Şimdi Ara

Diş Teli Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben diş teli hakkında her şeyi buraya eklemeyi planlıyorum. Şu an dişlerim telli. Ayda 3-4 defa foto çekiyorum. Burada paylaşıyorum. Şu an 5. ayda. Yarın fotoları atacağım. Konu 2015 e kadar sürecek.

• Bende bugün itibariyle taktırdım bana ne yapmam yapmamam gerektiğini bilen tecrübeli arkadaşlar açıklayabilirmi aralık var onu kapattırmak için taktırdım şuan ağrı mağrı yok şüphelenmiyorda değilim olmadımı diye sorularım şunlar ;

- Yapıştırıcı dışına taşmış onları tam almamış sorun olur mu ?
    - ağrım yok bu bi problemmidir ?
  • Ağrı ilk başta değil de yemek yerken hissedersin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diş Teli

Ağrı ilk başta değil de yemek yerken hissedersin hocam.

Erkencisin hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 1.5 senedir var başımada nadir görülen işler geldi resmen çin işkencesi çekiyorum berbat bir olay. Şu seramik şeffaf olanlardan takılı ilk önce üst dişlere taktık 3 ay hiç bir sorun yaşamadım alt dişlere geçtiğimiz gün başladı işkence. Nedeni ağzımı kapattığımda üst dişlerim alta takılan braketlerin tam üzerine denk geliyor ağzımı kapatamıyordum. Bazı braketleri kenarından ucundan yonta yonta küçülttük diğerlerine çözüm bulamadık mecburen dolgular ile yükseltme yapıldı 1.5 senedir sol ve sağda dolgu var ağzımda. Dolgularda bir süre sonra aşınmadan iniyor gece uyurken ağzımı sıkıyorum herhalde sabah kalktığımda 2 braket sökülmüş oluyor. Birde tam sökülse keşke dişten çıkıyor ama telde takılı mecburen diğer braketin yanına itiyorum oda devamlı kayıyor yemek yerken her çiğneyişte parmağım ile braketi kenara itmek zorunda kalıyorum yumuşak ekmeği bile ısıramıyorum vs vs..... He dişlerim evrim geçirmişçesine düzeldi o düzelmeyi görmesen zaten dayanıcak gücüm olmazdı. 2 sene dolduğu an çıkartıcam gün sayıyorum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 24 Nisan 2014; 22:18:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Bende de 1.5 senedir var başımada nadir görülen işler geldi resmen çin işkencesi çekiyorum berbat bir olay. Şu seramik şeffaf olanlardan takılı ilk önce üst dişlere taktık 3 ay hiç bir sorun yaşamadım alt dişlere geçtiğimiz gün başladı işkence. Nedeni ağzımı kapattığımda üst dişlerim alta takılan braketlerin tam üzerine denk geliyor ağzımı kapatamıyordum. Bazı braketleri kenarından ucundan yonta yonta küçülttük diğerlerine çözüm bulamadık mecburen dolgular ile yükseltme yapıldı 1.5 senedir sol ve sağda dolgu var ağzımda. Dolgularda bir süre sonra aşınmadan iniyor gece uyurken ağzımı sıkıyorum herhalde sabah kalktığımda 2 braket sökülmüş oluyor. Birde tam sökülse keşke dişten çıkıyor ama telde takılı mecburen diğer braketin yanına itiyorum oda devamlı kayıyor yemek yerken her çiğneyişte parmağım ile braketi kenara itmek zorunda kalıyorum yumuşak ekmeği bile ısıramıyorum vs vs..... He dişlerim evrim geçirmişçesine düzeldi o düzelmeyi görmesen zaten dayanıcak gücüm olmazdı. 2 sene dolduğu an çıkartıcam gün sayıyorum valla

bişey sormak istiyorum hocam hazır burdayken. braketlerin yapışmasını sağlayan yapışkanı biliyorsunuz ki hafif bi pürüzlü oluyor. teli taktırdığımdan sürekli fırçalarım dişlerimi ama o yapışkan madde dişe göre hep sarımsı kalır. var mı sizde de öyle bir durum? bir de bakımı tam olarak nasıl yapıyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O sarılıklar bende de var ve tel çıkana kadar öyle kalıcak. Benim braketler devamlı söküldüğü için dişçiye her gidişimde o yapışkanı temizliyor yeniden sıfır braket takıyor. Temizlendiğinde o sarılıktan eser kalmıyor. Bakım için ekstradan bişey yapmıyorum günde 2 kez fırça her yemekten sonrada ara yüz fırçası ile braket aralarında ki yemek artıklarını temizliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devlette diş teli hk.
    2 yıl önce açıldı
    Kafam karışık (diş teli hk)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede vardı , fırçalamakla geçmiyor malesef , ben çözümü ince metal birşeyle braketin etrafını kazımakla buldum , şuan bembeyaz etrafları , yapışkanları kazıdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

Aynı sorun bendede vardı , fırçalamakla geçmiyor malesef , ben çözümü ince metal birşeyle braketin etrafını kazımakla buldum , şuan bembeyaz etrafları , yapışkanları kazıdım

Öyle de braketin düşme ihtimali artmaz mi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: stache1918

quote:

Aynı sorun bendede vardı , fırçalamakla geçmiyor malesef , ben çözümü ince metal birşeyle braketin etrafını kazımakla buldum , şuan bembeyaz etrafları , yapışkanları kazıdım

Braketin dışına taşanı kazıyoruz hocam , sıkıntı olmadı hiç

• Hocam diş minesine zarar vermesin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoman8611

Hocam diş minesine zarar vermesin?

Çok fazla bastırmadan sadece yapışkanı temizlemeye çalıştım ben , günde 3-4 kere fırçaladığım halde sapsarıydı mecbur kaldım , şuan çok memnunum bembeyaz dişlerim

• quote:

quote:

quote:

Tam olarak nasil biseyle kazidiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam olarak nasil biseyle kazidiniz?

İnce makas , ucu sivri olmayan bıçak gibi , sende üretebilirsin birşeyler Tabi ucu çok sivri olan şeylerle kazıma yanlışlıkla diş etini kesebilirsin , örnek veriyim ;
     Diş Teli Hakkında
    Bunun gibi ucu bombeli yada düz olsun , sivri olmasın aman dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranda Kerr -- 27 Nisan 2014; 3:39:58 >

• atamadım kusura bakmayın. harddisk yanlışlıkla biçimlendi. Diş teli tedavim halen devam ediyor. Şu an sadece arka dişlerimde tel var
  • Bende diş teli taktırmak istiyorum ama böyle uzun süre kalmasını istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberkuşu

Bende diş teli taktırmak istiyorum ama böyle uzun süre kalmasını istemiyorum.
    şeffaf plak yaptırabilirsiniz hocam daha kısa sürer. Uygun mu değil mi öğrenmek için baya detaylı bir yazı hazırladım inş sıkılmadan okursunuz:)

şeffaf plak <tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dishekimin -- 15 Ocak 2019; 1:0:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.