657 kalkarsa bugünler mumla aranır.özellikle devlette çalışan mühendisler için üstlerine karşı gelip düzgün iş yapmalarının tek kurtarıcısı 657'dir.yoksa bir işe imza atmayan mühendisi şutlayıp yerine sadece imzacı bir yandaş getirirler. kamuda üst kadro atanmış olduğu için üstlerinden gelen emir doğrultusunda hareket ediyor.gözlerim, benim patronum genel müdür o ne derse yaparım diyen daire başkanı bile gördü.imza yetkisi de mühendiste olduğu için, tüm sorumluluk mühendise kalıyor.kamuda çalışan mühendis arkadaşlar varsa baskı ortamını bilirler.attığın bir imza yüzünden 10 yıl sonra bile yargılanabilirsin.sonuçta milyonluk işlere en alttaki mühendis imza atıyor. memuriyetten önce ülkedeki özel sektör çalışma şartlarının düzeltilmesi için bir şeyler yapılmalı.memurların da mesai saati içinde iş varsa yapmaları gerektiğinin bilincine varması lazım. |
Memuriyet bu kadar rahat mı? (5. sayfa)
-
-
neden bu konuda dogru olan şeyleri yazanların hepsi uzaklaştırılmıs
-
devlet memurlugu şuan bu ulkede yapılacak en iyi iştir.heleki eşinizde calısıyorsa oh ne ala. şuan hepsi buz gibi odalarda hic bir iş yapmadan aksam 5 olsada gitsek moduna coktan girmişlerdir.kışın hamam gibi yazın buz gibi. akşama kadar gırgır şamata. gelen vatandaşı azarlar azarlar gönderirler.
-
Görevini layığıyla getirenlere sözümüz yok ama devlet dairelerinde karşılaştığımız muamele belli , ve milyonlarca işsizin olduğu ülkemizde suratları asık bir şekilde işlerini yapmaktansa, insancıl ve daha iyi davranabilirler, kendisinden büyük insanlara yardımcı olabilirler, defalarca yaşlı amcalara bir şeyi anlamıyor diye seslerini yükselttiklerini gördüm, kendim gittiğimde bir keresinde sıra almışım sıra bekliyorum benimle ilgilenecek kişi gitti makyajını yaptı geldi daha sonrasında benim sıram geldi, ve inanın bana oflaya puflaya işlerimi halletti .
-
Spesifik konuysa başlığı da spesifik at. Kimsenin hakkına girme.
-
Memuriyet bu kadar rahat mı?
Bu soruyu bugün yani 24.07.2020 tarihinde yaşadığım bir örnekle anlatmak istiyorum. Annem babam ve ben kısacası 3 kişi mevcut bulunduğumuz ev adresimizi yeni taşındığımız evin bulunduğu konuma almamız gerekiyordu. Kısacası her vatandaş taşınınca adres değişikliği yapması gerekiyor. Ben kendi e-devlet hesabım üzerinden anne-baba ve kendim için talep de bulundum. Kendimin ve babamın ikametgah adres değişikliği 1 dk bile sürmeden yeni adrese uygun şekilde değişti. Sonrasın da Annem için 1 haftadır uğraşıyorum. Kendi e-devlet hesabı üzerinden fakat bir türlü olmadı. Direk hata şeklinde Nüfus Müdürlüğüne yönlendirme yapıyordu sürekli. Neyse Bugün saat 8:45 için belirtilen web adresinden randevu aldım. Saat 8:45 de annemle gereken yerde sıramatik den sıra fişi alarak sıraya girdik. Bu arada içeride 3 kişi var. Sadece 1 kişi hizmet veriyor. Sıra deseniz 4-5 kişi var fakat klima yok. 1-1.5 metre sosyal mesafe kuralı yok. Bekledik sıra bize geldi. Tam işlem başlayacak görevli kadın bu fiş yanlış yeni doğumdan alınmış diye uyardı. Nasıl olur? Bir hata var dedim. Kadın mantıklı bir şekilde bir türlü sorunun nereden nasıl kaynaklandığını anlatamadı. Şu kısımdan randevu alacaksın diyor tamam oradan aldım evet doğru dediğim halde halen yanlış olmaz gibi geri dönüş ile karşılaştım. Bende bir kırtasiyede tekrar randevu aldım. Fakat 30 dk sonrasına. Tabi o randevu ile birlikte tekrar sıra fişi almak lazım. Onu alırken sorunun nereden kaynaklı olduğunu fark ettim. Sıra fişi alınan alet de 3 seçenek var. Yenidoğan--T.C Kimlik Kartı ve Adres Değişikliği. Fakat cihaz şu şekilde çalışıyor. Herhangi birisi örneğin yenidoğan kısmında işlem yaptı diyelim. Sistem kendini başa almadığı gibi GERİ v.b tuşda olmadığı için direk kaldığı yerden T.C kimlik numarası yazarak fişi veriyor. Ama size sormuyor ne için fiş alındığını. Aslında sorması da gerekmemesi lazım. Çünkü web adresinden randevu alırken ne için olduğunu orada belirtiyorsunuz. Direk fişi cıkartıp vermesi gerekli. Sorun benden kaynaklı mı? Diye düşünürken aynı sorunu yaşayan çok fazla kişi ile o sıra bekleme anında karşılaşınca sistemin ve memurların ne kadar rahat olduğunu anlamış oldum. Olayın en başında görevli kişi sıramatik de 3 seçenek var oradan öncelikle adres değişikliği kısmına basmanız gerekli dese olay o anda çözülcek fakat kendisi bile farkında değil sorunun nereden kaynaklı olduğunu.
-
Ülkenin bütün vatandaşları yatarak para kazanmak için memur olmak istiyor. Bırakın bu ayakları. Böyle zihniyete böyle memur.
Şaşırılacak birşey değil.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam Memurlar yatıyor diyenler Adliyelerde 1 ay çalışamazlar, stresten geceleri uyuyamazlar, nöbetlerde elleri ayakları titrer, ama işte lafa gelince konuşurlar çokta takmamak lazım. Diğer kurumlara bakarak böyle konuşuyorlar belkide diğer kurumlar için haklılardır bilemiyorum.
-
Özel sektörün koşulları çok kötü, koşullar iyileştirilirse kimse memur olmak istemez.
Ayrıca memur maaşları da düşük, maaşların biraz daha artırılması lazım. Asgari ücretin 1.5 katına memur çalıştırıyorsunuz. Memur olmak için senelerce sınava giriyor insanlar.
-
Aklımdakini yazmışsın. Bende şahit oldum aynı olaya hatta tepki gösterdim oha dedim 9 da işe geldiler 10 da çay sigara muhabbeti 11 de ne yiyelim olayı sonra 13:30 kadar yemek molası 15 te sigara goy goy 17 de çıkışa hazırlanma
-
Memurlar içinde de ne yazık ki hakkımı koruyacağım kendimi ezdirmeyeceğim ayağına ölümüne mücadeleye ant içmiş, kendi menfaatine gelince en geniş tarafından yontan, verilen görevi zoraki yapan, o benim görevim değil, bu benim vazifem değil, ona az bana fazla diye kırk bahane ile iş yapmamak için kırk takla atan, biraz üzerine gidildiğinde tepeden adamını bulup, bulamazsa ağlayıp sızlanıp kendi amirini ezdirtmekten utanmayan, çalıştığı yerde dedikodu, haset ve fesat yayarak ortalığı karıştırdıktan sonra insanları birbirine düşüren ve nihayetinde kendi idarecilerine, kurumlarına, çalışanlarına ve vatandaşlara zorluk göstererek telafisi imkansız zararlar veren kötü ama çok kötü insanlar var.. Ve ne yazık ki bu tip kişiler bazı sendikaları da arkalarına alarak 50 yılı aşkın süredir yürürlükte bulunan kanundaki yaptırımları uygulamanın zorluklarını, güvenceleri ve idarecilerin zaaflarını kötüye kullanmayı iyi bildiklerinden dolayı varlıklarını sürdürebiliyorlar.. Ne gariptir ki bunlar 80 milyon insanın yetimin fakir fukaranın dişinden tırnağından artırıp verdiği vergisinden aldıkları maaşı evine götürüp haram helal demeden ve hiç bir rahatsızlık duymadan yiyebiliyor ve çoluk çocuğuna yedirebiliyorlar..
Ama aynı zamanda düzgün çalışan, işini zamanında yapan, o nedenle üzerine daha fazla iş yıkılan memurlar da var, ancak bu insanlar idareciler tarafından ve vatandaş tarafından en çok ezilen grubu oluşturuyorlar.. Çalışmayan memurdan herkes korkarken, herkes bu gibi insanları idare eder ve hak aramaktan, görev ve sorumluluklarını hatırlatıp uyarmaktan imtina ederken her yere koşturan, herkesin işini yapan ve ezilen memura karşı herkes aslan kesiliyor. Yani çalışsa da kimseye yaranamıyor, bu bir yere kadar gidiyor, bir yerden sonra bütün çalışma şevki, motivasyon gidiyor, ondan sonra suratsız ve iş yapmayan bir adama dönüşüveriyor.. Bu çarpık sistem böyle ne yazık ki..
Siz memur değilsiniz, sizinkisi bir günlük mesele.. Memur olmuş olsaydınız belki de bu gibi insanlarla şu andakinden daha fazla karşılaşacak, haksızlıkları ve adaletsizlikleri daha iyi görecek ve orada bulunduğunuz her vakte lanet okuyacaksınız.. Şayet günün birinde memuriyetten istifa eden biri ile karşılaşırsanız neden istifa ettiğini bir sorup detaylıca anlattırın..
-
Kahvaltı mı? Öyle bir mazereti olamaz memurun mesai saatleri bellidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memuriyette işini iyi yapan ile kötü yapanı maddi olarak ayırmadıkları için işini iyi yapan bir süre sonra motivasyonunu kaybedip işini kötü yapanlara benzeme başlıyor. Hatta işini iyi yapana daha fazla yük bindirerek cezalandırılıyor. Üst kademelere yapılan liyakatsiz atamalar alt kademelerde işini iyi yapanların motivasyonunu düşüren en önemli husus. Memur bakıyor ağzıyla kuş tutsa birileri kendine "referans" olmadığı sürece bir yere gelemeyecek, salıyor. Referansı olanın da işini iyi yapması için bir nedeni olmuyor. Sizler oy verirken şu kişi seçilirse benim işim daha hızlı yürür, cebim daha fazla dolar dedikçe bu devran böyle devam edecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
salla başı al maaşı, keşke bende memur olsaydım
-
Türkiye'de özel sektör çalışır, 657 yer. Üniversiteden mezun olunca hayatımı idame ettirecek param olsa kpss kursuna gider iyi puan alıp atanırdım ama olmadı. Garibanın yüzü ne zaman gülmüş ki! İşe girdim 8-20 çalıştım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrİnsanın zoruna giden de ben işimden izin alıp gelmişim, bir de bu hak yiyicilerin kahvaltısının bitmesini bekliyorum. Tamam özelde biz de ofiste kahvaltı yapıyoruz ama müşteri gelsin ya da arasın sıkıyorsa dur bir kahvaltımız bitsin de.
Gercek olan bir olaydan bahsedeyim,
Arkadasimin babasi TMO'da memur ayrica da sef. 8 saatin 6 saati mynette oyun oynadigini arkadasim ve onun yaninda staj yapan biri soyledi.
Hatta bir gun sirkete kendi laptopunun mousesini goturmemisti arkadasim benim yanimda dalga gecmisti, ah baba bugun sikintidan patlamissindir diye :D
Siz soruyorsunuz ya vergiler nereye gidiyor buyrun bir ornek
-
Tcdd ne iş yapıyorsun hocam.ttmmisin,ya da lojistik.Bende tcddyim ondan sordum.
Nerde çalışıyorsunuz,tcdd ile ortak.Tcdd kaytarmak zordur ama..
gümrük
keşke kocaeli hukuk denen yerde yılları harcayağıma memur olaydım liseyi bitirince
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X