tadıyla kahvaltı yapalımcılardansınız. Ben öyle bir anlam çıkardım.

Dipnot: Bir memur kendi işine geldiği gibi bir kural çıkartamaz.

• quote:

Troll bir cevap gibi geldi bana, çünkü doğru ahlaki eğitimi almış bir insan neyin doğru olup olmadığını çok rahat anlayabilir. Ben kendimi tam anlatamamış olabilirim ya da siz tam okumamışsınızdır.

Bir kere ben şunu demiyorum, ben geldiysem eğer benim işimi halledecekler. Siz herhalde böyle anladınız. Diyorum ki kağıda kayıt şu saatler arasında yapılır, o saaatler dışında başka idari işler yapılır yazmışlar. O zaman idari iş dedikleri de kahvaltı oluyor diyorum. Çünkü başka hiçbir şey yaptıkları yok sadece kahvaltı yapıyorlardı. Onda da bakın sıra oldu insanları boşuna bekletmeyelim demiyorlar da rahat rahat 10'a kadar kahvaltı yapıyorlar diyorum. Beni kayıt odasına çağırdıklarında saat 10'u geçmişti zaten.

Tabi siz burada neyin doğru veya yanlış olduğuyla ilgili temelde bir yanlışa düştüğünüz için ben de size anlatamam. Muhtemelen siz de aman gelen insan da kimmiş, bir ağız tadıyla kahvaltı yapalımcılardansınız. Ben öyle bir anlam çıkardım.

Dipnot: Bir memur kendi işine geldiği gibi bir kural çıkartamaz.

Ben yanlış anlamışım özür dilerim hocam.

• HIGHER kullanıcısına yanıt

Fazla tepki verdiysem ben de özür dilerim hocam. Bu aralar forum bayağı bir atarlı kaynıyor, banlanıyoruz sonra.  

• quote:

Fazla tepki verdiysem ben de özür dilerim hocam. Bu aralar forum bayağı bir atarlı kaynıyor, banlanıyoruz sonra.  

Yok hocam. Düzensizlik kuralsızlıktan nefret ettiğim için atlamışım hemen. 

• Kamece kullanıcısına yanıt

Bir memur olarak ben bile dışarıdaki memurları yatıyor olarak görüyorum açıkçası :)

• Furkansr kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi hocam başka kurumlara bakarak memuriyet rahat diyebilirsiniz, kendi kurumunuz rahat olabilir, ancak adliyede çalışanların yüzde doksandokuzu afedersiniz eşşek gibi çalışıyor. Mecbur çalışmak zorunda 1 hafta içinde kendisini soruşturmanın içinde 1 hafta sonra hakim karşısında ifade verirken bulur. :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.