Şimdi Ara

Memuriyet bu kadar rahat mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
7.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden şahit olduğum durum askerlik şubelerinde çokça görebilirsiniz örneklerini.

• Hocam askeriye için tam tersini düşünüyorum açıkçası. En disiplinli çalışan devlet kurumu benim gözümde.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Hocam askeriye için tam tersini düşünüyorum açıkçası. En disiplinli çalışan devlet kurumu benim gözümde.  

Keşke öyle olsaydı.Maalesef değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Hayır hocam anlatmak istediğim öyle bir genelleme değil aslında. Başlık için yazabileceğim karakter kısıtlı olunca ben de genel bir şekilde yazdım. Yoksa benim yazdığım okuldaki müdürün rahatlığı. Geçen de 16:30'da gitmiştim, ben gelmeden mesaiyi bitirmiş. Denetim olmayınca böyle oluyor tabi. Kahvaltıya karşı değilim, ofiste biz de yapıyoruz kahvaltı. Ama iş saatinde de iş ile alakalı bir durum olursa kahvaltı yapıyorum diye de işi aksatmam. Hele ki muhattap da bir insan ise. En çok da zoruma giden kağıda bu saatler dışında başka idari işler yapılmaktadır yazıyor. Bari onu yazma şu saatler arasındadır de geç.

ya şimdi bak vatandaşa yalan söylenebilir aynı başlık kısa ya sen de uzun yazamıyorsun.biz mesela açık öğretim kitapları dağıtıyoruz kocaman depoda.devasa kamyonlar geliyor indirmek için adam tutuyoruz dağıtmak için çoğu zaman adam tutuyoruz hızlı olsun vatandaş beklemesin diye.bir ton uğraş ve para harcıyoruz ki bizim kurumun parayla çalışan elemanları da var devlet muhasebeci vermiyor sen tut diyor.yıllardır diyoruz ki 5 lira bağış yapın ve bu yasal hakkımız.ne yazacan şimdi oraya biz uğraştık bunu buraya geldin aldın iki dakikada ama falan denmiyor yoksa cebimize girmiyor o para.buna rağmen her hafta cimer yiyorduk işte eğitim bedava neden 5 lira alıp yiyorlar diye.indim bir gün aşağıya biri diyor ki 5 lira vermem öteki de diyor ki ya ver çay çorba paraları olsun.halbuki devlette çay ocağı diye bir kurum yok ödenek yok hep cepten veriyoruz çayı çorbayı.kitap dağıtım saatleri şu şu diyoruz adam 10 dakika sonra geliyor ben geldim ver diyor.halbuki biz o saatleri dağıtanlar nefes alsın ve eksilen kitapları tekrar koysun diye veriyoruz.17 oluyor adam 28 öğrencinin kitabını almaya geliyor hizmetli diyor mesai.vatandaş suistimal ediyor biz kolaylaştırdıkça.bir gün 18.30'da biri kurumu soruyor bana bir sokak ötede.dedim ki şurada ama kapalı olur bu saatte.niye ya 19'a kadar çalışıyorlar dedi.dedim hangi devlet dairesi 19'a kadar çalışıyor?dedi orası devlet dairesi mi?durum bu herkes birbirinden şikayetçi ve o adamlar şu şu saat dedilerse bir ayıpları vardır adamları yoktur bir olayları vardır yoksa kayıt belli saatlerde yapılmaz şu anda okullar kapalı zaten bir işleri yok.biraz üzerine gidip sebebini öğrenseydin iyi olurdu kesin bir şey çıkardı mantıklı mantıksız.mantıksızsa yapıştır cimere yani biz o kadar şikayet yedikten sonra onlar da yesin mantıksızsa sebepleri.

• Hocam ben iki kere gittim o okula. İlkinde 16:30’da gitmiştim. Kayıtları müdür yapıyormuş. O da benden 5 dk önce çıkmış. O gün gittiğimde kayıtların bitiş saati aklımda kalmış, başlangıç saatine dikkat etmemişim. İkinci gidişimde de 9:45’te gittim. Meğerse 10’da başlıyormuş kayıtlar. O da sıkıntı değil, belki başka yapılacak işler de ağır basıyordur. Ama kapı da açık, orada bekleyen 2 kişi olduk, yaptıkları iş kahvaltı yapmak. Bu o zaman demek oluyor ki burada mesai 10’da başlıyor. O kısım zoruma gidiyor. Ben işimi bırakıp oraya iş yapmaya geliyorsam onlar da mesai saatinde nasılsa kayıt 10’da başlıyor diye oturup o saate kadar kahvaltı yapmasınlar. Ben bu tür şeyleri çok takan bir insan değilim ama sizin dediğiniz gibi biri gelir cimere şikayet eder o zaman anlarlar.

• Okulda kayıt diye bir şey yok. Devlet uygun yaştaki öğrenciyi adresine dayalı olarak zaten uygun okula kaydediyor. Kısacası hiç okula uğramasanız bile öğremcinin okulda kaydı var ve eğitim dışında bırakılamaz. Okullar öğrencinin kendinde olduğunu görüyor sadece ve buna müdahale etme şansı yok, yani öğrenciyi silme gibi.

Sorun nerede başlıyor derseniz sorun kimsenin kimseye güveni olmamasından ve kendine çıkar sağlama gayreti içine girmesinden kaynaklanıyor. Her iki taraf için geçerli.

Veliler çocuğunun kendince iyi sınıfa veya öğretmene düşmesi için uğraşıyor. Bazı okullar da velilerin bu hırsından faydalanarak maddi çıkar sağlamaya çalışıyor. Dümen burada dönüyor. Okul öğrenciyi bir sınıfa yerleştirir, işte burası film olan yer.

Yoksa müdürün kayıtla ilgili olarak veliyle görüşmesini gerektiren hiç bir durum yok. Öğrenci okul açıldığı gün okula gidip okula başlayabilir. Öğrencinin eğitim hakkını kimse alamaz.

Kısacası kimsenin hak veya adalet inancı kalmamış. Herkes haksızlığa uğrayacağını, hakkının yeneceğini düşünüyor (kuvvetle muhtemel, kimseyi suçlamıyorum) ve sömürü düzeni böyle devam ediyor maalesef. Memurister kahvaltı etsin ister çok çok büyük ve önemli işler yapıyormuş gibi görünsün aslında yaptığı hiç bir şey yok.

Ayrıca kanunlar da sorun yok. Güzel kanunlar var ama insanların hamuru düzgün yoğurulmadığı sürece (eğitim şart) bu işler düzelmez.

• serhatti S kullanıcısına yanıt

Bilmiyordum hocam bunu. Ama bizimkisi anaokuluna gidecek. Onda da 720₺ para istiyorlar. Sistem de saçma sapan bir yere vermiş. Birinci sınıf opsiyonel diyor ve eve yakın bir okul. Anaokulu da nedense ona göre daha uzaktaki bir okul.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Anaokulunda yasal olarak bir miktar para alınıyor ama tam olarak o konuya hakim değilim.

Yalnız öğrencinin okula başlama yaşı çok önemli ona dikkat etmek gerekli yoksa ileride baya sorunlarla karşılaşabiliyor çocuk.

Sanırım 72 ay altı olan öğrencilerin 1. sınıfa başlamamsı daha faydalı ama yanlış fikir vermek istemem.

• Kuruma göre değişir, git bir tapu müdürlüğüne ortalık ana baba günü.

• serhatti S kullanıcısına yanıt

Almaları da mantıklı zaten, kırtasiye masrafları oluyor. 5,5 yaşında olduğu için ilkokul düşünmüyoruz zaten. Ama çıkan anaokulu da bize ters kalıyor. Acaba ilkokul çıkan okula anaokulu için kaydettirebilir miyiz diye konuşmaya gittim ama o da olmuyormuş. Dedim kontenjanda boşluk olursa? O zaman Ağustos'ta gel dediler. Herhalde kreşe devam edeceğiz.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam ben genel anlamda memurluk için dememiştim.

• O neki 500tl kayıt parasini geçirdiler banada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • souledge S kullanıcısına yanıt

Anaokulu mu yoksa normal sınıf mı?

• dakikler

• Memurum. Hatta zor bir meslek grubunda memurluk yapıyorum. Tcdd Memurları hakkında şunu söyleyebilirim; memuriyeti tercih etmek isteyen insanlar genelde çalışmayı sevmeyen yatış olduğunu bilen insanlar. Sahada memurluk yapıyorum. 5 kişi bir alanda görevlendirilmişiz öğlene gelmeden sahaya bir göz gezdiriyorum tek başıma çalışıyor görünüyorum. herkes kaçmış bi taraflara. Ve bu tipler kendileri gibi olanları da savunurlar. Benim gibi çalışmak onlara enayilik geliyor. Ve emin ol pek çoğu da memur oldum diye kendilerini ben merkezlerine alıyorlar. Memurluktan şunu öğrendim çok düz insanların tercihi... Kendisini geliştiremeyen ama hayatım rahat etsin diyenlerin...Aklı fikri kaçmak... Dünya zevkleri bile sıkıcı. adamların tek uğraşları akşam batak okey. Hayatları böyle geçiyor. İş, yemek batak... Lanet ediyorum bazen aynı ortamda durmaktan...

• Çok rahat 46.5 derece sıcakta Suriye sınırını karşı çayımı yudumluyorum 👍

• Bazı memurlar çok rahatken bazıları çok daha yoğun çalışıyor. Kaytarmaya zamanları dahi olmuyor. Memurluk güvencesi bitmesi vatandaş açısından çok iyi olur. Kaytaranlar işini savsaklayarak yapanlar işini kaybetme korkusuyla çalışacaklardır

• quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousozi

Memurum. Hatta zor bir meslek grubunda memurluk yapıyorum. Tcdd Memurları hakkında şunu söyleyebilirim; memuriyeti tercih etmek isteyen insanlar genelde çalışmayı sevmeyen yatış olduğunu bilen insanlar. Sahada memurluk yapıyorum. 5 kişi bir alanda görevlendirilmişiz öğlene gelmeden sahaya bir göz gezdiriyorum tek başıma çalışıyor görünüyorum. herkes kaçmış bi taraflara. Ve bu tipler kendileri gibi olanları da savunurlar. Benim gibi çalışmak onlara enayilik geliyor. Ve emin ol pek çoğu da memur oldum diye kendilerini ben merkezlerine alıyorlar. Memurluktan şunu öğrendim çok düz insanların tercihi... Kendisini geliştiremeyen ama hayatım rahat etsin diyenlerin...Aklı fikri kaçmak... Dünya zevkleri bile sıkıcı. adamların tek uğraşları akşam batak okey. Hayatları böyle geçiyor. İş, yemek batak... Lanet ediyorum bazen aynı ortamda durmaktan...

Kusura bakma ama TCDD memurları kadar işten kaytaran adam görmedim. Malesef tcdd ile beraber çalışıyoruz. Bizzat görüyorum. Adamlar çalışmamak için elinden geleni yapıyor. Memurların çoğuda yaşlı. Güncellik sıfır.

• Memurlara vatandaşın puan verebilmesi mümkün olmalı. Her ay belli bir sayının altında puan alan memur demek ki ortalarda görünmüyordur ve kovulur gider. Puanı düşük olan da kovulur. Ülke böylece nefes alır ve çalışacak olanlara yer açılır.

• Bi kere memur oldun mu atılmak çok zor ne yaparsan yap ömür boyu iş garantisi. Yüz kızartıcı suçta bile yine bir şekilde yerini falan değiştiriyorlar yine atılmıyorsun. O yüzden memurlar bu kadar rahat. 657'nin acilen kaldırılması gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.