Merhaba, yaklaşık 3 yıldır dış ticaret (ihracat operasyon) alanında çalışıyorum. Tabi işi en iyi çalışarak öğreniyorsun ayrı konu. Bu alanda daha fazla kendimi donanımlı hale getirmek istiyorum. Uni'de okuduğum bölüm farklıydı ve o alanda ilerlemeyi tercih etmedim olaylar bu şekilde gelişti ve şu an yaptığım işi de seviyorum. Anadolu üniversitesi'nde e-sertifika alabileceğim dış ticaret uzmanlığı bölümü var ama alımlar haziranda olmuş başvurular kapalı. udemy'de 150 tl'lik bana faydalı olmayacak kursları almak istemiyorum. Bu alanda bilgi birikimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
Dış ticaret eğitimi hakkında
-
-
Tam olarak bahsetmeye çalıştığım konu, evet çalışıyorum işimi de iyi yapıyorum fakat yüzeysel düzeyde kalsın istemiyorum. Dış ticaretin her konusunda bilgi sahibi olmam lazım, cevapsız (bilmiyorum bilgim yok) tarzında kalmak istemiyorum.
-
Kanka yapacağın en iyi iş dış ticaret kitapları okumak olur ardından makro ekonomi,mikro ekonomi cart curt şeklinde devam et ama dediğin gibi işi en iyi mutfakta öğrenirsin çalışırken sürekli karşına çıkan mesleki olguları araştır antrepoda ne oluyor ürünler nasıl geliyor nasıl gidiyor gümrükleme işlemleri neler oluyor gümrük memurları neler yapıyor hangi belgeler isteniyor konşimento ne çeki listesi ne proforma fatura ne sorguladikca öğren.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dediğim gibi 3 yıldır bu departmandayım. Belgelerin ne olduğunu falan ezberledim artık yapa yapa. Daha çok sahada neler oluyor ondayım ben.
Hocam yok mu sizin departmanda saha operasyon elemanı?
Hocam biz ihracatçıyız, üreticiyiz. Arada bir ithalatla alakalı işlemler oluyor sahada ama ben daha çok muhasebeye yakınım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 8 Eylül 2024; 14:53:46 > -
Kral o zaman sen udemy'deki kurslardan falan biraz yürümeye çalış ayrıca açık öğretimden dış ticarete girip kendine bi diploma çözmeye çalış ve bol bol dış ticaret kitapları okumanı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin 👍🙂
Selam, bende 1,5 yıldır dış ticaret sektöründe ithalat departmanında çalışıyorum. Yaptığın işin her adımını detaylıca sorgulayıp ne anlama geldiğini ve diğer işlemlerle ilişki kurmak faydalı olabilir. Yaptığın işi öğrendikten sonra dış ticaret kitapları veya mevzuatı okuyabilirsin. İleride eğer gümrük müşavirlik yardımcılığı sınavına giriş şartlarına uygun bir bölüm çıkışlıysan sınava girip resmi belge de alabilirsin.
Hocam siz askeri alanda iş bulmaya çalışıyordunuz sonra sanırım elendim demiştiniz iş olayını nasıl hallettiniz
Kanka dm gel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X