< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Memuriyet bu kadar rahat mı? (4. sayfa)
-
-
Mesai saati belli hangi kurum olursa olsun keyfi iş yapmanın bahanesi olamaz. İşini yapabilecek personel kısa süreliğine işi çıkar hastaneye gider vs. bunlar hoş görülebilir tabi.
Anaokulu kayıtlarında ve sonrasında ücret talep edilebiliyor bunun yönetmeliği mevcut olması lazım bunun haricinde kayıt parası istenirse vermek zorunda değilsiniz, şikayet bile edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderfree -- 23 Temmuz 2020; 22:57:33 > -
Ankaradayım genel olarak memura laf ediyorum. Hepiniz yatıyorsunuz. Çalıştığını iddia ya istisnadır ve zaten o da memurların yattığına şahittir yahut gerçekle bağı kopmuş çalışmak nedir unutmuş veya bilmiyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülke acayip derecede dengesiz. Bir yanda özel sektör 2.300 TL'ye 12 saat izinsiz bayramsız haftasonusuz köle gibi çalışcak adam arıyor üç kuruşa. Bir yanda memur olanlar 5 bin tl maaş alıp yatıcam diye kendini yırtıyor.
Esasında olması gereken özel sektöre katı kurallarla adam gibi çalışma şartları kazandırmak. Memuriyete ise çalışma disiplini
getirmek. Bu dengesizlik ülkeye ağır derecede zarar veriyor. Çalışma garantisi kaldırılmalı belli sayıda şikayet alan kişiler hakkında ciddi işlem yapılmalı. Hatta performansa dayalı maaş getirilmeli likayatlı şekilde. İyi çalışan 5 bin alsın düşük performansı olan 3 bin şeklinde. Devlet dairesinde ordan oraya sallanma devri bitirilmeli.
Arkadaşlar ben öğretmenim uzun süredir de ortaokul düzeyinde idarecilik yapıyorum. Konuda okuduklarıma cevap olarak bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle idareci kapıya yazı asamaz kayıt saatleri bu diye, mesai 8e 5 esastır. Vatandaş geldiğinde yardımcı olmalıdır. Ama bu neden kaynaklanıyor? Misal benim bulunduğum ilçede kimse takmıyor bizim mesai saatimizi adam 12de 12.30da 13de çıkıp geliyor öğle yemeği yalan oluyor. Hele ki şu an tercih dönemi öğle yemeği yediğimi bilmiyorum.
Kayıt meselesine gelince. Okulun adres bölgesindeki tüm öğrenciler aday kayıt bölümüne düşer, bu liste kapıya asılır ki veli geldiğinde çocuğunun kaydı otomatik düşmüş mü diye. Kısaca soru işaretini kafasından silmek için, yoksa o çocuk her şekilde kayıt olacak veli okula gelmesede.
Anasınıfı ve Anaokulu ücreti olduğu doğrudur ki bu kanunlada belirlenmiştir. Anaokulları anasınıflara göre daha yüksek ücret talep eder ama bu ne 300dür ne 500, ki arkadaş 700 küsür yazmış mümkün değil.
Dediğim gibi ben de bir öğretmenim ve her meslekte olduğu gibi bu mesleğinde hakkını vermeyenler yüzünden bu konuları görmek beni de rahatsız ediyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler meslektaşım. (İdareci değilim. :D)
Bazı durumlarda il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin tutumu çok önemli. Mesela bizim okuldaki idarecilerin yoğunluğunu görünce idareciliği hiç düşünmüyorum. İnanılmaz bir iş yükü var. Zaten yaz tatilleri de 2 ay değilmiş, sırayla izin kullanıyorlarmış.
-
Neresinden tutsam bilemedim:
Hastane:
Babamın büyük bir kalp sorunu vardı, doktor kalp grafisi ve görüntüleme sonuçlarına bakınca “Bu adam şuan bile ölebilir, acilen yukarı çıkarıp yoğun bakıma alınsın” dedi, güç bela üst kata kendim çıkardım ve ortalıkta bir tane insan yoktu, odalara baktım hepsi oturmuş yemek yiyor, durumu anlatmama rağmen bir tanesi bile kalkmadı, sandalye istedim bari otursun diye o da yok! Oradan bir sedye bulup kendim üstüne oturttum.
Vergi dairesi:
Harç yatırmam gerekiyordu, önce vezneye uğradım ama ilgili memur 60 yaşlarında, bilgisayar kullanmayı dahi bilmeyen birisi. Harç miktarını bilmediğini ve vergi memurlarına sorup gelmemi söyledi, ilgili odaya geçtim bir de ne göreyim, kimisinin elinde örgü, kimisi yemeği fazla kaçırmış elinde kürdan karnını okşuyor, bir tek kısır tabakları eksik. Sordum soruşturdum durumu anlattım ama hiçbiri çözemedi, birisi gel google’dan bakalım dedi baktı yine bulamadı. Sonra vezne’ye dönüp “bu iş böyle olmaz, xxxx vergi dairesini arayıp sorun hepimiz kurtulalım” dedim ama sen arayıver ben yapamam dedi 60 yaşındaki memur, cebimden farklı ilçedeki vergi dairesini arayıp genç bir memurdan miktarı öğrenip yatırdım.
Tapu kadastro
Nüfus dairesi
Sosyal yardımlaşma
Karakol
Vs. Vs. Vs.
Çok şey anlatırım hepsi bir birinden sıkıntılı şeyler, değişmesi gereken çok şey var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hastanede olsan en ufak şeyi bahane edip ortalığı yıkmış her gördüğüne saldırmıştın ama gıkın çıkmadı orada değil mi?
memur diye genellemek en büyük sorun. bazı kurumlardaki memurlar iş yoğunluğuna mobbinge vs dayanamayıp şu devirde dahi istifa ederken bazı kurumlarda memurlar çok rahat. bazıları da iş yapsan da bitmez o yüzden işten kaç kafasında geliyor işe işte bunlar bu devlete zarar veriyor. bu ülkede bu durum değişmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Diğer memurlar tam olarak ne durumda bilmiyorum. Ancak her zaman diğer memurlara imrenmişimdir. Adliyede zabıt katibi olarak görev yapıyorum. . 8-5 mesaisine göre çalışıyorum tabii ki ama yeri geliyor akşam 9a kadar duruşma devam ediyor, yeri geliyor öğlen yemeğe çıkamıyorum. Ağır Ceza Mahkemesinde çalıştığım için işler birhayli yoğun oluyor, sanırım normal bir nüfus memurundan 20 kat daha fazla çalışıyorum, buna rağmen özlük haklarım daha kısıtlı ve maaşım daha az. Sürekli hakim, savcı ve avukatlarla iletişim halinde olduğumuz için çok fazla bastıya ve strese maruz kalıyoruz. İletişim kurduğun vatandaşların çoğu da suçlu ya da suça yatkın kişiler olunca tam huzur kaçıran oluyor. Ha işimden memnun muyum ? Severek yapıyorum, o yüzden dikenine katlanıyorum. Gelelim konuya, adliye içerisinde bile çok rahat personeller var, ancak çok sıkıntılı durumlarda çalışan personeller de var. Bütün sıkıntı düzenlemeyi yapan yetkililerde. Sürekli denetim olacak, nerede iş yoğunluğu fazla, nerede iş yoğunluğu az ona göre düzenlemeler yapacak, böylelikle daha çok verim alınabileceğini düşünüyorum. Ayrıca yukarıda bir arkadaş memurların puanlamasından bahsetmiş, kısmen katılıyorum. Ancak puanlamayı vatandaş yapmamalı, vatandaş bunu tehdit olarak kullanabilir. Olmayacak şey isteyen, laftan anlamayan insanlar geliyor. Bu tarz adamların puanlamasının sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Amirleri veya ayrı bir denetleme ekibi puanlama yaparsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
-
Çıktığı yer ok ama okula gidip yine kayıt yaptırıyorsunuz.Bu sıradada okul müdürü sizde haraç kesiyorquote:
Orijinalden alıntı: husamsdu
Benim kız 5. sınıfa geçti. Telefondan hangi okula kayıt yapıldığına baktım. Okullar açılınca direkt okula gidecek. Bu ne parası anlamadım.
bu arada doğal olarak hemen her kurumda işimi halletmişimdir kaytaran yemek yiyen örgü işleyen hiç görmedim. burada yazılanları okuyunca şok oluyorum. bazı yerlerde işleyiş aksak ve yavaş da yani şu yorumları gerçek hayatta ne gördüm ne duydum.. halk olarak herkes hakkını bilsin devlet kurumunda sıkıntı gördüğünde şikayet etsin. gerçi en saçma şeyleri bile şikayet edip baş ağrıtan sıkıntılı tipler var. neresinden tutsan elinde kalıyor
"Bu kadar rahat mı" değil normal şartlarda. Fakat yozlaşan memurlar bir süre sonra kendisini mekanın sahibi sandığı için bu hale geliyorlar. Memurların başındaki amir de çok önemli. Memurun tabiki boş vakti olabilir. O boş vakitte isterse gitsin amuda kalksın. Fakat vatandaş geldiğinde mesai saatleri içerisinde işini görmen gerekiyor. Çünkü devlet seni o vatandaşa hizmet edesin diye görevlendirmiş. Üniversitelerde meşhurdur öğrenci işleri öğrencinin yüzüne bakmaz. O öğrenciler olmasa öğrenci işleri diye bir kavram olmayacak fakat çoğu bunun farkında değil. Memurların çoğu hem ayranım dökülmesin hem g.tüm s.kilmesin kafasında. Hem maaşımı alayım hem çalışmayayım. Yolunu bulduğunda o şekilde devam.
Benim de memuriyet için söylediğim bir söz var. "Devlette çalışana iş çalışmayana para verirler."
-
Memuriyet bu kadar rahat mı?
Bence bu sorunun cevabı memurun görev yaptığı kuruma göre değişir.
10 yıldır kamuda görev yapıyorum, evde kahvaltı yapamazsam bile bir simit alır hiç vatandaş gelmeden yerim. Oldu bir vatandaş geldi, masamın çekmecesine koyar ve vatandaşa hizmetimi yaparım. Kamu etiği diye bir şey vardır. Meslektaşlarımın bir kısmı vatandaşa hizmet etmek için o masada oturduklarını unutup, sert bir davranış biçimi takınıp, insanları bekletebiliyorlar. Ben buna tamamen karşıyım, hiç bir memur vatandaşı bekletmek, yasal olarak imkanı bulunan bir uygulama için işi yokuşa süremez.
Bazı kurumlar yönetici boşluğundan çiftliğe dönmüş durumda, hep söylerim ülkede büyük eksik denetimdir. Düzgün bir yönetici düzgün memur kadrosu oluşturur. Kaliteli hizmeti takip edebilir.
-
2018 de çıkan ilk bedelliden faydalanmıştım son 1 hafta kalmıştı işlemlerin yapılmasına. Ben de parayı zor toparladığım için son 3-4 günde halledebildim. Birçok kişi de öyle olmuştu. Gittim üsküdar askerlik şubesinde son 2 gün kalmış. Dışarda yaklaşık 4-5km lik kuyruk var. Neyse ki randevum vardı girdim içeri. Mesai başladı abartısız 1 saat memurların çay sigara kahve keyiflerinin bitmesini bekledik. İnsanlar dışarda soğukta buz gibi havada bekliyordu. Gece gelip sıra tutanvardı. Memurların umrunda değildi. Bir grup memur da mesai başladıktan 1 saat sonra geldi. Kimse kimseye sesini çıkarmıyor. Memur işlemimin ortasında az bekleesen bi sigara içip geliyim dedi. MEMURİYET TAMAMEN KALKMALI PERSONEL TAMAMEN SÖZLEŞMELİ OLMALI KADRO VB OLMAMALI
-
Bizde özelde sabah 7:30 akşam 18.30 arası "teknik personele mesai verilmez" diye kendi uydurdukları bir kural ile çalışalım. Hakkımızı aramaya kalksak "memlekette iş mi var ? defol git" denilerek kovulalım. Suçumuz ise malum partiyi desteklemiyor ve yine malum partide bir dayımızın olmayışı. En çok zoruma gidende KPSS puanı ile hakkı ile devlet kurumuna 1 personle alınıyorsa malum partiden torpille 20 adam alınıyor olması.
Ama kimseye kızmıyorum çünkü her halk kendi kaderini belirler. Bu halkın cahilliğini küçümsemeyin arkadaşlar. Daha kötü günler bizi bekliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Han -- 24 Temmuz 2020; 9:53:41 > -
Ben de memurum ama sırf vatandaş işinden gücünden zorla izin alıyor diye öğle arasında bile çalıştığımı bilirim ama yine de insanlara yaranamadım. O yüzden saat 12:00 oldu mu kapıya kilidi vuruyorum. fazladan çalıştığım zaman beni şikayet etmişti vatandaşlar sıra bekliyoruz vb. diye şimdi ise şikayet falan yok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
aynısı ptt kargo ordu dağıtım şubesinde de geçerli.Cumartesi günü zaten yarım gün saat 10.30 da gittim 2 adet vezne var 1 kişi vezneye bakıyor sıra da 10 kişi var hemen arka tarafta 3 adet çalışan gülerek sohbet ederek kahvaltı yapıyor.Saat 10.30!
Ulan zaten 1 saat sonra kapatıcaksın insanlara niye eziyet ediyorsunuz.
-
:)
Çok sevdiğim bir sözdür şu, "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır."
-
Dün kardeşimin kaydı için gittim bende, Ataşehirde bir anadolu lisesi diyorum ki; hocam benim zamanımda (15 sene önce) lisenin namı kötüydü. Çok fazla kavga oluyordu şuan durum ne diyorum. Beğenmiyorsan kayıt olma diyor. Neyse hadi sakin olalım işimiz var bu adamla diyorum... sonra ki konu kayıt olunduğu zaman ki yardım. Yardım parası istiyor. min. 500 TL oda. Neden diyorum? Bana verdiği cevaba bakın; meb bize 2 tane çalışanın parasını veriyor ama biz 10 tane çalışan çalıştırıyoruz, kardeşin pislik içinde mi okusun bu parayı nasıl vereceğiz diyor. 1500 öğrenci var. Paraya bakın... Bende diyorum ki bu son model arabaları nasıl alıyorlar öğretmen maaşıyla. :)
not: sonuçlar açıklanmadı, ön bilgi almaya gittik.
not2: çoğu devlet memuru aldığı paranın %50 sini bile hak etmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorukbisakinles -- 24 Temmuz 2020; 11:1:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X