Şimdi Ara

DIŞARIDA KALABALIK ORTAMLARDA YEMEK YİYEMİYORUM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 27 yaşındayım ama inanın dışarda insanların içinde artık yemek yiyemiyorum geçenlerde türkiyenin en büyük

avm'sinde üst katında aldığım ürünleri paketletip arabamda yedim sırf bu yüzden,herkes bana bakıyor,bakacak gibi hissediyorum ve bu

eskiden yoktu son zamanlarda böyle bir rahatsızlık başladı birazda insanların değişmesinin etkiside olabilir yada benim bilmiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dışarıda Kalabalık Ortamlarda Yemek Yiyememe

Kalabalık ortamlarda yemek yiyememe, sosyal fobi olarak da bilinen bir durumdur. Bu durum, bireylerin başkalarının onları izlediği veya yargıladığı durumlarda kaygı ve rahatsızlık hissetmesine neden olur.

Dışarıda yemek yiyememenin belirtileri şunları içerir:

• Kalabalık ortamlarda yemek yemekten kaçınma
    • Başkalarının seni izlediği hissi
    • Kızarıklık, terleme veya titreme gibi fiziksel semptomlar
    • Mide bulantısı veya baş dönmesi
    • Kaygı, utanç veya korku duyguları

Kalabalık ortamlarda yemek yiyememe hastalığı, kişinin sosyal etkileşimlerini ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Kişiler, arkadaşları veya aileleriyle yemek yemekten kaçınabilir, sosyal etkinliklere katılmaktan çekinebilir ve hatta iş fırsatlarını kaybedebilirler.

Kalabalıkta yemek yiyememe hastalığının tedavisi, genellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT) gibi psikoterapiyi içerir. BDT, bireylerin kaygı tetikleyicilerini belirlemelerine, olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmelerine ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmelerine yardımcı olur.

Ek olarak, ilaç tedavisi de kalabalıkta yemek yiyememe hastalığı semptomlarını yönetmeye yardımcı olabilir. Anksiyete giderici ilaçlar, kaygıyı azaltmaya ve rahatlamaya yardımcı olabilir.

Kalabalık ortamlarda yemek yiyememeniz varsa, tedavi seçeneklerini görüşmek için bir ruh sağlığı uzmanına başvurmalısınız. Tedavi, semptomlarınızı yönetmenize, sosyal etkileşimlerinizi iyileştirmenize ve yaşam kalitenizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sosyalfobi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynıyım bundan dolayı arkadaşlarla dışarı çıkmıyorum

• Kimsenin umurunda değilsin kardeş. Rahat olabilirsin bu konuda. Hayatını kendin için yaşa başkası için değil. Herkes kendi derdine düşmüş yani
  • Ben de, İzmir hariç herkes bana bakıyor
  • sosyalfobin hayırlı olsun bende yaşıyorum bunları.
  • 27 yaşına geldin sosyofobik mi oldun

çözümü basit. bir dahakine yemeğini orada gönül rahatlığıyla ye. bir şey olmadığını fark edeceksin ve böyle bir endişen kalmayacak. ben de yaşadım aynı durumu. yemek yeme olayı geçti şimdi tek tük başka şeylere fobim var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avm'de yemek yerken utanmak
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygcik

Kimsenin umurunda değilsin kardeş. Rahat olabilirsin bu konuda. Hayatını kendin için yaşa başkası için değil. Herkes kendi derdine düşmüş yani

evet gerçekten böyle olmasını istiyorum içim bir hoş oldu cevap için saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morty Smith

sosyalfobin hayırlı olsun bende yaşıyorum bunları.

yanlız olmamak güzel ama kurtulmalıyız
  • Updateman kullanıcısına yanıt
    Yaşım 21 çocukluğumdan beri bu hastalığın pençesindeyim. 6 yıl psikoloğa gittim yine kurtulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

27 yaşına geldin sosyofobik mi oldun

çözümü basit. bir dahakine yemeğini orada gönül rahatlığıyla ye. bir şey olmadığını fark edeceksin ve böyle bir endişen kalmayacak. ben de yaşadım aynı durumu. yemek yeme olayı geçti şimdi tek tük başka şeylere fobim var.

inanır mısın insanlar hele ki araplar müthiş bir özgüven rahatlıkla el ayak yiyorlar yemeklerini elimdeki kfc twisteri yemeğe korkuyorum resmen,sanki yetimin malını yermişim gibi bir his oluyor

• Bana da disarida yedigim her sey sanki pismis gibi geliyor o yuzden sinirlamaya calisiyorum disarida yemeyi
  • Evet durmadan seni izliyoruz bi yemek ikram etmiyorsun bize gözümüzü içine baka baka yiyorsun hepsini tek başına
  • Kim bakcak ya otur ye yemeğini herkesin işi gucu var sana mi bakacaklar abicim

• PC Master Race kullanıcısına yanıt
    oha geri kalan 80 şehir sana mı bakıo izmir bakmıyormuş ama iyi iyi xD
  • Yav kardeşim milletin önünde kuru ekmek varken sen karides mi yiyordun niye sana baksınlar bizim millet baksa baksa güzel kızları felan keser dhli bir asosyali değil.biraz mantıklı düşünsen kendi haline güleceksin zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

Yav kardeşim milletin önünde kuru ekmek varken sen karides mi yiyordun niye sana baksınlar bizim millet baksa baksa güzel kızları felan keser dhli bir asosyali değil.biraz mantıklı düşünsen kendi haline güleceksin zaten

haklısın malesef ama atamadım şu hali üzerimden biz bence insanları çok fazla kafamızda büyütüp onların sözlerine gereğinden fazla önem veriyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.